Η επιτροπή για τον κορωναϊό απέτυχε. Να παραιτηθεί όσο είναι καιρός.

Του Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη

Καλύτερα η επιτροπή των “ειδικών” να παραιτηθεί τώρα

Οι μετρήσεις για κρούσματα λαμβάνονται αποσπασματικά και λόγω των πολλών τεστς φαίνονται αυξημένα. Ο τρόπος που λαμβάνονται είναι τόσο κακός που κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει τον αριθμό των πραγματικών κρουσμάτων στη χώρα παρά μόνον ποιοτικά. Τα συμπεράσματα των λεγόμενων ειδικών είναι στη σφαίρα του φανταστικού και δείχνουν πως είναι σε έναν απόλυτο πανικό. Η γελοιοποίηση τους και της κυβέρνησης είναι πρό των πυλών.

Τα ειδικά μέτρα που επιβάλλονται είναι κακά και αυτό αποδεικνύεται απο την αύξηση των κρουσμάτων του ιού. Είμαι σίγουρος πως μαθηματική επιδημιολογία δεν διδάσκονται καλά στα Ελληνικά ΑΕΙ και για το λόγο αυτό οι προβλέψεις της επιτροπής δεν επαληθεύονται. Αγνοούν την επιστήμη αυτή και αυτό φαίνεται ακόμη και απο το Τόκυο…

Στη χώρα έχει δημιουργηθεί μια εικονική πραγματικότητα, την οποία ο Ελληνας ασθενής (πολίτης) αντιλαμβάνεται και για το λόγο αυτό δεν εμπιστεύεται τα μέτρα που του επιβάλλουν, που πράγματι είναι κουτά και ασύμμετρα. Χαρακτηριστικό της ασχετοσύνης που υπάρχει είναι όταν ζητάται απο ιατρούς να μιλήσουν για μάσκες, λές και το έμαθαν στο παν/μιο!

Ενα άλλο σημείο ασχετοσύνης είναι πως για το social distancing ενός χώρου λαμβάνουν υπόψη τη κάλυψη της επιφάνειας και όχι τον όγκο του όπως θα έπρεπε. Στη συνέχεια, με κάποια υποκειμενική λογική αυτό προσαρμόζεται στα παντός είδους μαγαζιά και στις εκκλησίες. Δεν μπορεί όμως η ασφαλής απόσταση στις εκκλησίες με το τεράστιο θόλο να είναι ίδια με αυτή σε ένα εστιατόριο με μικρό ύψος. Οπως και να είναι ίδια, σε μπάρ με σωστό εξαερισμό και χωρίς εξαερισμό.

Τί πρόβλημα έχει ας πούμε το παραπάνω μαγαζί να λειτουργεί, όταν έχει τραπεζο-καθίσματα έξω; Είναι φανερό, ότι δεν ξέρουν, ότι δεν μπορούν ή κάτι άλλο υπάρχει.

Απο το όλο θέμα λείπει επίσης η χρήση των UV-C λυχνιών για αποστείρωση σε χώρους π.χ όπως σε μπαρ και σε ξενοδοχεία, των ΕCMO στα νοσοκομεία για τις βαρειές καταστάσεις και οι συλλογικές μετρήσεις PCR. Kαι τα τρία αυτά μέτρα αγνοούνται επιδεικτικά στην Ελλάδα ενώ οι εξελίξεις γύρω απο τα θέματα αυτά είναι διεθνώς ένα θέμα αιχμής. Ο κόσμος προχωράει αλλά η Ελλάδα δεν θέλει να ξέρει. Ολοι μέσα τότε για να αγορασθούν εμβόλια που δοκιμάζονται για πρώτη φορά σε μεγάλο κοινό!
Ο Μωυσής συνεχίζει να χάνει λάδια αλλά επιμένει. Τότε πιό κάτω.

Eχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως το Μαξίμου πρώτα ανακαλύπτει τους εργολάβους και μετά στήνει ότι χρειάζεται για τον κορωναϊό, όπως έγινε στο τηλεοπτικό show του Πρωθυπουργού με τις μάσκες στα ΜΜΕ. Στις μάσκες υπάρχουν κανόνες. Τους αγνοούν. Και κανένας ειδικός δεν θα έκανε κέφι να τους τα εξηγήσει τα μυστικά, γιατί… δεν τους χρειάζεται.

Στη συνέχεια ένα γραφικό που εξηγεί πως εργάζεται μια απλή μάσκα. Οπως αντιλαμβάνεσθε τη κατασκευή μιας μάσκας δεν μπορεί να την εξηγήσει ένας γιατρός και δεν είναι μόνο ενός είδους οι μάσκες που υπάρχουν.

Στο σχήμα που ακολουθεί, Τ είναι η συνολική διαπερατότητα μιας μάσκας, που μειώνεται με τον αριθμό των φύλλων της διαφορετικών διαπερατοτήτων p, q και r. R είναι η ανάκλαση. Στο σχήμα δεν φαίνεται η απορρόφηση Α. Iσχύει R+T+A=1.

Υπάρχει ένα θέμα με την οξυγόνωση λόγω μάσκας αλλά αυτό εξαφανίζεται με το κατάλληλο σχεδιασμό της μάσκας, ώστε να μη κλείνουν οι πόροι της κατά την αναπνοή απο την υγρασία. Εδώ υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση, άλλη υπέρ και άλλη κατά. Η επιτροπή όμως δεν μπορεί να βγάζει το κόσμο τρελλό και να αγνοεί την πραγματικότητα ενώ τεχνολογικές λύσεις υπάρχουν.

Και για τη χρήση πάνινης μάσκας, που είναι η πιο φτηνή και πιο εύκολα προσβάσιμη, πρώτος εγώ μίλησα στην Ελλάδα, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πέραν αυτού οδηγίες και προδιαγραφές για μάσκες (στην Ελλάδα οι «ειδικοί» το αγνοούν).

Μετά απο 5 μήνες εμφανίστηκαν και άλλοι, πού τότε έκαναν πόλεμο στις μάσκες και που πλέον τις φοράνε μπροστά στις τηλεοράσεις! 5 μήνες απραξίας ήταν όμως ένα μνημόνιο. Εκαναν καλή δουλειά… Αξίζουν συγχαρητήρια.

Μίλησα απο τότε και

για τις επιδημιολογικές βόμβες που κρύβονταν μέσα στις δομές, στο στρατό, στα γηροκομεία κλπ, αυτά που ανακαλύπτουν οι φερόμενοι ως ειδικοί τώρα.

για την επερχόμενη αύξηση των κρουσμάτων και λίγο αργότερα για μια διαφαινόμενη εξασθένηση του ιού. Αυτό εξηγείται με ένα παράδειγμα στο επόμενο σχήμα. Τα δεδομένα αφορούν τη περιοχή του Τόκυο. Γνωρίζουν γιατί οι μεταλλάξεις του ιού που είναι ασθενέστερες μεταδίδονται περισσότερο; Μάλλον όχι.

για το συνωστισμό και για άλλα τεχνολογικά εργαλεία αλλά δεν μίλησα για το τί μέτρα θα ληφθούν. Δεν θα καταλάβαιναν πολλοί.

για κακές μετρήσεις εξαρχής. Μετράνε για να χαλάνε tests. Δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν!

Η επιτροπή δεν ξέρει να επιβάλλει ειδικά μέτρα και πως να εφαρμόσει τη μαθηματική επιδημιολογία στη πράξη, όσο για τη χρήση της τεχνολογίας στη παραγωγή ειδικών μέτρων είναι μια μεγάλη πληγή που συνεχώς θα μεγαλώνει. Ετσι μπήκε το πρώτο lockdown που δημιούργησε οικονομική ύφεση και έφερε το νέο μνημόνιο, γιατί και τότε δεν ήξεραν τί είναι ειδικά μέτρα. Αυτή τη φορά οι ειδικοί θα ρίξουν τα πάντα στους νέους για να επιβάλλουν νέο lockdown. Mόνο αυτό μπορούν να κάνουν σωστά.

Λύσεις υπάρχουν αλλά και ο τσάμπας πέθανε…
“Καρέκλα μου, ο Θεός με θέλει”. Και γιατί σε κάνω ρεζίλι;

Η γνώμη μου είναι πως η επιτροπή για τον κορωναϊό απέτυχε και καλό είναι να αντικατασταθεί απο ειδικούς. Δεν είναι ειδικοί και το έχουν αποδείξει. Αν καταλάβαιναν το σχήμα που ακολουθεί θα είχαν δηλώσει παραίτηση (SEIRD model). Στις κρίσεις φαίνονται οι άξιοι και αυτοί δεν είναι.

Απο τη στιγμή που δεν επιβάλλουν μέτρα που να αποδίδουν να παραιτηθούν. Περιμένουν τα κρούσματα να φτάσουν 1000 την ημέρα για να πουληθούν εμβόλια και να πούν φταίνε οι νέοι;

Η χώρα δεν αντέχει σε νέα ύφεση απο το φερόμενο ως δεύτερο κύμα κορωναϊού, για το οποίο σωστή συζήτηση δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα απο τα ΜΜΕ ενώ τα παρόντα ειδικά μέτρα θα οδηγήσουν σε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Μόνο σε τέτοιο περιβάλλον όπως το Ελληνικό, η συνωμοσιολογία γίνεται σοβαρή άποψη αλλά δεν μπορώ να μιλήσω κατά. Η κυβέρνηση την προκαλεί. Και στο να κρύβεις φωνές υπάρχει ένα όριο… και μη ρωτάτε να κρίνουν όσα λέω, αυτούς που αποδεδειγμένα δέν ξέρουν.
Σύντομο Βιογραφικό

*O Γ. Ζουγανέλης ήταν Καθηγητής στο Nagoya Institute of Technology της Ιαπωνίας σε τμήμα Εngineering στα Μεταυλικά. Είναι και φυσικός και ηλεκτρονικός – σχεδιαστής. Eίναι expert σε πάνω απο 250 πειραματικές τεχνικές. Έχει φτιειάξει το πρώτο cloaking device της Ιαπωνίας. Ασχολείται πλέον με συνεργάτες του σε μελέτες και σχεδιασμό νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Είναι ειδικός σε έρευνα και ανάπτυξη και σε θέματα ενέργειας.

Στην Ελλάδα είναι γνωστός για το χάρτη της ΑΟΖ που όλοι βλέπετε στα ΜΜΕ αλλά και για το χάρτη των κοιτασμάτων της Μεσογείου.

Επικοινωνία: [email protected]

Special Edition για το Ξυπνήστερέ.

loading...