Η υπόθεση ΕΙΡΗΝΑΊΟΥ

ΑΠΌ ΤΟ ΙΣΤΟΛΌΓΙΟ  ‘sotirioslogos’ αναδημοσίευση από το Ιστολόγιο THE BEST. 16/10/2012
ΑΜΒΡΌΣΙΟΣ: Ο ΠΑΤΡΙΆΡΧΗΣ ΚΎΡΙΟΣ ΕΙΡΗΝΑΊΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΣ.
Η υπόθεση ΕΙΡΗΝΑΊΟΥ αποτελεί ένα μελάνωμα στο Ιερό Σώμα της Εκκλησίας.
Μεταφέρουμε εδώ από το ιστολόγιο ‘sotirioslogos’ την συγκλονιστική είδηση: Το ανώτατο Δικαστήριο κακουργημάτων του Ισραήλ απάλλαξε Πάσης Κατηγορίας τον Πρώην Πατριάρχη Κύριο Ειρηναίο από τις κατηγορίες για την παραχώρηση Περιουσίας του Πατριαρχείου στο Ισραήλ!!!
Έχουμε την υποψία, ότι η Απόφαση αυτή αναφέρεται στον Πατριάρχη Κύρο Διόδωρο. Αν όμως η είδηση αυτή είναι ακριβής, τότε τα πράγματα παίρνουν μια άλλη διάσταση. Σε κάθε περίπτωση η ουσία του θέματος δεν αλλάζει, αφού το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της Ελλάδος, με την δική του απόφαση έχει επίσης απαλλάξει πανηγυρικά τον Μακαριώτατο Κύριο Ειρηναίο από κάθε κατηγορία περί διαπράξεως διαχειρι-στικών καταχρήσεων!
Τώρα λοιπόν προβάλει επιτακτικό το ερώτημα:
Τι θα κάμουν οι Πατριάρχες και οι λοιποί Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, οι οποίοι με την καθοδήγηση του Οικουμενικού μας Πατριάρχου Κ Βαρθολομαίου-συνήλθαν προ ετών στο Φανάρι, συνεσκέφθησαν και συνέστησαν στον Μακαριώτατο Κ Ειρηναίο να Παραιτηθεί;
Τόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην Ελλάδα όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ισραήλ, αν η είδηση είναι ακριβής, απάλλαξαν Πάσης Κατηγορίας τον Πατριάρχη Κ Ειρηναίο! Θα παραμείνει λοιπόν, Καθηρημένος; Θα Παραμείνει έγκλειστος δηλ φυλακισμένος, στο κελί του; Μπορούν άραγε οι Πατέρες και οι Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας να παραμείνουν απαθείς μπροστά σε ΤΌΣΟ ΜΕΓΆΛΗ ΑΔΙΚΊΑ; Δεν έχουν άραγε Συνείδηση; Δεν διαθέτουν σπλάχνα οικτίρμων;
Παραμένει στο διαμέρισμα του φυλακισμένος χωρίς καμία εκκλησιαστική ή δικαστική απόφαση! Δεν ελέγχονται οι Πρώτα Φέροντες για τον αδικημένο εν Χριστώ Αδελφό τους;
Κατά την ταπεινή μας άποψη η υπόθεση Ειρηναίου αποτελεί ένα μελάνωμα στο Ιερό Σώμα της Εκκλησίας. Είναι μία πληγή, η οποία πρέπει να κλείσει στο συντομώτερο. Εμείς θα το φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση: Ο ΠΑΤΡΙΆΡΧΗΣ ΚΎΡΙΟΣ ΕΙΡΗΝΑΊΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΣ!
Γράφοντας όλα αυτά δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά μίας άλλης Τοπικής Εκκλησίας! Όχι δεν επεμβαίνουμε! Απλώς καταγράφουμε και αναδεικνύουμε μία αφόρητη ΑΔΙΚΊΑ για τον αδικημένο υπεροχικό Εκκλησιαστικό Πρόσωπο!
Οι πληροφορίες μας είναι δύο, χωρίς να δύνατον να τις επιβεβαιώσουμε.
Η Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη μετέβει incognito στην Τουρκία. Τι άραγε έκανε εκεί; Μήπως κάτι σχετικό;
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ Θεόφιλος, εκλήθη στο Φανάρι για συνομιλίες, απ΄όπου ανεχώρησε πολύ άκεφος, πολύ θλιμένος! Μακάρι όλα αυτά να αληθεύουν! Μακάρι κάτι να σημαίνουν!
Εδώ στα καθ΄ημάς η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποκαταστήσει στην Αρχιερω-σύνη του, τον εν Χριστώ αδελφό μας τέως Μητροπολίτη Αττικής κ Παντελεήμονα Μπεζενίτη! Χαιρόμεθα για την απόφαση αυτή και συγχαί-ρουμε! Η Αρχιερωσύνη είναι ανεξάληπτη! Εδώ επίσης σκέπτονται να άρουν το επιτίμιο της ακοινωνησίας από τον τέως Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος Κ Νικόδημο Γκατζιρούλη! Μακάρι!
Ας ξυπνήσουν οι συνειδήσεις κάποτε κι εκεί κάτω στην Αγία Γη, τα Ιεροσόλυμα! Η ίδια αυτή φιλάνθρωπη διάθεση πρέπει να εφαρμοσθεί και στην περίπτωση του αδικημένου Πρώην Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Κ Ειρηναίου!
Περιμένουμε με χαρά να επανορθώσουν και οι παράγοντες των Ιεροσολύμων την αφόρητη αυτή αδικία. Εμείς θα περιμένουμε αυτήν την ώρα και έως τότε θα γράφουμε… Θα γράφουμε! Θα υψώνουμε την φωνή μας! Όσο Ισχνή  και εάν είναι, κάποτε θα την ακούσουν, κάποτε οι αρμόδιοι, με πρώτο τον Πρώτο της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Κ Βαρθολομαίο!
Πρέπει να αποτινάξει από την ευγενή ψυχή του, αυτό το μεγάλο κρίμα, στο οποίο παρασύρθηκε χωρίς να το αντιληφθεί!
Βλέπετε ουδείς τυγχάνει αλάθητος!
Αιγίου 15 Οκτωβρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΊΑΣ ΑΜΒΡΌΣΙΟΣ.

Εν συνεχεία θα ήθελα να διευκρινίσω πολλαπλώς, προσθέτοντας προφανώς περαιτέρω, από το εν λόγω [απαγορευμένο τρόπος του λέγειν ασφαλώς, αφού προβάλει τις απαγορευμένες αλήθειες] τοπικό Κουφαλιώτικο blog tamystikatoubaltou.blogspot του Βαλκανίδη Δήμου. Εν τω μεταξύ, επειδή την παραπάνω επιστολή διαμαρτυρίας, κατάθεσης ψυχής δεν θα δίσταζα να την ομολογήσω, σας την αναδεικνύω προβάλλοντας την, προς ενημέρωση πληροφόρησης, της εμφανέστατης καθολικής πλήρης αγνοίας, που τους αναλογεί διέποντας όλων μα όλων, των φίλων μας Αναγνωστών και Αναγνωστριών. Ως εκ τούτου, καθώς επιθυμούμε διακαώς, να τους ξυπνήσουμε αφυπνίζοντας τους εν μέρει καλοπροαίρετα, κοιμώμενοι ως είθισται, τον ράθυμο μακάριο ύπνο τους, εξυπηρετώντας άθελα τους βέβαια, πάντοτε τα παιχνίδια των βολεμένων δυνατών και καθεστωτικών ισχυρών, έναντι των ανίσχυρων αδυνάτων και μη προβεβλημένων, δια της απομονώσεως τους. Παράλληλα προσδοκούμε να τους έχουμε ψαγμένους, και συνάμα συνειδητοποιημένους, προς ένα θέμα που στην κυριολεξία σπάει κόκκαλα μεγατόνων. Εν αντιθέσει όμως, κανείς μα κανείς δεν τολμάει να το αναδείξει περαιτέρω, διακριτικά μετριοπαθώς ηπίως, αξιοπρεπώς Θεολογικώς καταρτισμένα Πνευματικώς, ως κατεξοχήν γεφυροποιός, προωθώντας το ώστε να το αναδείξει, από την προκλητική μονομερή επιλεκτικώς αφάνεια, της απομόνωσης καθώς βρίσκεται συνεχώς διαχρονικώς. Εν γένει, φοβικά υποτονικά κινούμενοι διαρκώς, πολύ κατώτεροι των αναμενόμενων ως γνωστόν, συντασσόμενοι ως είθισται, πάντα με τον καθεστωτικό σίγουρο, δυνατό και ισχυρό, ως πλήρως σαπισμένοι συμβιβασμένοι εν πολλοίς. Διότι προφανώς εάν τολμήσουν και σηκώσουν κεφάλι, τότε θα συγκρουστούν ενώπιον ενωπίω, με τα πολυμέτωπα ιδιοτελέστατα ακανθώδες συμφέροντα τοις πάσι, εν προκειμένω, κανείς δεν ασχολείται πλέον, αφήνοντας το στην τύχη του αυτόματου πιλότου, βλέπετε υποτίθεται δεν πουλάει, άκρα του τάφου σιωπή, λες και όλα εξελίχθηκαν με αγγελική μαεστρία, χωρίς κανένα ψήγμα αδικίας να τους συνοδεύει. Επιπροσθέτως υποκρύπτοντας την καθάρια ανόθευτη Πατερική αλήθεια, δια των μικροπολιτικών τους πολιτικών σκοπιμοτήτων τοις πάσι, του δούνε και λαβείν, μη έχοντας ούτε Φόβο Θεού να τους συνοδεύει. Εν συνεχεία, ενώ υποκρίνονται ως κατεξοχήν συντηρητικοί καθεστωτικώς, άκρως τοπικιστικοί, βολεμένοι συμφεροντολογικά εις το έπακρον, την αδικίας του φαιδρού παραλόγου, σύγχρονοι Υποκριτές Γραμματείς και Φαρισαίοι Ιουδαίοι, ότι δεν χρειάζεται να το αναδείξουν άλλο περαιτέρω.

Εκ νέου μεροληπτούνε εμφανέστατα σκοπίμως εσκεμμένα, μη θέλουν να το αναδείξουν διαπιστώνοντας, τα υποτιθέμενα δημοσιογραφικά κανάλια της ενημέρωσης. Εν αντιθέσει όμως, που στην προκειμένη περίπτωση, πρόκειται περί ακραιφνώς παραπληροφορήσεως, και εσκεμμένης μαύρης δημαγωγικής προπαγάνδας, τα πλήρως συμβιβασμένα στις εντολές των εργοδοτών τους, των ισχυρών και βολεμένων δυνατών. Διότι δεν τους συμφέρει διαβλέποντας, πως η υπόθεση αυτή, από όποια πλευρά της αμάξης και εάν την αντικρίσεις, αναδεικνύοντας την, βρωμάει από την καταφανέστατη μεροληπτική μονομερώς επιλεκτική παρανομία, της παρατυπίας, μέχρι το κεφάλι της αδικίας. Εν ολίγοις το έχουνε θάψει στην κυριολεξία, το θέμα του παρανόμως έκπτωτου, και συνάμα έγκλειστο επί 15 έτη νόμιμου εκλεγμένου επισήμως, Μακαριώτατου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κυρίου Ειρηναίου 2001-2005, παρόλο που γνωρίζουν εκ προοιμίου, ότι το θέμα καίει και τσουρουφλάει μέχρι το μεδούλι φτάνοντας, από την καταφανέστατη χρονίζουσα πολυετή αδικία. Αφενός μεν, επειδή πάντοτε ανέκαθεν διαχρονικώς, εκτός πολύ ελαχίστων και μεμονωμένων εξαιρέσεων, που όμως επιβεβαιώνουν τον θλιβερό πλειοψηφικό κανόνα, άλλωστε να μην μας διαφεύγει από τον νου, ότι οι Πολλοί Ιουδαίοι, Σταύρωσαν τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. Εν ταύτα, οι άνθρωποι διάλεγαν και έπαιρναν πάντοτε το μέρος του καθεστωτικού σίγουρου, ισχυρού και δυνατού εν πολλοίς, τα σίγουρα και ασφαλή πόστα που λέμε. Αφετέρου δε, φοβούμενοι προφανώς να πάνε κόντρα στο πλειοψηφικό ρεύμα, έναντι του αδυνάτου και ανίσχυρου, του μη προβεβλημένου, μη δεχόμενοι να συνταχθούνε μαζί τους, με το δίκαιο, γιατί θα είχανε προσωπικό κόστος, βέβαια εις τα κοσμικά μόνο μάτια, και μη Θεολογικά. Εν τέλει, εμείς σας το αναδεικνύουμε το εν λόγω πάρα πολύ σημαντικό θέμα, προς εμφανέστατη ενημέρωση των εντελώς ανενημέρωτων Φίλων μας Αναγνωστών και Αναγνωστριών, υπενθυμίζοντας σας, ότι ο Εκάστοτε Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, θεωρείται θέλοντας και μη, Τόπος και Τύπου Χριστός και ο νοών νοείτω.

Εν κατακλείδι, διαμαρτυρόμαστε εντόνως, διακριτικώς ισορροπημένα δημοκρατικώς αρμονικώς, γι΄αυτήν την κατάφωρη αδικία που συντελείται και διεξήχθη, στην Σιωνίτιδα γη της Θεοβάδιστης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, από τον Μάιο του 2005 μέχρι και της σήμερον αλγεινώς. Εν προκειμένω, έναντι προς τον κατασυκοφαντημένο δολίως υπονομευτικά, και παρανόμως έγκλειστο φυλακισμένο στο κελί του, Μακαριώτατου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κύριο Ειρηναίο 2001-2005, και για αυτό επιζητούμε εναγωνίως διακαώς, να λάμψει επιτέλους, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα η Αλήθεια, ώστε να προβληθεί το Κρυστάλλινο Φως, και όχι το σκότος του ψεύδους. Εν ταύτα, λέγοντας σας εκ των προτέρων, διότι προφανώς μας ελέγχει κατάφωρα η Συνείδηση μας, δια του Φόβου Θεού, στην Απολογία που θα δώσουμε όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, την επί του Φοβερού Βήματος Του Κυρίου, την Ημέρα της Κρίσεως. Επομένως Ομολογούμε την Πατροπαράδοτη Αλήθεια του Ευαγγελίου, εις τα ενδόμυχα της ψυχής μας, καθώς μας φανερώθηκε περίτρανα. Εν δυνάμει, εάν φοβικά υποτονικά, και αδιάφορα σιωπήσουμε και εμείς, εν μέρει εισερχόμενοι στην εντελώς αδιάφορη χαμογελαστή μάζα της αγέλης των πολλών, λέγοντας το πασίγνωστο ρητό, κουνώντας τους ώμους μας ως είθισται, δεν βαριέσαι αδερφέ, εμείς θα σώσουμε αυτόν τον κόσμο; Τότε δυστυχώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, ενώ η αδιάφορη υποτονική φοβική σιωπή μας, θα μας κυριεύει σε όλα μας τα επόμενα βήματα, ως εφιάλτης. Εκ νέου γι΄ αυτό προσδοκούμε, μέσω του Πατροπαράδοτου διαχρονικώς, Συμβούλου της Πίστεως μας, δια του Πιστεύω μας, Ανάσταση Νεκρών και Ζωή του Μέλλοντος Αιώνων Αμήν, όσο τολμηρό και υπερβολικό και εάν ακούγεται, σίγουρα ουτοπικό και αιθεροβάμων ευφάνταστο. Εν αντιθέσει όμως, συν Θεό τα πάντα, έστω και τα Παράτολμα Επιτρέπονται, ότι μετέπειτα των κειμένων μας, ίσως ξεσηκωθεί κάποιο, ένα κίνημα της προβλεπόμενης εύλογης διαμαρτυρίας, των αγανακτισμένων Ορθοδόξων Χριστιανών, και γιγαντώσει από μικρή σπίθα, φουντώσει η φλόγα της πυρκαγιάς, της λευτεριάς στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, και της αγανάκτησης της αδικίας εν πολλοίς. Ως εκ τούτου, προσβλέποντας στην αυτονόητη απομάκρυνση του σημερινού παράνομου μοιχεπηβάτου, και την επιβεβλημένη επιστροφή, του Νόμιμου Εκλεγμένου Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίου Ειρηναίου. Πάντως εμείς τουλάχιστον προσπαθήσαμε, και δεν σιωπήσαμε αδιάφορα, κάνοντας τις κότες στο κοτέτσι της αυλής μας, με τις πενιχρότατες περιορισμένες δυνάμεις των δυνατοτήτων μας, που διαθέτουμε.

ΤΟ ΆΔΙΚΟ Ο ΘΕΌΣ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΛΟΓΕΊ. ΕΊΔΑ ΚΆΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΊΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΌΠΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΥΡΏΝΟΥΝ ΠΆΛΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΌ, ΤΏΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΞΈΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΞΈΡΩ ΚΑΙ ΓΩ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ ΠΩΣ Ο ΕΚΆΣΤΟΤΕ ΜΑΚΑΡΙΏΤΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΆΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΎΜΩΝ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΤΌΠΟΣ ΚΑΙ ΤΎΠΟΥ ΧΡΙΣΤΌΣ. Ο ΝΟΏΝ ΝΟΕΊΤΩ.
ΑΝ ΛΑΧΤΑΡΆΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΕ ΞΈΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΊΖΕΙΣ, ΠΆΡΤΗΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΑΛΛΙΏΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΊΖΕΙΣ.

ΒΑΛΚΑΝΊΔΗΣ ΔΉΜΟΣ ΕΚ ΚΟΥΦΑΛΊΩΝ TAMYSTIKATOUBALTOU.BLOGSPOT. 

loading...