ΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΈΝΟΙ ΤΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΆΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΈΝΟΙ [ΚΎΠΡΟΥ].

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος tamystikatoubaltou.blogspot.
Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω πολλαπλώς, ότι το εν λόγω ημέτερο τοπικό [απαγορευμένο τρόπος του λέγειν ασφαλώς], blog tamystikatoubaltou.blogspot δημιουργήθηκε ανήμερα του Μακεδονικού Αγώνος του 2012, εμφανώς συμβολική ημερομηνία, ώστε να προβάλει προς τον έξω κόσμο, δια του εμφανέστατου ως είθισται, στείρου θεαθήναι των κατεξοχήν εντυπώσεων τοις πάσι, που τους διέπει πλειοψηφικά δημοκρατικώς, πολιτικώς επιλεκτικώς αμετροεπώς, την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Παράλληλα, εν μέρει καθώς μονομερώς προβάλει προωθώντας, του ακραιφνώς κοσμικού του φρονήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται αλγεινώς, προβληματίζοντας και παραδειγματίζοντας εν πολλοίς, τους φίλους αναγνώστες μας. Εν συνεχεία σας παρουσιάζει εντελώς απόμακρα και συνάμα άκρως περιθωριοποιημένα, πλήρως απομονωμένα δια της προφανής εγκατάλειψης της αφάνειας, και κατάφωρης προκλητικής μας πολιτικής αδιαφορίας, Εθνικά και συνάμα Θρησκευτικά Πρότυπα, διαχρονικών κρυστάλλινων Αξιών Φιλοπατρίας, αλλά και Πατερικής Νηπτικής Φιλοκαλίας. Επιπροσθέτως κάποια από αυτά τα ξεχασμένα Πρότυπα, δια της καταφανέστατης ανωνυμίας τους, της πλήρους αγνοίας, και εντελώς απομονωμένα, πλήρως περιθωριοποιημένα διαχρονικώς, θα σας αναδείξουμε παρουσιάζοντας στον παρακάτω κείμενο. Εν τω μεταξύ, και δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλες, από τις Δύο Αμφότερες εναπομείναντες Ηρωικές Δασκάλες, την Ελένη Φωκά και την Ιωάννα Βασιλείου, του Δημοτικού Σχολείου στο Σκλαβωμένο χωριό του Ριζοκαρπάσου, της απόμακρης Βόρειας χερσονήσου της Καρπασίας, στην Νήσο Κύπρο. Εν έτη 1974, δίδασκαν τα Γράμματα του Θεού, καθώς ελευθερώνουν πρωτίστως ψυχές και μετέπειτα σκλαβωμένα φοβικά σώματα, για περισσότερα από 25 συναπτά ανελλιπώς έτη. Εν τούτοις, συμβάλλοντας στην μεταλαμπάδευση της εμφύσησης, της Εθνική μας διαπαιδαγώγησης, δια της παρακαταθήκης της Κληρονομιάς μας, σε πάρα πολύ δύσκολους και σκλαβωμένους χαλεπούς καιρούς, ξαναζωντανεύοντας το πάλαι ποτέ Κρυφό Σχολειό. Ως εκ τούτου, κατόπιν της βάρβαρης κατοχής και εισβολής που επακολούθησε, του Αττίλα της Κύπρου, θέλοντας και μη, του αιματοπότιστου και αμιγώς προδομένου ημέτερου πολέμου της Κύπρου, το τραγικό κατακαλόκαιρο του 1974. Εν αντιθέσει, ασχέτως βέβαια, και εάν οι ημέτεροι εν Ελλάδι εκ Μητροπολιτικής χώρας, υποτίθεται ελεύθεροι πολιτικάντηδες, ακραιφνώς συμφεροντολόγοι, ποτέ δεν αναγνώρισαν τα αυτονόητα επισήμως, λόγω φοβικών τους διαθέσεων και ιδιοτελέστατων πολιτικών του συνδρόμων.

Εν ολίγοις, πως πράγματι διεξήχθη επισήμως πόλεμος Ελληνοτουρκικός, ενώ τον αποκαλούσαν ανερυθριάστως κυνικώς, δια των ιδιοτελέστατων πολιτικών τους φοβικών σκοπιμοτήτων, για πολλαπλά έτη να φανταστείτε, μόλις το 1998 αναγράφηκε αναγνωρίζοντας πλην εμμέσως και σαφώς, στον Άγνωστο Στρατιώτη, στην Πλατεία Συντάγματος και η λέξη Κύπρος, αναγνωρίζοντας μόλις και μετά βίας, μία άκρως περιορισμένη πολεμική σύγκρουση εκατέρωθεν. Παράλληλα, ενώ ότι η Κύπρος κείταιν μακράν, πολιτικώς δημοκρατικώς πάντοτε, εν μέσω εμπόλεμης περιόδου ακούστηκε ανερυθριάστως αυτή η εμφανέστατη μειοδοτική φράση, από τον πρεσβύτερο και προκλητικά προβεβλημένο, επιλεκτικώς μονομερώς, υποτίθεται εθνάρχη ή μήπως κομματάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Εν προκειμένω της σήμερον, θα προβάλλουμε προωθώντας όσο βέβαια είναι ανθρωπίνως δυνατόν, τις ηρωικές Σκλαβωμένες μορφές, εν μέρει μόνο στο σώμα, άλλα όχι στην αδούλωτη περήφανη Ελληνική Ορθόδοξη ψυχή, της συνείδησης τους, τις Δασκάλες της Κύπρου, τις Κύριες Ελένη Φωκά και Ιωάννα Βασιλείου. Εν προκειμένω, καθώς θεωρώ ανεπιφύλακτα, ότι τα εκάστοτε πλούσια λόγια, προφανώς περισσεύουν, όταν πρόκειται να περιγράψουν εναργέστατα, την αναρίθμητη και πληθωρική τους πλουραλιστική παρουσία, και προσφορά τους, δια της έμπρακτης θυσίας τους, στην εν λόγω σκλαβωμένη και συνάμα εμπόλεμη, πλήρως τρομοκρατημένη, δια του εμφανέστατου φόβου, της ευρύτερης περιοχής που παιδαγωγούσανε αξιοπρεπώς πατροπαράδοτα. Εν αντιθέσει με βαθύτατη λύπη μου διαπίστωσα, παρακολούθησα στο διαδικτυακό κανάλι του youtbe, την εκπομπή του Ελληνοκυπριακού καναλιού του alpha 24 ώρες, με τίτλο, οι Εγκλωβισμένοι της Καρπασίας 29/12/2019, Β Σεζόν. Εν συνεχεία, την εν λόγω εκπομπή κατ΄εμέ πάντοτε, διαπίστωσα αλγεινώς θέλοντας και μη, την εμφανώς μειοδοτική και συνάμα ανθελληνική, αμιγώς ακανθώδης, φοβικής στείρα τοπικιστικής και πλήρως ελεγχόμενη, συμβιβασμένη δια της υποτέλειας της υποδουλώσεως, για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριές εκφράσεις εκπομπή, καθώς με την όλη εν γένει απαράδεκτη συμπεριφορά τους, τον δικαιούνται τον ανάλογο αρνητικό σχολιασμό ακραδάντως. Εν ολίγοις για να μετριάσουν την καταφανέστατη Σκλαβιά τους, προφανώς παίζοντας με τις λέξεις, ώστε να τις ωραιοποιήσουνε περαιτέρω, των λιγοστών τους ελαχίστων, και πάρα πολύ περιορισμένων ελευθεριών τους, καθώς τους παρέχουν οι Τούρκοι πασάδες, ως σύγχρονοι ραγιάδες τοις πάσι που είναι. Εν τω μεταξύ, φοβισμένοι υποτονικά κινούμενοι ως είθισται, των πλήρως συμβιβασμένων σκλαβωμένων ανθρώπων, δια των ελαχίστων εναπομεινάντων Ελληνοκυπρίων, καθώς δεν υπερβαίνουν τις 300 ψυχές.

Εν γένει τους αποκαλούν δήθεν, υποτιμώντας προφανώς την περαιτέρω νοημοσύνη μας, ώστε να ωραιοποιήσουνε ουτοπικές ευφάνταστες καταστάσεις, σαν να κρύβονται πίσω από τα δάκτυλα τους, αποκρύπτοντας τις διαχρονικές κρυστάλλινες αλήθειες, κάτω από το χαλί των πολιτικών τους ιδιοτελέστατων σκοπιμοτήτων, ανερυθριάστως, αποκαλώντας τους ως, εγκλωβισμένους αντί για Σκλαβωμένους. Εν ταύτα, ώστε η σκλαβιά τους κάπως να μετριάζεται αμβλύνοντας την, παίζοντας με τις εκάστοτε πλούσιες λέξεις, για να ωραιοποιήσουν καταστάσεις περαιτέρω, και μην ακούγεται κυνικά και ξερά, όπως πραγματικά έχει, ωμά και αυθεντικά. Εν γένει, εις τον 21 αιώνα, της υποτιθέμενης προόδου και δημοκρατικής ελευθερίας, του δήθεν σεβασμού στο εκάστοτε διαφορετικό, να μην ακούγεται και τόσο πολύ έντονα, στο μέγιστο βαθμό του έπακρου, λες και εγκλωβίστηκαν σε κάποιο ασανσέρ, κάποιας πολυκατοικίας, και δεν μπορούνε να απεγκλωβιστούνε πλέον. Εν τούτοις, οι οποίοι προφανώς αυτούς τους ελάχιστους, που τους επέτρεψαν να απομείνουν στο Ριζοκάρπασο και στο διπλανό χωριό της Αγίας Τριάδος, δια των διπλωματικών τους διαβουλεύσεων εκατέρωθεν, της απόμακρης εκ βορράς χερσονήσου της Καρπασίας. Εν τω μεταξύ, προφανώς δεν τους δέχθηκαν την ανεπιθύμητοι παρουσία τους, προς φιλευσπλαχνίας δια της Ελληνοτουρκικής φιλίας, αλλά τους επέτρεψαν διπλωματικώς δολίως να εγκατασταθούνε εν μέρει φοβικά εκεί, για να αποσπάσουν ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν περαιτέρω προνόμια, ανάλογα ανταλλάγματα πίεσης, οι Τούρκοι και ο νοών νοείτω. Εν συνεχεία, παρακολουθώντας τους ενδελεχώς, τον Ελληνοκυπριακό δίαυλο της εκπομπής του alpha 24 ώρες, διαπίστωσα περίτρανα αλγεινώς, ότι υποβόσκει θέλοντας και μη, και ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλα μας, ριζοσπαστικώς μία ακόμη καινοτόμα ανθελληνική Εθνική συνείδηση, εναργέστατα όπως η υποτιθέμενη ψευτομακεδονική των σφετεριστών και προπαγανδιστών σλάβων Σκοπίων. Παράλληλα κρούοντας εντόνως τον επικείμενο κώδωνα του κινδύνου, ότι υποβόσκει δολίως, ιδίως προς τους νεαρούς και εντελώς ανενημέρωτους, δια της ιστορικής αγνοίας της προπαγάνδας ή στην καλύτερη περίπτωση ημιμαθείας Ελληνοκυπρίους καθώς τους διακρίνει περίτρανα, μία Εθνική συνείδηση αμιγώς ακανθώδης χειρίστου είδους, στείρας τοπικιστικής αντιλήψεως. Εις το δια ταύτα, Κυπριακή και όχι Ελληνική, απομεινάρια και απότοκος, δια του δηλητηριώδους διχασμού, του διαίρει και βασίλευε, καθώς μας κληρονόμησε το κράτος έκτρωμα του Μακαριακού κατάλοιπου.

Εν τούτους, προς θεού οι Κύπριοι αδερφοί μας, έχουν για πολλοστή φορά παραπλανηθεί ευκόλως επιδερμικώς εν τάχει, επιλεκτικώς μονομερώς αμετροεπώς, εν μέρει, προσκυνώντας τον Θεό του καταναλωτικού χρήματος τοις πάσι, δείγμα της αποικιοκρατικής αντίληψης, καθώς τους διακατέχει αλγεινώς, ακραιφνώς της δυτικής αιρετικής ορθολογικής εσπερίας, των φραγκολεβαντίνων Εγγλέζων αποικιοκρατών, των καταλοίπων. Εν ολίγοις πατρίδα τους θεωρούνε μόνο, επιλεκτικώς μονομερώς, τις τρείς υποτιθέμενα Ελεύθερες δια της ακραιφνώς Μακαριακής αντιλήψεως, της εμφανώς ανθελληνικής προπαγάνδας, επαρχίες των περιοχών, της κατά το ήμισυ Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Όσον αφορά για Ελληνισμό και πέρα από το νησί, περί άλλων τυρβάζουν ουδόλως, κοιτάζοντας προς την πάλαι ποτέ μάνα Πατρίδα Ελλάδα, το θεωρούνε πλέον εντελώς αναχρονιστικό και απαγορευτικό εν πολλοίς, βλέπετε ολημερίς τους προπαγανδίζουν πλην εμμέσως και σαφώς υπονομευτικά δολίως, πως δεν είναι Έλληνες αλλά Κύπριοι, το άκρων άωτο του παραλογισμού και της παραφροσύνης. Μην ξεχνάτε την πενταετή Εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΑΚΕΛ-ΚΚΕ, δια του μειοδότη Πρωθυπουργού τους Χριστόφια, και την εν γένει ανθελληνική πολιτική του, που εκδηλώθηκε με τον ακαριαίο αποκρουστικό θάνατο, στην Ναυτική Βάση του Μαρί, των 13 Ελληνοκυπρίων στρατιωτών μας, από τα εκτεθειμένα δια της κατάφωρης αδιαφορίας τους, στις καιρικές συνθήκες, πυρομαχικών καθώς εξερράγησαν πολλαπλώς δυστυχώς. Να φανταστείτε όταν το Ελληνοκυπριακό κανάλι επισκέφθηκε τους Σκλαβωμένους της Καρπασίας του Ριζοκαρπάσου και της Αγίας Τριάδας, παραμονές της πρωτοχρονιάς, άρα στην καλύτερη τους στιγμή των ευχάριστων εορτών, ως είθισται, περίμενα εγώ ο αδαείς, να κλαίνε με οδυρμούς και αναστεναγμούς, διαμαρτυρόμενης σκλαβιάς, τυραννικής απέλπιδας βοήθειας, από την μάνα Πατρίδα Ελλάδα. Εν αντιθέσει όλοι τους, μα όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, εμφανίστηκαν με χαμόγελα ευχαρίστησης, ικανοποιημένοι εν πολλοίς, ότι όλα βαίνουν καλώς, και δεν έχουν κανένα απολύτως παράπονο, κανένας μα κανένας δε διαμαρτυρήθηκε έστω και λίγο, για την τιμή των όπλων. Επιπροσθέτως, δεν εξέφρασε το εύλογο παράπονο του, ότι είναι σκλαβωμένοι και επιθυμούνε διακαώς, από την μάνα Πατρίδα Ελλάδα να τους Απελευθερώσει, πλήρης εθελοντική υποτονικά φοβικά, υποτέλεια υποδουλώσεως. Εκ νέου ως δια μαγείας ως είθισται, για να μην αντιδράσει και κανένας τους, ως υποτίθεται θερμόαιμος και αντιδραστικός έξαλλος, εκτός ελέγχου βέβαια κινούμενος, των μεμονωμένων ελαχίστων εξαιρέσεων. Εν τούτοις, καθώς προφανώς ξεφεύγοντας του υφιστάμενου φοβικού συμβιβασμού τοις πάσι, που τους διακατέχει εξολοκλήρου, από την περαιτέρω υποτίθεται κοινή καθώς πρέπει γραμμή, της υποτέλειας και της υποδουλώσεως, δια του εμφανέστατου ραγιαδισμού, καθώς τους διακρίνει αλγεινώς περίτρανα όλους.

Εν γένει, ελέγχοντας τους πλήρως και διεξοδικώς, με τα σκλαβωμένα χρήματα της υποτέλειας, και της υποδούλωσης, το επαναλαμβάνω πολλαπλώς γιατί με ενόχλησε βαθύτατα, μη ξεφεύγοντας από την κοινή πλεύση, του συμβιβασμού της σκλαβιάς, φαίνεται ξεκάθαρα άλλωστε αυτό, και δια γυμνού οφθαλμού, έστω και στο ελάχιστο, πως όλοι μα όλοι συμβιβασμένοι και κατέβασαν το κεφάλι του ραγιά, ώστε να μην διεκδικεί απολύτως τίποτε. Επιπροσθέτως, απαγορευμένη πλήρως η λέξη Πατρίδα, Ελλάδα και Ορθόδοξη Πατροπαράδοτη Χριστιανική τους Πίστη, στην καλύτερη περίπτωση, στις ευχές που έδιναν στην κάμερα και ασφαλώς εκ των προτέρων σας προλέγω, ότι δεν προσποιούνταν διόλου μα διόλου λόγω φόβου. Διότι φαίνεται ξεκάθαρα, ποιοι άνθρωποι αντιδρούν περίτρανα μη δεχόμενοι τα συμφωνηθέντα, και ποιοι απεναντίας συμβιβάστηκαν στην υποτέλεια της σκλαβιάς, προσκυνώντας μονομερώς τα τριάκοντα προδομένα αργύρια. Επειδή ομολογούσαν ότι η Πατρίδα τους είναι μόνο η Κύπρος και τίποτα άλλο, και επιθυμούνε να ομονοήσει με κάποιον τρόπο, έτσι αόριστα και γενικά το εξέφραζαν, καλής θελήσεως έωλα, με τους Τουρκοκύπριους και τους εποίκους, που περνάνε διαχρονικώς όλοι μαζί από κοινού, καλώς ειρηνικώς αρμονικώς εν πολλοίς. Τότε, τους επισκέφθηκαν στο καφενείο του χωριού, την ώρα που ως δια μαγείας, η Ελληνοκυπριακή Κυβέρνηση τους προσέφερε το οικονομικό επίδομα βοηθείας τους, των εορτών, αλλά και τα ανάλογα τρόφιμα που τους διανέμει κάθε Τετάρτη, εν ολίγοις όλα ωραία και καλά, αφού γεμίζουνε την κοιλιά τους, και μπορούμε να συντηρηθούμε με ένα επιπλέον επίδομα οικονομικό. Αφενός μεν, εμφανώς περνάει σε δεύτερη μοίρα, σειρά προτεραιοτήτων τους, το εάν είναι εσαεί σκλαβωμένοι, καθώς τους το ωραιοποίησαν σε εγκλωβισμένους, και αφετέρου δε, δεν διεκδικούνε απολύτως τίποτε, όλα ωραία και καλά συνεχώς το τόνιζαν και το ξανατόνιζαν, αρμονικώς επικεντρωμένα, όταν είναι να προσκυνήσουν τον καταναλωτικό θεό του χρήματος. Εν συνεχεία όμως, όταν παρακολούθησα στην ίδια περιοχή, ένα ανάλογο εναργώς ρεπορτάζ, της ιδίας χρονικής περιόδου, αυτήν την φορά εκ ημετέρας Μητροπολιτικής χώρας και πατρίδας, της εν Ελλάδι των Αθηνών δημοσιογράφων, λεγόμενο ως 360 μοίρες. Εν τω μεταξύ, εκεί κάπως εμφανώς περιορισμένα, φοβικά κινούμενα πάντοτε, προβλήθηκε βέβαια απειροελάχιστα πλην εμμέσως και σαφώς, και η απαγορευμένη λέξη Πατρίδα Ελλάδα. Επειδή πρόβαλαν μία κηδεία ενός τοπικού Ελληνοκυπρίου αγωνιστή, που σκοτώθηκε στον πόλεμο του 1974, ενώ για πρώτη φορά τους επέτρεψαν να διεξαχθεί επισήμως, δημοσίως Ορθοδόξως Χριστιανικά το μυστήριο της Κηδείας. Παράλληλα στο τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας, στα ψιθυριστά πάντοτε, οι μεγαλύτεροι έψαλαν και τον Εθνικό μας ύμνο ως Τιμής ένεκεν προ Τιμήν του, Ήρωα Νεκρού συντοπίτη τους.

Όπως επίσης και στο καφενείο του χωριού, είχαν μία αφίσα την Εθνική Ελλάδος του ποδοσφαίρου, που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004, ενώ μία γυναίκα εμφανώς δυναμικής φύσεως, φαινότανε ξεκάθαρα αυτό και δια γυμνού οφθαλμού άλλωστε, συνεχώς αυτή ομιλούσε, φορούσε μία μπλούζα φόρμας γυμναστικής, με τον Τιμημένο Δικέφαλο Αετός στο πέτο, και συνεχώς έλεγε και ξενάλεγε πως είναι Ελληνοκύπρια. Εν αντιθέσει όμως, πολλαπλώς παρακαλούσε τον Τούρκο κοινοτάρχη, τον Μπέη της περιοχής, να την επιτρέψει να ανοίξει γυμναστήριο και ο νοών νοείτω, το τι θα πει σύγχρονη σκλαβιά και όχι εγκλωβισμός. Εν τέλει, της σήμερον μία Εθνικά σκεπτόμενη αξιοπρεπώς κινούμενη, από τις ελάχιστες βέβαια που απέμειναν, Δασκάλα νεαρή της Κύπρου, ονόματι Ελένη Σιούπα, την κατηγόρησε το ΑΚΕΛ-ΚΚΕ ως γνωστόν. Επειδή στην Εθνική Επέτειο τις 28 Οκτωβρίου του 1940, αναφέρθηκε επικαλούμενη ενδελεχώς, στο Ιωάννη Μεταξά τον Πρωθυπουργό του ΌΧΙ. Εκείνη τους υπενθύμισε πολλαπλώς, να πάψουν τις κομματικές τους ιδιοτέλειες, και να σκεφθούνε ώστε και για μία φορά στην ζωή τους Εθνικά, και να κοιτάξουνε προς τα βόρεια οδοφράγματα προς παραδειγματισμό περαιτέρω. Εν ταύτα, που χωρίζουν με σιδερόφραχτες εμπόλεμες μπάρες, το υποτιθέμενο Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος, από το Τουρκικό σκλαβωμένο, δια της εμφανέστατης τυραννικής ανελευθερίας τους, όπως επίσης και τον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο, την σημαία του ψευδοκράτους το σήμα του αίσχους και της απάτης. Εκ νέου τονίζοντας τους, ότι θα πρέπει να πάψουν επιτέλους, τα ολοκληρωτικά φασιστικά καθεστώτα, της δικτατορίας του προλεταριάτου, τύπου ΑΚΕΛ-ΚΚΕ των Σταλινικών θηριωδιών, να υπονομεύουν δολίων την δημοκρατία, μη σεβόμενη το πολιτικό διαφορετικό. Εν κατακλείδι, όταν η νέα γενιά των Ελληνοκυπρίων, πλήρως αδρανοποιημένη και υποτονικά κινούμενη φοβικά, αποξενωμένη από την μάνα Πατρίδα Ελλάδα, συμπεριφερόμενη ως αγνώμων και ανιστόρητη εν πολλοίς, δεν έχει μάθει να αναγνωρίζει τους σύγχρονους Ήρωες της, τιμώμενους ως Φάρους Φωτοδότης Κληρονομιάς και παρακαταθήκης, τότε με βαθύτατη λύπη μου σας το λέω, πως αυτός ο τόπος, αντέχει επιπλέον ακόμη πολλά δεινά σκλαβιάς, χρόνια τυραννίας.

Εν ολίγοις αυτούς που αντιστάθηκαν αξιοπρεπώς σθεναρώς, για την Τιμή και την Ακεραιότητα, του διαχρονικού Καθήκοντος, του Ελληνισμού της Κύπρου, στον διαμελισμό εξολοκλήρου της Ελληνοκυπριακής γης, όπως οι ήρωες ο Αντισυνταγματάρχης Κουρούπης Παύλος Διοικητής του 251 ΤΠ Της Κερύνειας, ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού Στυλιανός Καλμπουρτζής Διοικητής της 181 Μοίρας Ορεινής Πυροβολαρχίας, ο Υπολοχαγός Καταδρομέων Νικόλαος Κατούντας τις 33 Μοίρας Καταδρομών, ο Διοικητής τις 33 Μοίρας Καταδρομών Γεώργιος Κατσάνης, ο Λοχαγός της ΕΛΔΎΚ του Μηχανικού Σωτήριος Σταυριανάκος, ο Πλωτάρχης Ελευθέριος Χανδρινός του Αρματαγωγός Λέσβος, ο Υποπλοίαρχος Ελευθέριος Τσομάκης της Πυραυλακάτου τύπου Τ3, ο Δόκιμος Καταδρομέας της Α μοίρας Καταδρομών Δημήτριος Τσαμκιράνης και ου το καθεξής. Επίσης τους Ήρωες που κατάπεσαν από υποτιθέμενα φίλια καταλάθος πυρά, αν θέλουμε βέβαια το πιστεύουμε και μη εσκεμμένα, ο νοών νοείτω, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, του ηρωικού αεροπλάνου τύπου Νοράτλας της Α Μοίρας Καταδρομών ορμώμενη εκ Κρήτης. Εν γένει όλη η Ηρωική εμφανώς μπαρουτοκαπνισμένη δύναμη της ΕΛΔΎΚ, [Ελληνική Δύναμη Κύπρου] στην Τριήμερη μάχη του χαλασμού της θυσίας και του Καθήκοντος, από τις 14 έως τις 16 Αυγούστου του 1974, Ελληνική Δύναμη Κύπρου. Εν τούτοις, καθώς σκοτώθηκαν σθεναρώς αξιοπρεπώς, στο ένδοξο Πεδίο της Τιμής, μόνο που του Ανδρειωμένου ο Θάνατος, Θάνατος δεν λογιέται, περισσότεροι από 100 Ήρωες Ελλαδίτες Στρατιώτες εν συνόλω. Παράλληλα, ενώ βρίσκονται κοιμώμενοι ομαδικώς, πλήρως αδιαφόρως αλγεινώς εν μέρει όμως, από την Κυπριακή Δημοκρατία, και εν γένει πολιτεία, στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια της Λακατάμιας, πέριξ της Λευκωσίας, προτάσσοντας πρωταρχικά την Ανδρεία του διαχρονικού Καθήκοντος της Τιμής δια του Ακέραιου Ελληνισμού. Εν αντιθέσει να πάψουν να τιμούν επιλεκτικώς μονομερώς, στείρα τοπικιστικά Μακαριακών αντιλήψεων εμφανώς, παλαιόθεν χρόνων, μόνο τους δικούς τους Κυπρίους Ήρωες Αγωνιστές της Ελευθερίας, των Φυλακισμένων Μνημάτων της Λευκωσίας, του Ενωτικού Αγώνος της θρυλικής ΕΟΚΑ 1955-59, για Ένωση και μόνο Ένωση με την Μητέρα Πατρίδα Ελλάδα, και όχι για κολοβό ανεξάρτητο κράτος προφανώς. Εν τέλει, με την παρούσα θλιβερή κατάσταση και νοοτροπία εν πολλοίς, που δημιουργήθηκε, δυστυχώς η νέα Γενιά των Ελλήνων της Κύπρου, πλήρως αδιάφορη, ως ανιστόρητη και αγνώμων καθώς είναι ή στην καλύτερη περίπτωση ημιμαθής, χωρίς υψηλά ιδανικά Προτύπων και διαχρονικών Αξιών να την συνοδεύουν. Εν προκειμένω, είναι άξια της μοίρας της, όπως επίσης θέλοντας και μη, και της μίζερης σκλαβιάς της ως είθισται, επειδή δεν αντιδρούν στο τίποτε, δεχόμενη τα πάντα υποτονικά κινούμενη, συμβιβασμένα μοιρολατρικώς ευκόλως, έναντι ενός πενιχρού πινακίου φακής, δεν πρόκειται ποτέ των ποτών, να σηκώσουν κεφάλι στον Τούρκο δυνάστη κατακτητή, διότι έχουν έλλειψη προφανώς, σωτήριων Εθνικών Ελληνικών Αξιοπρεπών Προτύπων Αντιστασιακών.

Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία κοινωνία.

Λέμε δυνατά αυτά που οι άλλοι ψιθυρίζουν.

Ο λάτρης της Ελληνικής μας ιστορίας ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

loading...