Το τερμάτισαν οι Ρώσοι! Ούτε 1 ούτε 2 αλλά…26 εμβόλια ετοιμάζουν οι επιστήμονές τους!

Στην ανάπτυξη 26 εμβολίων κατά του κορονοϊού εργάζονται 17 επιστημονικοί οργανισμοί στη Ρωσία, όπως δήλωσε αρμόδια αξιωματούχος.
Τουλάχιστον 26 εμβόλια κατά του κορονοϊού αναπτύσσονται στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Ανεξάρτητης ρωσικής Αρχής για την υγεία, Άννα Πόποβα.

«Παγκοσμίως, 36 εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών και 92 εμβόλια υποβάλλονται σε προκλινικές δοκιμές. Στη Ρωσία, 17 επιστημονικοί οργανισμοί εργάζονται σε 26 εμβόλια» δήλωσε η Άννα Πόποβα σε συνάντηση στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Την ίδια στιγμή, περίπου το 50% των επιβεβαιωμένων ασθενών με κορονοϊό στη Ρωσία είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε έχουν μόνο ήπια συμπτώματα «χάρη στην επιδημιολογική παρακολούθηση», πρόσθεσε η επικεφαλής της αρμόδιας αρχής.

Η ίδια τόνισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δεν καταγράφεται δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη Ρωσία κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που προχώρησε σε καταχώριση εμβολίου για τον κορονοϊό. Ενδιαφέρον για την προμήθεια του Sputnik V, όπως ονομάζεται το πρώτο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Ινδία, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες.

Τα σχέδια της Μόσχας περιλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου σε 200 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2020, συμπεριλαμβανομένων 30 εκατομμυρίων στη Ρωσία.

loading...