ΞΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Τα «αμαρτήματα» μιας εισαγγελέως (…ενταγμένης στον ΣΥΡΙΖΑ)

Με τις αθέμιτες και παράνομες παρεμβάσεις της η κα Δημητρίου στην υπόθεση Novartis και στην τραγωδία στο Μάτι δικαιούται μια θέση στο επιτελείο της Κουμουνδούρου…

Λένε ότι οι αρεοπαγίτες μιλούν μόνο με τον Θεό… Στην περίπτωση της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, εκτός από τις υποτιθέμενες «συνομιλίες» της με τον Ύψιστο, είναι προφανές από την πορεία της στην εν λόγω Εισαγγελία ότι είχε και επίγειες συνομιλίες με τους κατοικοεδρεύοντες στην πλ. Κουμουνδούρου ηγήτορες του ΣΥΡΙΖΑ.

Και λέμε «προφανώς», γιατί μια σειρά ενεργειών και αποφάσεων της κας Δημητρίου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ θα τις ζήλευε ακόμη και ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ είναι σίγουρο ότι ο έτερος «Καππαδόκης» κ. Καρτερός θα υπέφερε από κατάθλιψη…

Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι των «αμαρτημάτων» της κας Ξένης Δημητρίου, που επίσης «προφανώς» δεν συνομιλούσε με τον ευρισκόμενο στον Παράδεισο Ύψιστο, αλλά και με τους απέναντι του Παραδείσου κατοικοεδρεύοντες, αφού η μη τήρηση των 10 εντολών του Υψίστου –κυρίως της 9ης εντολής με περιεχόμενο «Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου με μαρτυρία ψευδή»– στα «έργα» της κας πρώην εισαγγελέως είναι αυταπόδεικτη.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

1] Συνεχείς αναιρέσεις στα αθωωτικά βουλεύματα του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Τον Ιούνιο 2016 η κα Δημητρίου επιλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ένα σημαντικό γεγονός για την επιλογή της αυτή ήταν η αναίρεση που είχε ασκήσει κατά του απαλλακτικού βουλεύματος που αφορούσε τον πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, τον Σεπτέμβριο του 2015, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι λίγους μήνες πριν από την πτώση της, τον Ιούλιο 2019, μέσω των δικαστικών «επιρροών» της, πάσχιζε να αφήσει στο απυρόβλητο την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, περίοδο κατά την οποία τα ελλείμματα πλησίαζαν σε ύψος το αντίστοιχο… του Έβερεστ. Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και με «προθύμους» να στελεχώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ την κα Παπακώστα, τον κ. Αντώναρο κ.ά., ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα ήταν αγνώμων αν επέτρεπε να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες σε πρόσωπα που τον στήριζαν…

Έτσι τον Ιούλιο του 2017, η κα Δημητρίου προχώρησε σε δεύτερη αναίρεση, δεύτερου απαλλακτικού βουλεύματος υπέρ του κ. Γεωργίου, με αίολα στοιχεία, με αποτέλεσμα η αναίρεσή της αυτή να απορριφθεί εκ νέου λίγους μήνες προ των εκλογών του 2019.

Ας σημειωθεί ότι σε όλο αυτό το διάστημα της ταλαιπωρίας του Ανδρέα Γεωργίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαμήνυε στους ομολόγους του στο Eurogroup ότι τα στοιχεία του κ. Γεωργίου που αφορούσαν τη διακυβέρνηση Κ. Καραμανλή είχαν γίνει αποδεκτά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα με απόφασή της είχε αναλάβει και την καταβολή της δαπάνης των δικηγόρων του κ. Γεωργίου…

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δικονομικά η κα Δημητρίου είχε το δικαίωμα να προβαίνει σε αναιρέσεις, αλλά οι προαναφερόμενες εις βάρος του κ. Γεωργίου –ώστε να καλύπτονται τα ελλείμματα επί διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή– με τις εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζει την εγκυρότητα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, είναι κάτι που φανερώνει και στον πλέον αδαή την κοινή προσπάθεια Δικαιοσύνης και Πολιτείας να ικανοποιήσουν και τους «μέσα» και τους «έξω».

2] Παράνομες και αντιδικονομικές παρεμβάσεις της για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα (έρευνα για το Noor1) και τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο (για την τραγωδία στο Μάτι).

Σύμφωνα με τη δικονομία, όταν ένας εισαγγελέας ή ανακριτής ερευνά σε προκαταρκτικό στάδιο μια υπόθεση, και κατά τη διάρκεια της έρευνάς του πριν την περάτωσή της προαχθεί ή μετατεθεί, υποχρεούται να παραδώσει τον φάκελο της έρευνας σε συνάδελφό του για τη συνέχειά της.

Η κα Ξένη Δημητρίου, συνομιλώντας όχι βεβαίως με τον Ύψιστο αλλά το πιθανότερο με τον κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο, που επί 24ώρου βάσεως και επί σειρά ετών εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, στη διακαή επιθυμία των κυβερνώντων να στοχοποιήσουν τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Ευάγγελο Μαρινάκη, με παράνομο και αντιδικονομικό έγγραφό της, αποφάσισε την παραμονή της κας Τζίβα στην έρευνα για το Noor1, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εισαγγελέας είχε ήδη προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών και είχε τοποθετηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας.

Στην ίδια παράνομη και αντιδικονομική ενέργεια προέβη και στην περίπτωση της έρευνας για την τραγωδία στο Μάτι, όπου για να προστατεύσει τους υπευθύνους αξιωματούχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το βάρος των ευθυνών τους, για τον θάνατο 102 πολιτών, «διέταξε» την παραμονή του αντεισαγγελέα Εφετών Ηλία Ζαγοραίου –είχε προαχθεί τον Φεβρουάριο του 2018, και επρόκειτο να ενταχθεί στη δύναμη της Εισαγγελίας Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2018– μέχρι την περάτωση της ανάκρισης που τελικά επετεύχθη τον Μάρτιο του 2019, και έβγαλε «λάδι» τους ΣΥΡΙΖΑίους αφού «εντόπισε» μόνο πλημμεληματικές ευθύνες.

Χρειάστηκε ένας χρόνος όπου μέσω του ηχητικού ντοκουμέντου του πυραγού Λιότσιου, για να αντιληφθούμε όλη την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών πολιτειακών παραγόντων για την τραγωδία στο Μάτι και κυρίως να καταλάβουμε ποιοι μας κυβερνούσαν.

Στην περίπτωση της προσπάθειας συγκάλυψης για το Μάτι, θα πρέπει να θυμηθούμε και το κατάπτυστο έγγραφο της κας Δημητρίου, τον Σεπτέμβριο του 2018, με το οποίο καλούσε τον Ηλία Ζαγοραίο να μην προβεί σε τελικό πόρισμα για την τραγωδία στο Μάτι, πριν εκδώσει διοικητικό πόρισμα η γνωστή και μη εξαιρετέα επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου.

Σημείωση: Ένα χρόνο μετά, και ενώ η κα Παπασπύρου «απεχώρησε» από τη θέση της, πόρισμα της αρμοδιότητάς της ουδέποτε συνετάγη.

Μετά από την κατακραυγή των ΜΜΕ, η κα Δημητρίου δήλωσε ότι υπήρξε «παρεξήγηση» για το περιεχόμενο του προαναφερθέντος εγγράφου της, και ότι δεν υπήρχε πρόθεση εκ μέρους της να καθυστερήσει την έρευνα επί σειρά ετών.

3] Απόκρυψη κρισίμων εγγράφων και ψευδορκία στην υπόθεση Novartis.

Τον Ιανουάριο του 2019, ο εποπτεύων την έρευνα για την υπόθεση Novartis, αντεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, με καταπελτώδες υπόμνημά του προς την κα Δημητρίου, γνωστοποιούσε την παραίτησή του από την έρευνα αυτή, κατακεραυνώνοντας τις πρακτικές της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, με χειροπιαστά στοιχεία που αναδείκνυαν πλήρως το «στήσιμο» της σκευωρίας.

Η κα Δημητρίου, από όλο το περιεχόμενο του υπομνήματος Αγγελή, διέκρινε(!!!) μόνο το ενδεχόμενο αδίκημα της διαρροής των λεπτομερειών που αφορούσε τη συνάντηση στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2018, του Γιάννη Αγγελή και των εισαγγελέων Διαφθοράς (Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη) με εκπροσώπους του FBI, με αποτέλεσμα να παραγγείλει στον αντεισαγγελέα ΑΠ Γρηγόρη Πεπόνη να ερευνήσει τις συνθήκες της διαρροής…

Ο Γιάννης Αγγελής, πρώην φίλος της κας Δημητρίου, βλέποντας ότι κινδυνεύει να βρεθεί «κατηγορούμενος» για τα όσα κατήγγειλε εις βάρος της κας Τουλουπάκη, κατέθεσε και δεύτερο υπόμνημα με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στον Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ως μη έχων εντολή για περαιτέρω έρευνα έστειλε τον φάκελο στην κα Δημητρίου, η οποία προσυπέγραψε την αρχειοθέτησή του.

Στη συνέχεια, στις 11/4/2019, ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου έπλεξε το εγκώμιο της κας Τουλουπάκη, αποκρύπτοντας παρανόμως το περιεχόμενο των συγκλονιστικών στοιχείων του υπομνήματος του Γ. Αγγελή, με αποτέλεσμα να ανανεωθεί η θητεία της κας Τουλουπάκη μετ’ επαίνων(!!!).

Δύο μήνες αργότερα, και δέκα ημέρες πριν από τη συνταξιοδότησή της, συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου 2019, σε κατάθεσή της ενώπιον του αντεισαγγελέα ΑΠ Δημήτρη Δασούλα, ψευδορκώντας δήλωσε ενόρκως ότι δεν γνώριζε το δεύτερο υπόμνημα του Γιάννη Αγγελή, το οποίο όμως η ίδια είχε αρχειοθετήσει(!!!).

Ομολογία-λαιμητόμος και στην Προανακριτική

Ένα άλλο σημείο των «κατορθωμάτων» της κας Ξένης Δημητρίου που πρέπει να αναφερθεί είναι εκείνο στο οποίο ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής κατέθεσε για την υπόθεση Novartis, και συγκεκριμένα για την απαγόρευση εξόδου του μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επιτραπεί η έξοδος από τη χώρα του εν λόγω μάρτυρα.

Σύμφωνα με τη συνέχεια της έρευνας αυτής, έχει γίνει αυταπόδεικτη η παράνομη και καταχρηστική απαγόρευση εξόδου του εν λόγω μάρτυρα, με δεδομένο ότι η άσκηση δίωξης εις βάρος του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας δεν ήταν σύννομη, αφού ουδέποτε υπήρξε κρατικός αξιωματούχος, και ούτε είχε πρόθεση να «αποδράσει» από τη χώρα μας, καθώς επί σειρά ετών το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του έτους εργαζόταν στο εξωτερικό και εάν επιθυμούσε μπορούσε να παραμείνει εκεί.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει για την κα Δημητρίου είναι με ποια ακριβώς ιδιότητα συνήργησε σε μια παράνομη απαγόρευση εξόδου, που αποφάσισε η κα Τουλουπάκη, θέτοντας έτσι τον εαυτό της ως συνεργό της εισαγγελέως Διαφθοράς καθ’ ην στιγμή οι ενέργειες για απαγόρευση εξόδου αφορούν μόνο χαμηλόβαθμους εισαγγελείς, και όχι την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Επειδή τα παραπάνω στοιχεία έχουν αποτυπωθεί εγγράφως, θα είναι δύσκολο η κα Δημητρίου να γλυτώσει το εδώλιο για το αδίκημα της ψευδορκίας και ίσως και για ένα ακόμη βαρύτερο αδίκημα, αυτό της παράβασης καθήκοντος αν οι διάδοχοί της θελήσουν να ρίξουν άπλετο φως στη σκευωρία της Novartis και όχι να τη σκεπάσουν κάτω από το χαλί…

https://www.iapopsi.gr

loading...