Translate the article and read it to your Language

“Νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών”, οι Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση, μην πιστεύετε τα fake news


Θα θέλαμε, για μια ακόμη φορά, να σας ζητήσουμε να μην ακούτε τα κάθε λογής “παπαγαλάκια” που νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση, στηρίζοντας την προπαγάνδα της Άγκυρας. Η Κυβέρνηση, όπως και κάθε Κυβέρνηση, έχει πάρα πολλά σημεία πολιτικής που μπορούμε να της κάνουμε/κάνουν αντιπολίτευση, αλλά η Εθνική Προσπάθεια δεν είναι η καλύτερη. Ας επιλέξουν οι αντιπολιτευόμενοι την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία, τόσο θέματα υπάρχουν ανοιχτά. Η Άμυνα και η Εξωτερική Πολιτική δεν είναι το σημείο που ασκείται πολιτική, ειδικά σε περίοδο που βιώνουμε μια κρίση στα εξωτερικά μας σύνορα, και ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι σε κινητοποίηση.

Φανταστείτε πως είστε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Αφήσατε την οικογένειά σας ενώ είστε σε διακοπές, μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, για να παρουσιαστείτε στη Μονάδα σας άρον-άρον, να φορτώσετε το Steyer, το Leopard, την ΤΠΚ σας, είναι να βγάλετε έξω το Stinger σε κάποιο περιφερειακό αεροδρόμιο, που έχουν κρυφτεί 4 F-16C/D έμφορτα με όπλα. Δεν μιλάτε με την οικογένεια, δεν μιλάτε με γνωστούς και φίλους, και απλά, μιλάτε με άλλους συναδέλφους μέσω ασφαλούς γραμμής, και εμψυχώνετε ο ένας τον άλλον. Το ηθικό είναι στα ύψη, αισθάνεστε σαν μέρος μιας τεράστιας γροθιάς που θα συντρίψει κάθε εισβολέα. Όλη σας η ζωή, όλο σας το είναι, όλη η ιστορία της Ελλάδας, η περηφάνεια για την Ιστορία του Έθνους, φουσκώνει το στήθος σας. Βλέπετε δίπλα σας τους άλλους συναδέλφους, και λέτε “πάμε τώρα γερά!”.


Και κάπου, ανοίγετε το κινητό για να δείτε μέσω 4G τι συμβαίνει στη χώρα, στην κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τι έχει “διαρρεύσει” στον Τύπο. Και βλέπετε, σε αρκετά sites, πως οι Τούρκοι κάνουν έρευνες, πως έχουμε “κιοτέψει”, πως χάνουμε, πως κάναμε πίσω, πως δώσαμε γιατί είμαστε “κότες” και άλλα τέτοια υπέροχα. Για πείτε μου, που θα ήταν το ηθικό σας; όταν θα ακουστεί το “Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ᾽, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τε πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών”, με τη ψυχή θα προχωρήσετε;

Το λέμε όσο πιο καθαρά γίνεται. Όποιος θέλει να κάνει κριτική, ας κάνει εκ των υστέρων, που τότε θα μπορούν να μιλήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Τώρα, πέραν του ότι όσα κυκλοφορούν είναι ασύστολα ψεύδη, μπορούν να έχουν σημαντική αρνητική επίπτωση στο ηθικό των στελεχών που αυτή τη στιγμή είναι πάνω στη φρεγάτα και έχουν κολλήσει στο πρόσωπό τους οι προστατευτικές μάσκες γιατί είναι τρίτο 24ωρο επί ποδός πολέμου, είναι μέσα στο Leopard 2HEL και έχει μάθει απέξω καμιά 10.000 km2 που θα προελάσει τις επόμενες ώρες, στα παλληκάρια που είναι στα shelters και δίπλα είναι τα F-16/D φορτωμένα με JSOW και ΑΙΜ-120, στους άλλους που βλέπουν τους SCALP EG και τους Exocet AM39 φορτωμένους και απλά χαμογελάνε από μέσα τους. Στα πληρώματα των ΠΠ που είναι δίπλα στις μονάδες του τουρκικού στόλου, στα στελέχη της ΜΥΚ και των Αμφίβιων που είναι εκεί που πρέπει να είναι… Στα Apache που τελικά θα κάνουν θαύματα παρά τα χρονάκια τους, στα πληρώματα μέσα στα υποβρύχια που ζηλεύουν την ιστορία του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και κάπου έχουν κρυμμένη μια σημαία Jolly Roger, στις ΤΠΚ που μετρούν και ξαναμετρούν τους στόχους για να δουν πόσους θα βουλιάξουν με τους πυραύλους, και πόσοι θα χρειαστούν τη “στοργή” των Oto Melara.

Είναι ντροπή να λέμε πως οι Τούρκοι “κερδίζουν”, μας”στριμώχνουν”, “χάνουμε”, “οι Τούρκοι μπήκαν μέσα κι εμείς δεν κάναμε τίποτα” γιατί απλά δεν ισχύει. Αν θέλετε να μας πιστέψετε, μπορούμε να σας περιγράψουμε ακριβώς τι συμβαίνει.

To Πολεμικό Ναυτικό είναι σε απίστευτη ετοιμότητα, τα στελέχη του έχουν καταφέρει το απίστευτο, πλοία, υποβρύχια και ιπτάμενα μέσα, είναι σε διαθεσιμότητες που αγγίζουν το 100%, ποσοστό απίστευτο για Πολεμικό Ναυτικό στον πλανήτη. Ας μας βρουν οι “καλοθελητές” κάποιο Πολεμικό Ναυτικό που αυτή τη στιγμή έχει τέτοιο ποσοστό μέσων στη Θάλασσα, σε επιχειρήσεις. Το Oruc Reis είναι σε στενό μαρκάρισμα, και το μόνο που κάνει είναι να φθείρει τον εξοπλισμό του.


Για την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς, το τι συμβαίνει, δεν γράφεται. Πιστέψτε μας όμως, αν χρειαστεί, θα “φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι”. Οτιδήποτε περισσότερο γράψουμε θα είναι προβληματικό για την προσπάθεια που κάνουν αυτή τη στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Το λέμε, για μια ακόμη φορά. Είναι προσβλητικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις να λέμε πως οι Τούρκοι “κάνουν ότι θέλουν”, δεν είναι για την πολιτική ηγεσία. Είναι προσβλητικό για τα πληρώματα των φρεγατών, που αυτή τη στιγμή είναι δίπλα στο Ορούκ. Είναι προσβλητικό, για τα πληρώματα των υποβρυχίων. Είναι προσβλητικό για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ας ξεκολλήσουμε από το “οι Τούρκοι άπλωσαν καλώδιο, εμείς τι κάνουμε, ε;”. Τα συμφέροντα της χώρας πως προασπίζονται; με τη βύθιση κάποιων πλοίων, σε μια περιοχή που μόνο εμείς λέμε ότι είναι δική μας, και ακόμη δεν έχει κριθεί με διμερείς διαπραγματεύσεις ή σε κάποιο δικαστήριο; Παρακαλούμε λοιπόν τους όψιμους επιτελικούς αναλυτές και γεωστρατηγηστές, να αφήσουν τη δουλειά στους επαγγελματίες των Ενόπλων Δυνάμεων και τους διπλωμάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :