Πώς να αποφύγετε τις επισκευές ψυγείων

Ξοδέψτε 30 λεπτά σε αυτά τα απλά βήματα συντήρησης για να διατηρήσετε το ψυγείο σας σε άριστη κατάσταση. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά μερικά απλά βήματα συντήρησης θα αποτρέψουν τις πιο σοβαρές βλάβες του ψυγείου. Τα παρακάτω βήματα συντήρησης θα αποτρέψουν τις περισσότερες βλάβες στο ψυγείο και κατά συνέπεια θα γλιτώσετε τις συχνές επισκευές ψυγείων.

Καθαρίστε τα πηνία του συμπυκνωτή

Κάντε το δύο φορές το χρόνο ή συχνότερα αν έχετε κατοικίδια ζώα. Η γούνα τους φράζει γρήγορα τα πηνία. Τα πηνία συμπυκνωτή βρίσκονται στο πίσω ή κάτω μέρος του ψυγείου ή. Αυτά τα πηνία ψύχουν και συμπυκνώνουν το ψυκτικό. Όταν είναι βουλωμένα με βρωμιά και σκόνη, δεν μπορούν να απελευθερώσουν αποτελεσματικά τη θερμότητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο συμπιεστής θα λειτουργεί σκληρότερα και περισσότερο από ό, τι είχε σχεδιαστεί, χρησιμοποιώντας περισσότερη ενέργεια και μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του ψυγείου σας.

Καθαρίστε τα με πινέλο καθαρισμού για πηνία. Μια βούρτσα καθαρισμού για πηνία κάνει καλή δουλειά και δεν θα σας στοιχίσει ακριβά, καθώς μπορεί να κάμπτεται σε στενές περιοχές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των πηνίων του αφυγραντήρα και του κλιματιστικού σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα πριν αρχίσετε το καθάρισμα!

Καθαρίστε τον ανεμιστήρα του συμπυκνωτή

Η πρόσβαση στον ανεμιστήρα του συμπυκνωτή γίνεται σπρώχνοντας το ψυγείο από τον τοίχο και αφαιρώντας το κάτω πίσω κάλυμμα με ένα κατσαβίδι. Επανατοποθετήστε το κάλυμμα όταν τελειώσετε, καθώς είναι απαραίτητο για την καλή κυκλοφορία του αέρα.

Εάν τα πηνία βρίσκονται στο κάτω μέρος του ψυγείου, καθαρίστε τον ανεμιστήρα του συμπυκνωτή και την περιοχή γύρω από αυτό. Τα ψυγεία με πηνία στην πλάτη δεν έχουν ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας βοηθά τον αέρα να κυκλοφορεί στα πηνία ώστε να κρυώσουν. Κατά καιρούς, το χαρτί, η βρωμιά, η σκόνη μπορούν να απορροφηθούν από τον ανεμιστήρα και να τον σταματήσουν τελείως.

Σκουπίστε τη φλάντζα της πόρτας

Σκουπίστε τακτικά τη φλάντζα της πόρτας με ζεστό νερό και σφουγγάρι. Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη φλάντζα. Κρατήστε το καθαρό και θα έχετε μια καλά σφραγισμένη πόρτα, διατηρώντας τον ψυχρό αέρα στο ψυγείο.

Καθαρίστε τους αεραγωγούς του καταψύκτη

Κρατήστε τις συσκευασίες τροφίμων μακριά από τα ανοίγματα εξαερισμού και καθαρίστε την επιστροφή του αέρα, έτσι ώστε να μην φράζουν τα ψίχουλα και οι πάγοι.

Ρυθμίστε την θερμοκρασία στο μεσαίο επίπεδο

Ρυθμίστε τα χειριστήρια θερμοκρασίας στις μεσαίες ρυθμίσεις. Κάντε οποιεσδήποτε ρυθμίσεις σύμφωνα με ένα θερμόμετρο ψυγείου. Η βέλτιστη ρύθμιση για το ψυγείο σας είναι μεταξύ 3℃ και 6℃. για την κατάψυξη, μεταξύ -18℃ και -12℃.

loading...