Δήθεν με τα μικρόφωνα ξεχασμένα, ο Ζοζέπ Μπορέλ, απευθυνόμενος στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας – Δείτε ΟΛΟΙ το ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ιδού οι φιλότουρκοι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ
Τα βήματα της Ελλάδας, με τελευταίο την επέκταση των ναυτικών μιλίων από 6 στα 12 με αρχή το Ιόνιο, δείχνουν να μην εξοργίζουν μόνο την Τουρκία, αλλά και κάποιους διεθνιστές, οι οποίοι βρίσκονται στα «σπλάχνα» της Δύσης.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, απευθυνόμενος στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, δήθεν με το μικρόφωνα ξεχασμένα, έδειξε μπροστά στις κάμερες πως στηρίζει στην Τουρκία, καθώς δήλωσε πως «Η Τουρκία είναι εκνευρισμένη με την συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο» χωρίς να πάρει την πρέπουσα θέση, δηλαδή αυτή της νομιμότητας: Πως η Ελλάδα ακολουθεί τον νόμιμο δρόμο. «Οι Τούρκοι θεωρούν πως οι Έλληνες είναι αναξιόπιστοι», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο της ντροπής:

Επιπλέον σε αντίθεση σε αντίθεση με την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας και το State Department, που καταδίκασαν την επιθετικότητας της Τουρκίας (μάλιστα η Γαλλία ανέφερε πως η Μεσόγειος δεν είναι παιχνίδι της Τουρκίας), ο φιλότουρκος ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τήρησε την πολιτική των φαινομενικά ίσων αποστάσεων έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας και απλά εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Βερολίνο στην οποία παρίσταται.

«Ανησυχούμε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αποκλιμάκωση, είναι διάλογος. Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι και οι δύο σημαντικοί Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια. Και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο επίλυσης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, βάσει του πνεύματος της συμμαχικής αλληλεγγύης και του διεθνούς δικαίου, και χαιρετίζω τις προσπάθειες της Γερμανίας να μεσολαβήσει για να βρει έναν δρόμο προς τα εμπρός» δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Όπως βλέπουμε λοιπόν μέσα στην Δύση υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι έχουν εκνευριστεί από τις κινήσεις της Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Αυτό που θα τους βόλευε θα ήταν μια ελληνική υποχωρητικότητα, προκειμένου να ξεμπερδεύουν. Η Αθήνα πάντως δεν δείχνει να κάνει πίσω.

Οι εξελίξεις συνεχίζονται…

loading...