Σκηνές «Αποκάλυψης» στην Βηρυτό από τρομακτική έκρηξη ισχύος πυρηνικού όπλου (βίντεο)

«Κόλαση του Δάντη» θυμίζουν οι εικόνες από την πρωτεύουσα του Λιβάνου – Η κύρια έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κύπρο!
Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός της τρομακτικής έκρηξης που κατεδάφισε σε δέκατα δευτερολέπτου μια ολόκληρη περιοχή, εν είδει πυρηνικού όπλου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βυρηττό.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της χώρας οι νεκροί είναι τουλάχιστον 70, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 2.750.

Γύρω από το λιμάνι της Βηρυτού η καταστροφή φαίνεται να είναι ολική. Ένας φωτογράφος είπε στο Al Arabiya English είπε ότι είδε «τουλάχιστον 15 νεκρούς» στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου βρίσκεται το κτίριο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη.

Μερικές ισχυρές εκρήξεις δείχνουν να προηγούνται την κύριας έκρηξης, δεξιά ενός πολυόροφου κτιρίου στο λιμάνι. Και όταν η έκρηξη μεταφέρεται εκεί, το αποτέλεσμα είναι ανάλογο με αυτής πυρηνικού όπλου, με το ωστικό κύμα να καταγράφεται από μια κάμερα χιλιόμετρα μακριά, να «καταπίνει» μια ολόκληρη περιοχή. Κτίρια και ανθρώπους.

Κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε ότι η αποθήκη περιείχε 50 τόνους διαφόρων εκρηκτικών υλών που είχαν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η κύρια έκρηξη ακούστηκε μέχρι την Κύπρο!

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου ξεκαθάρισε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από 50 τόνους νιτρικής αμμωνίας από κατασχεθείσες βόμβες! «Τα δεδομένα γύρω από αυτήν την επικίνδυνη αποθήκη, που βρισκόταν εκεί από το 2014, θα γίνουν γνωστά και δεν θα προκαταλάβω τις έρευνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου – Τεράστιο το κύμα συμπαράστασης από όλον τον κόσμο

Να σημειώσουμε ότι η νιτρική αμμωνία είναι το βασικό όπλο των τρομοκρατών στα αμάξια βόμβες.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ δεσμεύτηκε ότι όσοι ευθύνονται για την έκρηξη στην «επικίνδυνη» αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού θα λογοδοτήσουν.
«Σας υπόσχομαι ότι αυτή η καταστροφή δεν θα περάσει χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Όσοι ευθύνονται θα πληρώσουν το τίμημα», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασσάν Ντιάμπ κήρυξε εθνικό πένθος, ενώ το δραματικό περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης και λίγο πριν από την ετυμηγορία στη δίκη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005.

loading...