ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΟΡΙΔΗ ΜΕ “ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ” ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Χαμός έγινε με την συνεύρεση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη στην Μάνη. Γεγονός που έγινε πρωτοσέλιδη είδηση στην εφημερίδα Δημοκρατία της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020 με τον πηχυαίο τίτλο: “Συνωμοσία του Σαμαρά στη Μάνη”!

Όπου αναδείχτηκε από την εφημερίδα μια συνάντηση που έγινε στις 16 Αυγούστου και την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας και το σάιτ της Αργολίδας https://anagnostis.org/ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Εδώ αξίζει πιστεύω τον κόπο, να αναδημοσιεύσω τα πλέον επίμαχα σημεία από το συγκεκριμένο σάιτ της Αργολίδας και ακολούθως θα σας κάνω τη δική μου ανάλυση των όσων διάβασα γι΄ αυτήν την συνάντηση στα ΜΜΕ! Που αυτή η ανάλυση πηγάζει από την γνώση μου στον δεξιό πολιτικό χώρο, αλλά και από έγκυρη πληροφόρηση που πηγάζει από τις παρυφές της “Σαμαρικής πτέρυγας”!

Είδηση η συνάντηση στην “Καθημερινή” και στο “Documento”…

Η παρουσία Σαμαρά στην Πελοπόννησο δεν περνά συνήθως απαρατήρητη. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι γνωστό ότι έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Λουτράκι…

…Ο πρώην Πρωθυπουργός εκτός από το Λουτράκι βρέθηκε και στη Λακωνική Μάνη, στο όμορφο Λιμένι, με πολιτική αυτή τη φορά παρέα. Ο Μάκης Βορίδης εκτός από τις συναντήσεις που είχε στην περιοχή σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Γυθείου– Αρεόπολης, συναντήθηκε και με τον κ. Σαμαρά και η συζήτηση περιελάβανε όλη την τρέχουσα πολιτική ατζέντα και φυσικά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Δύο δημοσιεύματα αναφέρονται μάλιστα στη συνάντηση Βορίδη – Σαμαρά.

Το πρώτο από την Καθημερινή είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Με τίτλο “Δεξιό δείπνο στη Μάνη”, αναφέρει:

“Η στήλη σάς είχε ενημερώσει και προ θερινής ανάπαυλας πως ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Λουτράκι. Η Κορινθία, ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος νομός της Πελοποννήσου όπου βρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός. Στις αρχές Αυγούστου ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μίνι διακοπές στο όμορφο Λιμένι της Μάνης και εκεί συνέφαγε με ενδιαφέρουσα παρέα. Στο ίδιο τραπέζι ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνίας), Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β΄ Πειραιά) και Σπύρος Πνευματικός (Ευβοίας), καθώς άπαντες ήταν στην ευρύτερη περιοχή για διακοπές. Στην ίδια παρέα ήταν και ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Μενού φυσικά, η εγχώρια πολιτική σκηνή με φόντο τα ελληνοτουρκικά. Περιττό να πω ότι, όπως μου μετέφερε εις εκ των παρευρισκόμενων, η παρέα είχε παρόμοιες και ιδιαίτερα σκληρές απόψεις όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά. Μπορεί να φταίει και η περιοχή βέβαια, καθώς στη Μάνη ευδοκιμούν οι δεξιές απόψεις»!

Ένα δεύτερο δημοσίευμα σχετικά με το περιβόητο δείπνο Σαμαρά – Βορίδη προηγείται από το Documento (σ.σ. του Κώστα Βαξεβάνη):

«Γεύμα μαθαίνω ότι έλαβε χώρα πρόσφατα με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά και του Μάκη Βορίδη στο Λιμένι της λακωνικής Μάνης και το οργάνωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Σαμαρικός Μίλτος Χρυσομάλλης.

Στο μενού ήταν τα εθνικά και οι κινήσεις της ηγεσίας της ΝΔ. Οι πληροφορίες από το εσωτερικό της Σαμαρικής πτέρυγας της ΝΔ, λένε ότι ο κ. Βορίδης έχει βελτιώσει έτι περαιτέρω τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά. Στην πτέρυγα υπάρχει αναζήτηση για εκφραστή πέρα από τον πρώην Πρωθυπουργό, ενόψει των εξελίξεων στα εθνικά και των αναταράξεων που θα προκαλέσουν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Τον ρόλο αυτό λένε ότι δεν μπορεί να παίξει ο Άδωνις Γεωργιάδης που πλέον δεν τον εμπιστεύεται κανείς, καθώς άλλωστε εκτιμούν ότι δεν κάνει ομαδικό παιχνίδι αλλά παίζει μόνο για πάρτη του. Και όπως λένε μετά την υποβάθμισή του, όχι με επιτυχία”»!

https://anagnostis.org/article/limeni-kryfo-ranteboy-sti-lakoniki-mani-ta-ethnika-themata-kai-oi-kiniseis-tis-igesias-tis

Χτύπημα σε Μητσοτάκη και Σαμαρά…

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” καταρχήν αναφέρεται:

«Στο γραφικό χωριό Οίτυλο της Μάνης ο πρώην Πρωθυπουργός συναντήθηκε με “δικούς του” βουλευτές (σ.σ. παρακάτω μεταξύ των άλλων αναφέρει τον Βουλευτή Ευβοίας Σπύρο Πνευματικό), ενώ το “παρών” έδωσε και ο υπουργός Μάκης Βορίδης»!

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται από την εφημερίδα “Δημοκρατία”:

«…Όμως, οι πληροφορίες – καθόλα έγκυρες – αναφέρουν ότι αναχωρώντας από το λακωνικό θέρετρο είχαν υπάρξει και συγκεκριμένα “διά ταύτα” για περαιτέρω κοινό βηματισμό τους εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό την εσωκομματική κηδεμονία του κ. Σαμαρά. Έτσι, ένα γεγονός που θα μπορούσε να θεωρηθεί συγκυριακό πήρε πολιτικό περιεχόμενο εν όψει και της νέας περιόδου, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πλούσια σε ζυμώσεις και ανοικτή σε πολλά απρόοπτα…»!

Αυτές λοιπόν οι αναφορές παρουσιάζουν τον Βουλευτή Ευβοίας Σπυρίδωνα Πνευματικό (εκλέχτηκε πρώτη φορά το 2019) ως άνθρωπο του Αντώνη Σαμαρά και ως ένα εκ των “συνωμοτών” κατά της κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη!

Όμως, εξ όσων γνωρίζουμε και γι΄ αυτό μας προκαλούν κατάπληξη οι συγκεκριμένες αναφορές, ο κ. Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων χειρουργών – ορθοπεδικών της Πατρίδος μας με λαμπρές σπουδές στις ΗΠΑ, υπήρξε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Ευβοίας! Και το σταματώ εδώ…

Έτσι θεωρώ, πως είναι καλή και “πουλάει” η όποια συνωμοσιολογία, προκειμένου να χτυπηθεί η πτέρυγα Μητσοτάκη, αλλά και η πτέρυγα Σαμαρά! Ποια πτέρυγα όμως της ΝΔ εξυπηρετεί αυτή η συνωμοσιολογία; Μήπως την πτέρυγα Καραμανλή; Δεν ξέρω, απλά ρωτάω!

Σαμαράς: Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο μικρός μου αδελφός…

Βέβαια παρακάτω η εφημερίδα “Δημοκρατία” αγγίζει το ζουμί της πολιτικής συνάθροισης στη Μάνη, αλλά απόλυτα επιδερμικά, γράφοντας:

«…Άλλωστε κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό (που μόνο …ανασχηματισμός δεν ήταν) έκαψε (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) πολλά από τα πυρομαχικά του. Κατάφερε να διατηρήσει στους θώκους του, όλους τους “Σαμαρικούς” υπουργούς – αν και στην συνέχεια πολλοί …κουρεύτηκαν και αποψιλώθηκαν από αρμοδιότητες – αλλά γνωρίζει καλά ότι αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι να επαναληφθεί την επόμενη φορά. Παραδείγματος χάριν, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Παπαθανάσης έχει παραμερίσει ήδη τον Άδωνι Γεωργιάδη…»!

Κατά πρώτον να υπενθυμίσω ότι, έχω αναφερθεί πως ο Αντώνης Σαμαράς ελέγχει το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου ανάμεσα σε αυτό το ποσοστό υπάρχουν και υπουργοί! Να υπενθυμίσω επίσης, πως έχω γράψει πως τον ανασχηματισμό πολύ τον ήθελε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού άλλωστε τον είχε προαναγγείλει και όπου φημολογείτο ότι θα αλλάξει και επιτυχημένους υπουργούς, επειδή ενοχλούσαν την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ (Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος)!

Έγραψα επίσης, ότι ο ευρύς κυβερνητικός ανασχηματισμός έγινε μίνι ανασχηματισμός με “Μνημόνιο” που επιβλήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Δηλαδή επί της ουσίας, όποιον “δικό” του ήθελε να προστατέψει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον προστάτεψε! Και θα με ρωτήσει ο καθείς, γιατί δεν προστάτεψε τον “ολότελα δικό του”, τον Άδωνι Γεωργιάδη;

Πριν σας απαντήσω, να αναφερθώ για άλλη μια φορά στο επίμαχο σημείο του Documento:

«… Στην πτέρυγα υπάρχει αναζήτηση για εκφραστή πέρα από τον πρώην Πρωθυπουργό, ενόψει των εξελίξεων στα εθνικά και των αναταράξεων που θα προκαλέσουν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Τον ρόλο αυτό λένε ότι δεν μπορεί να παίξει ο Άδωνις Γεωργιάδης που πλέον δεν τον εμπιστεύεται κανείς, καθώς άλλωστε εκτιμούν ότι δεν κάνει ομαδικό παιχνίδι αλλά παίζει μόνο για πάρτη του. Και όπως λένε μετά την υποβάθμισή του, όχι με επιτυχία»!

Ναι δεν τον εμπιστεύεται κανείς – εξ όσων φαίνεται – τον Άδωνι Γεωργιάδη, γιατί αλλάζει συνεχώς “πατεράδες”! Ο πλέον Καρατζαφερικός, έγινε Σαμαρικός και στην συνέχεια Μητσοτακικός!

Τι κι αν ο Αντώνης Σαμαράς τον έκανε πολιτικό αστέρα και μέχρι που παραβρέθηκε στην κεντρική προεκλογική ανοικτή ομιλία του Αδώνιδος Γεωργιάδη στο Μαρούσι, όπου παίρνοντας το μικρόφωνο μεταξύ των άλλων είπε:

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο μικρός μου αδελφός, είναι παλικάρι και στα δύσκολα στάθηκε μπροστά…»!

Βέβαια, πέραν της τότε αγάπης του πρώην Πρωθυπουργού στον νυν Υπουργό, “έπαιζε” και η επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά, να βγει πρώτος στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών ο Άδωνις Γεωργιάδης, έναντι του Μητσοτακικού Κωστή Χατζηδάκη!

Ο αγαπημένος πολιτικός της πεθεράς του Αντώνη Σαμαρά…

Τι κι αν στο Λουτράκι, στο σπίτι της κ. Τέτης Κρητικού, πριν από μερικά χρόνια, λίγους μήνες πριν γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, το ζεύγος Γεωργιάδη φιλοξενείτο, όπως και στο Ναύπλιο. Βλέπετε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ο αγαπημένος πολιτικός της πεθεράς του Αντώνη Σαμαρά! Σε μια μεγάλη προσπάθεια τότε, το 2012 – όπως λένε Ναυπλιώτες – ώστε ο Άδωνις Γεωργιάδης να ξεπεράσει σε ψήφους τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Β΄ εκλογική περιφέρεια της Αθήνας!

Ωστόσο, γράφοντας τα παραπάνω και φρεσκάροντας την μνήμη γνώστη των πεπραγμένων του 2010, μου θύμισε μια περιβόητη συνάντηση σε γνωστό ταβερνάκι της Κηφισιάς, του υποψηφίου τότε αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, παρουσία συγγενικού προσώπου του πρώην Πρωθυπουργού, διευθυντικού στελέχους της πολυεθνικής εταιρείας Siemens, που πάλι το μενού ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Αφού η Siemens ήταν πάντα επίκαιρη, αλλά και επειδή, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πολιτευόταν στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κάποτε ήταν αγαπημένοι, σήμερα ζούνε χώρια…

Τώρα αν στην αναφορά του Documento, πως “στην πτέρυγα υπάρχει αναζήτηση για εκφραστή πέρα από τον πρώην Πρωθυπουργό, ενόψει των εξελίξεων στα εθνικά και των αναταράξεων που θα προκαλέσουν στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό”, παίζει ο Μάκης Βορίδης, αυτό σύντομα πιστεύω θα αποδειχτεί!

Πάντως επειδή έζησα από πολύ κοντά και τους δυο (Μάκη Βορίδη – Άδωνη Γεωργιάδη), από την συμπόρευσή μας στο ΛΑΟΣ, θα πω ότι ο Μάκης Βορίδης πέραν των άλλων προσόντων του, έχει ένα μεγάλο χάρισμα! Την υπομονή! Που αναμένει πάντα την κατάλληλη στιγμή για να κάνει αυτό που τον ωφελεί!

Ωστόσο την εποχή εκείνη το πάνω χέρι το είχε ο Μάκης Βορίδης, άσχετα αν το αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη ήταν ο Άδωνις!

Εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης κατ΄ επιθυμία του Γιώργου Καρατζαφέρη, αποφάσισε να γίνει Γραμματέας του ΛΑΟΣ (παρ΄ ότι ήταν Βουλευτής), προκειμένου να υπάρξει πλήρης έλεγχος του κόμματος, με περιθωριοποίηση των αντιρρησιών (όπως εγώ προσωπικά)! Ανατρέποντας τον τότε Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Απόστολο Μπαμίχα, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος, όπου ο Μάκης Βορίδης, χωρίς να το καταλάβει, θέλω να πιστεύω, συμμετείχε σε αυτήν την πραξικοπηματική αντικατάσταση! Την συνέχεια της πολιτικής ιστορίας του ΛΑΟΣ, όλοι νομίζω την γνωρίζετε!!

loading...