Για τα ξενοδοχεία, ο καθαρισμός είναι το κλειδί. Αλλά οι καθαριστές λένε ότι οι δουλειές τους δέχονται επίθεση.

Η ξενοδοχειακή βιομηχανία λέει ότι η καθημερινή καθαριότητα των δωματίων κρατά τους επισκέπτες και το προσωπικό ασφαλές. Ωστόσο, οι οικονόμοι λένε ότι είναι ένα βήμα προς τη μείωση των αποδοχών και της ασφάλειας της εργασίας.

Ένα καλάθι καθαρισμού στο Hilton McLean Tysons Corner Hotel, με προϊόντα καθαρισμού Lysol, μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας καθαριότητας της αλυσίδας. Πίστωση…Alyssa Schukar για τους The New York Times

Με Tariro Mzezewa

Ο προγραμματισμός ταξιδιού και ταξιδιού διακόπτεται από την παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού. Για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, διαβάστε την κάλυψη The New York Times Covid-19 εδώ .

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, σχεδόν κάθε μεγάλη ξενοδοχειακή επωνυμία στον κόσμο έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα καθαρισμού που επισημαίνει νέες διαδικασίες απολύμανσης και αποστείρωσης. Πολλές εταιρείες διαβουλεύονται με ιατρικούς οργανισμούς. Μερικοί χρησιμοποιούν ρομπότ. όλοι λένε ότι καθαρίζουν περισσότερο από ποτέ. Τα μηνύματά τους είναι ξεκάθαρα: Τα ξενοδοχεία είναι πολύ καθαρά.

Αλλά πολλοί από τους οικονόμους που καθαρίζουν, σκονίζουν, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα ξενοδοχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις διαδικασίες και τις οδηγίες που έχουν θεσπιστεί μετά τον κοραναϊό ως ευκαιρία να δώσουν στους καθαριστές περισσότερη δουλειά μειώνοντας τις ώρες, τους μισθούς, τα οφέλη τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θέσεις εργασίας.

Σε μια εποχή που τόσο τα αμερικανικά ταξίδια όσο και η χωρητικότητα των ξενοδοχείων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, η ξενοδοχειακή βιομηχανία λέει ότι προτεραιότητά της είναι να διατηρεί τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους ασφαλείς ενώ παραμένουν ανοιχτοί. Η American Hotel and Lodging Association , μια βιομηχανική εμπορική ομάδα με μέλη, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών σημάτων ξενοδοχείων, ιδιοκτητών και εταιρειών διαχείρισης, έχει θέσει νέες οδηγίες καθαρισμού σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε ένα πρόγραμμα που ονομάζει Safe Stay. Ωστόσο, οι οικονόμοι θα ήθελαν τα ξενοδοχεία να ακολουθούν τους κανόνες που περιγράφονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ένα ιδιαίτερο σημείο διαμάχης μεταξύ των οικονόμων, της μεγαλύτερης ένωσης φιλοξενίας στη Βόρεια Αμερική και των ξενοδοχείων είναι εάν τα δωμάτια του ξενοδοχείου πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά. Πολλά ξενοδοχεία έχουν απομακρυνθεί από τον καθημερινό καθαρισμό, λέγοντας ότι ελπίζουν να αποτρέψουν τους υπαλλήλους καθώς και τους επισκέπτες από τη σύναψη ή τη διάδοση του κοροναϊού. Αισθάνονται επίσης ότι, κρατώντας τους οικονόμους έξω από τα δωμάτια κατά τη διάρκεια μιας διαμονής, μπορούν να διαβεβαιώσουν τους επισκέπτες ότι δεν υπήρξε ξένος στο δωμάτιό τους.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας δεν θέλει να καθαρίσουμε το δωμάτιό τους ενώ μένουν μαζί μας», δήλωσε ο Robert Kline, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Chartres Lodging Group, μιας ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων μετοχών που επικεντρώνεται στη διαμονή. «Θέλουν να γνωρίζουν ότι το δωμάτιο είναι καθαρό όταν μπαίνουν, αλλά μόλις καταλάβουν αυτό το δωμάτιο λένε,« Μην μπείτε ».”

Οι οικιακοί υπάλληλοι λένε ότι ο καθαρισμός δωματίων αφού κάποιος κάνει check out ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτούς και είναι πιο σωματικά φορολογικός από τον καθαρισμό καθημερινά.

«Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι ο καθημερινός καθαρισμός δωματίων είναι το οπλοστάσιό μας για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid», δήλωσε η Nia Winston, γενική αντιπρόεδρος της Unite Here, της ένωσης εργαζομένων ξενοδοχείων και εστιατορίων που εκπροσωπεί περισσότερους από 300.000 εργαζόμενους στη φιλοξενία. “Απαιτείται καθημερινός καθαρισμός δωματίων στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και σε άλλα μέρη που έχουν επιτυχώς περιλάβει τον ιό.”

ΕικόναΗ Erica Hayes παραιτήθηκε από τη δουλειά της ως οικονόμος σε ένα ξενοδοχείο DoubleTree by Hilton στο Σικάγο τον Φεβρουάριο.Πίστωση…Nolis Anderson για τους New York Times

Η κα Winston, η οποία είναι επίσης πρόεδρος της Unite Here Local 24, θυγατρική της ένωσης για το Μίσιγκαν και το Οχάιο, δήλωσε ότι οι οδηγίες του W.HO απαιτούν την αναστολή προγραμμάτων που επιτρέπουν στους επισκέπτες να παραιτηθούν από τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Σχεδόν οι μισές από τις 16,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα αναψυχής και φιλοξενίας στις ΗΠΑ χάθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των εργαζομένων στον τομέα αυτό παραμένουν άνεργοι. Λίγες οικονόμοι εργάζονται και λένε ότι πρέπει να καθαρίσουν χώρους όπου έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια, σκόνη και μικρόβια αρκετών ημερών στον ίδιο χρόνο που διατίθεται για καθημερινό καθαρισμό. Και δεδομένου ότι τα δωμάτια δεν καθαρίζονται τόσο συχνά, παίρνουν λιγότερες ημέρες εργασίας κάθε εβδομάδα, με αποτέλεσμα χαμηλότερους μισθούς.

Πριν από τη λειτουργία του τον Μάρτιο, η Wanda White, οικονόμος στο Sheraton Philadelphia Downtown , είπε ότι καθαρίζονταν 16 δωμάτια την ημέρα και εργαζόταν με πλήρη απασχόληση. Από τον Ιούνιο καλεί, και εργάζεται τρεις έως τέσσερις ημέρες κάθε εβδομάδα. Τις μέρες που εργάστηκε, η κυρία White είπε ότι έχει καθαρίσει κατά μέσο όρο 13 δωμάτια, αλλά η εργασία είναι πιο έντονη, είπε, επειδή η βρωμιά έχει συσσωρευτεί στα δωμάτια με την πάροδο του χρόνου. Είπε ότι πρόσφατα είδε 10 επισκέπτες να φύγουν από ένα δωμάτιο, υποδηλώνοντάς της ότι είχαν πραγματοποιήσει πάρτι εκεί.

«Η πραγματοποίηση ταμείων καθιστά δυσκολότερη επειδή οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρτι, δεν ξέρουμε πόσο καιρό ήταν οι επισκέπτες εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι έχει καθαρίσει πολλά δωμάτια όπου οι άνθρωποι έκαναν πάρτι από τον Ιούνιο.

Η κ. Λευκή, η οποία είναι 53 ετών, είπε ότι βιάζεται τώρα να σκουπίσει, να μαζέψει σκουπίδια και να σκουπίσει τα δάπεδα πριν καθαρίσει τις επιφάνειες, όπως κουμπιά πόρτας, βρύσες και πάγκους και φτιάχνοντας κρεβάτια. Παρόλο που ο χρόνος που δίνεται στους οικονόμους για την καθαριότητα των δωματίων μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πού εργάζονται, είναι σύνηθες να έχουμε 20 έως 30 λεπτά ανά δωμάτιο. Οι συνέπειες για τη μη ολοκλήρωση του καθορισμένου χρόνου μπορεί να περιλαμβάνουν την εγγραφή και την αναγκαστική εργασία επιπλέον ωρών. Η έλλειψη επιπλέον χρόνου για τον καθαρισμό πιο βρώμικων δωματίων, είπε η κ. Λευκή, προκάλεσε πίεση στην πλάτη και στα γόνατά της και δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί σε όλα τα πρότυπα καθαρισμού που ξεκινούν τα ξενοδοχεία.

Η εταιρεία διαχείρισης franchise που λειτουργεί επί του παρόντος τα Sheraton Hotels δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.
Ασφάλεια, αλλά για ποιον;

Εικόνα
Η Pauline Petit-Homme πιστεύει ότι το Fontainebleau στο Μαϊάμι, όπου εργάζεται ως οικονόμος, θα μπορούσε να φέρει πίσω περισσότερους καθαριστές. Πίστωση…Scott McIntyre για τους New York Times

Τον Ιούνιο, τρεις μήνες αφότου παραιτήθηκε από τη δουλειά της ως οικονόμος στο ξενοδοχείο Fontainebleau στο Miami Beach, η Pauline Petit-Homme κλήθηκε να επιστρέψει στη δουλειά. Έμαθε ότι αντί να καθαρίζει τα δωμάτια κάθε μέρα θα τα καθαρίζει όταν οι επισκέπτες κάνουν check out .

Η κα Petit-Homme, η οποία εργάστηκε στο ξενοδοχείο για 22 χρόνια, είπε ότι είναι μία από τις λίγες οικονόμους που επιστρέφουν στη δουλειά και οι διευθυντές της δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες για να φέρουν περισσότερα. Είπε ότι ο καθαρισμός των δωματίων στο ταμείο έχει σκοπό να διατηρήσει την ασφάλεια και τους επισκέπτες της. Πιστεύει, ωστόσο, ότι το ξενοδοχείο είναι αρκετά απασχολημένο ώστε να πρέπει να επιστραφούν περισσότεροι οικονόμοι.

«Είναι ακόμα απασχολημένοι», είπε η κα Petit-Homme. «Δεν έχουν σεβασμό για την καθαριότητα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην καθαριότητα και τώρα κάνουμε περισσότερη δουλειά ταυτόχρονα και είναι δύσκολο. “

Ο Josh Herman, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων στο Fontainebleau, δήλωσε ότι το επίκεντρο του ξενοδοχείου είναι να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα πληρότητας, επιτρέποντάς του να επαναπροσλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους του. Πρόσθεσε ότι από το άνοιγμα του ξενοδοχείου ακολουθεί τις οδηγίες AHLA και έχει λάβει θετικά σχόλια από τους επισκέπτες.

«Ενώ τα βελτιωμένα πρωτόκολλα καθαρισμού είναι πιο δαπανηρά στην εκτέλεση, τόσο σε προμήθειες όσο και σε εργασία, η υγεία και η ασφάλεια των επισκεπτών μας και των μελών της ομάδας είναι πάντα η υψηλότερη προτεραιότητά μας», είπε. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα μας για την προσαρμογή των χρονοδιαγραμμάτων για να ικανοποιήσουμε αυτές τις νέες απαιτήσεις».

Η κα Petit-Homme και άλλοι είπαν ότι ο τρέχων αγώνας είναι ακριβώς η τελευταία αψιμαχία σε μια μάχη που ξεπερνάει τη δεκαετία μεταξύ ξενοδοχείων και υπαλλήλων. Οι εταιρείες, λένε οι οικονόμοι, θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα, οπότε δημιούργησαν προγράμματα που αποθαρρύνουν τους επισκέπτες από το να ζητούν καθαριότητα, αλλά τα έχουν ορίσει ως περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και προσφέρουν στους επισκέπτες πόντους επιβράβευσης για παράλειψη καθαρισμού. Η πανδημία, όπως το βλέπουν, έχει δώσει σε αυτές τις εταιρείες την ευκαιρία να μειώσουν ακόμη περισσότερο τον καθαρισμό – και να μειώσουν το κόστος τους.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και οι επενδυτές λένε ότι απλώς δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στη δουλειά τους όλες οι οικονόμοι τους και μέτρα όπως ο καθαρισμός μόνο για checkout προορίζονται για να διατηρήσουν όλους ασφαλείς. Λένε ότι είναι επίσης αυτό που θέλουν οι επισκέπτες.

Ο Frank Lavey, ανώτερος αντιπρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Hyatt, είπε σε ένα email ότι οι επισκέπτες «επιστρέφουν σε ξενοδοχεία Hyatt με νέες προσδοκίες σχετικά με την καθαριότητα, το οποίο περιλαμβάνει τον περιορισμό πιθανών σημείων επαφής, ειδικά εντός του δωματίου.»

Τον Ιούλιο, το Σαν Φρανσίσκο υιοθέτησε τους αυστηρότερους κανόνες της χώρας για τον καθαρισμό γραφείων και ξενοδοχείων που έχουν πάνω από 50.000 τετραγωνικά πόδια. Οι κανόνες αυτοί ορίζουν ότι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα και ότι τα δωμάτια καθαρίζονται καθημερινά, εκτός εάν οι επισκέπτες αρνούνται. Το AHLA ήταν μία από τις τρεις ξενοδοχειακές ενώσεις που υπέβαλαν αγωγή για ανατροπή του διατάγματος. Αυτή η αντιδικία εκκρεμεί ακόμη.

Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου υποστηρίζουν ότι εντολές όπως το Σαν Φρανσίσκο θα μειώσουν περαιτέρω τον κλάδο. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ξενοδοχείων βρίσκονται σε ή κάτω από τη μισή χωρητικότητα, σύμφωνα με το AHLA Αυτό είναι κάτω από το κατώφλι στο οποίο τα περισσότερα ξενοδοχεία μπορούν να εξισορροπήσουν και να πληρώσουν το χρέος τους. Μια πρόσφατη εθνική έκθεση που συνέταξε ο Trepp, ένας κορυφαίος αναλυτής δεδομένων εμπορικών ακινήτων, διαπίστωσε ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία αντιμετωπίζει ένα άνευ προηγουμένου κύμα αποκλεισμών.

Εικόνα
Η Λίζα Μπράουν είναι ένας από τους πολλούς ξενοδοχειακούς υπαλλήλους που δεν έχουν επιστρέψει στη δουλειά. Πίστωση…Emily Rose Bennett για τους New York Times

Ο Τσιπ Ρότζερς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHLA, δήλωσε ότι σε έναν κόσμο χωρίς πανδημία, οι διαφορές μεταξύ υπαλλήλων, το Unite Here και τα ξενοδοχεία είναι λογικά και ένα υγιές μέρος της διαδικασίας. Αλλά με τα ξενοδοχεία που αγωνίζονται να επιβιώσουν, το Unite Here για καθημερινή καθαριότητα δωματίων και άλλες απαιτήσεις προσωπικού θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους ξενοδόχους να κλείσουν.

«Είναι πραγματικά για την επιβίωση», είπε ο κ. Ρότζερς. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κέρδη για να χωριστούν και όλοι χάνουν χρήματα. Το να έχουμε τώρα αυτές τις μάχες είναι αντιπαραγωγικό. Βλάπτει τους υπαλλήλους. “

Όσον αφορά την καθημερινή καθαριότητα των δωματίων, ο κ. Rogers είπε ότι τα ξενοδοχεία πρέπει να επιτρέπουν στους επισκέπτες να αποφασίζουν.

«Δεν έχω ακούσει ποτέ για μια περίπτωση όπου ένας επισκέπτης είπε,« Θέλω να καθαριστεί το δωμάτιό μου »και το ξενοδοχείο είπε όχι», είπε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα Safe Stay έχει ως στόχο να διατηρεί τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους τους ασφαλείς.
Ο φόβος της απώλειας καλών θέσεων εργασίας

Αυτό που οι αξιωματούχοι του κλάδου βλέπουν ως μια προσπάθεια να διατηρήσουν τους υπαλλήλους ασφαλείς, η Unite Here και τα μέλη της βλέπουν ως επίθεση εναντίον των εργαζομένων των έγχρωμων εργατικών τάξεων, ιδίως, που θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς καλής ποιότητας θέσεις εργασίας.

Παρόλο που τα δεδομένα σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία των οικονόμων στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι λιγοστά, το Bureau of Labor Statistics δείχνει ότι σχεδόν το 71% των υπηρέτριων και των οικονόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019 ήταν έγχρωμοι. Πολλοί είναι μετανάστες πρώτης γενιάς, κυρίως από την Καραϊβική, την υποσαχάρια Αφρική, την Κεντρική Αμερική και την Κίνα, σύμφωνα με το Unite Here.

Εικόνα
Η Nely Reinante φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά της στο ξενοδοχείο Hilton Hawaiian Village στην παραλία Waikiki. Πίστωση…Marco Garcia για τους New York Times

Σε πολλά ξενοδοχεία, οι εργασίες καθαριότητας πληρώνουν έως και 27 $ ανά ώρα, με παροχές υγειονομικής περίθαλψης που καλύπτουν τις οικογένειες των εργαζομένων. Πολλοί, όπως ο Nely Reinante, οικονόμος στο ξενοδοχείο Hilton Hawaiian Village στην παραλία Waikiki, ζουν φοβισμένοι να χάσουν τη δουλειά τους και να μην μπορούν να τις αντικαταστήσουν.

Η Erica Hayes ήταν οικονόμος στο DoubleTree από το Hilton Chicago Magnificent Mile , έως ότου παρατάθηκε τον Φεβρουάριο. Ζει από τα επιδόματα ανεργίας, αλλά ανησυχεί ότι αυτά θα τελειώσουν σύντομα και ακόμα δεν θα επιστρέψει στη δουλειά. Ο σύζυγός της σκοτώθηκε αυτό το καλοκαίρι και πρέπει να στηρίξει μόνο τις τέσσερις έφηβες κόρες της. Ο φόβος να μην μπορέσω να το κάνω πια είναι πολύ απαιτητικός.

Αυτές οι ανησυχίες για την απασχόληση επιδεινώνονται από το γεγονός ότι οι οικονόμοι λένε ότι δεν έχουν αρκετό προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό. Όλες οι νοικοκυρές που πήραν συνέντευξη είπαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερες μάσκες και γάντια. Η Λίζα Μπράουν, η οποία παραιτήθηκε από τη δουλειά της στο Detroit Marriott στο Αναγεννησιακό Κέντρο τον Μάρτιο, είπε ότι νέες σκληρότερες χημικές ουσίες εκτοξεύονται στο πρόσωπο και το δέρμα της, έτσι οι στολές που καλύπτουν περισσότερα από τα χέρια της θα ήταν επίσης χρήσιμες.

Η Ofelia Cardenas, οικονόμος στο Hyatt Regency Sonoma Wine Country , δήλωσε ότι εάν οι οικονόμοι δεν ζητούν συγκεκριμένα νέες μάσκες, μπορεί να καταλήξουν να φορούν τις ίδιες για μια εβδομάδα, παρά την επαφή με χημικά και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Το ξενοδοχείο, είπε, θα πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση σε μάσκες και γάντια. Είπε ότι συχνά δεν έχει αρκετά γάντια και θα φορέσει μόνο ένα γάντι, στο δεξί της χέρι, το οποίο χρησιμοποιεί για να τρίψει τα πράγματα επειδή δεν θέλει να τελειώσει.

«Είναι τρομακτικό γιατί ανησυχείς για την υγεία σου», είπε η κυρία Cardenas στα Ισπανικά μέσω μεταφραστή. «Βλέπω ότι δεν ενδιαφέρονται για τον εργαζόμενο. Νοιάζονται για την κατώτατη γραμμή τους. Αν νοιαζόταν, θα είχαν αρκετά γάντια, θα έρθουν να δουν πώς κάνουμε ».

Ο κ. Lavey, του Hyatt, είπε ότι στα μέλη του προσωπικού δίνεται μια μάσκα στην αρχή των αλλαγών τους και στους οικονόμους δίνεται το δικό τους κουτί με γάντια στην αρχή κάθε βάρδιας και όταν τα προμήθειες εξαντλούνται, ένα κουτί αντικατάστασης γαντιών υπό την προϋπόθεση.

loading...