Θεσσαλονίκη: Λάθροετανάστες σκαρφάλωσαν σαν τις ακρίδες σε εμπορική αμαξοστοιχία για να φτάσουν στην Ειδομένη

Μετανάστες καθυστέρησαν την αναχώρηση εμπορικής αμαξοστοιχίας με προορισμό την Ειδομένη, όταν σκαρφάλωσαν στον συρμό, επιχειρώντας να ταξιδέψουν έως τα βόρεια σύνορα της χώρας, απ’ όπου αναζητούν έξοδο προς κάποια χώρα της Ευρώπης.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη το απόγευμα στο Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ, δυτικά της Θεσσαλονίκης, και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας, ενώ στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, με την άφιξη των οποίων το τρένο συνέχισε, λίγο αργότερα, το δρομολόγιό του.

Δεν αναφέρθηκε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, οι μετανάστες ήταν εφοδιασμένοι με τα νόμιμα έγγραφα παραμονής τους στην χώρα μας.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν στο ίδιο σημείο κλήθηκαν πάλι αστυνομικοί προκειμένου να αναχωρήσει για τον προορισμό της μία ακόμη εμπορική αμαξοστοιχία.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν στο ΑΜΠΕ ότι το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται συχνά. Θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, δεκάδες μετανάστες ανεβαίνουν στα βαγόνια εμπορικών αμαξοστοιχιών, ή στις συνδέσεις τους, ακόμη κι όταν οι συρμοί είναι σε κίνηση, με σκοπό να φτάσουν στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και από εκεί – συνήθως με τη βοήθεια διακινητών – αναζητούν τρόπους να φτάσουν προς την Βόρεια ή Κεντρική Ευρώπη.

loading...