Με αφορμή την Ναυμαχία της Πρέβεζας… Βάζει «φωτιά» ο Ερντογάν λίγο πριν τις επαφές για το Αιγαίο

Επιμένει στην Γαλάζια Πατρίδα του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν από λίγο προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, την ώρα που κορυφώνεται ο διπλωματικός “μαραθώνιος” για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, την οποία θέλει ο διεθνής παράγοντας, εν όψει της Συνόδου Κορυφής (1 – 2 Οκτωβρίου).

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για την επέτειο για τη ναυμαχία της Πρέβεζας τον Σεπτέμβριο του 1538

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι το να διαθέτει η χώρα μας σύγχρονες ναυτικές δυνάμεις είναι ζωτικής σημασίας. Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα φτάσει σε ισχυρότερο επίπεδο με την ολοκλήρωση των νέων σχεδίων που κατασκευάζονται από την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με αποφασιστικότητα τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα»

Οι Τούρκοι βάζουν «φωτιά», όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο λίγο πριν τις επαφές με την Ελλάδα. Το αδιέξοδο μοιάζει αναπόφευκτο.

loading...