ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ:ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γέροντα είναι σαν να μας λέτε ότι οι Ρώσοι θα κατέβουν μετά τρεις μήνες από την εμπλοκή της Ελλάδος με την τουρκία

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η σύγκρουση στο ΑΙΓΑΙΟ προηγείται περίπου κατά τρεις μήνες από αυτό που θα γίνει στον ΚΑΥΚΑΣΟ και στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και θα συνιστά ορόσημο για το τέλος της τουρκίας.

Οι πληροφορίες έρχονται η μια πίσω από την άλλη.

Πως μπορούν να αξιολογηθούν αν δεν υπάρχει « έκτακτη πνευματική βοήθεια»;

Ας πάμε πρώτα στις πληροφορίες και μετά στην αξιολόγηση τους, όπως αναφέραμε.

Πληροφορίες για τον ΚΑΥΚΑΣΟ

Αντιπαράθεση Τουρκίας- Ρωσίας στο Νότιο Καύκασο

« Ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Ανάλυσης του Καυκάσου, Αχμέτ Αλίλι [Ahmed Alili], δήλωσε ότι η Τουρκία άρχισε να δραστηριοποιείται αποφασιστικά προς την κατεύθυνση του Νότιου Καυκάσου, εν μέσω της σημαντικής αύξησης του ρόλου του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή.

Αυτό δημοσιεύθηκε στη ρωσική εφημερίδα “Eurasia Daily” σχετικά με τις διαστάσεις των πρόσφατων στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, και εάν σχετίζονται με τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στον Καύκασο.

Η κατάσταση σήμερα είναι ευαίσθητη στο σημείο που ακόμη και η παραμικρή κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο. Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των Αρμενίων της περιοχής και των Αζέρων».

Η στρατιωτικο-πολιτική ένωση Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν

Όσον αφορά τη δυνατότητα για δημιουργία μιας στρατιωτικο-πολιτικής ένωσης μεταξύ Άγκυρας και Μπακού, ο Αλίλι ισχυρίστηκε ότι «αυτό ζήτησε το Μπακού από την Άγκυρα εδώ και πολύ καιρό, αλλά αποφάσισαν να σκεφτούν το θέμα πιο σοβαρά αφού είδαν ότι οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου που κατευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...