ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!

ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;




ΒΙΝΤΕΟ

Διαρκής κλιμάκωση. Η Ελλάδα ανταπαντά με NAVTEX κι ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην τούρκικη NAVTEX….Η πρωτοβουλία
Γερμανίας είναι περισσότερο για .. τη Γερμανία και λιγότερο για την επίλυση…

H αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…Διαρκώς κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο, στην Α Μεσόγειο καθώς με Navtex και αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά στην ίδια περιοχή ανταπαντά η Ελλάδα στην παράταση της παράνομης Navtex από την Τουρκία για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reisως και 27 Φλεβάρη.

Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά θα ξεκινήσουν την Τρίτη νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα τελειώσουν την Πέμπτη (AP).

”Η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου.

Στην ελληνική Navtex δηλαδή θα περιλαμβάνεται και η περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που έχει δεσμεύσει ξανά η Τουρκία για τις έρευνες του Oruc Reis. Η Navtex θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020” αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ.

Όλα αυτά διαδραματίζονται εν μέσω μιας νέας διπλωματικής προσπάθειας, υπό την ηγεσία του Βερολίνου, για τη μείωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κι ενώ η Αθήνα κατέστησε σαφές ότι η ανακοίνωση από την Τουρκία ερευνητικών δραστηριοτήτων σε περιοχές νότια ή ανατολικά της Κρήτης που ορίζονται στο μνημόνιο Τουρκίας-GNA είναι κόκκινη γραμμή που δεν θα επιτρέψει να προσπελαστεί.

Λένε, υπάρχει μια αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων, κυρίως στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, ενώ η Ελλάδα και η Γαλλία συνεχίζουν να ενισχύουν τη στρατιωτική τους συνεργασία.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...