«Βόμβα» από τον Έλον Μασκ: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού» – «Πυρά» στον Bill Gates

 Ο μεγιστάνας της Τεχνολογίας, Έλον Μασκ, δήλωσε πως τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του δεν θα κάνουν το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, καθότι δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες.

Μάλιστα, κατά τη συνέντευξη στο podcast της Κάρα Σουίσερ, ο Μασκ επανέλαβε την άποψή του για τα lockdowns, τονίζοντας πως δεν έκαναν καλό στο γενικότερο σύνολο.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας δήλωσε:

«Αυτή δεν είναι μια win-win κατάσταση. Έχει μειώσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα όλο αυτό το πράγμα».

Επιπλέον, ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως μόνο άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια από τη νόσο COVID-19, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα «έως ότου περάσει η καταιγίδα».

Ο Μασκ επέκρινε επανειλημμένα τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων και τα lockdowns, τα οποία χαρακτήρισε ως «de facto κατ’ οίκον περιορισμό».

Απείλησε, δε, να μηνύσει κομητεία της Καλιφόρνια που απαγόρευσε στην εταιρεία του, την Tesla, να λειτουργήσει ένα εργοστάσιό της κατά της διάρκεια του πρώτου «κύματος» της πανδημίας.

Άλλωστε, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε πως τόσο η Tesla όσο και η SpaceX δεν σταμάτησαν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Μασκ εξαπέλυσε τα βέλη του στον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος τον είχε κατηγορησει πως συγχέει πεδία εξειδίκευσης, λέγοντας:

«Η Tesla κατασκευάζει τις μηχανές εμβολίων για την CureVac. Ο Γκέιτς είπε κάτι για εμένα χωρίς να ξέρει τι έκανα. Κατασκευάζουμε πραγματικά τα μηχανήματα εμβολίων για την CureVac, δηλαδή για την εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει».

loading...