Αποκάλυψη: Γι’ αυτό οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να βυθίσουν ελληνικό πλοίο μετά την εντολή Ερντογάν

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt ο Ερντογάν θέλησε να εκβιάσει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αναλυτικά όσα γράφει η γερμανική εφημερίδα:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί οι Τούρκοι στρατηγοί αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή του Σουλτάνου. Το instanews.gr έθεσε το ερώτημα σε επιτελείς του ελληνικού στρατού και η απάντηση που πήρε ήταν ξεκάθαρη:

«Οι Τούρκοι στρατηγοί δεν είπαν όχι στον Ερντογάν επειδή ξαφνικά αγάπησαν τους Έλληνες. Ο λόγος που αρνήθηκαν είναι απλός. Αυτό που ζητούσε ο Ερντογάν δεν μπορούσε να γίνει γιατί αν οι Τούρκοι βύθιζαν ελληνικό πλοίο, η ελληνική πλευρά θα απαντούσε άμεσα, η σύρραξη θα γενικευόταν και θα υπήρχαν απώλειες και απ’ τις δυο πλευρές. Αυτό που ζήτησε ο Ερντογάν θα μπορούσε να γίνει μόνο σε λιμάνι που έχει βαρκούλες. Στην πραγματική ζωή όπου υπάρχουν 8 στόλοι (τόσοι είναι αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο) όποιος κάνει το λάθος να ανοίξει πυρ θα πληρώσει ακριβό τίμημα. Οπότε το να βυθιστεί πλοίο χωρίς απώλειες ζωής είναι αδύνατο και αυτό εξήγησαν οι στρατηγοί στον Ερντογάν».

https://instanews.gr

loading...