Η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα ιδιόκτητα, μη χρεωμένα στις τράπεζες σπίτια στην Ευρώπη

 

Διαθέτουμε τα περισσότερα ιδιόκτητα, μη χρεωμένα στις τράπεζες σπίτια στην Ευρώπη, σε σχέση με τον πληθυσμό μας πάντοτε, τις υψηλότερες καταθέσεις (αν και δυστυχώς στο εξωτερικό λόγω της πολιτικής αστάθειας), τα πλέον πολύτιμα οικόπεδα στο πλανήτη, εκατοντάδες πανέμορφα νησιά, μία αμύθητη πολιτιστική περιουσία και τόσα πολλά άλλα – τα οποία θα ήταν ανόητο να χάσουμε, επειδή δεν καταλαβαίνουμε πως πρέπει να τα υπερασπισθούμε. 

Εκτός αυτού έχουμε ένα εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό υψηλής μόρφωσης – το οποίο όμως πρέπει να μάθει να παράγει πλούτο στην πατρίδα του, να είναι δημιουργικό και να μην παρακαλεί εξευτελιστικά για το διορισμό του στο δημόσιο. Επί πλέον, έχουμε μία πανίσχυρη Ομογένεια που δυστυχώς δεν εκμεταλλευόμαστε, καθώς επίσης μία από τις σημαντικότερες γεωπολιτικές θέσεις παγκοσμίως – η οποία θα μπορούσε να μας προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα, εάν κάναμε σωστά τη δουλειά μας, χωρίς ανόητες ενέργειες.

Ολόκληρο αυτόν τον πλούτο μας τον στερεί η παντελής έλλειψη οράματος και η ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων, καθώς επίσης τα εγγενή ελαττώματα της κοινωνίας μας – η οποία δεν έχει μάθει να εκτιμάει σωστά αυτά που έχει, να σέβεται τις υποχρεώσεις της και να εργάζεται δημιουργικά, συλλογικά, επιλέγοντας τη συνεργασία αντί την ατομικότητα και την ευγενή άμιλλα αντί τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ελπίζοντας λοιπόν να μας γίνει κάποια στιγμή το πάθημα της κρίσης μάθημα, να αποφύγουμε το σπιράλ του θανάτου, στο οποίο μας έχουν παγιδεύσει οι δανειστές με τα εξοντωτικά τους μνημόνια, να πάψουμε να υποκλινόμαστε στη Γερμανία, να σταματήσουμε να φοβόμαστε την Τουρκία, καθώς επίσης να επικρατήσει η κοινή λογική στην Ελλάδα, θέλουμε να τονίσουμε ακόμη μία φορά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε – αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά. Να είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε συλλογικά,  για τον εαυτό μας, για την πατρίδα μας και για τα παιδιά μας – έστω την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού.

Βασίλης Βιλιάρδος

loading...