Να φοβάσαι τους Γερμανούς κι ας φέρνουν “δώρα”».

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Το έχω αναφέρει πολλές φορές, ότι οι Τούρκοι είναι “μάστορες” στην προπαγάνδα, προς προώθηση των συμφερόντων τους και διαμόρφωσης κατάλληλου κλίματος προς τέρψη των στόχων τους!

Έτσι ο τουρκικός δάκτυλος υπέδειξε στην κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ (επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας – GNA) να ανακοινώσει πως συμφώνησαν τα δυο μέρη σε κατάπαυση του πυρός στην πολύπαθη Λιβύη! Μια κατάπαυση πυρός και στην οποία φέρεται να συμφώνησε ο Αγκίλα Σάλεχ, πρόεδρος του εκλεγμένου κοινοβουλίου, που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη και στηρίζεται από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ!

Ωστόσο, παρότι υπήρξε ανακοίνωση από τον Αγκίλα Σάλεχ, εν τούτοις φαίνεται ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης (δεν έχει εγκρίνει το παράνομο Μνημόνιο Τουρκίας – κυβέρνησης της Τρίπολης) έπεσε στην λακκούβα που του έστησε ο Ρ. Τ. Ερντογάν!

Αφού με δήλωσή του – προ δυο ημερών – ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, απέρριψε την ανακοίνωση περί κατάπαυσης του πυρός, θεωρώντας ότι πρόκειται για τουρκικό τέχνασμα, από την στιγμή που δεν έπαψαν οι δυνάμεις του Σάρατζ να βρίσκονται στις γραμμές του μετώπου! Λέγοντας:

«Η πρωτοβουλία που υπέγραψε ο Σάρατζ είναι διαφημιστικό κόλπο, αφού υπάρχει συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και μεταφέρεται εξοπλισμός για να στοχεύσουν δυνάμεις μας στη Σύρτη! Αν ο Σάρατζ ήθελε κατάπαυση του πυρός θα απέσυρε τις δυνάμεις του, δεν θα τις προωθούσε προς τις μονάδες μας στη Σύρτη»!

Αυτά που αποκάλυψε ο Χαλίφα Χαφτάρ, πρέπει να γίνουν μάθημα για τον Πρωθυπουργό μας! Μάθημα, πως διάλογος με παπατζήδες και αλογοκλέφτες δεν μπορεί να γίνει! Αφού την ίδια τακτική ακολουθεί ο Τούρκος Σουλτάνος και με μας! Διακηρύσσει ότι επιθυμεί διάλογο και όμως αυξάνει την χρονική διάρκεια της Navtex που έληγε στις 23 Αυγούστου, για μέχρι τις 27! Δηλαδή, αντί να αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο αποσύροντας το ερευνητικό του πλοίο καθώς και τον πολεμικό του στόλο, εκείνος συνεχίζει την ίδια προπολεμική τακτική! Αυξάνοντας επίσης, τις επί καθημερινής βάσεως πολεμικές κραυγές των Τούρκων αξιωματούχων, που σκοπό έχουν την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος μας!

Έτσι αναρωτιόμαστε! Γιατί αποδέχτηκε ο κ. Μητσοτάκης την έλευση του Γερμανού ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στην Αθήνα;

Θα λέγαμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κυριάκο Μητσοτάκη, αν γνωρίζει το:

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»!

Παραφράζοντας εμείς:

«Να φοβάσαι τους Γερμανούς κι ας φέρνουν “δώρα”»!!

loading...