Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη

Εν όψει των επερχόμενων κρισιμότατων -αν όχι και οδυνηρών – καθοριστικών και αποφασιστικής σημασίας, εξελίξεων για την Ελλάδα και την προάσπιση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως

Εντιμότατε Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος

Σας γράφω σε μια ύστατη προσπάθεια, κραυγή αγωνίας , απευθυνόμενος Σε Εσάς Προσωπικά, αλλά περισσότερο στο βάθος της σκέψης, γράφω με πικρία και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Στους ιστορικούς μας, όταν θα ανατρέχουν στις πηγές για να διερευνήσουν τα αίτια όσων τραγικών θα βιώσει ο Ελληνικός Λαός, και ίσως σύσσωμο το Ελληνικό ανά τον κόσμο Έθνος. Μακάρι να μη συμβεί αυτό που μοιάζει ως μοιραίο και αναπόφευκτο. Μακάρι. Το ευχόμαστε όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μια εθνική τραγωδία.

Η Ελλάδα και το Έθνος μας βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη ιστορική καμπή.

Αξιότιμε κύριε Μητσοτάκη,

Γνωρίζω εκ της ιδιότητος μου, όπως και Εσείς εκ της θέσεως που ο Λαός, Σας επέλεξε να κυβερνήσετε. Ένα Λαό πονεμένο! Καταπονημένο! Έναν Λαό πικραμένο. Απογοητευμένο. Γνωρίζουμε Εσείς και όλη η Ελλάδα ότι η Πατρίδα μας διάγει δυσκολότατη περίοδο. Με ακόμα λιγότερες δυνατότητες συμμαχίας με χώρες που θα περίμενε η Ελλάδα κάτι περισσότερο. Εμπράκτως και όχι με ανέξοδες, άνευ πολιτικού στρατιωτικού και διπλωματικού κόστους, ρητορικές. Είναι πράγματι αλήθεια ότι -μοιάζει να- καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια το αποτέλεσμα της οποίας ίσως και να φανεί την κατάλληλη δεδομένη χρονική στιγμή. Ίσως. Αν και όλοι οι Έλληνες έχουμε πεισθεί πλέον ότι σε αυτή την ιστορική χρονική στιγμή είμαστε μόνοι. Κατανοητό. Ουδείς έχει υποχρέωση να υπερασπίσει και να προασπίσει τα σύνορα μας. Επί πλέον συνάμα Κύριε Πρόεδρε, τούτες τις κρίσιμες ώρες, βρίσκεσθε αντιμέτωπος και με την ιστορία. Οι ευθύνες Σας τεράστιες. Κριτές Σας δεν είναι μόνον τούτη η πληγωμένη σε κάθε επίπεδο γενιά των Ελλήνων αλλά και οι επόμενες γενιές, όπως εμείς και οι προηγούμενες γενιές είμαστε κριτές των προκατόχων Σας. Ξέρουμε ως Λαός και γνωρίζετε ως Κυβερνήτης αυτής της χώρας ότι οι ώρες είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμες. Δύσκολες. Καθόλου ευοίωνες. Κρινόσαστε Εσείς και το επιτελείο Σας σε καιρό ειρήνης και διπλωματικού και υβριδικού πολέμου. Θα κριθούμε ως Λαός εν καιρό Πολέμου που ότι και να κάνουμε προφανώς δεν θα τον αποφύγουμε καθώς απέναντι μας έχουμε μια Τουρκία που έμαθε να διεκδικεί. Να μεγαλώνει τα σύνορα της. Ένα Λαό με ρίζες απροσχημάτιστες και καθόλου πολιτισμένες. Ένα Λαό που όσο και αν θέλει να είναι φιλειρηνικός οι ηγεσίες του τον έμαθαν και τον γαλούχησαν αιώνες τώρα, από γενιά σε γενιά να είναι λαός κατακτητικός. Οι Έλληνες ως Λαός γνωρίζουμε ακριβώς με ποιους έχουμε να κάνουμε. Γνωρίζουμε και πως πρέπει να αντιδράσουμε την ώρα και τις στιγμές που Πρέπει. Με μια διαφορά. Το ίδιο περιμένουμε και από τους -κατά καιρούς – κυβερνήτες μας.

Τώρα είναι η δική Σας ώρα Κύριε Πρωθυπουργέ. Η δική Σας προσωπική στιγμή.

Ασφαλώς δεν περιμένετε από έναν Πολίτη της Χώρας μας, ασχέτως επαγγελματικής ιδιότητος, την οποία γνωρίζετε εκ της θέσεως Σας, και μάλιστα Δημοσιογράφο να Σας απευθυνθεί αφού έχει την δυνατότητα με την πένα του ή τον δημόσιο προφορικό Λόγο του να εκφράσει ότι πιστεύει. Δεν είναι το ίδιο. Το γνωρίζετε πολύ καλά. Η αξιοπιστία μας ως εκφραστές της Κοινής γνώμης έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Ίσως και αθεράπευτα. Καλύτερα να μη πω περισσότερα… Πάντως η κοινή γνώμη δεν υποτιμάται. Και γνωρίζει. Και ξέρει. Και αισθητήριο διαθέτει. Και άποψη έχει σχηματίσει και για εμάς που άλλη υπηρεσία κληθήκαμε και επιλέξαμε να προσφέρουμε στην Κοινωνία των Πολιτών και άλλες προσφέρουμε. Εν τέλει… Ανάγκα και θεοί πείθονται… Το αυτό ισχύει και για την Πολιτική μας ηγεσία. Δυστυχώς.

Για αυτό και Σας αναφέρομαι ως απλός Πολίτης, την ύψιστη και μέγιστη ιδιότητα που μας απέμεινε ως Λαού. Έτσι ως απλός Πολίτης αυτής της χώρας με μόνιμες και δυσβάσταχτες συνεχείς και ακαθόριστες φορολογικές υποχρεώσεις και τα άλλα συνεπακόλουθα αυτών, επέλεξα να καταφύγω σε αυτή την ύστατη προσπάθεια μέσω μια ανοιχτής επιστολής προς το Πρόσωπο Σας. Με την Ελπίδα και την Ευχή να εισακουσθώ.

Επαναλαμβάνω με την ιδιότητα εκείνη του Πολίτη. Όχι του ιδιώτη. Όχι του βολεμένου. Ίσως η μέγιστη ιδιότητα μας ως Έλληνες Πολίτες. Πολίτες ενός Έθνους με ιστορία τουλάχιστον 4000 ετών. Ίσως και πολύ περισσότερων ετών. Ενός υπερήφανου Έθνους που εσχάτως, τις τελευταίες 10ετιες βλέπει αφενός, την γενιά του, να ταπεινώνεται διαρκώς και μονίμως και τα Παιδιά μας να απογοητεύονται. Να παίρνουν τον δρόμο της μεγάλης φυγής. Αναζητώντας το όνειρο. Μια καλύτερη ζωή. Μια ζωή με ελπίδες. Η Ελπίδες έχουν πάψει να υπάρχουν. Απλά δεν υπάρχουν.

Απευθύνομαι σε Εσάς προσωπικώς κύριε Πρωθυπουργέ, αν και γνωρίζω πολύ καλά τα αισθήματα της συγκριτικά μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, χωρίς να αποτολμώ καν να Σας απευθύνομαι διερμηνεύοντας έστω τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού, καθώς αφενός το ιστορικό βάρος θα ήταν ασύμβατο με το προσωπικό βάρος αλλά και με τις επερχόμενες εξελίξεις… αφετέρου οι ευθύνες θα ήταν δυσανάλογες των προσωπικών ευθυνών που δύναμαι να αναγνωρίσω στο Πρόσωπο μου και αντίστοιχα στο Πρόσωπο Σας. Πόσω μάλλον να υπηρετήσω την Πατρίδα όταν με καλέσει στο ιερό καθήκον της προάσπισης των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Και επομένως να τελώ ίσως και μόνο υπό τις οδηγίες και εντολές ανωτέρων την στιγμή της μάχης όταν και εφόσον κληθώ να υπερασπισθώ τα Πάτρια και την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αν χρειασθεί δε, να είμαι και εκ των πρώτων που θα πέσω προασπιζόμενος την εθνική μας κυριαρχία ή ίσως και ο τελευταίος χάριν της ειρήνης.

Καθώς το λοιπόν οι στιγμές και οι περιστάσεις είναι ακόμα πιο κρίσιμες, απόγονοι όντως Ηρώων και Εθνομαρτύρων όπως ο Στρατηλάτης της νίκης κατά των Οθωμανών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο Νικηταράς, οι Δεληγιανναίοι οι Κολοκοτρωναίοι, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους, και πλείστοι όσοι άλλοι, 100αδες 1000αδες Μάρτυρες του Γένους και της Ρωμιοσύνης. Γόνοι και απόγονοι Εμείς, πλήθους και αναρίθμητων Ηρώων του 1821 αλλά και επίσης απόγονοι εκείνων των ιστορικών Μαχών των Θερμοπυλών, της Μάχης του Μαραθώνος, και άλλων εξίσου μεγάλων μαχών του Ελληνικού Έθνους. Μαχών που καθόρισαν τον Ρου της ιστορίας και της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Μαχών υπέρ Βωμών και Εστιών. Μάχες του Ελληνικού Έθνους από καταβολής μας. Αιώνες ολόκληροι μαχών. Μάχες υπέρ Ελλάδος και Ορθοδοξίας. Μάχες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Μάχες για την Ελευθερία. Την αληθινή Δημοκρατία. Τα δικαιώματα του Ανθρώπου. Μάχες…

Ζώντας και βιώνοντας τα τελευταία κρίσιμα 24ωρα και συναισθανόμενοι πλήρως το βάρος των ευθυνών μας έναντι της ιστορίας και των παιδιών μας. Σας απευθύνω τούτη την ανοιχτή επιστολή με την ελπίδα ότι ίσως και να κάμετε τον κόπο να την διαβάσετε. Δεν απαιτώ να την μελετήσετε. Να εμβαθύνετε. Να διαγνώσετε την αγωνία μας. Απλά να την διαβάσετε να πληροφορηθείτε τον πόνο μα και την χαμένη Ελπίδα μας.

Απλώς έστω να ενημερωθείτε για την ύπαρξη αυτής της επιστολής όπως και την αγωνία που εκπέμπει ως ύστατη έκφραση των Ελλήνων για το μόνο που μας απέμεινε ως Λαού. Την εθνική μας υπερηφάνεια. Την τιμή και την αξιοπρέπεια ενός Λαού. Ενός ολόκληρου ιστορικού Έθνους. Με ιστορία 1000ετιών. Με πολιτισμό. Με αρχές. Αξίες. Ιδανικά. Ίσως ενός Λαού χωρίς πυξίδα εδώ και 10ετιές μα όχι, χωρίς εθνική υπερηφάνεια. Όχι χωρίς αξιοπρέπεια την οποία σας ζητούμε να μας δώσετε την δυνατότητα να την υπερασπισθούμε. Αξιοπρεπώς. Πέφτοντας αν χρειασθεί μέχρις Ενός για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Να μη “λυγίσετε” χάριν άλλων ίσως και ξένων αλλότριων, προς τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, συμφερόντων… Να μην οπισθοχωρήσετε… Μείνετε όρθιος. Αυτό ζητούμε. Αυτό σας έταξε η ιστορία.

Και επειδή γνωρίζω Κύριε Πρόεδρε εκ του ρεπορτάζ και των καλών πληροφοριών η Ελλάδα και τις δυνατότητες έχει και τις προϋποθέσεις να υπερασπίσει με σθένος και αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία θα περιμέναμε να έχετε επιδείξει τόλμη και θάρρος έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας. θα περιμέναμε επιχειρησιακά η Ελλάδα να αντιτάξει εμπράκτως επιχειρησιακή αποφασιστικότητα! Και το γνωρίζω και το γνωρίζετε πολύ καλά πως και τις δυνατότητες έχουμε και τα μέσα!

Θα περιμέναμε Κύριε πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως να έχει χτισθεί ένα απροσπέλαστο τείχος στο κρίσιμο σημείο, που η Τουρκία θέλει να διεξάγει έρευνες, από Ελληνικές ναυτικές δυνάμεις! Ένα τοίχος αδιαπέραστο! Και εδώ σταματώ μένω σε όσα σας πρότειναν οι αρχηγοί του στόλου μας και των λοιπών ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Υπάρχει καιρός ακόμα. Κάντε το Μη κάμετε ούτε βήμα πίσω. Αυτή είναι η εντολή του Ελληνικού Λαού όταν σας επέλεξε και όταν δώσατε όρκο ενώπιον Θεού και Ανθρώπων. Ούτε βήμα πίσω! Ούτε σπιθαμή Γης δεν παραχωρείτε! Δεν εκχωρείτε! Να μη επιτρέψετε άλλη εθνική ταπείνωση!

Σε διπλωματικό όμως επίπεδο,

Να τι θα περιμέναμε, ως Πολίτες μιας αποφασισμένης κυβέρνησης, για να αισθανθούμε όχι μόνον υπό αίρεση ασφαλείς, αλλά εθνικά και κυριαρχικά ασφαλείς! καθώς η Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα αυξάνεται και θα συνεχίσει να εντείνεται. Διαρκώς. Μονίμως και αυξητικά. Με συνεχή κλιμάκωση. Με γεωμετρική πρόοδο.

Θα περιμέναμε για να αισθανθούμε και υπερήφανοι ως Έλληνες, Τόλμη. Θάρρος. Επιχειρησιακή αποφασιστικότητα. Όντως απόγονοι ηρώων και εθνομαρτύρων.

Επιτρέψτε μου να Σας παρουσιάσω επιγραμματικά-συνοπτικά έστω ορισμένες ενέργειες που συν τοις άλλοις και υπερηφάνεια θα μας γέμιζαν και στο πλευρό Σας προσωπικά θα στεκόμαστε στις δύσκολες ώρες που έρχονται. Ώρες τρομακτικά δύσκολες. Ώρες δυσοίωνες. Όχι γιατί φοβόμαστε να υπερασπισθούμε τα εθνικά και κυριαρχικά ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα μας. Όχι! Το ακριβώς αντίθετο. Είμαστε όλοι έτοιμοι! Διαθέτουμε θάρρος. Τόλμη. Αποφασιστικότητα. Όλοι θέλουμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Να δοθεί ένα μάθημα στους ασεβείς Τούρκους. Ένα ισχυρό μάθημα στον αλαζόνα και υπερφίαλο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο λαϊκός ψίθυρος είναι ένας και Σας τον μεταφέρω αυτολεξεί όπως ακούγεται από στόμα σε στόμα. Ψίθυρος που θεριεύει και γίνεται βοή και συνάμα οργή έτοιμη να καταπνίξει τους παραβάτες των εντολών του Ελληνικού Λαού. Οργή έτοιμη να ξεσπάσει αν υπάρξει απόδειξη ότι υπάρχει παρασκήνιο που προ ετοιμάζει συμφωνία που εκχωρεί τώρα και αυτούσιο κομμάτι εθνικής κυριαρχίας. Το μόνο που υπάρχει διάχυτο στην Κοινή Γνώμη είναι αποχρώσεις ενδείξεις, αλλά όχι ικανές αποδείξεις… Και φρονούμε πως τέτοιες αποδείξεις δεν θα υπάρξουν! Ποτέ! Για αυτό είμαστε εδώ για να προασπιστούμε τα εθνικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όλοι μαζί!

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Όλοι μαζί ως Λαός, σχεδόν με ένα στόμα φωνάζουν -και το γνωρίζετε – «χτυπήστε τους επιτέλους! Δεν πάει άλλο!» χτυπήστε τους και εγώ πατέρας τεσσάρων παιδιών, ετοιμοπόλεμων ντύνομαι προκειμένου να ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η κατάσταση με τους Τούρκους» μου είπε ένας οδηγός ταξί χθες (11 08 20) μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. Το ίδιο ακούγεται ως δυνατή βοή από στόμα σε στόμα «ανεχθήκαμε τα πάντα 10 χρόνια τώρα! Πεινάσαμε. Στερηθήκαμε. Γονατίσαμε. Ματώσαμε. Μας γονάτισαν! Όλα τα ανεχθήκαμε! Αλλά αυτό όχι! Όχι αυτό!» έλεγε μια μητέρα σε μια στάση που έβλεπε από το κινητό της τις τουρκικές προκλήσεις και τον Ερντογάν να μας ταπεινώνει λέγοντας πως «η Ελλάδα μπλοφάρει! Δεν θα χτυπήσει! Δεν μπορεί να κάμει τίποτα τρέμει την Τουρκία! Η Τουρκία θα κάμει κουρελόχαρτο την ΕλληνοΑιγυπτιακή συμφωνία»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με όλον τον σεβασμό προς το Πρόσωπο Σας και το Αξίωμα σας. Αξίωμα που η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού σας εμπιστεύτηκε. Προσωρινώς. Να Σας πω τι θα περιμέναμε τούτες τις κρίσιμες ώρες. Ως λαός και ως έθνος ανά την οικουμένη. Ειδικά από την προηγούμενη πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο στα τέλη Ιουλίου. Πόσο μάλλον που οι προκλήσεις, όπως γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον όχι μόνον εντάθηκαν αλλά εκτραχύνθηκαν.

Σήμερα, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 ειδικώς όπως και χθες 11 Αυγούστου οι Τούρκοι προκάλεσαν. Και συνεχίζουν. Στον ίδιο ρυθμό. Και έτσι θα συνεχίσουν. Ίσως και με περαιτέρω προκλήσεις με ένα βασικό στόχο. Να δουν αν και κατά πόσο η Ελλάδα μπλοφάρει! Αν η Ελλάδα εννοεί όσα διαμηνύονται προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου μέσω Γερμανίας και ΝΑΤΟ.

Να λοιπόν τι θα περιμέναμε να δούμε για να συστρατευθούμε και συσπειρωθούμε στο πλευρό σας:

Απέλαση του Τούρκου Πρέσβη! άμεσα! Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση! Παρ αυτά!

Επίδοση επίσημου διαβήματος της Ελλάδος στα ηνωμένα έθνη για τις τουρκικές παραβιάσεις.

Ανάλογο διάβημα στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στον ΟΗΕ και ξεχωριστά στην κάθε μια χώρα μέλος του Σ.Α.

Ενημέρωση όλων των Πρέσβεων του ΝΑΤΟ από τον αρμόδιο υπ. Εξ ή και από Εσάς τον ίδιο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δημόσια διακήρυξη της αποφασιστικότητας της Ελλάδος πως αν χρειασθεί θα καταφύγει και στην δύναμη της ισχύος! δεν θα διαστάσει να το κάνει.

Ενημέρωση όλων των Πρέσβεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον αρμόδιο υπ. Εξ ή και από Εσάς τον ίδιο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δημόσια διακήρυξη της αποφασιστικότητας της Ελλάδος πως αν χρειασθεί θα καταφύγει και στην δύναμη της ισχύος!

Ξεχωριστή διαβαθμισμένη ενημέρωση των Πρέσβεων Γαλλίας, Ρωσίας και Αγγλίας που είναι οι χώρες που υπέγραψαν την συνθήκη του Λονδίνου για την αναγνώριση του νέου ελλ. Κράτους.

Ενημέρωση προσωπική του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt από τον αρμόδιο υπ. Εξωτερικών και την δεδηλωμένη διακηρυγμένη αποφασιστικότητα της Ελλάδος καθώς οι ΗΠΑ μετά από τόσα 24ωρα μετά την υπογραφή του ελληνοαιγυπτιακού memorandum, κατανόησης μεταξύ των δυο χωρών ως προς τις ζώνες επιρροής στα εφαπτόμενα υδάτινα σύνορα, συμπεριφέρθηκαν αγνοώντας πλήρως την εν λόγω διμερή συμφωνία.

Ενημέρωση όλων των πρέσβεων χωρών μελών του ΟΗΕ από την μόνιμη πρέσβη μας στον ΟΗΕ

Άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την λήψη κοινών αποφάσεων

Έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας του Ελληνικού κοινοβουλίου για κοινό ομόφωνο ψήφισμα που θα απευθύνεται προς τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Ψήφισμα με το οποίο θα διακηρύσσεται η σθεναρή αποφασιστικότητα της Ελλάδος για την προάσπιση με κάθε νόμιμο και διεθνές μέσο των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος. Τα δικαιώματα της οποίας ως Πολιτική ηγεσία κληθήκατε και ορκιστήκατε να υπηρετείτε. Όλοι μαζί. Ενωμένοι,

Μετά από όλα αυτά, που αποτελούν μια συνεχή απόδειξη αποφασιστικότητας τόλμης και θάρρους, εφόσον συνεχίζονται οι παραβιάσεις των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, άμεση και κεραυνοβόλο σθεναρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Με τόλμη και θάρρος όπως αυτό που διαθέτουν οι Άνδρες και οι Γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Δηλαδή τα Παιδιά μας. Τόλμη και θάρρος σε επιχειρησιακό επίπεδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς ως Λαό και για Εσάς ως Κυβερνήτη αυτής της χώρας. (Αν θέλετε να παραμείνει η Ελλάς χώρα, και όχι χώρος…)

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί Σας τα επισημαίνω όλα τούτα;

Διότι φυσικά ασφαλώς και δεν πείσθηκε ο Ελληνικός Λαός από την διαρροή των κυβερνητικών πληροφοριών ότι το Oruc Reis εμποδίστηκε να πραγματοποιήσει έρευνες επειδή ο θόρυβος από τα ελληνικά πολεμικά πλοία το εμπόδισαν. Υπάρχουν και άλλα που επίσης τα γνωρίζετε και κάποιοι εξ ημών από το ρεπορτάζ… Και εδώ σταματώ. Δεν είμαι από εκείνους που έστω και αν υπάρχει πληροφόρηση θα κάμω κατάχρηση προς ίδιον όφελος. Προβολή και αυτοπροβολή. Οι στιγμές και οι περιστάσεις είναι κρισιμότατες. Δεν είναι η ώρα και η στιγμή να ειπωθούν περισσότερα…Ξέρετε πολύ καλά τι Σας λέω…Γνωρίζετε σε ποια γεγονότα αναφέρομαι…

Εσείς γνωρίζετε πολύ περισσότερα εκ της θέσεως Σας όπως και κάποιοι από το περιβάλλον Σας γνωρίζουν όντως την αγωνία σας να βγάλετε στο τηλέφωνο ηγέτες προκειμένου να ζητηθεί η στήριξη των χωρών τους εν όψει αυτού που με μαθηματική ακρίβεια έρχεται… Και γνωρίζετε πολύ καλά, όσο και αν έχει επιχειρηθεί να αποφευχθεί μια πολεμική σύγκρουση και ορθώς, με την Τουρκία, τι είναι αυτό που έρχεται… Ίσως και τα επόμενα προσεχή 24ωρα να αποδειχθούν κρισιμότατα! 24ωρα αγωνίας. Καλώς κάμετε. Λίαν Καλώς! Κάλλιστα. Άριστα. Υπηρετείτε την Πατρίδα. Ως οφείλετε. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Απαιτείται ισχυρή θέληση! Αποφασιστικότητα. Θάρρος. Τόλμη. Ανδρεία. Στιβαρή ηγεσία. Καθοδήγηση.

Δεν είναι η ώρα να ειπωθούν περισσότερα. Γνωρίζετε και τι συναντήσατε στην προσπάθεια σας και τι Σας απαντούν…οι ηγέτες των χωρών με τους οποίους επικοινωνείτε.

Αλλά,

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος,

Εντιμότατε Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη,

Τι θα περίμενε ο Ελληνικός λαός τούτες τι κρίσιμες ώρες από Εσάς και την Κυβέρνηση Σας / Την εκλεγμένη Κυβέρνηση μας. Ειδικά τώρα, σε μια ακόμα πιο κρίσιμη περίοδο όπου στο εσωτερικό της πατρίδος μας που τα πράγματα δυστυχώς για όλους μας, δεν είναι καθόλου όπως μας παρουσιάζονται από τα “στρατευμένα” και δυστυχώς πλήρως ελεγχόμενα -και εξαρτώμενα οικονομικά εννοείται – ΜΜΕ. Βλέπετε ανάγκα και θεοί πείθονται…

Η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί… Δεν είναι καθόλου καλή. Ηφαίστειο γεμάτο καυτή λάβα… Η κατάσταση στην Κοινωνία ως συνέπεια και των τελευταίων οικονομικών μέτρων μετά το γενικό κλείδωμα στα σπίτια μας, και με όσα φαίνεται να έρχονται είναι σαφώς πιο χειρότερη! Έρχονται δυσκολότερες ημέρες, και από εκείνες της επάρατης 10ετιας 2010 -2020… Το ξέρετε. Το γνωρίζουμε πολύ καλά. Το βιώνουμε καθημερινά. Το ζούμε το πρόβλημα μέσα στα σπίτια μας. Κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια ένας Σταυρός. Ένα μαρτύριο! Μαρτύριο βουβό. Πόνος πνιγμένος στην αξιοπρέπεια.

Δεν θα πω περισσότερα. Δεν χρειάζεται. Μόνον Σας παρακαλώ ζητήστε από τους υπουργούς σας λιγότερη αλαζονεία. Ελάχιστη εγωπάθεια. Περισσότερη σοβαρότητα… Υπευθυνότητα. Μηδενική ανοχή στην διαφθορά. Αρκετά πια. Τα ακούσματα και οι φήμες για ορισμένους εκ των υπουργών Σας δεν ηχούν καλά. Καθόλου. Μοιάζει να έρχεται κοινωνικό και λαϊκό τσουνάμι…

Δείξτε την μέγιστη δυνατή προσοχή. Ή έπαρση και η οίηση, βασικά κοινά χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας της πολιτικής ηγεσίας και των βουλευτών προκαλούν εύλογη αντίδραση. Αναλογιστείτε μόνον όσα έχουν βιώσει 1000αδες οικογένειες μια 10ετια τώρα. Πόσες αυτοκτονίες είχαμε. Πόσα άλλα δεινά είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε.

Τα λέγατε καλά όσον καιρόν ήσαστε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο κύριος Τσίπρας Πρωθυπουργός. Τα ίδια ισχύουν και σήμερα κύριε Πρωθυπουργέ. Ακριβώς τα ίδια ίσως και λίγο χειρότερα Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακριβώς τα ίδια ίσως και κατά πολύ χειρότερα για ορισμένους κλάδους. Όπως ο Τουρισμός. Η πρωτογενής παραγωγή. ΟΙ καλλιέργειες καταστράφηκαν. Ολοσχερώς σε ορισμένες των περιπτώσεων. Και κάτι ακόμα. Ο κόσμος, η συντριπτική πλειοψηφία δεν μας πιστεύει εμάς ως δημοσιογράφους. Κανένα ΜΜΕ δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Λαού. Ούτε αξιόπιστα θεωρούνται τα ΣΥΣΤΗΜΙΚΆ ΜΜΕ στην ευρύτατη κοινωνική συνείδηση. Για να μη αναφέρω απόλυτους αριθμούς. Όλοι γνωρίζουμε το ρόλο που οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ καλούνται να παίξουν. Το ίδιο και οι συνάδελφοι μας υπάλληλοι οικογενειάρχες στην πλειοψηφία τους. Το ίδιο ισχύει και για τους γνωστούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Ακριβώς το ίδιο. Δεν απολαμβάνουν κανενός είδους σεβασμό. Ουδείς. Ελάχιστοι μόνον…Κεριά στο απόλυτο σκοτάδι.

Και Εσείς κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως το γνωρίζετε πολύ καλά ειδικώς Εσείς Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως. Ειδικώς ο συνεργάτης σας κύριος Γρηγόρης Δημητριάδης… ξέρει ποιοι τον επισκέπτονται και τι τους ζητάει. Γνωρίζει και γνωρίζετε ποιους καλείτε καθημερινώς. Τι τους λέτε και τις Σας λένε περί «λαϊκής και κοινωνικής δυσαρέσκειας» προκειμένου να αντλήσουν περισσότερα για να ζήσουν οι επιχειρήσεις τους….

Εξ άλλου την “πάστα μας”, των δημοσιογράφων την γνωρίζετε ίσως καλύτερα από κάθε άλλον από τότε που ως φοιτητής ακόμα και ο αείμνηστος πατέρας Σας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε πολλές εκ των συναντήσεων του σας είχε μαζί του στο γραφείο του ως οιονεί εκπαιδευόμενο και εν δυνάμει πρωθυπουργό. Όπως και εν τέλει συνέβη. Έχετε ακούσει και γνωρίζετε πλέον πολύ περισσότερα. Οπότε απάδει να σας αναφέρω άλλα. Εις μάτην. Εξ άλλου δεν Σας έγραψα για να αναφερθώ στο πρόβλημα του Τύπου και των ΜΜΕ. Άλλο μέγα θέμα που η κοινωνία πιστέψτε με το έχει λύσει. Το έχει προσπεράσει. Έχει βρει τους τρόπους της.

Ουδείς μας πιστεύει ως δημοσιογράφους ειδικά όσοι ευρίσκονται εντός του συστήματος. Ουδέν ΜΜΕ διαθέτει πλέον τα εχέγγυα. Δυστυχώς. Το χάσαμε προ πολλού το παιχνίδι της έντιμης ενημέρωσης. Ενημέρωση με αξιοπιστία και πρόσημο την αλήθεια. Ανεπιστρεπτί. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη πλέον. Η αδιαφορία και δυσπιστία κυριαρχούν. Παντού στην Κοινωνία.

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έρχεται πείνα! Άγρια πείνα! Ο Σεπτέμβριος είναι μόνον η αρχή… Το δεχθείτε ή όχι αυτή είναι η τραγική και οδυνηρή αλήθεια! Έρχεται μεγάλη κοινωνική τραγωδία. Τα μηνύματα τα λαμβάνετε πολύ καλά εκ των συνεργατών Σας. Δεν θα αναφερθώ ούτε σε στοιχεία ούτε με ρεπορτάζ. δεν χρειάζεται. Με έξυπνο Άνθρωπο έχουμε να κάμουμε. Και μάλιστα με άνθρωπο που εκ των έσω γενιές τώρα προετοιμαζόταν και εκπαιδευόταν για να κυβερνήσει αυτή την χώρα. Λάθος ή όχι θα το κρίνει η ιστορία και ο Λαός μας.

Όπως επίσης γνωρίζετε πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει με τα περίφημα 70 δις που εν τέλει δεν είναι 70 αλλά 32 δις… Αλλά ένα ακόμα συγκεκαλυμμένο 5ο μνημόνιο με όρους δανείου. Όρους υπερδανεισμού. Τόκων και ανατοκισμών.

Για να μη μακρηγορώ, (και αν έχετε κάμει τον κόπο να διαβάσετε την επιστολή μου, και δεν σας την έχουν αποκρύψει ως συνήθως) γνωρίζετε εκ της θέσεως Σας ότι , έρχονται ημέρες πολύ δύσκολες. Ημέρες εθνικής τραγωδίας. Ημέρες οδύνης. Ανεξαρτήτως έκβασης των γεγονότων με την Τουρκία και εδώ θα ήθελα να σταθώ, προκειμένου να Σας προστατέψω και προστατεύοντας Εσάς να προστατευθεί και η Πατρίδα μας από άλλα χειρότερα δεινά όπως το, όχι και πολύ μακρινό ενδεχόμενο μιας εμφύλιας σύρραξης.

Γνωρίζετε κύριε Πρωθυπουργέ,

ότι οι δυνάμεις της αποσταθεροποίησης καραδοκούν. Πάλι. Το ξέρετε. Το γνωρίζετε. Και περί αυτού έχετε μεγάλη πληροφόρηση ελπίζω… Θέλω να πιστεύω… Τα γεγονότα του 2008 θα μοιάζουν σαν σε κινούμενα σχέδια αν δεν προλάβετε το κακό που έρχεται… Κακό μέγα. Κακό και τραγωδία με απρόβλεπτες κοινωνικές και άλλες πολλές διαστάσεις… Και τούτο διότι, η τεράστια διαφορά του 2008 με το σήμερα είναι πως στο εσωτερικό της χώρας βρίσκονται 1000αδες ξένοι που έχουν ένα κοινό στοιχείο… Τόσο κοινό με τους γείτονες μας Τούρκους που δεν χρειάζεται καν να το αναφέρω…

Αντιλαμβάνεσθε το λοιπόν τι έχει να συμβεί αν παρ’ ελπίδα χαθεί ο έλεγχος στα σύνορα τι οδηγίες έχουν λάβει οι 100αδες πράκτορες που υποβόσκουν και βρίσκονται εν πλήρη εγρηγόρσει στο εσωτερικό της χώρας κάτω από οποιαδήποτε νομική μορφή (πχ. ως ΜΚΟ) ή ακόμα χειρότερα ως συντεταγμένος στρατός ατάκτων που αναμένει οδηγίες. Το σενάριο και μόνο στην ανάλυση και παρουσίαση του μοιάζει εφιαλτικό…Τραγικό. Οδυνηρό. Καταστροφικό. Τρομακτικό.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως,

Δεν συνεχίζω καν την σκέψη μου… Δεν είναι άλλωστε αυτός ο στόχος της επιστολής έκκλησης μου προς το Πρόσωπο Σας. Ούτε τον φόβο να σπείρω ούτε τον πανικό. Το αντίθετο. Να συσπειρώσω γύρω Σας την Πατρίδα. Την κοινωνία. Ή δυνατόν το Έθνος σύσσωμο… καθώς οι στιγμές που έρχονται μοιάζουν εφιαλτικές, αν δεν προλάβουμε το κακό που έρχεται…

Γνωρίζετε λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ ότι έρχονται ημέρες πολύ δύσκολες. Δεν ξέρω αν είναι και ακόμα δυσκολότερες της 10ετιας που παρήλθε. Ημέρες οδύνης. Ημέρες δύσκολες για όλους μας. Για τις οικογένειες μας. Για ολόκληρη την πατρίδα. Ακόμα και για Εσάς που έχετε και να φάτε και το πλούσιο καθημερινό σας διασφαλισμένο, και τον μισθό σας και τα προνόμια σας, ωστόσο θα είναι δύσκολο πολύ να διαχειριστείτε ένα λαό πεινασμένο. Έναν λαό ταπεινωμένο. Έναν Λαό που το μόνο που του απέμεινε είναι η Αξιοπρέπεια. Η τόλμη και το θάρρος. Στοιχεία που μοιάζει να του αφαιρούνται… Συστηματικά. Κατ επάγγελμα. Κατά συρροή. Που αποδομούνται δομικά μέσα από κρατικούς θεσμούς. Με εθνομηδενιστική μανία.

Έναν λαό που κάποτε ήταν υπερήφανος και σήμερα, αν και διεθνής επαίτης το μόνο που του απέμεινε, είναι η ισχυρή -ισχυρότατη -θέληση του να υπερασπίσει τα εθνικά και κυριαρχικά του δικαιώματα του! Κάποιοι επιχειρούν να του το αφαίρεσουν και αυτό. Κάποιοι που λειτούργησαν ως μαφία και καμόρα, προκειμένου να συνεχίσουν να νέμονται την εξουσία, την χλιδή και τα πλούτη τους. Τα προκλητικά προνόμια τους εις βάρος της Κοινωνίας μας.

Έτσι θα δουν και θα διαβάσουν οι Έλληνες κύριε Πρωθυπουργέ κάθε προσπάθεια υπαναχώρησης. Κάθε προσπάθεια εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων! Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για νέες ατιμωτικές συμφωνίες -που και αυτή θα ανατραπεί από την ροή των γεγονότων και της ιστορίας – σαν εκείνη των Πρεσπών της 18ης Ιουνίου 2018… Πλέον όμως αυτών, που δεν είναι καθόλου αυτονόητες αλήθειες…

Έρχονται ημέρες πείνας! Το ξέρετε πολύ καλά! Τα σημάδια και τα σημεία αλλά και τα ψυχρά και αριθμητικά στοιχεία είναι κάτι περισσότερο από ενδεικτικά. Σοκάρουν. Προκαλούν δέος. Τρόμο. Σοκ. Όσο χρήμα και να ρίξετε είναι λίγο μπροστά στην ανθρωπινή τραγωδία που Σας έλαχε να διαχειριστείτε το προσεχές διάστημα. Για αυτό και ξέρετε πολύ καλά, εσείς ειδικά ακόμα καλύτερα, -ο λαός μας το διατυμπανίζει και το γνωρίζει πολύ καλά, δεν ξεγελιέται,- ότι όλες αυτές οι ασκήσεις επί χάρτου που προετοιμάζονται με το ζήτημα του κορωνό- ιού, και του τεχνηέντως αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων ή και θυμάτων ακόμα (και παρακαλώ πολύ πείτε εις τους αρμόδιους να πάψουν να υποτιμούν την νοημοσύνη μας) δεν είναι τίποτα άλλο από ασκήσεις ετοιμότητας του κυβερνητικού κατασταλτικού μηχανισμού… Η κοινωνία μας το γνωρίζει από την αντιφατικότητα των μέτρων και το γενικευμένο χάος που έχει προκληθεί στην Κοινωνία και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων, που η μετά την άλλη κλείνουν. Οριστικά και ίσως αμετάκλητα. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχει ο ιός. Υπάρχει. Όχι έτσι όμως. Όχι με αυτές τις συνθήκες όπου τα μέτρα καταστολής στα χέρια των κυβερνήσεων με το πρόσχημα του ιού πλέον αναστέλλουν και περιορίζουν προσωπικά και συλλογικά κοινωνικά δικαιώματα. Αποδείξτε το αντίθετο.

Γνωρίζουμε ότι όλο αυτό το παιχνίδι με τον ιό του τρόμου και του φόβου, αποτελεί πλέον μέρος ενός άλλου παγκόσμιου παιχνιδιού που αυτομάτως μετετράπη σε κυβερνητικό μοχλό πίεσης και κοινωνικό υπομόχλιο ελέγχου και καταστολής των Κοινωνιών. Το γνωρίζουμε. Για να ξέρετε…

Όλα αυτά τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του «ιού του φόβου»… δεν είναι παρά γενικευμένες «ασκήσεις» ετοιμότητας των ελληνικών κυβερνητικών δυνάμεων καταστολής. Ασκήσεις και μέτρα προκειμένου, αν χρειασθεί, ή επιβληθεί και άνωθεν (…) από τις ανώτερες εξωχώριες δυνάμεις -Γερμανία, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ ή και Ρωσία- να καθίσει η Ελλάδα εκβιαζόμενη από τις τρελές απαιτήσεις της Τουρκίας, στο τραπέζι της ήττας, της εθνικής ταπείνωσης και των εκχωρήσεων=παραχωρήσεων, να βρίσκεται υπό το κράτος του φόβου ο Ελληνικός Λαός κλειδωμένος στο σπίτι του! Να γνωρίζετε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να υπάρξει! Δεν θα υπάρξει! Σας το εγγυώμαι προσωπικώς. Όλοι οι Έλληνες θα βγούμε στους δρόμους να διαφυλάξουμε την πατρίδα και την μεταξύ μας εθνική ενότητα!

Εννοείται πως σε μια τέτοια, θα ήθελα να πιστεύω απίθανη περίπτωση, που ο Ελληνικός λαός θα θελήσει να διαμαρτυρηθεί για τα δίκαια και την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών του δικαιωμάτων δεν θα υπάρξει Έλληνας υπουργός, πόσω μάλλον Έλλην ένστολος που θα αντιτάξει βία προς Έλληνες συμπατριώτες του…

Το θεωρούμε αυτονόητο και δεδομένο. Δεν θα πρόκειται για μια απλή απεργία ή για ένα ακόμα συλλαλητήριο αλλά Σας ενημερώνω ότι θα πρόκειται για λαϊκό σεισμό! Άνευ ιστορικού προηγουμένου! Για εθνική πανστρατιά! Για κοινωνικό και λαϊκό ξεσηκωμό. Φυσικά εννοείται πως ούτε ελληνικά χέρια θα αντιτάξουν βία έναντι των παιδιών που τιμούν το ελληνικό εθνόσημο! Ούτε λόγος για αυτό! Σας διαβεβαιώνω υπάρχουν όλοι εκείνοι οι τρόποι να αντιδράσουν οι Έλληνες σε οποιαδήποτε προσπάθεια έστω ίχνους παραχώρησης πόσο μάλλον ιταμής εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας!

Υπάρχουν όλοι εκείνοι οι τρόποι να αντιταχθεί και να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά ο Ελληνικός λαός χωρίς βία! Ειρηνικότατα και με μεγάλη ευρύτητα. Δόξα τω Θεώ ο Έλληνας και χιούμορ διαθέτει και ευρηματικότητα. Αντίδραση και ανυπακοή χωρίς ίχνος βίας ή χημικών. Πέραν ίσως εκείνων που το γνωστό παρακράτος των διαφόρων «αντί» και πληρωμένων πρακτόρων και της ΜΙΤ θα θελήσουν να διασκορπίσουν για να προκαλέσουν, επεισόδια ίσως και μια αιματοχυσία. Τους χρειάζεται… το γνωρίζετε νομίζω αρκετά καλά. Και εδώ σταματώ. Ξέρετε και γνωρίζουν όσοι πρέπει τι πρέπει να γίνει… ας γίνει!

Επομένως, Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής εκλεγμένης κυβερνήσεως (μας)

Σας διαβεβαιώνω παρά τις όντως θέλω να πιστεύω ειλικρινείς δικές Σας εύλογες προσπάθειες για, μη προσφυγή στην βία με την Τουρκική προκλητικότητα, εφόσον πιεσθεί η Ελλάδα στο πρόσωπο Σας, να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκβιαζόμενοι ή μη… προκειμένου να συνυπογράψουμε ως Ελλάδα με την Τουρκία μια μη εθνικά επωφελή «συμφωνία»! Καλό θα είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι μια τέτοια ανοχή εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και της Κοινωνίας των Πολιτών δεν θα υπάρξει! Καμία συμφωνία που να εκχωρεί ίχνος ή σκιά εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, δεν θα γίνει ανεκτή! Ούτε τώρα ούτε στο μέλλον. Βέβαια έχετε το προηγούμενο με την συμφωνία των Πρεσπών που τότε την καυτηριάζατε και την καταγγείλατε αλλά μετά πράξατε άλλα. Ξεχάσατε. Εντελώς. Τώρα όμως δεν είναι το ίδιο. Οι Έλληνες και είδαν. Και έμαθαν. Και γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάμουν. Οργανώνονται. Ξέρουν τους επαγγελματίες πατριώτες όπως γνωρίζουν πολύ καλά και τους στρατευμένους του συστήματος εκ συστήματος…

Οποιαδήποτε «συμφωνία» που σε Εμάς, τον Λαό, τους Έλληνες Πολίτες, θα παρουσιασθεί ως επιβεβλημένη “χάριν της ειρήνης και της ευημερίας των λαών μας”, δεν θα γίνει ανεκτή! Ποτέ! με όποιο κόστος. Με όποιο τίμημα. Είμαστε έτοιμοι για αγώνες και θυσίες. Όσο χρειασθεί! Επομένως στις δικές μας συνειδήσεις δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο! Ούτε χιλιοστό!

Και τούτο γιατί, θα γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη πως στην σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα θα πρόκειται για συμφωνία ατιμωτική! Ταπεινωτική! Μια συμφωνία ήττας! Όπως και αν παρουσιασθεί, ή αν έστω σκιαγραφηθεί ή υπονοηθεί… Αυτό διαισθάνεται ο Ελληνικός λαός από όσα βλέπει και ακούει από τους εντεταλμένους κομισάριους στην δημόσια σφαίρα των ΜΜΕ. Το κλίμα δυστυχώς μοιάζει σχετικώς και αντιστοίχως να προετοιμάζεται από τους κυβερνητικούς «αγγελιοφόρους» , και τα κατά το δοκούν από μίσθαρνα όργανα του συστήματος…

Μια ματιά στα συστημικά ΜΜΕ αρκεί για ν καταλάβει ο Έλληνας πως προετοιμάζεται η ατμόσφαιρα για υποτιθέμενη «πύρρειο νίκη» της Ελλάδος αλλά ξέρετε πολύ καλά πως θα πρόκειται για ένα κείμενο που εκχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα!

Σε μια τέτοια περίπτωση να θεωρείτε την οργή του Ελληνικού λαού δεδομένη!

Θα πρέπει, κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής κυβέρνησης, (μας) για να συνεχίσετε να εξακολουθείτε να είστε αποδεκτός ως εκλεγμένος πρωθυπουργός της πλειοψηφίας, να γνωρίζετε ότι ο Ελληνικός Λαός και το Ελληνικό Έθνος αυτή την φορά δεν πρόκειται να αποδεχθεί άλλη μια τέτοια, ταπεινωτική συμφωνία. Κείμενο που θα φέρει την υπογραφή σας και θα εκχωρεί ή θα παραχωρεί χώρο και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος έστω και μιας ξέρας ούτε καν βραχονησίδας οι Έλληνες δεν θα το ανεχθούμε! Δεν θα το αποδεχθούμε! Ποτέ! Με ότι συνεπάγεται μια τέτοια προσωπική δήλωση! Αναλαμβάνω δε πλήρως τις προσωπικές μου ευθύνες έναντι Σας και έναντι των αρμοδίων Αρχών αν τυχόν θελήσει το συντεταγμένο κράτος, φυσικά κατόπιν εντολών Σας, να δημιουργήσει ένα ακόμα παράδειγμα φόβου…

Για αυτό και εις μάτιν οι προσπάθειες να κλεισθεί ο Ελληνικός Λαός στα σπίτια του υπό το κράτος του “ιού του φόβου”, ο μόνος αληθής ιός που διαπερνά την ανθρωπότητα άρα και την Ελληνική Κοινωνία, είναι ο “ιός του φόβου”. Ο ιός του πανικού! Ο ιός του τρόμου.

Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, προασπίσεως των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας ως Λαού και ως συντεταγμένου Έθνους, καλό θα είναι να γνωρίζετε πως όχι μόνον “ο ιός του τρόμου και του φόβου” δεν υφίσταται αλλά, η εθνική υπερηφάνεια μεταβάλλεται σε φάρμακο αθανασίας! Και για να σας διευκολύνω, περαιτέρω, για όλους μας, ένα τέτοιο φάρμακο ανδρείας, τόλμης και θάρρους, μεταβάλλεται σε “πέπλον αθανασίας” αν χρειασθεί να υπερασπιστούμε ενωμένοι και μονοιασμένοι σύνορα πατρίδα, οικογένεια, παιδιά, και εθνική κυριαρχία, θα αποτελεί μόνον η Θεία Κοινωνία.

Για αυτό Σας συστήνω κύριε Πρωθυπουργέ,

ελευθερώστε το ορθόδοξο θρησκευτικό φαινόμενο. Θα το χρειασθείτε ως φάρμακο και ψυχικό τόνωσης του Λαού που κληθήκατε να κυβερνήσετε και να υπηρετήσετε. Θα χρειασθείτε το λαϊκό ορθόδοξο φρόνημα όρθιο. Ακμαίο. Με Ηθικό ανάστημα. Θα χρειασθείτε την Ρωμιοσύνη! Όρθια!

Επομένως Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη,

αν θέλετε να συσπειρωθούμε γύρω σας. Αν θέλετε Εμείς οι Έλληνες ως Λαός και Εσείς ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός, με το επιτελείο Σας να συνεχίζετε να αναγνωρίζεστε ως συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, να πειθαρχήσουμε. Ένας μόνον δρόμος υπάρχει. Μια μεγάλη εθνική λεωφόρος. Η λεωφόρος της εθνικής και ψυχικής ενότητας. Καθολική και γενικευμένη ενότητα. Ομοψυχία. Απαιτείται λοιπόν και επιβάλλεται ενότητα. Συστράτευση. Ομόνοια. Σύμπνοια. Πειθαρχία και νομιμότητα στις εκκλήσεις της κυβέρνησης μπορεί να ισχύει όταν η εκάστοτε κυβέρνηση εκπροσωπεί επαξίως τον Λαό της.

Εθνική ενότητα επιτυγχάνεται Όχι δια της βίας και της καταστολής αλλά με ενότητα ψυχικής συνοχής. Με σύμπνοια. Με ομόνοια. Με αδελφοσύνη. Με καθολική κοινωνική ενότητα.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής κυβερνήσεως,

για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε της αναγνωρίσεως μας, θα πρέπει να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Θα πρέπει να αναλάβετε τις προσωπικές σας ευθύνες. Άμεσα. Σήμερα. Εδώ και τώρα. Να σταθείτε ενώπιος ενωπίω με την ιστορία μας. Με τις ευθύνες Σας.

Εμείς οι Έλληνες εντός Ελλάδος αλλά και όλοι οι Έλληνες, οι εκτός Ελλάδος επί 10ετιες τώρα βιώνουμε μια σκληρή πραγματικότητα! Κυβερνώμεθα δυστυχώς από ανάξιους ηγέτες. Τα λέτε, επί χρόνια τώρα, οι μεν στους δε μεταξύ σας όταν αλληλοκαταγγέλεσθε. Εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Υβρίζεστε. Αλληλό υβρίζεστε. Καταγγέλλει ο ένας τον άλλον! Δυστυχώς. Ανατρέξτε στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Βουλής μας. Δεν χρειάζεται να επικαλεσθώ ούτε σημεία ούτε αντίστοιχες ατάκες των μεν προς τους δε, ούτε δικές σας προς τον κ. Τσίπρα ούτε του κ. Τσίπρα προς Εσάς. Τώρα ή νωρίτερα όταν οι ρόλοι ήσαν διαφορετικοί για τον κάθε ένας σας.

Ο Πολιτικός κόσμος στα μάτια μας έχει απαξιωθεί πλήρως. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Τα προβλήματα της καθημερινότητας μας τέτοια και τόσα που όσο και αν επιχειρείτε όλοι μαζί να μας πείσετε πως βρισκόμαστε σε κανονικότητα ματαιοπονείτε! Εμείς γνωρίζουμε τι ακριβώς βιώνουμε.

Ματώνει διαρκώς ο Λαός μας και πονάει! Πεινάει και πονάει! Ταπεινώνεται καθώς κυβερνάται, μονίμως επί 200 συναπτά έτη, από τα χρόνια του Βασιλέως Όθωνος, από γενιά σε γενιά «κληρονομικώ δικαίω», από τις αυτές, ίδιες οικογένειες. Τρεις γενιές Παπανδρέου. Τρεις γενιές Μητσοτάκη και εσείς είπατε πάμε για τέταρτη απευθυνόμενος προς τον υιό σας το ίδιο φυσικά επιθυμεί και η αγαπημένη Σας αδελφή Θεοδώρα για τον υιό της Κωστή Μπακογιάννη.

Όμως αυτό τώρα, αυτό το ζήτημα, της οικογενειακής ελίτ που συγκυβερνά, αν και πληγή χαίνουσα στα σπλάχνα του Ελληνικού Λαού που μας κατακαίει, γενιές και γενιές, από τα χρόνια του Βαυαρού Όθωνος Βασιλέως, παρέλκει. Θα έρθει όμως η ώρα και η στιγμή, που το δίκαιο θα πρέπει να αποδοθεί. Καλό θα ήταν τότε αυτή η ώρα να μην πνιγεί από την λαϊκή οργή! Γιατί τότε τα επακόλουθα ουδείς μπορεί να τα προδικάσει…

Αλλά όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, η στιγμή της αλήθειας και της δικαιοσύνης, η στιγμή της κρίσης από τον Ελληνικό Λαό και την Κοινωνία των Πολιτών και της μεγάλης υπέρτατης Λαϊκής και Κοινωνικής Κρίσης από σύσσωμο τον Έθνος μας, τότε και αυτό το ζήτημα, θα τεθεί στην πλάστιγγα της Κρίσης από την Κοινωνία των Ελλήνων Πολιτών. Όχι φυσικά με λαϊκά δικαστήρια ή με ένα νέο γουδί! Όχι! τέτοιες “λύσεις” μόνο διχάζουν. Τέτοιες “λύσεις” μόνον άλλα σκοτεινά συμφέροντα υπηρετούν. Το είδαμε στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν. Τέτοιες λύσεις μόνον εθνομηδενιστική προέλευση έχουν! Το φάρμακο θεραπείας του Ελληνικού Λαού και του Έθνους μας είναι η Εθνική Καθολική Ενότητα. Η σύμπνοια. Η Ομοψυχία. Αυτό τρέμουν.

Μόνον κακό προσφέρουν στην Πατρίδα τέτοιες σκέψεις και τέτοιες άναρθρες κραυγές. Μόνο ξένα συμφέροντα υπηρετούν. Οι εμφύλιοι ουδέποτε βοήθησαν. Μόνο αίμα γέμιζαν τους μύλους των ξένων συμφερόντων. Τώρα απαιτείται και επιβάλλεται εθνική ενότητα. Κοινωνική συνοχή Σύμπνοια. Συνεργασία. Ομόνοια. Όλοι για την Πατρίδα μας και για τα παιδιά μας. Για το μέλλον τους. Για την κοινή ιστορία μας. Για τα Παιδιά μας. Τα εγγόνια μας. Για το μέλλον μας.

Τώρα προέχει η εθνική ενότητα. Η ψυχική και αδελφική ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων. Η γενικευμένη καθολική ενότητα. Η συνεργασία των Ελλήνων στις δύσκολες ώρες που έρχονται…

Γνωρίζετε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως,

εκ της θέσεως και της ενημέρωσης που έχετε ότι η κατάσταση είναι ίσως η κρισιμότερη όλων των τελευταίων ετών. Ξέρετε πολύ καλά τις ακριβώς συμβαίνει με το Τουρκικό γεωτρύπανο ίσως καλύτερα από κάθε άλλον. Όπως γνωρίζετε και τι ακριβώς Σας έχουν συστήσει οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Εξ αρχής. Από τα περιστατικά του Ιουλίου. Και προγενέστερα επί εποχής Πρωθυπουργίας Α. Τσίπρα. Οι ίδιοι αξιωματικοί σχεδόν τα ίδια πρότειναν στην πολιτική ηγεσία. και τότε και σήμερα. Σταματώ εδώ. Το γιατί επιλέξατε μιαν άλλη οδό μένει να δούμε αν είναι η ασφαλέστερη για την προάσπιση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος. Μένει να το δούμε…

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη

Κάντε, απλά το καθήκον Σας! Εις το ακέραιο. Με σύνεση. Με φρονιμάδα. Με διάκριση. με ορθότητα. Με ψυχραιμία. Νηφαλιότητα. Λαός και ιστορία θα Σας το αναγνωρίσουν. Δεν είναι ούτε της ώρας να γίνουν αναφορές με επιχειρησιακό χαρακτήρα των δράσεων του στόλου μας. Δεν χρειάζεται. Δεν είναι πρέπον. Δεν βοηθά το έργο Σας. Ούτε το έργο των αρχηγών και επιτελών μας. Τώρα είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να γίνουμε ένα Σώμα. Μια γροθιά. Μια ψυχή.

Αντιθέτως σεβαστέ Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος,

τούτες τις κρίσιμες ώρες η Πολιτική Προστασία της χώρας και όλες οι επί μέρους γραμματείες θα ήταν καλό να προετοιμάζουν, με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύουν για τα μέτρα καταστολής του Κορωνό-ιού διασπείροντας εντέχνως πανικό τρόμο σοκ και δέος, θα έπρεπε να προετοιμάζονται καταλλήλως τα επιχειρησιακά σχέδια πολιτικής προστασίας της χώρας και των πολιτών της από τον μέγα κίνδυνο ενδεχόμενων «ασύμμετρων εσωτερικών απειλών»….

Δυστυχώς οι προκάτοχοι Σας έστρωσαν καταλλήλως το έδαφος και αντίστοιχο πεδίον… Στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν κινούμενες ανθρωπό-βόμβες. Από κάθε άποψη. Ορατοί και «αόρατοι» απροσδιόριστοι κίνδυνοι. Για εμάς την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, στο εσωτερικό της Ελλάδος και μάλιστα στο υπογάστριον Της, στα πιο καίρια ζωτικά σημεία της ενδοχώρας, ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ… υπάρχει έτοιμος «συντεταγμένος στρατός ατάκτων». Προετοιμασμένοι να λάβουν σχετικές οδηγίες για να δράσουν…Όλοι ευχόμεθα να διαψευστούν όλα τούτα που κυκλοφορούν… Αλήθεια έχετε δοκιμάσει να μπείτε στον ηλεκτρικό; σε ώρες αιχμής; (…)

Αντιλαμβάνεσθε ότι οι κίνδυνοι για την εσωτερική ασφάλεια της Πατρίδος και των Πολιτών της είναι τεράστιοι. Με απρόβλεπτες κοινωνικές διαστάσεις. Αν δεν υπάρξουν άμεσα και “μη ορατά” μέτρα πρόληψης, τότε πολύ φοβάμαι πως η κατάσταση κάποια στιγμή ίσως και να καταστεί και μη αναστρέψιμη. Ίσως. Μακάρι να έχετε λάβει εκείνα τα ικανά μέτρα πρόληψης “αθόρυβα”, ως κράτος και συντεταγμένη πολιτεία, να έχετε λάβει την κατάλληλη πρόνοια. Την κατάλληλη μέριμνα. Μακάρι. Το ευχόμαστε όλοι. Γιατί όλοι νοιαζόμαστε για το αύριο.

Έχετε το κατάλληλο πλέγμα υπηρεσιών και γνωρίζετε σε ποιους κινδύνους αναφέρομαι. Σταματώ. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Τα γνωρίζετε. Άριστα. Τουλάχιστον έχετε πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος πληροφοριών. Θέλω να πιστεύω.

Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως,

Το γνωρίζετε πολύ καλά εκ της θέσεως Σας. Ξέρετε πολύ καλά ποια σημεία έχετε δώσει στον λογογράφο σας να τονίσει στο διάγγελμα που ετοιμάζεται προς τον Ελληνικό Λαό. Διάγγελμα το οποίο προετοιμάζετε, και καλώς κάμετε, εν όψει κρισημότατων εξελίξεων να απευθύνετε προς τον Ελληνικό Λαό. Διάγγελμα στο οποίο θα καλείτε σε εθνική ενότητα. Σε συστράτευση. Σε εθνική αφύπνιση. Σε λαϊκή εγρήγορση καθώς η Τουρκία ετοιμάζεται για τις εφ όλης της ύλης διεκδικήσεις εις βάρος των εθνικών και κυριαρχικών συμφερόντων της Ελλάδος.

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβερνήσεως, εν όψει του διπλού διαγγέλματος που προετοιμάζετε,

Με όλο τον σεβασμό προς το αξίωμα και υπούργημα εκ της θέσεως Σας,

Θα Σας σύστηνα, το διάγγελμα* Σας να απευθύνεται προς σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος. Μη φοβηθείτε τις λέξεις. Ναι το ελληνικό έθνος! Το ανά την οικουμένη Ελληνικό Έθνος. Τους Έλληνες των πέντε ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Ακριβώς έτσι! Γιατί στο αμέσως προσεχές διάστημα θα χρειασθείτε και την ουσιαστική βοήθεια και καθοριστική αποφασιστικής σημασίας συνδρομή των Ελλήνων όχι μόνο των ΗΠΑ, κομμάτι της οποίας αποτελείτε και Εσείς, που αποτελούν όντως, μια ζώσα και δρώσα, (αν και εν υπνώσει λόγω πολλών ιδιαιτεροτήτων που τις γνωρίζετε αλλά δεν είναι της ώρας να αναλυθούν), δυναμική παρουσία εντός της Αμερικής, αλλά και των Ελλήνων της Οικουμένης ολόκληρης! Θα χρειασθεί και θα επιβληθεί από τις περιστάσεις όχι μόνον για να συμβάλλουν καθοριστικά και αποφασιστικά ακόμα και δια της παρουσίας τους αν χρειασθεί να καταταγούν ακόμα και ως εθελοντές στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος, αλλά και ο εις εκ της θέσεως του ο κάθε ένας στην κάθε χώρα που ζει, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα υπέρ των δικαίως της Ελλάδος. Και μια ουσιώδη αλλά καθοριστική λεπτομέρεια για το μήνυμα που θα εκπέμψετε ως πολιτική ηγεσία. Το διάγγελμα που θα απευθύνετε για να αγγίζει όλο τον ελληνικό λαό να μην είστε μόνος μπροστά στην παγωμένη κάμερα αλλά να πλαισιώνεστε από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Ή δυνατόν να το διαβάσετε από την ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής. Τότε και μόνον τότε, ναι υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί η Εθνική ενότητα. Έστω και για λίγο. Στιγμιαία. Τώρα όμως είναι το πρώτον. Το μέγιστον ζητούμενο για όλους μας. Σας θέλουμε ενωμένους. Μονοιασμένους. Αγκαλιασμένους. Το μήνυμα από μια τέτοια εικόνα ως δύναμη αποτροπής την εθνική ενότητα, προς όλα τα μήκη και πλάτη της γης, και κυρίως προς την Τουρκία, είναι υπέρ πολλαπλάσιας ισχύος, της ισχύος που παρέχει ακόμα και η όντως υψηλή στρατιωτική ισχύς της Ελλάδος. Μήνυμα που θα λάβουν φίλοι και αντίπαλοι, εχθροί και σύμμαχοι αντιληφθούν πως οι Έλληνες ενώθηκαν έστω για μια φορά. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του Έθνους και της Φυλής μας. “Η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή στον κάθε ένα χαμογελά πάρτο λέγοντας και Εσύ”…

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος

Αξιότιμε Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη,

Πράξτε το δέον γενέσθαι. Επ’ ωφελεία Έθνους. Επ’ ωφελεία Λαού και Πατρίδος. Προασπίστε τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Μη εκχωρήσετε -παραχωρήσετε ούτε σπιθαμή γης θαλάσσιας ή χερσαίας. Μη μετακινηθείτε εκ των υπαρχόντων εθνικών συνόρων και διεθνώς αναγνωρισμένων συντεταγμένων της Ελλάδος. Διακονείστε τον Λαό Σας με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Αγωνιστείτε Υπέρ Βωμών και Εστιών. Αγωνιστείτε Υπέρ Πατρίδος.

Με τον δέοντα και οφειλόμενο σεβασμό στο Αξίωμα το Λειτούργημα και το Υπούργημα

που-κατ αναλογία και κατ’ ανάγκη και υπό πίεση ευρισκόμενος – Σας εμπιστεύτηκε, υπό ζοφερές συνθήκες εθνομηδενισμού, ο Ελληνικός Λαός.

Παρακαλώ πολύ Μη τον διαψεύσετε αυτόν Λαό και Εσείς.

Μην τον προδώσετε! Σταθείτε στο ύψος της ιστορίας μας. Με όποιο κόστος! Με όποιο τίμημα!

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020.

Ελλάδα. Αθήνα. τ.ω 10:00π.μ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ : ΠΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΟΛΩΝ, ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ Ή ΕΘΝΙΚΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ… ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΓΙΝΕΤΕ, ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ, ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΜΗ ΚΑΜΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΤΕ
ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ! Η ΠΑΝΑΓΙΑ, ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

*Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά το ίδιο βράδυ στις 20:00 απεύθυνε μήνυμα προς τον Ελληνικό Λαό με αποδέκτες την Τουρκία και την ηγεσία της Ευρώπης καθώς και τις ηγεσίες ΗΠΑ, Ρωσίας, Γερμανίας ,Ισραήλ.

loading...