Μόνο η ζάχαρη δεν μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας, αλλά αυτό θα μπορούσε Είναι δηλητήριο για το σώμα σας

Alyssa Atkinson

Φωτογραφία από τη Mae Mu στο Unsplash

Ήμουν περίπου επτά ετών όταν το δοκίμασα για πρώτη φορά. Ήμουν στο πάρτι γενεθλίων του καλύτερου φίλου μου. Όλοι είχαμε τον καιρό της ζωής μας – υπήρχε ένα ανατριχιαστικό σπίτι, ατελείωτα κουτιά πίτσας, φρέσκο ​​ποπ κορν και ένα τεράστιο τραπέζι σνακ. Ένιωσα ότι ήμουν στο τσίρκο, και δεν υπήρχε απολύτως τίποτα που θα μπορούσε να κάνει αυτήν την ημέρα καλύτερη.

Αφού πήδηξα στο σπίτι που έσκασα και έτρεξα να παίξω ετικέτα με τους φίλους μου, ήμουν κουρασμένος και διψασμένος. Όλοι κατευθυνθήκαμε στο σνακ για να πάρουμε λίγο φαγητό και ποτό. Και τότε το είδα. Το γλυκό, αφρώδες, ανθρακούχο ποτό που μόνο ονειρευόμουν να δοκιμάσω.

Οι γονείς μου δεν ήταν ποτέ τόσο αυστηροί για αυτό που φάγαμε. Δεν ήταν ξηροί καρποί που μας ορκίστηκαν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη από νεαρή ηλικία. Αλλά το μόνο πράγμα που είχαμε ποτέ δεν επιτρέπεται να έχουν μεγαλώσει, ήταν σόδα.

Αλλά αυτήν την ημέρα, στο πάρτι γενεθλίων του καλύτερου φίλου μου, είχα την πρώτη μου γουλιά με το αφρώδες ποτό.

Και ήμουν δεμένη. Από εκείνη τη μέρα και μετά, όποτε έχω την ευκαιρία – σε πάρτι πίτσας, σπίτια φίλων και σχολικούς χορούς, έπινα σόδα.

Ακόμη και όταν συνειδητοποίησα τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης υπερβολικής ζάχαρης , δεν σταμάτησα να πίνω σόδα. Απλώς άλλαξα σόδα διατροφής. Κατάλαβα ότι ήταν πιο υγιεινό γιατί δεν είχε ζάχαρη ή θερμίδες, αλλά έκανα σοβαρά λάθος. Εάν στο παρελθόν έχετε κολλήσει με σόδα όπως ή ακόμα και το πίνετε τακτικά, εδώ είναι οι λόγοι που δεν πρέπει.

Πρώτον, η κατανάλωση πολλών από αυτό μπορεί να μετατραπεί σε λίπος στο συκώτι σας.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης υπερφορτώνει το συκώτι σας και το μετατρέπει σε λίπος. Αυτό είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να οδηγήσει σε λιπώδη ηπατική νόσο, η οποία επηρεάζει το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού και έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και τον διαβήτη τύπου 2.

Και η σόδα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να υπερφορτώσετε το συκώτι σας, επειδή ένα μόνο μπορεί να περιέχει περίπου 39 γραμμάρια ζάχαρης.

Έτσι, μειώνοντας ένα δοχείο 12 ουγκιών της Coca Cola, έχετε ήδη ξεπεράσει τη μέγιστη ημερήσια σύσταση πρόσθετης ζάχαρης στη διατροφή σας (25 γραμμάρια). Με αυτόν τον τρόπο, θα αναγκάσετε το σώμα σας να επεξεργαστεί ένα βαρύ φορτίο δηλητηρίου που σίγουρα δεν θέλει.

Μπορεί να αυξήσει την αποθήκευση επικίνδυνων λιπών.

Μια συγκεκριμένη περιοχή που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη μεγάλη πρόσληψη ζάχαρης είναι το λίπος της κοιλιάς. Η αύξηση του λίπους της κοιλιάς που προκύπτει από την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών όπως η σόδα έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Επομένως, θα μπορούσατε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Σε τελική ανάλυση, οι καρδιακές παθήσεις είναι ένας από τους κορυφαίους δολοφόνους στην Αμερική και σχετίζεται ιδιαίτερα με τη διατροφή. Έτσι, η κοπή της σόδας μπορεί να σας βάλει σε έναν καλύτερο δρόμο για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής σας.

Όμως, δεν είναι μόνο η ζάχαρη που ανησυχεί.

Ίσως σκέφτεστε να αλλάξετε σόδα διατροφής.

Αυτό ακριβώς έκανα. Σκέφτηκα ότι, αλλάζοντας την κανονική σόδα μου για δίαιτα, θα ξεφορτώσω όλη τη ζάχαρη και θα λύσω τα προβλήματά μου. Αποδεικνύεται ότι η σόδα διατροφής δεν είναι πολύ καλύτερη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο.

Η σόδα διατροφής χρησιμοποιεί τεχνητά γλυκαντικά για να μιμηθεί τη γλυκύτητα της παραδοσιακής σόδας χωρίς τη ζάχαρη και τις θερμίδες.

Ωστόσο, οι χημικές ουσίες που περιέχονται στη σόδα διατροφής φαίνεται να συμβάλλουν σε προβλήματα καρδιάς, μεταβολισμού, εγκεφάλου και ήπατος . Επίσης, λόγω της υπερβολικής γλυκύτητας των τεχνητών γλυκαντικών, οι πόθοι για τη ζάχαρη μπορεί να ενισχυθούν μετά την κατανάλωση σόδας.

Ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι 100% σίγουρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ακόμα δεν θέλω να υποβληθώ ενδεχομένως σε αυτές τις αρνητικές παρενέργειες. Και η σόδα, είτε πρόκειται για δίαιτα είτε για τακτική, δεν έχει καμία θρεπτική αξία, οπότε δεν προσφέρετε στο σώμα σας θρέψη πίνοντας το.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που με βοήθησαν να κόψω τη σόδα:
Επέστρεψα σε αφρώδη νερά – Η εναλλαγή σε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως το La Croix με βοήθησε ακόμα να διορθώσω αυτό το ανθρακικό χωρίς να προσθέσω όλα τα πρόσθετα σάκχαρα και χημικά. Το La Croix είναι απλώς αφρώδες νερό που είναι φυσικά αρωματισμένο χωρίς ζάχαρη, οπότε είναι πιο υγιεινό από ένα κουτάκι σόδας. Οι τρέχουσες αγαπημένες μου γεύσεις είναι ο ιβίσκος και το λεμονέλο.
Εγκατέλειψα την κρύα γαλοπούλα – Αυτό μπορεί να μην λειτουργεί για μερικούς, αλλά νομίζω ότι θα ήταν απίστευτα δύσκολο αν συνέχιζα να πίνω σόδα με οποιαδήποτε ικανότητα. Η μεταποιημένη ζάχαρη είναι πολύ εθιστική και διαπίστωσα ότι, παραμένοντας πειθαρχημένη αυτές τις πρώτες εβδομάδες, κατάφερα να κάνω καλή συνήθεια για την κατανάλωση σόδας.
Έφαγα φυσικά σάκχαρα – Η αντικατάσταση της τυπικής σόδας μου με φυσικά σάκχαρα, όπως φρούτα και υγιεινά επιδόρπια χωρίς ένα σωρό ζάχαρη με βοήθησε πάρα πολύ. Εξακολουθούσα να ικανοποιώ το γλυκό δόντι μου, αλλά δεν χρειάστηκε να θυσιάσω την υγεία μου στη διαδικασία. Αν ψάχνετε για μια νόστιμη συνταγή, δοκιμάστε αυτό το φυσικό γλυκαντικό ψωμί μπανανών βακκινίων .

Τελικές σκέψεις

Ενώ οι συνήθειες μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να σπάσουν, οποιαδήποτε που επηρεάζει αρνητικά την υγεία σας και ενδεχομένως να μειώσει τη διάρκεια ζωής σας αξίζει να αντιμετωπιστεί. Μπορεί να είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, αλλά αν συνεχίσετε, θα φτάσετε εκεί τελικά.

Πριν από έξι χρόνια, αν μου είπες ότι δεν θα έπινα πια σόδα, μάλλον δεν θα σε πίστευα. Αλλά εδώ είμαι, ζώντας μια πιο υγιεινή, πιο ευτυχισμένη και δυνητικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Και ξέρω ότι θα είσαι κι εσύ.

loading...