Στοιχεία-”φωτιά” στη δημοσιότητα: Οι Τούρκοι άρπαξαν το όπλο του κτηνοτρόφου στον Έβρο! – Του κόπηκε ο τένοντας!

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τους οχτώ Τούρκους που έφτασαν στις 14 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και συνεπλάκησαν με τον Έλληνα κτηνοτρόφο υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι φτάνοντας στον Κάμπο των Φερών είδαν τον Έλληνα να κρατά όπλο.

Όπως είπαν, φοβήθηκαν και προσπάθησαν να του πάρουν την καραμπίνα. Τελικά του άρπαξαν το όπλο, ενώ κατά τη διάρκεια της πάλης (στην οποία συμμετείχαν και οι άντρες και οι γυναίκες) η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε δύο φορές.

Όσον αφορά στο κατηγορητήριο, τους βάρυναν οι κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και η βαριά σωματική βλάβη. Για την πρώτη επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών σε όλους, για την δεύτερη (σ.σ. πρόκληση σωματικής βλάβης) οι γυναίκες κηρύχθηκαν αθώες και επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών συνολικά, μαζί με την πρώτη πράξη, στους δύο άνδρες μόνο, αφού τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι στην πράξη αυτή οδηγήθηκαν από μη ταπεινά αίτια.

Ο 32χρονος κτηνοτρόφος καταδικάστηκε σε 26 μήνες με αναστολή. Όπως είπε η συνήγορός του, Μένια Πολυχρόνη, ο πελάτης της απαλλάχθηκε από την επιβαρυντική περίπτωση των ρατσιστικών χαρακτηριστικών.

«Δεν υπήρχε στη δικογραφία κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο πελάτης μου είχε ρατσιστικό κίνητρο. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αδικήματα, θέλω να τονίσω ότι το άρθρο 275 του κώδικα ποινικής δικονομίας του έδινε το δικαίωμα να ενεργήσει όπως ενήργησε. Τελούνταν μπροστά του το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα και μάλιστα σε στρατιωτική ζώνη».

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 32χρονος τραυματίστηκε στο χέρι. Συγκεκριμένα του κόπηκε ο τένοντας, με αποτέλεσμα να υποβληθεί χθες Δευτέρα σε χειρουργείο στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Την ημέρα της δίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο περίπου 150 αγρότες και κτηνοτρόφοι για να τον υποστηρίξουν. Ένας εξ αυτών, ο πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, κατάθεσε στη δίκη.

loading...