150 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:«STOP ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΣΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ, ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ»

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ SARS-CΟV-2

Μια συλλογικότητα-Ένωση επαγγελματιών υγείας έστειλε στις 28/8/20 ένα « Μήνυμα διεθνούς συναγερμού» απευθυνόμενο στις
κυβερνήσεις και στους πολίτες ολόκληρου του κόσμου.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν συγκαταλέγονται γιατροί αρκετών χωρών και πολλοί καθηγητές Ιατρικής εκ των οποίων ο Καθηγητής Μικροβιολογίας Martin Haditsh.

Εμείς επαγγελματίες της Υγείας από πολλές χώρες του κόσμου :

1. Λέμε : STOP σε όλα αυτά τα τρελά και δυσανάλογα μέτρα που ελήφθησαν από την αρχή της μάχης κατά του SARS-CoV-2 (καραντίνα, blocage της οικονομίας και της εκπαίδευσης, κοινωνική αποστασιοποίηση, μάσκες για όλους, κλπ) γιατί αυτά είναι εντελώς αδικαιολόγητα, δεν βασίζονται σε καμιά επιστημονική απόδειξη και παραβιάζουν τις βασικές αρχές της Ιατρικής.Αντίθετα υποστηρίζουμε βεβαίως λογικά μέτρα όπως οι οδηγίες πλυσίματος χεριών, να φτερνιστεί ή να βήξει στον αγκώνα του, χρήση χαρτομάντηλου μιας χρήσης κλπ.

Δεν είναι η α΄φορά που η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη σ έναν νέο ιό : αυτή γνώρισε τον H2N2 το 1957, τον H3N2 το 1968,τον SARS-CoV το 2003, τον H5N1 το 2004, τον H1N1 το 2009, τον MERS-CoV το 2012 και αντιμετωπίζει όλα τα χρόνια τον ιό της εποχικής γρίπης . Ωστόσο κανένα από τα μέτρα που ελήφθησαν για τον SARS-CoV-2 δεν πάρθηκε γι αυτούς τους ιούς.

Μας λένε :

«Αλλά ο SARS-CoV-2 είναι πολύ μεταδόσιμος » κι απαντάμε : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.Αυτή η αναφορά απορρίφθηκε επίσης από τους ειδήμονες της renommée internationale.

Μια απλή σύγκριση με τους άλλους ιούς επιτρέπει να διαπιστώσουμε ότι η μεταδοτικότητα του του SARS-CoV-2 είναι μετριοπαθής.

Αρρώστιες όπως η ιλαρά μπορούν να χαρακτηριστούν πολύ πιο μεταδοτικές. Για παράδειγμα ένα άτομο που μολύνεται από ιλαρά μπορεί να μολύνει ως και 20 άτομα ενώ ένα άτομο μολυσμένο από αυτόν τον coronavirus δεν μολύνει παρά 2 ή 3,ήτοι: 10 φορές λιγότερους από ό,τι η ιλαρά..

– « Αλλά, αυτός είναι ένας νέος ιός » κι απαντάμε : ο H1N1 κι οι άλλοι ιοί που αναφέραμε ήταν επίσης νέοι ιοί.

Ωστόσο: δεν θέσαμε σε καραντίνα τις χώρες, δεν μπλοκάραμε την παγκόσμια οικονομία, δεν παραλύσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα, δεν κάναμε κοινωνική αποστασιοποίηση και δεν είπαμε στα υγειή άτομα να φέρουν μάσκες .

Επιπρόσθετα κάποιοι ειδικοί λένε ότι είναι πιθανό αυτός ο ιός να κυκλοφορούσε ήδη από πριν αλλά δεν τον υπολογίζαμε.

– « Αλλά, δεν έχουμε εμβόλιο » κι απαντάμε : στην αρχή του H1N1 δεν είχαμε επίσης εμβόλιο, όπως στην εποχή του SARS-CoV.

Ωστόσο : δεν θέσαμε σε lockdown τις χώρες, δεν μπλοκάραμε την παγκόσμια οικονομία,δεν παραλύσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα, δεν κάναμε κοινωνική αποστασιοποίηση και δεν είπαμε στα υγειή άτομα να φέρουν μάσκες .

– « Αλλά αυτός ο ιός είναι πολύ πιο θανάσιμος » κι απαντάμε : ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟΣ…Επιπλέον, το ποσοστό θνησιμότητας που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ (3,4%) υπερεκτιμήθηκε κατά πολύ και απορρίφθηκε εξαρχής από κορυφαίους εμπειρογνώμονες  επιδημιολόγους.

Όμως, ακόμη και αν ληφθεί αυτό το ποσοστό θνησιμότητας, διαπιστώνουμε ότι αυτός ο κορονωϊός είναι τρεις φορές λιγότερο θανατηφόρος από αυτόν του 2003 (10%) και 10 φορές λιγότερο θανατηφόρος από αυτόν του 2012 (35%).

– « Αλλά το COVID-19 είναι μια σοβαρή ασθένεια » κι απαντάμε :ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Το SARS-CoV-2 είναι ένας ήπιος ιός για τον γενικό πληθυσμό γιατί δίνει κατά το 85% ήπιες μορφές,το 99% των μολυσμένων υποκειμένων θεραπεύονται, δεν αποτελεί έναν κίνδυνο για τις έγκυες γυναίκες όσο και για τα παιδιά (αντίθετα με τη γρίπη), εξαπλώνεται λιγότερο γρήγορα παρά η γρίπη και το 90% των ατόμων που πέθαναν είναι ηλικιωμένοι (που οφείλουν βεβαίως να προστατεύονται όπως και οι άλλες ευπαθείς ομάδες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ- ΑΘΗΝΑ

loading...