Τουρκικός Τύπος: «Ο Ερντογάν ηγείται του δεύτερου πολέμου ανεξαρτησίας»

Ένα μεγάλο μέρος του τουρκικού Τύπου δηλαδή κάπου στο… 99% συμπλέει απόλυτα με τις θέσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην επεκτατική και αρπαχτική πολιτική του προς όλες τις χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία.

Το σημερινό άρθρο του καθεστωτικού Turk Press εξυμνεί τις προσπάθειες του Ερντογάν στην επιβολή της πολιτικής του, απευθυνόμενο στον αραβικό κόσμο, αφού η τουρκική ιστοσελίδα είναι στην αραβική.

Ο αγώνας της ανεξαρτησίας …συνεχίζεται

Η είδηση αναφέρθηκε και από το Associated Press, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο, χθες, Τετάρτη, στα ανοικτά της ελληνικής νήσου της Κρήτης, η οποίες για να διαρκέσει τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα νέα, και αν η είδηση ​​εμπίπτει στις παραδοσιακές στρατιωτικές δραστηριότητες που διεξάγονται από τη χώρα μόνη ή με τους συμμάχους της, αλλά οι περιστάσεις που προηγήθηκαν των ειδήσεων κάνουν το γεγονός άξιο μελέτης.

Στις 30 Αυγούστου κάθε χρόνο, οι Τούρκοι γιορτάζουν την Ημέρα της Νίκης ή της Ανεξαρτησίας και η μνήμη της χρονολογείται από το 1922, όταν πραγματοποιήθηκε ο Τουρκικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας μεταξύ των Τούρκων και των Συμμαχικών Δυνάμεων (την Ελλάδα στο Δυτικό Μέτωπο της χώρας μας, την Αρμενία στο Ανατολικό Μέτωπο, τη Γαλλία στο Νότιο Μέτωπο, τη Βρετανία και Ιταλία στην Κωνσταντινούπολη).

Αφού κατελήφθησαν τμήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διαιρέθηκαν μετά την ήττα των Οθωμανών στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ξεκίνησε μια αντεπίθεση στην οποία κατάφερε να νικήσει τις εισβολείς χώρες και να τις εκδιώξει από τα τουρκικά εδάφη που κατέλαβαν, ωστόσο η Τουρκία έχασε περιοχές και νησιά που αφαιρέθηκαν από τη γεωστρατηγική της ισορροπία.

Οι «Σύμμαχοι» θέλουν την Τουρκία αιχμάλωτη της ενέργειας

Όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την ανακάλυψη του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου στην ιστορία της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, της οποίας η παραγωγή εκτιμάται σε 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με την πιθανότητα να βρεθούν και άλλα αποθέματα στην περιοχή.

Ο Ερντογάν πριν από ένα χρόνο έλαβε την απόφαση να εξερευνήσει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε τρεις θάλασσες (Στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο), και υποσχέθηκε ότι θα γίνει. Τότε ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει εντόπια πλοία εξερεύνησης.

Οι «Σύμμαχοι» ( του …ΝΑΤΟ) εξεγέρθηκαν ενάντια στην Τουρκία. Μάλιστα, μια χώρα όπως η Γαλλία, της οποίας η γεωγραφία δεν έχει καμία γραμμή στους χάρτες της ανατολικής Μεσογείου, οδηγεί μια σκληρή εκστρατεία ενάντια στην εξερεύνηση πετρελαίου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, και φυσικά ο λόγος είναι ότι η Τουρκία παραμένει οικονομικά αιχμαλωτισμένη.

Όπως είναι γνωστό η Τουρκία εισάγει ενέργεια από τη Ρωσία, το Ιράκ, το Κουρδιστάν, το Καζακστάν, την Αμερική, τη Νιγηρία, την Αλγερία, το Ιράν και το Κατάρ.

Επιπλέον, η Τουρκία καταναλώνει ετησίως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περίπου 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, εισάγει περισσότερο από το 99% αυτού, το οποίο κοστίζει μεταξύ 12-13 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Οι εισαγωγές αυτές δηλώνουν περισσότερα εργοστάσια και ευκαιρίες απασχόλησης και αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Επίσης σημαίνει την παροχή ρευστότητας για έργα αμυντικής βιομηχανίας που η Τουρκία έχει αρχίσει να ξεκινά με έναν αποδεκτό τρόπο, και η εξοικονόμηση ενέργειας σημαίνει περισσότερη ευελιξία στην εξωτερική πολιτική της και αναδιάταξη των εγγράφων προτεραιότητας στις εξωτερικές της σχέσεις που εξαρτώνται μερικές φορές από τις συμβάσεις προμήθειας πετρελαίου.

«Γιατί συνοδεύουν πολεμικά πλοία την εξερεύνηση στη θάλασσα»

Μερικοί ρωτούν γιατί η Τουρκία έχτισε πλοία για εξερεύνηση πετρελαίου και γιατί τα πολεμικά πλοία πηγαίνουν για να τα προστατεύσουν;

Όσον αφορά το πρώτο, επειδή οι περισσότερες ξένες εταιρείες που συνεργάστηκαν με την Τουρκική Δημοκρατία για να εξερευνήσουν πετρέλαιο, τα αποτελέσματα της έρευνας και της εξερεύνησης για το έργο τους ήταν αρνητικά και επιβεβαίωσαν ότι δεν μπορούν να εξαχθούν πηγάδια ή οικονομικά πηγάδια που να καλύπτουν το κόστος της εξερεύνησης, της γεώτρησης και της εξόρυξης, που σημαίνει ότι « καλύτερα είναι να το αφήνουμε»…

Η Τουρκία δεν έχει εμπιστοσύνη στις μελέτες τους. Οι δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης που αποστέλλονται από τον δορυφόρο Göktürk-2 από το 2012, δηλώνουν ότι η Τουρκία βρίσκεται σε στρατηγικό δρόμο που έθεσε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί η Τουρκία στέλνει πολεμικά πλοία μαζί με τα σκάφη εξερεύνησης, οπότε η απάντηση έρχεται μόνη της. Υπάρχουν εκείνοι που επιδιώκουν να διατηρήσουν την Τουρκία αιχμάλωτη των ενεργειακών δαπανών.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ζήτησε δίκαιη κατανομή του πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο μακριά από διαμάχες και αθέμιτο διαχωρισμό των θαλάσσιων και οικονομικών συνόρων, αλλά η απάντηση ήρθε με τη μορφή στρατιωτικών ασκήσεων σε ένα μήνυμα που δεν είναι χωρίς πολιτική παιδικότητα από την Ευρώπη με επικεφαλής τον Μακρόν της Γαλλίας.

Περιμένουμε τις επενδύσεις των Αράβων

Τώρα, παραμένει μια πρόσκληση ανάμεσα σε εμάς και τους Άραβες, τώρα που αγωνιζόμαστε να επιτύχουμε μια οικονομική αναγέννηση, μια αστική ανάπτυξη, τώρα που περιμένουμε επενδύσεις (από τους Άραβες) σε μια χώρα που κατατάσσεται ως στρατιωτική δύναμη μεταξύ των δέκα κορυφαίων στον κόσμο που υποστηρίζει τη στρατιωτική βιομηχανία και η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας καθιστά τη χώρα μας μεταξύ των μεγάλων χωρών, ένα ανυπέρβλητο στοιχείο στην περιφερειακή και διεθνή εξίσωση. Και όλα αυτά τα πλεονεκτήματα ανήκουν σε μια σύμμαχο. Μια ισχυρή δύναμη, που θα αλλάξει το πρόσωπο της περιοχής, αλλά πως θα το αντιμετωπίσουν τα καθεστώτα μας;

Θα συνεχίσουν οι Άραβες να πολεμούν με μια αξίνα ή θα βασίζονται στη φωνή της λογικής, των στρατηγικών οραμάτων καθώς η υιοθέτηση μας ως συμμάχου είναι προς το συμφέρον των Αράβων, ώστε να διατηρήσουμε τη γραμμή εναντίον των εχθρών του έθνους και όχι να ωφελούνται εκείνοι που τους παρακινούν.

Πηγή: echedoros-a.gr

loading...