«Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα πανάρχαιο κράτος με βαθιές ρίζες που έχει παρελθόν 2.000 ετών» έγραψε ο πρόεδρος Ερντογάν στο Twitter.

Δεν ξέρω πώς τα μέτρησε τα 2.000 έτη κ. Ταγίπ, αλλά ξέρω ότι τα μαθηματικά του είναι χειρότερα και από του Κωνσταντινέα.

Το να προσπαθείς να επιμηκύνεις την ιστορική σου πορεία, κλέβοντας την ιστορία άλλων λαών, συνιστά κλασική ένδειξη συλλογικού κόμπλεξ και αισθήματος μειονεξίας.

Αυτό, βέβαια, δεν είναι κάτι καινούριο σε σχέση με τους γείτονές μας. Διαπιστώνει κανείς τα κόμπλεξ τους από το πώς προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αρχαιοελληνικούς μνημειακούς χώρους των μικρασιατικών παραλίων, τους φιλοσόφους της Ιωνικής Σχολής κοκ.

Ένα ξεφύλλισμα του περιοδικού της Turkish Airlines ή μια ξενάγηση από Τούρκο στα παράλια αρκούν για να σου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι.

Και την ίδια στιγμή που βάζει την ταμπέλα «τούρκικο» σε ο,τιδήποτε αρχαιοελληνικό, ο κ. Ταγίπ προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε ίχνος της ορθοδοξίας στη Μικρά Ασία, μετατρέποντας σε τζαμιά εμβληματικές εκκλησίες και μοναστήρια.

Ό,τι όμως και και να κάνει, τα σημάδια της ιστορίας είναι ανεξίτηλα 

loading...