Ο Μακρόν “καπέλωσε” την Μέρκελ…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020Εδώ και αρκετούς μήνες έχει ξεκάθαρα διαφανεί η άρνηση της Γαλλίας να συνεχίσει να αποδέχεται ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την Γερμανία. Τούτο έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο στην κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία, με τις απειλητικές διαθέσεις της κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, κρατών – μελών της ΕΕ. Όπου η Γερμανία, έχοντας τεράστια οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία, αλλά κι επειδή παραδοσιακά είναι φίλες χώρες, αφού τις ενώνει εκτός των άλλων κι ο υπέρμετρος σωβινισμός τους και ο μεγαλοϊδεατισμός τους, τάσσεται με την πλευρά της Τουρκίας κι όχι με την πλευρά των “εταίρων” της, Ελλάδος και της Κύπρου!

Αντίθετα ο Εμανουέλ Μακρόν, επειδή τα γαλλικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή είναι απέναντι από τα γερμανικά και τα αμερικανικά, έδωσε απόλυτη και έμπρακτη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο!

Έτσι, από την πρώτη στιγμή διαφάνηκε ότι η κόντρα Γαλλίας – Γερμανίας θα ήταν απρόβλεπτη!

Αφού για την Γαλλία, πέραν της εξυπηρέτησης, διαφύλαξης και επαύξησης των τεραστίων συμφερόντων της, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, η παρούσα χρονική στιγμή ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να εκτοπίσει από την πρωτοκαθεδρία της ΕΕ την Γερμανία και να μετατραπεί εκείνη σε ηγέτιδα δύναμη της Ενώσεως!

Και η προσωπική μου εκτίμηση είναι, ότι αργά ή γρήγορα θα τον επιτύχει αυτόν τον στόχο η Γαλλία, αφού η επιρροή της στα μέλη – κράτη της ΕΕ συνεχώς αυξάνει, αλλά και με την δυναμική του συμμαχικού σχηματισμού Γαλλίας – Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (όλων εχθρών της Τουρκίας) και ενδεχομένως του Ισραήλ!

Πίστη μου, πολλές φορές διατυπωμένη, ότι στην πολιτική λέγονται δημόσια τα λιγότερα και υπονοούνται τα περισσότερα και τα οποία χρειάζονται αποκωδικοποίηση!

Την Πέμπτη που μας πέρασε λοιπόν, έγινε συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία προεδρεύει αυτό το δεύτερο εξάμηνο του 2020 της ΕΕ!

Ωστόσο η συνάντηση, που είχε ως βασικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολή Μεσόγειο με τους τουρκικούς τσαμπουκάδες, δεν έγινε στο Βερολίνο ή έστω στο Παρίσι! Έγινε στην γαλλική θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, όπου παραθερίζει ο Γάλλος Πρόεδρος!

Δηλαδή, η κ. Άγκελα Μέρκελ, επί της ουσίας “σύρθηκε” στην εξοχική κατοικία των Γάλλων Προέδρων, και εξαναγκάστηκε να μας ανακοινώσει – για πρώτη φορά – τόσο ξεκάθαρα, ότι:

«Δεν θα αποδεχτούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών-μελών της ΕΕ. Δεν θα γίνει ανεκτή, καμιά απειλή κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας της ΕΕ. Είναι ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα κι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο»!

Ο δε Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύει την κυριαρχία των μελών της, όταν τίθενται υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, ονοματίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο, που απέφυγε να ονοματίσει η Άγκελα Μέρκελ μήπως και της κακιώσει ο φίλος της Ρ. Τ. Ερντογάν!

Από όλα τα παραπάνω, ένα είναι το κορυφαίο συμπέρασμα!

Η ελληνική κυβέρνηση να απαγκιστρωθεί άμεσα από τα “φουστάνια” της Γερμανίας και να προσεγγίσει περαιτέρω την Γαλλία! Να καταλήξει επιτέλους στην αγορά των γαλλικών φρεγατών! Γιατί σε ιστορικές συμμαχίες, το ένα χέρι πρέπει να νίβει το άλλο χέρι! Κι όταν ο φίλος μου είναι εχθρός με τον εχθρό μου, τότε είναι δυο φορές φίλος μου!

Άλλωστε δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες και συμμαχίες! Η Ελλάς, όπως και η κάθε χώρα, πρέπει να δημιουργεί συμμαχίες με εκείνους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Πατρίδος τους!

Δεν έμαθαν τίποτε οι Έλληνες κυβερνήτες από τον Τούρκο Σουλτάνο, που αριστοτεχνικά ακροβατεί μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας;;

Επιστολή φάρος γνώσης προς την Ελληνική Πολιτεία…

Έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από μια εξέχουσα προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών, που μου ζητά την ανωνυμία των όσων μου λέγει! Όμως δείτε παρακάτω αυτήν την επιστολή και θα σας γεννηθούν πολλά ερωτήματα για την Ελληνική Πολιτεία, που δηλώνει απούσα (;;;) σε κορυφαία εθνικά ζητήματα:

«Κύριε Αποστόλου,

Με βάση τα τεκταινόμενα στο Αιγαίο, μπορούμε να κάνουμε κάποιες σκέψεις.

Α) Γιατί η επίσημη Ελλάδα δεν αναφέρθηκε ποτέ στις πάμπολλες Εκθέσεις που έγιναν στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου για τον Αλέξανδρο, την ελληνική Μακεδονία και τους Έλληνες Μακεδόνες, που διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ανατολή; Αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα των επίσημων ξένων ανασκαφών στην Ανατολή, που αποτελούν εκθέματα των Εκθέσεων αυτών, με διεθνείς αναφορές των ξένων ΜΜΕ. Επιστέγασμα, το βιβλίο των ξένων αρχαιολόγων για την Εξελληνισμένη Ανατολή, από τους Μακεδόνες, κατά την ελληνιστική εποχή και τα ελληνιστικά βασίλεια των Μακεδόνων στην Ασία (αποδεικνύεται η ελληνικότητά τους)…

Ο ελληνικός πολιτισμός διαδόθηκε χωρίς επιβολή, υιοθετήθηκε και καλλιεργήθηκε από πολλούς λαούς, αιώνες μετά την αποχώρηση των Ελλήνων, σύμφωνα με τα ευρήματα και πορίσματα των ξένων αρχαιολόγων (Καθ. Ρ. Leriche κλπ.)…

Θα είχε σίγουρα επηρεάσει το μέλλον της Μακεδονίας και δυσκολέψει την όποια Συμφωνία των όποιων Πρεσπών… γι΄ αυτό, το θέμα δεν διδάσκεται στα ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά μόνο στην Ευρώπη (δικές τους οι ανασκαφές)….

Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν μόνο στην Έκθεση του Λούβρου γιατί παρουσίαζε κυρίως το βασίλειο της Μακεδονίας, τα της Ανατολής αποσιωπήθηκαν…

Β) Και σήμερα, γιατί η επίσημη Ελλάδα δεν αναφέρεται ποτέ στην μεγάλη Έκθεση που έγινε το 2016 στην Ουάσιγκτον, στο National Georgraphic Museum: ”The Greeks, from Agamemnon to Alexander”, 5000 years of Greek civilization” και θεωρήθηκε ως η σημαντικότερη έκθεση στην Β. Αμερική, των τελευταίων δεκαετιών (έτσι έγραψαν μέσα το βιβλίο της Έκθεσης). Στο βιβλίο της Έκθεσης επίσης, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν ελληνική παρουσία 6000 ετών!!!!! (Πού ήταν τότε οι Τούρκοι;;;)!

Αν τέτοια στοιχεία γινόντουσαν διεθνώς γνωστά με έντονη και έντεχνη προβολή από την Ελλάδα, πόσο πιο δύσκολη θα ήταν διεθνώς η θέση της Τουρκίας στις απαιτήσεις της και κυρίως στις ψευδείς ανακοινώσεις της ότι πολλά από τα νησιά της ανήκουν;;

Γ) Και γιατί δεν αναφερόμαστε καν στην μεταπολεμική Συνθήκη με την Ιταλία, η οποία αναγκάστηκε να μας παραχωρήσει το Σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, όπου το Καστελόριζο αναφέρεται με το όνομά του, ως μέρος αυτού του Συμπλέγματος, στο Αιγαίο; (Google) και όχι στην Ανατολική Μεσόγειο που το τοποθετεί η Τουρκία, για τις διεκδικήσεις της;;

Με τα στοιχεία που παραθέτω τα οποία μπορείτε να τα επαληθεύσετε, μπορείτε, αν θέλετε, να σκεφτείτε τα δεδομένα, ή και ν’ αναφερθείτε στο θέμα, αν θέλετε, με τον δικό σας πιο έγκυρο και επαγγελματικό τρόπο, με το όνομά σας (όχι το δικό μου, έχω λόγους). Παραθέτω το Google για επαληθεύσεις γιατί είναι το πλέον εύκολο, αλλά μπορείτε να δείτε το θέμα και στα ονόματα των ξένων ειδικών (Καθ. Ρ. Leriche, Guillini, Invernizzi, Rtveladze, Sclumberger, etc.) Μπορώ να βοηθήσω σ’ αυτό, αν ενδιαφέρει.»!

Και βέβαια ενδιαφέρει το θέμα, αφού αναδεικνύει την μεγαλοσύνη της Πατρίδος μας, αλλά ταυτόχρονα ξεμπροστιάζει και το ξενοφοβικό πολιτικό μας Σύστημα!!

Επιστολή “κάρφωμα” της κουτοπονηριάς της Ελληνικής Πολιτείας…

Παρακάτω σας παραθέτω άλλη μια επιστολή που έλαβα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και για τις καταγγελίες που αναφέρονται, οφείλει να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση:

«Καλημέρα κύριε Αποστόλου…

1) Δεν είναι μόνο τα διάτρητα σύνορα της Χώρας απ’ τα οποία μπάζουν ασταμάτητα προς αντικατάστασή μας!!! Έχουν βρει κι άλλους τρόπους-δρόμους οι άθλιοι προδότες!!!

2) Να πρεσβεία να μάλαμα!!! Όλοι όσοι πληρώνονται εκεί, εργάζονται για τους εχθρούς μας; Είναι με καθαρά λόγια ανθέλληνες, αφού προχωρούν αθόρυβα τέτοιο απεχθές έγκλημα – προδοσία κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων;

Μια Ελληνίδα, κάτοικος Γερμανίας, επισκέφθηκε την πρεσβεία μας στη Φρανκφούρτη για να ανανεώσει την άδεια παραμονής της. Το τι αντίκρισε μας το περιγράφει στην καταγγελία της.

“Σας στέλνω την παρακάτω “καταγγελία” προς δημοσίευση
Ελληνίδα κάτοικος Γερμανίας, λήγει το διαβατήριο μου και φτάνω στην πρεσβεία μας στην Φρανκφούρτη για ανανέωση. Στον κήπο του νεοκλασικού βλέπω με έκπληξη πρόχειρη κατασκήνωση δεκάδων μεταναστών μεσανατολικής και βαλκανικής προέλευσης.

Δεν καταλαβαίνω. Μπαίνω στο κτίριο και περιμένω την σειρά μου για το προγραμματισμένο με τον υπάλληλο ραντεβού για την κατάθεση των εγγράφων μου. Και εκεί αντίστοιχοι μετανάστες κάθονται παντού στους χώρους αναμονής, στο πάτωμα, στις σκάλες. Πάλι δεν καταλαβαίνω.
Έρχεται η σειρά μου, μπαίνω στο γραφείο του υπαλλήλου ο οποίος με εξυπηρετεί. Πριν φύγω τον ρωτάω: “ποιοι είναι όλοι αυτοί;” “Είναι αλλοδαποί που περιμένουν να πάρουν ελληνικό διαβατήριο” μου απαντά. “Από πού ήρθαν και πως παίρνουν ελληνική υπηκοότητα;” ρωτώ. “Οι περισσότεροι μέσω Τουρκίας ήρθαν, το πως εγκρίνονται οι αιτήσεις τους για ελληνική υπηκοότητα αποτελεί μυστήριο, ούτε εμείς εδώ στην Πρεσβεία γνωρίζουμε” Μου απαντά. “Και γιατί στην πρεσβεία της Φρανκφούρτης και όχι στις υπηρεσίες της Ελλάδας;” ρωτώ. “Μα γιατί δεν έχουν καμία πρόθεση να μείνουν στην Ελλάδα, έχουν φύγει από τις χώρες τους για να εργαστούν σε γερμανικά εργοστάσια και να φτιάξουν τη ζωή τους εδώ” παίρνω ως απάντηση.

“Και τότε γιατί δεν παίρνουν την γερμανική υπηκοότητα;” ρωτώ. Η απάντηση του υπαλλήλου αποστομωτική: “η Γερμανία δεν θα τους έδινε ποτέ γερμανική υπηκοότητα. Γερμανοποιεί μόνο όσους κρίνει πως θα ενσωματωθούν σωστά στην κοινωνία, όσους για παράδειγμα έχουν τελειώσει λύκειο και πανεπιστήμιο στη χώρα τους. Για τα πολύ φτηνά εργατικά χέρια δεν το ρισκάρει, τους θέλει μεν με ευρωπαϊκό διαβατήριο ώστε να μπορούν να εργαστούν νόμιμα, δεν θέλει όμως να πάρει και την οικονομική τους ευθύνη σε περίπτωση που δεν κάνουν. Όποιος δεν προσαρμόζεται και δεν παράγει είτε θα καταλήξει με γερμανικά επιδόματα απορίας που όμως με ξένο διαβατήριο άλλης ευρωπαϊκής χώρας καλύπτονται από την χώρα αυτή και τα κοινά ταμεία της Ε.Ε βάσει διακρατικών συμφωνιών, είτε θα αναγκαστεί να φύγει από την Γερμανία για άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πλέον δεν θα αποτελεί οικονομικό βάρος για τη Γερμανία αφού η μαμά πατρίδα τους είναι η Ελλάδα»!!

loading...