Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά
Στον κακό μας το καιρό για άλλη μία φορά απέδωσε τις απώλειες των συνανθρώπων μας και τις τεράστιες υλικές ζημιές ο διορισμένος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ.Χαρδιαλιάς. 5 νεκροί και 2 αγνοούμενοι που ευχόμαστε να βρεθούν σύντομα χάθηκαν για τον κακό μας το καιρό. Ο κακός μας ο καιρός έπνιξε τη Μάνδρα κάποτε με τη δίκη της Περιφερειάρχη και των Δημάρχων να έχει ήδη ξεκινήσει, το Μάτι κάηκε και 110 ψυχές έφυγαν από κοντά μας, η Κυβέρνηση της Ελλάδας άλλαξε αλλά ο κακός μας ο καιρός δεν άλλαξε.

Η Πολιτική Προστασία, η κρατική αρχή που προβλέπει και διαχειρίζεται τις κρίσεις για να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών απέτυχε. Σε μία φυσική καταστροφή που εκδηλώθηκε από εχθές το βράδυ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιάς εμφανίστηκε δημοσίως μόλις σήμερα το μεσημέρι για να μας πει ότι όλα λειτούργησαν, η καταστροφή δεν μπορούσε να προβλεφθεί και ο κακός μας ο καιρός φταίει που ένα βρέφος πνίγηκε μέσα στο σπίτι του. Πάει πολύ, κ.Χαρδαλιά, δεν νομίζετε;


Για το περιβόητο 112, το τηλέφωνο κλήσης έκτακτης ανάγκης ο κ.Χαρδαλιάς δήλωσε ότι αν ενεργοποιούνταν θα προκαλούσε εκατόμβες νεκρών! Γιατί μας το λέει τώρα και όχι από εχθές κανείς δεν ξέρει. Γιατί ακόμα και τώρα δίνουν αλλά τηλέφωνα για βοήθεια;

Πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες η οικονομική και κοινωνική καταστροφή είναι ανείπωτη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος ώρες μετά την καταστροφή θυμίζοντας παλαιότερους που δεν γνώριζαν.

Ας ελπίσουμε στην αγωνία του να κλείσει τη συμφωνία με τους Τούρκους και να παραδώσει μεγαλύτερη ΑΟΖ από αυτή που έδωσε στην Αίγυπτο, στις τιτάνιες προσπάθειές του να αντιμετωπίσει τον COVID-19 με φυσικό επακόλουθο για τον ίδιο την ύφεση και το μηδενισμό της εθνικής οικονομίας, να βρει λίγο χρόνο εκεί που βρίσκεται να μας ενημερώσει και για την κατεστραμμένη Εύβοια που έπνιξε ο κακός μας ο καιρός.

Για όσους σιωπούν για μία Κυβέρνηση που εξέλεξε ο ελληνικός λαός για να διώξει τον Τσίπρα της Μάνδρας και της καταστροφής στο Μάτι και έφερε τον πρωθυπουργό της καταστροφής της Εύβοιας και όλης της Ελλάδας αρνούμενος να αλλάξει τα κακώς κείμενα για να μη συγκρουστεί με το βαθύ ανθελληνικό τουρκολάγνο Κράτος μιας νομενκλατούρας.

Η Νέμεσις θα αποδώσει το δίκιο ενάντια σε κάθε ύβρι εξουσίας χωρίς ευθύνες…

Η απορία παραμένει, πάντως, αν αυτός ο διορισμένος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είναι αυτός που θα μας σώσει από τον COVID-19 με αυτές τις επιδόσεις.

Σ.Σ. Πού είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης;

loading...