ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Αυτός ο άνθρωπος γονατιστός περιμένοντας τον αποκεφαλισμό αυτής της φωτογραφίας είναι ο Σύριος αρχαιολόγος Δρ. Khaled al-Asaad, επικεφαλής της συνεχούς ανασκαφής

στο Palmir

Δόκτωρ. Ο Khaled al-Asaad αρνήθηκε να αποκαλύψει την τοποθεσία των θησαυρών και αρχαιοτήτων του Tadmore, που είχε κρύψει πριν την άφιξη του IGilovtsev, του έκοψαν το κεφάλι. Ο Αλ-Αλ-Άσαντ διακόπηκε στην πλατεία μπροστά από το μουσείο, στο οποίο εργαζόταν για περισσότερα από 50 χρόνια. Το ακρωτηριασμένο σώμα του κρεμάστηκε στη συνέχεια σε μια στήλη δίπλα του. Ο Khalid al-Assad ήταν ο βασικός φροντιστής του συγκροτήματος αντίκες της Παλμύρα, και τον Ιούλιο του 2015 αιχμαλωτίστηκε από μαχητές του ISIS, αλλά παρά τα μακροχρόνια βασανιστήρια, δεν εξέδωσε την τοποθεσία των θησαυρών του Μουσείου και εκτελέστηκε στο κεντρικό Πλατεία Παλμύρα. Όταν έγινε σαφές ότι οι μαχητές θα αιχμαλωτίσουν την Παλμύρα, οι επιστήμονες με επικεφαλής τον αλ Άσαντ έκαναν ό, τι μπορούσαν για να κρύψουν τις μοναδικές, ανεκτίμητες αρχαιότητες της Παλμύρα. Ήταν αυτός που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σωτηρία εκατοντάδων απλήρωτων τεχνουργημάτων, παίρνοντας τα από την Παλμύρα σε ασφαλές μέρος.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες του πρόσφεραν κατοικία και ιθαγένεια, αλλά αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Συρία.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους στον κόσμο.

Γιατρέ. Ο Khaled al-Asaad μιλούσε πέντε γλώσσες εκτός από έξι αρχαίες, ιδιωματικές γλώσσες, μερικές από τις οποίες έχουν εξαφανιστεί πλέον.

loading...