Μήπως ξεχάσατε στις ΗΠΑ, ότι τον Νοέμβριο έχετε εκλογές;

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Για άλλη μια φορά η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην ΝΑ Μεσόγειο και για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρούσει με συνεχείς διαβουλεύσεις, αυτήν την νέα τουρκική επιθετικότητα μέσω της διπλωματίας προς τους “συμμάχους” και “εταίρους” μας! Προσπαθώντας να πείσει ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Γερμανία (που προεδρεύει αυτό το εξάμηνο στην ΕΕ) για το αυτονόητο! Που δεν είναι άλλο, από την δραστική παρέμβασή τους για την αποκλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου! Να αντιληφθούν δηλαδή, ότι η Τουρκία είναι ταραχοποιός χώρα στην περιοχή και εάν δεν την συνετίσουν, τότε θα ξεσπάσει πόλεμος με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους, από την στιγμή που η Ελλάδα διαμηνύει σε όλους τους τόνους και με όλα της τα θεσμικά όργανα, πως θα χτυπήσει εάν παραβιαστούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα! Κυριαρχικά δικαιώματα που παραβιάζει και η νέα τουρκική Navtex!

Αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Και ο πρώτος “κουφός” είναι οι ΗΠΑ! Οι ΗΠΑ, που μέσω του State Department μας είχαν “ενημερώσει” ότι υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο αμφισβητούμενα ύδατα! Των ΗΠΑ που εξακολουθούν να το παίζουν “Πόντιος Πιλάτος”, όπως και το ΝΑΤΟ, και όχι μόνο!

Αφού σε πλαίσιο αμερικανικού παραλογισμού, εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες, προκειμένου να αποφεύγουν την Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού! Αυτή η ταξιδιωτική τους οδηγία παραπέμπει στις γενικές κατευθύνσεις που δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των ΗΠΑ (CDC):

«Προτείνουμε να αποφεύγονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς την Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλλουν όλα τους τα ταξίδια, ακόμη και αυτά που μπορεί να κρίνονται απαραίτητα, προς την Ελλάδα»!

Δεν μένει λοιπόν, παρά να αντιληφθούμε ότι πλέον οι ΗΠΑ δεν είναι φίλη χώρα της Ελλάδος! Αφού επιδεικνύει φιλική διάθεση μόνο στην Τουρκία και προς την Ελλάδα – τον διαχρονικό φίλο και σύμμαχο της χώρας τους – επιδεικνύει μια ανεξήγητη εχθρότητα! Ξεχνώντας ή παραβλέποντας ότι στις αρχές του προσεχούς Νοεμβρίου οι ΗΠΑ έχουν εθνικές εκλογές και ο ελληνικός παράγοντας της Αμερικής παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές!!

Είναι ακόμη Υπουργός Ενέργειας ο Κωστής Χατζηδάκης;

Διαβάζω στο διαδικτυακό πόρταλ του κ. Σταύρου Λυγερού https://slpress.gr/ άρθρο του Δρ. Ηλία Κ. Κονοφάγου (Χημικός Μηχανικός και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών. Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων της Εταιρίας Flow Energy S.A. και ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.) με τίτλο:

«Η χαμένη ευκαιρία του Αυγούστου 2019», τα παρακάτω (απόσπασμα):

«Τον Αύγουστο του 2019 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) Γιάννης Μπασιάς ζήτησε επιμόνως από τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη να προκηρύξει σε διαγωνισμό πέντε θαλάσσια οικόπεδα με πιθανολογούμενα κοιτάσματα, δύο εκ των οποίων βρίσκονταν νότια της Κρήτης (γεωτεμάχια 4 και 5).

Η απάντηση που πήρε από τον κ. Χατζηδάκη ήταν ξεκάθαρα αρνητική: Του αναφέρθηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες παραχωρήσεις. Ως γνωστόν οι τελευταίες παραχωρήσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τότε, αφορούσαν τις δύο συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ της ΕΔΕΥ και δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο (δηλαδή των Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια)!

Η θέση του αρμόδιου υπουργού ήταν τότε πως οι παραχωρήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα θα ήταν οι τελευταίες και δεν θα έπρεπε να υπάρξει συνέχεια. Το λυπηρό αυτό γεγονός ήταν αρκετό για να μπλοκάρει την μοναδική ευκαιρία που διέθετε η χώρα μας τότε για να κατοχυρώσει δικαιώματα εξορύξεων, μέσω διμερών συμβάσεων νότια της Κρήτης, πριν συναφθεί το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης (Νοέμβριος του 2019). Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να στηθεί ένα ανάχωμα, δεδομένου ότι τα συμβόλαια για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ανάμεσα στην Ελλάδα και σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες είναι συνολικής διάρκειας 43 ετών…»!

Το ερώτημα λοιπόν που οφείλω να κάνω, μετά από τα παραπάνω και το οποίο προκύπτει εκ του σημερινού αποτελέσματος:

Παραμένει ακόμη Υπουργός Ενέργειας ο κ. Κωστής Χατζηδάκης;

Και εάν δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, γιατί δεν τον αποδέσμευσε του συγκεκριμένου Υπουργείου ο Πρωθυπουργός κατά τον προχθεσινό ανασχηματισμό;;

Ακούστε τις παρακλήσεις ενός σοφού Ιεράρχη…

Για άλλη μια φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος Ανδρέας, προσπαθεί με δηλώσεις του να νουθετήσει το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας:

«Ο ανθελληνισμός του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα για μια ακόμη φορά “εθαυματούργησε”! Όπως έγραψε η έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας ημερήσια Γιαννιώτικη εφημερίδα “ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ” (Σάββατο – Κυριακή 1-2 Αύγουστου 2020) “ακόμη πιο βαθιά βάζει πόδι στην Αλβανία η Τουρκία, η οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί τίς αδυναμίες της γείτονας και κυρίως τον φιλοτουρκισμό πού επιδεικνύει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα”! Ὁ “Π.Λ.” προσθέτει ακόμη ότι “O Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είναι προφανές, ότι χρησιμοποιεί την Αλβανία ως μοχλό πίεσης κατά τής Ελλάδος και αυτό αποδεικνύεται από την τελευταία “γενναιοδωρία” του να δωρίσει εξοπλισμό και στολές για τίς ανάγκες της Υπηρεσίας Έκτακτων Αναγκών τής Αλβανίας συνολικής αξίας 1,5 εκ. Ευρώ, ενώ έχουν προηγηθεί δωρεές πολεμικού υλικού κ.α.”!

Αποκαλυπτική των τουρκικών, αλλά και των αλβανικών σχεδίων είναι αναφορά Αλβανίδος βουλευτού, “ότι από το 1988 έχουν ψηφισθεί από την Αλβανική Βουλή 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία”! (η υπογράμμιση, δική μου). Και όλα αυτά, ενώ κατρακυλά συνεχώς η οικονομία της Τουρκίας, γεγονός πού δημιουργεί πανικό.

Όλες αυτές οι κινήσεις του Έντι Ράμα σε ένα μονάχα αποβλέπουν. Σ’ αυτό πού κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, δηλαδή στην πίεση προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και, τελικώς, στην εξόντωσή του.

Η κατάσταση στον προαιωνίως Ελληνικό χώρο τής Βορείου Ηπείρου έχει γίνει αυτόχρημα εκρηκτική. Ο Ράμα μηχανεύεται πολλούς τρόπους για να εξοντώσει τον εκεί Ελληνισμό. Και παρ’ όλα όσα τού καταλογίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, αϊτός, έχοντας τις πλάτες της Τουρκίας, δεν λογαριάζει κανένα και τίποτε. Είναι δε εξοργιστικό το γεγονός να θέλει η Ελλάδα την εισδοχή της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Εάν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι τέτοιο, τότε – και το λέγω με βαθύτατη θλίψη – θα τεθεί ταφόπλακα στο εθνικό Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα. Ας μη λησμονούμε, ότι το Βορειοηπειρωτικό το ανέστησε από την αφάνειά του και το έκανε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο θέμα, ο μεγάλος και Άγιος όντως Ιεράρχης και άμεσος Προκάτοχός μου, αοίδιμος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ. Δέχθηκε, τότε, ύβρεις, συκοφαντίες, ακόμη και απειλές για την ζωή του. Όμως με την δύναμη τού Χριστού και τίς Πρεσβείες τής Υπεραγίας Θεοτόκου δεν κάμφθηκε, δεν λύγισε. Και, στο τέλος, όταν έπεσαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και είδαν όλοι την αθλιότητα στην οποία είχε καταδικάσει Βορειοηπειρώτες και Αλβανούς το απάνθρωπο καθεστώς των Χότζα – Αλία, είπαν όλοι εν ενί στόματι: “Ο ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ δικαιώθηκε”!

Κάνω έκκληση θερμότατη προς την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο της Χώρας μας: – Προσέξτε την Βόρειο Ήπειρο. Προσεύχομαι να μας φωτίσει όλους ο Χριστός να πράξουμε το Χρέος μας στους αδικημένους και πονεμένους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, προτού να είναι αργά»!!

loading...