Ο Μητσοτάκης …χάνει τους νέους…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
Ένας κακός χαμός έχει συμβεί στα social media το τελευταίο διάστημα με μήνυμα διαμαρτυρίας, εξ αφορμής κυβερνητικής στοχοποίησης των νέων – που δεν τηρούν ευλαβικά να μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ – στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα!

Αυτό το μήνυμα διαμαρτυρίας για τη στοχοποίηση των νέων, ομολογουμένως έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση!

Όπου ένας νέος άνθρωπος ξεσπάει και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγει:

«Κοιτάξτε παιδιά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Αν ληφθεί υπόψη ότι (και) η νέα γενιά έμεινε σπίτι καθ’ όλη την περίοδο της καραντίνας και υπέδειξε μια άριστη στάση κοινωνική ευθύνης. Όμως φταίει.

Φταίει η νέα γενιά, που η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που όλοι μαζί κερδίσαμε απέναντι στον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού.

Φταίει η νέα γενιά, που για να πάει 2-3 μέρες διακοπές, αναγκάστηκε να μπει σε πλοία με 80% πληρότητα.

Φταίει η νέα γενιά, που θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε μαζικά προληπτικά test.

Φταίμε εμείς οι νέοι και οι νέες, που δεν έγιναν προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και δεν αγοράσαμε μοριακούς αναλυτές και test.

Φυσικά και φταίμε, που αντί αυτών των μέτρων ενάντια στον Covid-19, δόθηκαν 20.000.000 στα κανάλια και ετοιμάζεται άλλο ένα πακέτο στήριξης και ήρθε, επίσης, το σχέδιο Πισσαρίδη.

Εμείς φταίμε, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, που όπως λέτε, είμαστε ανέμελοι λόγω της ηλικίας μας, που ονομάσατε τη χώρα Covid-19 free zone και υποχωρήσατε στην πίεση της γερμανικής TUI.

Δε ζητάμε, όμως, να μας κατανοήσετε. Δεν ξέρετε τι είναι να είσαι νέος, και να βουτάς από τη μία οικονομική κρίση στην άλλη. Να μην μπορείς να φύγεις από το σπίτι σου, γιατί είσαι εγκλωβισμένος στην εργασιακή φτώχεια και την ανασφάλεια και να έρχεται και μια πανδημία, να βάζει για ακόμα μια φορά φρένο στα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς.

Αυτά εσείς κ. Μητσοτάκη δεν τα γνωρίζετε, γιατί εάν τα γνωρίζατε, δε θα επιχειρούσατε να καταστήσετε τη νέα γενιά αυτού του τόπου εσωτερικό εχθρό στα μάτια της κοινωνίας.

Εσείς φταίτε, αλλά φταίμε και εμείς πράγματι. Φταίμε που σας ανεχόμαστε εσάς, που μονίμως πετάτε την μπάλα στην εξέδρα.

Φταίμε, και ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας»!!

Η Παναγιά μας …διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ…

Δεκαπενταύγουστος! Ημέρα αφιερωμένη στην Παναγία Μητέρα μας! Η πιο ευαίσθητη ημέρα του χρόνου για τον ελληνικό λαό, αφού υπερχειλίζει η αγάπη του, η ευαισθησία, ο πόνος του για την Παναγιά μας!

Αυτήν την Άγια ημέρα, εκμεταλλεύονται πολιτικοί μας, πιστεύοντες και μη, για να γίνουν αρεστοί στον ελληνικό λαό!

Άλλωστε, κι από εκεί φαίνεται η μεγάλη δύναμη της Παναγιάς μας!

Έτσι, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έστειλε μήνυμα Ύμνο για την Παναγιά μας προς τον ελληνικό λαό:

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Ανύμφευτη Νύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της! Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν. Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!»!

Ωστόσο, αυτό το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα δημιούργησε “εμφύλιο – εσωκομματικό πόλεμο” στον ΣΥΡΙΖΑ!

Πέραν των άλλων αντιδράσεων, πολλοί ήταν οι χρήστες στα social media που άσκησαν δριμύτατη κριτική στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεώρησαν υπερβολική την τοποθέτηση του, μιας και έχει δηλώσει άθεος.

Ποιος όμως νομίζετε ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του Αλέξη Τσίπρα;

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού επί Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας! Ο οποίος έγραψε στο face book:

«Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό. Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας, που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar. Ο Άρης Βελουχιώτης, όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο, τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς, κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα, ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρούπες των αριστεριστών, ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες»!

Αν δεν είναι αυτός “εσωκομματικός εμφύλιος”, τότε ποιος είναι;

Αλλά εξάγεται κι άλλο ένα μεγάλο, τεράστιο συμπέρασμα: Το πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της Παναγιάς μας! Που την δύναμή της, αναγκάζονται να την αποδεχτούν και άθεοι και που γνωρίζουν ότι αν δεν την προσκυνήσουν (την Παναγιά μας) δεν πρόκειται να δουν ξανά Εξουσία!!

Κόντρα Πολάκη – Πατούλη για “δουλίτσα”…

Διαβάζουμε στο διαδικτυακό πόρταλ https://www.aftodioikisi.gr/:

«Μια απευθείας ανάθεση της Περιφέρειας Αττικής αξίας 23.320 ευρώ για “Εκτυπώσεις Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Καλοκαιριού 2020” που, όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, έχουν αναβληθεί έγινε αιτία για να αντιπαρατεθούν ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Πατούλης. Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανάρτησή του στο face book ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χαρακτηριστικά:

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ, περιφερειάρχη Αττικής, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;;;;

Στις 13/8 ανακοινώνεις πως λόγω κορωνοϊού αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αττική. (φωτό 1-2)

Στις 14/8 ο αντιπεριφερειάρχης σου των Οικονομικών αναρτά στο διαύγεια απόφαση απευθείας ανάθεσης αξίας 23.320 ευρώ για “ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ”!!!!!!!!!!!!(φωτό 3-4)

Δηλαδή εμείς τη “δουλίτσα” θα την κάνουμε γίνουν δε γίνουν οι εκδηλώσεις!!!

Φτύνετε τον κόσμο στα μούτρα και τρώτε ασύστολα ως “άριστο επιτελικό κράτος της λαμογιάς και της ρεμούλας”!

Όλα εδώ θα ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ όμως ….τελικά…

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής ήρθε λίγες ώρες αργότερα και εν ολίγοις λέει ότι “η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να αναστείλει τις εκδηλώσεις αυτές ως το τέλος Αυγούστου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Πολιτείας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα ακυρώνεται, αφού το μεγαλύτερο μέρος του είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μέσα στο Σεπτέμβριο”.

Και προσθέτει: “Για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας λειτουργώντας έγκαιρα, με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια κι εκτελώντας αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, προχωρούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την ανάθεση συγκεκριμένων εργασιών που πρέπει να γίνουν, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και πίσω από την απόφαση αυτή δεν κρύβεται καμία “δουλίτσα” και δεν εξυπηρετείται κανένας “φίλος”, όπως ισχυρίζεται στα προσωπικά του Social Media ο κ. Πολάκης.

Ο μόνος που πραγματικά εξυπηρετείται από το πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής είναι οι καλλιτέχνες και δημιουργοί που όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε, καθώς και οι χιλιάδες συμπολίτες μας που θα παρακολουθήσουν όταν περάσει το επόμενο κρίσιμο 15νθημερο, τις εκδηλώσεις μας.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οφείλουμε όλοι να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι”, καταλήγει η ανακοίνωση.»!

Εσείς τι λέτε! Σας έπεισε η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής;;

loading...