Ουρές χιλιομέτρων στην Κακαβιά – Πλαφόν από σήμερα στον αριθμό όσων περνούν τον συνοριακό σταθμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού, από σήμερα επιτρέπεται η διέλευση μόνο 750 ατόμων στη χώρα ημερησίως από την Κακαβιά.

Περιορισμός στον μέγιστο αριθμό ατόμων που εισέρχονται στη χώρα ισχύει από σήμερα, Κυριακή, 16 Αυγούστου, από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού. Έτσι, από σήμερα, στη χώρα θα μπορούν να εισέλθουν μόνο 750 άτομα ημερησίως από την Κακαβιά.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων μέτρων, από αύριο, Δευτέρα, 17 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική και η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής, ενώ σημειώνεται πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
Κύκλωμα χορήγησης αρνητικών αποτελεσμάτων κορονοϊού

Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα της ιστοσελίδας himara.gr το οποίο αναδημοσιεύει το voria.gr, σύμφωνα με το οποίο στην Αλβανία, κακοποιοί έχουν στήσει κύκλωμα που χορηγεί αρνητικά αποτελέσματα μοριακών ελέγχων, ώστε να μπορεί να γίνει επιτρεπτή η είσοδος στη χώρα μας.
Ουρές χιλιομέτρων και τραγικό δυστύχημα με θάνατο παιδιού

Τα προηγούμενα 24ωρα παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που είχαν κατεύθυνση τη χώρα μας μέσω της Κακαβιάς, αφού οι ταξιδιώτες κυρίως από την Αλβανία, για να προλάβουν το μέτρο του πλαφόν στους εισερχόμενους στην Ελλάδα, που εφαρμόζεται από σήμερα, θέλησαν να εισέλθουν κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα voria.gr μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου η ουρά των οχημάτων είχε φτάσει τα 17 χιλιόμετρα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που βρίσκονταν στο σημείο για πάνω από 24 ώρες.

Δυστυχώς όμως, οι συνθήκες αυτές προκάλεσαν και ένα θανατηφόρο δυστύχημα, όταν 10χρονο παιδάκι που περίμενε με τους γονείς του για να εισέλθουν στην Ελλάδα, παρασύρθηκε από ασθενοφόρο που κατευθυνόταν στο Αργυρόκαστρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα, όπως ανέφερε η αλβανική αστυνομία.

loading...