Translate the article and read it to your Language

ΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ ΕΧΘΕΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.


Εχθες άκουγα οτι νάνε από την συμπαθή τάξη των Αποστράτων.

Σήμερα έρχονται κάποιοι από αυτούς για να κατηγορήσουν τους εν ενεργεία συναδέλφους τους, ότι δήθεν δεν κάνουν αυτά που και οι ίδιοι ...δεν έκαναν όταν ήταν εν ενεργεία.

Προφανώς επειδή με την σύνταξη και την αποστρατεία "λύνεται και η γλώσσα"!

Άκουγα τον Στρατηγό Φ.Φράγκο, να προτρέπει το Πολεμικό Ναυτικό να επιτάξει από κάποιον εφοπλιστή μια λάντζα (ρυμουλκό) και να πάει να ρυμουλκήσει το Ορούτς Ρέις...
Όταν ήταν εν ενεργεία, έτσι ενεργούσε;
Γιατί εγώ άλλα θυμάμαι..

Καλώς ή κακώς, υπάρχουν κανόνες εμπλοκής σχεδιασμένοι και αποφασισμένοι από τα επιτελεία, έχουν προταθεί στον ΥΠΕΘΑ και εκείνος αφού τους ενέκρινε τους έχει προωθήσει στο ΚΥΣΕΑ.
Οι στρατιωτικοί ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ επι του πρακτέου.
Σχεδιάζουν και Οργανώνουν "το πρακτέο" εν αναμονή της εντολής των πολιτικών προϊσταμένων τους για να τα εφαρμόσουν με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικότερο τρόπο.
Μην προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να μειώσουν την επιχειρησιακή ικανότητα και τις δεξιότητες του Στρατηγού Κ.Φλώρου και των άλλων Επιτελών γιατί μόνο αυτό δεν χρειάζεται το στράτευμα αυτήν την στιγμή.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν νερό στον μύλο της Τουρκικής Προπαγάνδας και στους ψιθύρους της 5ης φάλαγγας.

Ο Στρατιώτης που φυλάει στην σκοπιά του, ο Ναύτης που είναι πάνω στην φρεγάτα και ο Πιλότος που περιμένει στα deadiness, μόνο αυτό δεν χρειάζονται.

Χρειάζονται να νιώθουν εμπιστοσύνη στην Στρατιωτική Ηγεσία τους και να κρατούν υψηλό φρόνημα...

Δεν είναι στο χέρι του Φλώρου ή του κάθε Φλώρου να πατήσει "το κουπί".

Αντί να στραφούν λοιπον κατά την Πολιτικής Ηγεσίας στην οποία κι αυτοί ως πειθήνια όργανα όταν ήταν εν ενεργεία υπάκουαν, τώρα προτρέπουν τους στρατιωτικούς να κινηθούν με δική τους πρωτοβουλία, κάτι που θα σήμαινε αυτόματα Στρατοδικείο και ατιμωτική αποστρατεία πέραν των όποιων ποινικών ευθυνών;

Κι όταν αυτοί ήταν εν ενεργεία και τους δόθηκαν οι ευκαιρίες, γιατί δεν έκαναν αυτό που προτρέπουν σήμερα άλλους αν κάνουν;

Καλώς ή κακώς ζούμε σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο εμείς διατηρούμε και συντηρούμε δια της ψήφου μας, το οποίο λέει ότι η Πολιτική Ηγεσία μελετάει τις καταστάσεις, ζυγίζει τα δεδομένα και αποφασίζει.

Δεν έχουμε Στρατοκρατικό καθεστώς όπου οι Στρατηγοί Ναυαρχοι και Πτέραρχοι να αποφασίζουν για την τύχη της χώρας (άλλωστε τους είδαμε και το '74 και τα κολλητηλίκια που έκαναν μετά με τους Πολιτικούς).

Σήμερα ο Στρατιωτικός δεχόμενος την εντολή από αυτήν την πολιτική εξουσία, που είναι η προϊσταμενη του αρχή, την εφαρμόζει με τον τρόπο που αυτός γνωρίζει και έχει σχεδιάσει - οργανώσει από πριν.

Παρακαλώ λοιπόν τους λαλίστατους "Φράγκους" που προφανώς για λόγους αυτοπροβολής και μόνο κατά την άποψή μου, βγαίνουν και πετούν στον αέρα τέτοια πυροτεχνήματα να βγάλουν τον σκασμό τέτοιες στιγμές.

Τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς μας τους θέλουμε απολύτως απερίσπαστους από κριτικές, ύβρεις και οτιδήποτε μειώνει το φρόνημά τους, για να μπορέσουν να επιτελέσουν το καθήκον τους αν χρειαστεί με τον πιο σωστό τρόπο, που είναι ο νικηφόρος τρόπος.

Και αν εν κατακλείδι πρέπει να ψέξουμε κάποιους για την διαχρονική ηττοπάθεια μας απέναντι στον Τούρκο, αυτοί είναι οι πολιτικοί της Μεταπολίτευσης που μας έδωσαν αρκετούς "Εθνάρχες" του κώλου...

ΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ ΕΧΘΕΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥ.
ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΝΥΧΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΠΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ....

Κώστας Μαυροσκούφης

Δεν υπάρχουν σχόλια :