ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ NCSC WILLIAM EVANINA: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΕΙΛΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Στις 24 Ιουλίου 2020, εξέδωσα μια δήλωση στο αμερικανικό κοινό παρέχοντας μια μη ταξινομημένη επισκόπηση των ξένων απειλών στις εκλογές του 2020 και προσφέροντας βασικά βήματα για τον μετριασμό ορισμένων από αυτές τις απειλές. Εκείνη την εποχή, δεσμεύτηκα ότι η Κοινότητα Πληροφοριών των ΗΠΑ (IC) θα συνέχιζε να ενημερώνει το αμερικανικό κοινό και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους για το εξελισσόμενο τοπίο των εκλογικών απειλών, προστατεύοντας παράλληλα τις πηγές πληροφοριών και τις μεθόδους μας.

Σήμερα, εκπληρώνουμε αυτήν την υπόσχεση, κοινοποιώντας επιπλέον πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τις προθέσεις και τις δραστηριότητες των αντιπάλων μας σχετικά με τις εκλογές του 2020. Αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύονται με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των Αμερικανών, ώστε να μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη διαφύλαξη των εκλογών μας. Ακολουθεί η τελευταία δημόσια ενημέρωση:

————————
Πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ το 2020, τα ξένα κράτη θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κρυφά και εμφανή μέτρα επιρροής στις προσπάθειές τους να επηρεάσουν τις προτιμήσεις και τις προοπτικές των ψηφοφόρων των ΗΠΑ, να αλλάξουν τις πολιτικές των ΗΠΑ, να αυξήσουν τη διαφωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού στη δημοκρατική μας επεξεργάζομαι, διαδικασία. Μπορούν επίσης να επιδιώξουν να θέσουν σε κίνδυνο την εκλογική μας υποδομή για μια σειρά πιθανών σκοπών, όπως η παρέμβαση στη διαδικασία ψηφοφορίας, η κλοπή ευαίσθητων δεδομένων ή η αμφισβήτηση της εγκυρότητας των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, θα ήταν δύσκολο για τους αντιπάλους μας να παρεμβαίνουν ή να χειρίζονται τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών σε κλίμακα.

Πολλοί ξένοι ηθοποιοί έχουν προτίμηση για το ποιος κερδίζει τις εκλογές, τις οποίες εκφράζουν μέσω μιας σειράς προφανών και ιδιωτικών δηλώσεων. Οι προσπάθειες της μυστικής επιρροής είναι πιο σπάνιες Ανησυχούμε κυρίως για τη συνεχιζόμενη και πιθανή δραστηριότητα από την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν.

ΚΙΝΑ- Εκτιμούμε ότι η Κίνα προτιμά ότι ο Πρόεδρος Τραμπ – τον οποίο το Πεκίνο βλέπει ως απρόβλεπτο – δεν κερδίζει επανεκλογή. Η Κίνα έχει επεκτείνει τις προσπάθειές της για επιρροή πριν από το Νοέμβριο του 2020 για να διαμορφώσει το πολιτικό περιβάλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες, να ασκήσει πίεση σε πολιτικά πρόσωπα που θεωρεί αντίθετα με τα συμφέροντα της Κίνας, και να εκτρέψει και να αντισταθεί στην κριτική της Κίνας. Αν και η Κίνα θα συνεχίσει να σταθμίζει τους κινδύνους και τα οφέλη της επιθετικής δράσης, η δημόσια ρητορεία της κατά τους τελευταίους μήνες έχει γίνει όλο και πιο επικριτική για την απάντηση της τρέχουσας διοίκησης COVID-19, το κλείσιμο του προξενείου της Κίνας στο Χιούστον και τις ενέργειες σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα, έχει επικρίνει σκληρά τις δηλώσεις και τις ενέργειες της Διοίκησης σχετικά με το Χονγκ Κονγκ, το TikTok, το νομικό καθεστώς της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και τις προσπάθειες της Κίνας να κυριαρχήσει στην αγορά 5G.

ΡΩΣΙΑ – Εκτιμούμε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί μια σειρά μέτρων για να υποτιμήσει κατά κύριο λόγο τον πρώην Αντιπρόεδρο Μπάιντεν και αυτό που βλέπει ως αντι-Ρωσία «ίδρυμα». Αυτό συμβαδίζει με τη δημόσια κριτική της Μόσχας εναντίον του όταν ήταν Αντιπρόεδρος για το ρόλο του στις πολιτικές της κυβέρνησης Ομπάμα για την Ουκρανία και την υποστήριξή της στην αντιπολίτευση κατά του Πούτιν στη Ρωσία. Για παράδειγμα, ο φιλο-Ρωσικός Ουκρανός βουλευτής Andriy Derkach διαδίδει ισχυρισμούς σχετικά με τη διαφθορά – μεταξύ άλλων μέσω της δημοσίευσης διαρροών τηλεφωνημάτων – για να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου Μπάιντεν και του Δημοκρατικού Κόμματος. Ορισμένοι ηθοποιοί που συνδέονται με το Κρεμλίνο επιδιώκουν επίσης να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Προέδρου Trump στα κοινωνικά μέσα και τη ρωσική τηλεόραση.

ΙΡΑΝ – Εκτιμούμε ότι το Ιράν επιδιώκει να υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ, τον Πρόεδρο Τραμπ, και να χωρίσει τη χώρα πριν από τις εκλογές του 2020. Οι προσπάθειες του Ιράν προς αυτή την κατεύθυνση πιθανότατα θα επικεντρωθούν στην επιγραμμική επιρροή, όπως η διάδοση παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανακύκλωση αντι-ΗΠΑ περιεχομένου. Το κίνητρο της Τεχεράνης για τη διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων οφείλεται, εν μέρει, στην αντίληψη ότι η επανεκλογή του Προέδρου Τραμπ θα είχε ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της πίεσης των ΗΠΑ στο Ιράν σε μια προσπάθεια να προωθήσει την αλλαγή του καθεστώτος.

————————
Οι παραπάνω εκτιμήσεις πληροφοριών αντιπροσωπεύουν τις πιο πρόσφατες, ακριβείς και αντικειμενικές πληροφορίες για τις απειλές εκλογών που έχει να προσφέρει το IC σε ένα μη ταξινομημένο περιβάλλον αυτήν τη στιγμή. Η παροχή αντικειμενικής ανάλυσης πληροφοριών είναι το επίσημο καθήκον των ανδρών και γυναικών του IC, που εργάζονται μέρα και νύχτα σε όλο τον κόσμο, συχνά με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο, να προστατεύσουν το έθνος μας.

Το IC αναγνωρίζει επίσης ότι θα συνεχίσει να υπάρχει ζήτηση για περισσότερες πληροφορίες καθώς πλησιάζουν οι εκλογές. Το IC έχει και θα συνεχίσει να παρέχει διαβαθμισμένες ενημερωτικές απειλές για τις προεδρικές εκστρατείες, τις πολιτικές επιτροπές και όλα τα μέλη του Κογκρέσου. Έχουμε παράσχει σχεδόν 20 διαβαθμισμένες ενημερώσεις για απειλές εκλογών σε αυτούς τους ενδιαφερόμενους από τα μέσα Μαΐου 2020. Θα συνεχίσουμε επίσης να παρέχουμε ενημερώσεις στο αμερικανικό κοινό, σύμφωνα με τις εθνικές μας υποχρεώσεις ασφάλειας. Τα βήματα που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής για να ενημερώσουμε το κοινό και άλλους ενδιαφερόμενους για τις εκλογικές απειλές δεν έχουν προηγούμενο για το IC.

Εκτός από την ανταλλαγή πληροφοριών, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι το IC κάνει επίσης ό, τι μπορεί για να καταπολεμήσει τόσο τον κυβερνοχώρο όσο και να επηρεάσει τις προσπάθειες που στοχεύουν στην εκλογική μας διαδικασία και συνεχίζει να υποστηρίζει το DHS και το FBI στους κρίσιμους ρόλους τους, διασφαλίζοντας τις εκλογές. Όπως τόνισα στη δημόσια δήλωσή μου στις 24 Ιουλίου 2020, είμαστε όλοι μαζί μαζί ως Αμερικανοί. Οι εκλογές μας πρέπει να είναι δικές μας. Οι ξένες προσπάθειες για επιρροή ή παρέμβαση στις εκλογές μας αποτελούν άμεση απειλή για τον ιστό της δημοκρατίας μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στις εκλογές, την κατανόηση της ξένης επιρροής και την παραπληροφόρηση και τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται για να εξασφαλίσει τις εκλογές του 2020, ενθαρρύνουμε τους Αμερικανούς να επισκέπτονται τους ακόλουθους ιστότοπους:
Ασφάλεια εκλογών DHS: https://www.dhs.gov/topic/election-security
DHS / CISA # Protect2020: https://www.cisa.gov/protect2020
FBI Protected Voices: https://www.fbi.gov/investigate/counterintelligence/foreign-influence/protected-voices
Εθνική Ένωση Υφυπουργών # TrustedInfo2020: https://www.nass.org/initiatives/trustedinfo-2020

loading...