Translate the article and read it to your Language

Ο Χ.Ακάρ θέλει να… πεθάνει στη Μεσόγειο: «Θα πολεμάμε μέχρι την τελευταία μας πνοή»


Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ, ντυμένος με στρατιωτική στολή, μαζί με την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, επιθεώρησε την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων δυνάμεων (SAT) και την επίλεκτη μονάδα της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός μετά την επιθεώρηση και την παρακολούθηση της άσκησης των τουρκικών ομάδων SAT, τόνισε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας ότι: "υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν κινούμενοι πέρα ​​από τα όρια και το ύψος τους. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε", αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα.

Ο Ακάρ ήταν μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ, τον Α/ΓΕΣ  στρατηγό Ümit Dündar, τον Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Adnan nanzbal στρατηγό Χασάν Χουτσουκάκιυζ, υλοποίησαν λεπτομερή επιθεώρηση στην διοίκηση της νότιας ομάδας υποβρυχίων καταστροφών SAT στην Σμύρνη.

Τα μέλη αυτής διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών έχουν ως πεδίο ευθύνης στο Αιγαίο και τα νησιά μας φυσικά.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της SAT, ο Ακάρ τους περιέγραψε ως στρατηγικό βραχίονα που μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση της επιχείρησης και να διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πεδίο της μάχης.

Για την Α. Μεσόγειο και την κρίση με την Ελλάδα ανέφερε ο ίδιος προς τους Τούρκους κομάντος: “για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας και του έθνους μας, είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα. Μέχρι πότε; Μέχρι να πεθάνουμε. Εάν πεθάνουμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως μάρτυρες. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι, ζούμε ελεύθεροι".

Το ίδιο και εμείς, θα του λέγουμε του Τούρκου ΥΠΑΜ στην Ελλάδα, αφού σουλατσάρουμε ως έθνος σε αυτά τα ύδατα εδώ και χιλιάδες χρόνια ως μόνοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες τους από την απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού. 

Δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο

Πριν από την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ανατολική Μεσόγειο, ανέφεραν πολλά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς την Λευκωσία σχετικά με τη διαφορά Ελλάδας και Τουρκίας: ​

​«Πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό. Έτσι, θα δουλέψω πάνω σε αυτό το πλάνο, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι κατανοώ τους κινδύνους που συνδέονται με την προοπτική του λαού της Κύπρου».

Ο Πομπέο σημείωσε τις γερμανικές προσπάθειες μείωσης της έντασης και ανέφερε ότι η Γαλλία υποστήριξε την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πραγματικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι τα οπλικά συστήματα που υπάρχουν θα αποσυρθούν έτσι ώστε αυτές οι συνομιλίες να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν», πρόσθεσε ο Πομπέο.

Η Τουρκία που βρίσκει και τα κάνει, αυτήν την περίοδο ευρίσκεται σε τέτοιο οικτρό σημείο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που φαίνεται σαν να επιζητά από μόνη της μια στρατιωτική αναμέτρηση για να σωθεί.

Κάτι τέτοιο όμως δεν επιθυμεί η δύση στο σύνολο της και θα κάνει το πάν για να το σταματήσει, μόνο που Άγκυρα δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τις απαιτήσεις της σε καμία περίπτωση και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται δραματικά για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :