Translate the article and read it to your Language

Αγρυπνούμε δεόμενοι στην Παναγία για την σκέπη του κόσμου…
15 Αυγούστου: Ημέρα αφιερωμένη στην Παναγιά μας! Την Μητέρα του Θεανθρώπου Χριστού μας! Ας ενώσουμε τούτη την ώρα την σκέψη μας, την καρδιά μας, με τον πατριώτη Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, ένεκα και των δύσκολων στιγμών που περνά το Ορθόδοξο Έθνος των Ελλήνων:

«Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

Ιδού, ότι η Παναγία μας συγκεντρώνει εις την εορτήν της Κοιμήσεώς Της. Εκοιμήθη η Θεοτόκος και έφυγε σωματικώς από την γην. Όμως, ούτε μια στιγμή δεν εγκατέλειψε τον κόσμο, όπως πολύ παραστατικά αναφέρεται στο Απολυτίκιό Της: «Εν τη Κοιμήσει τον κόσμο ου κατέλειπες Θεοτόκε». Η Παναγία μας! Όταν ζούσε στον κόσμο αυτόν έμενε στην αφάνεια, ακόμη και όταν ο Υιός του Θεού και ειδικός Της Υιός και Θεός, εδοξάζετο από τον λαό, ο οποίος ομολογούσε με ιερό θαυμασμό, “ότι προφήτης μέγας εγήγερται εν ημίν” (Λουκά ζ΄ 16). Τα ιερά ευαγγέλια ελάχιστα μιλούν για την Παναγία. Και όμως! Οι Χριστιανοί την ετίμησαν και την τιμούν με πίστη, θαυμασμό και απέραντη υιική αφοσίωση. Τής πλέκουν τα ωραιότερα εκκλησιαστικά εγκώμια· και Τής έχουν αφιερώσει μεγαλοπρεπείς Ιερούς Ναούς, Μοναστήρια θαυμαστά και ταπεινά εξωκλήσια. Κι’ όταν η Χάρη Της εορτάζεται, όπως τώρα, τον Δεκαπενταύγουστο, πλήθη πιστών Ορθοδόξων προστρέχουν και προσεύχονται θερμά, για όσα τον καθένα απασχολούν.

Όμως, ο κόσμος, στο σύνολό του, δοκιμάζεται από λοιμούς – όπως τώρα τελευταία, ο περιβόητος κορωνοϊός – από την πείνα και ποικίλα φυσικά φαινόμενα. Κι’ ακόμη, από τα άνομα συμφέροντα των λεγομένων “μεγάλων” και ισχυρών της γης, όπως, για παράδειγμα, η Κύπρος, η Βόρειος Ήπειρος και ἡ Μέση Ανατολή. Είναι, πράγματι, θλιβερό, στον 21ο αιώνα, να βλέπει κανείς να ποδοπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και πολλοί λαοί να υποφέρουν από την πείνα, τις ποικίλες αρρώστιες και τον κατατρεγμό, από καθεστώτα ανελεύθερα και δικτατορικά. Ιδιαίτερα επικίνδυνοι είναι οι καιροί μας για την παιδική και εφηβική ηλικία, αφού – όπως μας πληροφορούν διεθνείς στατιστικές – πολλά παιδιά τα οποία μένουν ορφανά από γονείς, εύκολα πέφτουν θύματα δουλεμπόρων και διαφόρων απατεώνων, πού τα σπρώχνουν στα ναρκωτικά, στην βία, στο έγκλημα, και στην ανηθικότητα. Κι’ από κοντά, ακούγονται συνεχώς πόλεμοι και απειλές πολέμου, όπως συμβαίνει με την γειτονική μας Τουρκία, η οποία υποβλέπει και προκαλεί την Πατρίδα μας, την οποία θέλει να εμπλέξει σέ πολεμικές περιπέτειες ...

Γι’ αυτούς, ακριβώς, τούς λόγους, η ακριτική Μητρόπολή μας οργανώνει και φέτος – για 52ῃ χρονιά – την Ιερά Αγρυπνία, στην πανάρχαια Ιερά Μονή της Μολυβδοσκέπαστης, σέ απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με την Βόρειο Ήπειρο. Ένα στρατόπεδο προσευχής είναι η Αγρυπνία μας.

Άνδρες, γυναίκες, νέοι, νεάνιδες και παιδιά υψώνουν τις καρδιές τους στον Ουρανό και δέονται και παρακαλούν την Παναγία μας, τόσο για τα ατομικά τους ζητήματα, όσο και για τα γενικότερα προβλήματα, πού ταλανίζουν τον κόσμο και την Ελλάδα μας, και, μάλιστα, για την αδικημένη Βόρειο Ήπειρο. Η προσευχή, όπως μάς βεβαιώνει ο Κύριος, είναι όπλο παντοδύναμο και ακαταμάχητο. Κι’ όπως το έβλεπε και το ζούσε και ο αοίδιμος Ιεράρχης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, γι’ αυτό και καθιέρωσε αυτή την Αγρυπνία πριν από πενήντα δύο (52) ολόκληρα χρόνια. Εμείς, τον ευχαριστούμε ευγνωμόνως.

Η Αγρυπνία, συν Θεώ, θα αρχίσει το εσπέρας, ώρα 9 μ.μ., τῆς 14ης Αυγούστου και θα λήξει με την Θεία Λειτουργία γύρω στις 5.30 το πρωί τῆς 15ης Αυγούστου. Αργότερα θα τελεστεί και δεύτερη Θεία Λειτουργία.

Ευχόμενος να σάς σκέπη όλους ἡ Σκέπη τῆς Παναγίας μας, Διατελώ

Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ † Ὁ Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ»!!
“Ομάδα Σαμαρά” ΤΕΛΟΣ!!!.. Κόμμα υπερφιλελεύθερων και Σημιτικών η ΝΔ...

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύεται στο διαδικτυακό www.antinews.gr άρθρο της Κρινιώς Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας), απόσπασμα του οποίου καταχωρούμε παρακάτω:

Το ότι ο Κώστας Σημίτης είχε μονίμως ανοιχτό μέτωπο με τον Ανδρέα στο ΠΑΣΟΚ είναι ιστορικά καταγεγραμμένο και γνωστό τοις πάσι. Όπως είναι γνωστή και η εκτίμηση που είχε για τον Κώστα Σημίτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο... ''Εφιάλτης'' του Παπανδρέου εφ' όρου ζωής.

Η αμοιβαιότητα των συναισθημάτων των δύο ανδρών (Σημίτη-Μητσοτάκη) επισφραγίστηκε τελικά με τη δήλωση του πρώτου εξ αφορμής του θανάτου του δεύτερου το 2017:

- ... Στην πολιτική του διαδρομή (ο εκλιπών π. πρωθυπουργός) υπήρξε ρεαλιστής, ιδιαίτερα ανθεκτικός και με ξεχωριστή Κοινοβουλευτική κουλτούρα...

…Με τα δεδομένα αυτά, έχει οπισθοχωρήσει άτακτα η ''Ομάδα Καραμανλή μέσα στο κόμμα, ενώ έχει αφοπλιστεί... χειρουργικά η ''Ομάδα Σαμαρά'' (πατριωτική πτέρυγα της ΝΔ) δια της απομείωσης της αξίας των ανθρώπων του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι - δια του τελευταίου ανασχηματισμού - τείνουν να εκμηδενιστούν πολιτικά προσεγγίζοντας με ταχύτητα τα όρια της ανυποληψίας.

Την πρώτη και αποφασιστική ένδειξη της διάθεσης του πρωθυπουργού να αντικαταστήσει τους δεξιούς / κεντροδεξιούς σε όλα τα πόστα με ''κρυφούς'' συνεργάτες του απ' τον χώρο της κεντροαριστεράς την είδαμε τέτοιο καιρό πριν ένα χρόνο.

Ήταν τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέσυρε απ' το παρασκήνιο στο φως της ημέρας τα πρόσωπα της επιλογής του, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πάλαι ποτέ διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Γιάννης Βλαστάρης (νυν διευθυντής του γραφείου Επικοινωνίας του), ο οποίος έχει την επιμέλεια των ομιλιών του.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία, που ψηφίστηκε από Δεξιούς κατά βάση, κυβερνά αυτήν τη στιγμή δια του ''επιτελικού κράτους'' του αρχηγού και Προέδρου της το οποίο έχει ερείσματα στο Σημιτικό παρελθόν, αφού έχει καταληφθεί από κεντροαριστερά στελέχη:

Με τους ΠΑΣΟΚογενείς Γεραπετρίτη, Μενδώνη, Χρυσοχοΐδη, Πιερρακάκη, Λιβάνιο, Τσακλόγλου και λοιπούς στα υπουργεία και με ''προοδευτικούς'' Σημιτάνθρωπους σε προβεβλημένες ή μη θέσεις εξουσίας και Εσωτερικής / Εξωτερικής πολιτικής (από την κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Κοντογεώργη Γ.Γ. στο ''επιτελικό κράτος'', τον Αλιβιζάτο σε επιτροπή του ΥΔΤ, τον Θεοδωρικάκο και λοιπούς στο ΥΠΕΣ, τους Ντόκο, Ροζάκη και Αποστολίδη στο ΥΠΕΞ, ως τον Μιχάλη Μασουράκη εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ) η Νέα Δημοκρατία που ξέραμε ΔΕΝ υπάρχει, αφού έχει μεταλλαχθεί στο αντίπαλο - προ ετών - δέος της.

Κοινώς, ΠΑΣΟΚοκρατείται, με καμουφλάζ πινελιές ''Σαμαρικής'' Δεξιάς (Γεωργιάδης, Βρούτσης, Μηταράκης, σε φάση αποδόμησης ως ανυπαρξίας), ουδετερόφιλους λόγω προσαρμογής στα δεδομένα (Δένδιας, Σταϊκούρας, Κεραμέως, Κικίλιας) και εκπροσώπους του ανύπαρκτου κομματικά υπερφιλελευθερισμού, όπως ο Θόδωρος Σκυλακάκης (''τσάρος της Οικονομίας'' που αναρριχήθηκε ελέω Ντόρας σε ύψιστα υπουργικά καθήκοντα) και ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, γνωστός για το φιλοσκοπιανό παρελθόν του προεκλογικά...

Έτσι έγινε και η ''Ομάδα Σαμαρά'' οδηγήθηκε (μέσω... Novartis) στο ΤΕΛΟΣ της, αφού δεν βρήκε καν χαραμάδα για να περάσει την ιδεολογία της Πατριωτικής Δεξιάς στην Εσωτερική και Εξωτερική πολιτική μας.

Γιατί δεν είναι μόνο η εκ βάθρων αλλοίωση της μεταναστευτικής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι μόνο ότι κουρεύτηκαν απ' τον πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες των ''Σαμαρικών'' στην κυβέρνηση προς χάριν των (κεντρο)αριστερών νεο-αυλικών του Μητσοτακέικου θιάσου.

Το κυριότερο είναι ότι θάφτηκαν ως ''εθνικιστικές'' ο ιδέες της. Θάφτηκαν υπό το βάρος μιας νεο-ραγιαδίστικης πολιτικής (πότε φιλοσκοπιανής, πότε φιλότουρκης) που αποδέχθηκε ασμένως τη ''συμφωνία'' στις Πρέσπες, εκχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα στο Ιόνιο (ελληνοϊταλική συμφωνία για ανακήρυξη ΑΟΖ) και ετοιμάζεται οσονούπω να υπογράψει τις ''Πρέσπες Νο2'', για να πάμε στο ''Σήμερον κρεμάται επί ξύλου'' της Νο3 φάσης που αφορά την τύχη της Θράκης.

Ετοιμάζεται να υποκύψει, δηλαδή, στις μεθοδεύσεις της Μέρκελ για ''συνεκμετάλλευση'' του Αιγαίου με την Τουρκία (με δόλωμα την... ημιτελή και κατάφωρα άδικη για μας ''συμφωνία'' Ελλάδας - Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ), για να περάσουμε ύστερα στην τελευταία πράξη του δράματος που θα αφορά τη Δυτική Θράκη.

Τη Θράκη ΜΑΣ!!!.. Προς ώρας το κτητικό ''ΜΑΣ'', τουλάχιστον, γιατί έχει μπει προ καιρού (2016) η ακριτική ελληνική Περιφέρεια στο στόχαστρο των Γερμανών δια της πολιτικής των ΕΟΖ (''Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών'') που της ετοιμάζουν, με όχημα τις οποίες θα μας ζητήσουν να υπογράψουμε μια ''συμφωνία'' αναπαλαιωμένη τύπου ''Ζυρίχης-Λονδίνου'' προς χάριν της μουσουλμανικής Μειονότητας.

Μια ''συμφωνία'' κατά τα πρότυπα εκείνων των καταστροφικών του 1959, οι οποίες κατέστησαν συν-εγγυήτρια (μαζί με την Ελλάδα και τη Βρετανία) την Τουρκία στην Κύπρο...Δεν υπάρχουν σχόλια :