Κορωνοϊός: Κρούσμα στην Αρχαία Αγορά – Κλείνει η Στοά Αττάλου- Τι συμβαίνει όμως σήμερα;;

Χθες ο ΕΟΔΥ έλεγε άλλα στα μέσα ενημέρωσης . Σήμερα οι υπεύθυνοι τα άλλαξαν, είπαν στους Αρχαιοφύλακες ότι δεν έχουν τεστ για να κάνουν στο προσωπικό που ερχόταν σε επαφή με την υπάλληλο που διαγνώστηκε με κορονοιό, και ως εκ τούτου όσοι εργαζόμενοι τις τελευταίες ημέρες ήρθαν κοντά σ’ αυτή με το πρόβλημα, αν θέλουν αυτοβούλως να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν το τεστ σε ιδιωτικό και να πληρώσουν 200 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Οι δε εργαζόμενοι αυτοί, είναι με σύμβαση 7μηνη δουλεύουν τρεις μήνες και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί. Παρόλα αυτά πρέπει να βρουν 200 ευρώ και να κάνουν το τεστ γιατί η κυβέρνηση δεν έχει τεστ για τους εργαζομένους του Υπουργείου Πολιτισμού!
Όσο για την απολύμανση που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Πολιτισμού, ότι θα γινόταν σήμερα, έστειλαν έναν τύπο με ψεκαστήρα έκανε ένα απλό φις στον αέρα κι έφυγε ! Αυτή ήταν η απολύμανση όλη κι όλη!

Κατά τα άλλα νοιάζεται η κυβέρνηση για τους πολίτες της, και δίνει οδηγίες καθημερινά τι πρέπει να κάνουμε για να μην αρρωστήσουμε από τον Covid-19. Και προπαντός φοράτε μάσκες γιατί το πρόστιμο είναι 150 ευρώ…ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ !

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε εργαζόμενη του υπουργείου Πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα μέλος του προσωπικού καθαριότητας της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Ανδριανού προσβλήθηκε από τον ιό Covid-19.
ΤοΒΗΜΑ Team

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

Σήμερα εργαζόμενη, ως προσωπικό καθαριότητας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Αδριανού ειδοποίησε την υπηρεσία της, την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, ότι κατόπιν ειδικής εξέτασης σε Δημόσιο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19.
Κατόπιν αυτού:
· Το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.
· Αύριο θα γίνει απολύμανση, τόσο στο Μουσείο, όσο και σε όλους τους χώρους (τουαλέτες, φυλάκια κλπ.).
· Αύριο το σύνολο των εργαζομένων στους ανωτέρω χώρους θα υποβληθεί σε ελέγχους από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα δώσουν και τις αναγκαίες οδηγίες για τα περαιτέρω.
· Οι ανοιχτοί χώροι θα λειτουργούν κανονικά με αποκλεισμό -όταν χρειάζεται- των σημείων, στα οποία θα γίνονται οι απολυμάνσεις.

loading...