Μπήκαμε σε κρίσιμη φάση – Στα Σφακιά οι φρεγάτες! Έτοιμος για όλα ο Ελληνικός Στόλος (ΦΩΤΟ)

Τι λένε στις Ένοπλες Δυνάμεις, που ποντάρει η Τουρκία

Άγνωστος είναι ο λόγος που η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» του Πολεμικού Ναυτικού είναι αραγμένη στην θαλάσσια περιοχή των Σφακίων, ανοιχτά από το Λουτρό.

Έχει τραβήξει τα βλέμματα των λουόμενων και των κατοίκων.

Όπως αναφέρει flashnews.gr, στην φρεγάτα έστειλαν το πρωί κάτοικοι της περιοχής τρόφιμα.

Η φρεγάτα βρίσκεται στο σημείο στα πλαίσια κάποιας άσκησης ή λόγω των εντάσεων με την Τουρκία;

Όπως και να έχουν τα πράγματα οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη επαγρύπνηση. Θεωρούν ότι διέρχονται στις πλέον κρίσιμες ημέρες του μήνα, αναμένοντας το επόμενο βήμα της Τουρκίας μέσω μιας navtex που θα κρατήσει ακόμη περισσότερο το Oruc Reis στην περιοχή.

Άλλωστε το σεισμογραφικό πλοίο της Άγκυρας παραμένει στην ίδια περιοχή εδώ και τριάντα ημέρες, με πρόσχημα τις επαναλαμβανόμενες παράνομες navtex που το έχουν κρατήσει στην θαλάσσια περιοχής άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας, προσποιούμενο πως κάνει έρευνες.

Οι επιτελείς στην λεωφόρο Μεσογείων δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι ότι τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει πίσω. Αντιθέτως εκτιμούν η Άγκυρα θα επιχειρήσει να εντείνει τις πιέσεις αναζητώντας παράλληλα τη συγκυρία για το «τυχαίο» ελεγχόμενο επεισόδιο, γιατί για την Τουρκία κάτι τέτοιο είναι η ιδανική «διέξοδος» που θα επιθυμούσε.

Επιπλέον, η Τουρκία ποντάρει και σε κάτι ακόμα με τις συνεχιζόμενες παρατάσεις: να εξαντλήσει την αντοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά κυρίως να κουράσει ακόμη περισσότερο τα πολεμικά πλοία του Στόλου μας και τα πληρώματα τους.

Αυτό όμως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί!!!

Δείτε την φρεγάτα Νικοφόρος Φωκάς στην Κρήτη!

Ποια είναι η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466) είναι η δέκατη κατά σειρά παραλαβής και τελευταία φρεγάτα τύπου STANDARD του Πολεμικού Ναυτικού (Φ/Γ ΕΛΛΗ, Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ, Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ, Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ, Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ).

Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Dok en Werfmaatschappij στο Fijenoord της Ολλανδίας στις 15 Νοεμβρίου 1980 και εντάχθηκε στη δύναμη του Ολλανδικού Ναυτικού στις 25 Νοεμβρίου 1982 με το όνομα «BLOYS VAN TRESLONG» (F-826).

loading...