Η σιωπή των Ελλήνων…

Χαίρεται

Η ξεφτίλα μας , ότι και να πουν δεν δικαιολογείται …
Οι Τούρκοι έχουν μπει στην υφαλοκρηπίδα μας ή μάλλον μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι . Παίζοντας μαζί μας ..
Η “ξεφτίλα ” μας είναι ότι ,τους “επακουμβήσαμε ” μία φρεγάτα τους και πανηγυρίζουμε ,ευτυχώς έχουμε κάτι να πούμε ,μπήκαν στην αυλή μας και τους “γρατσουνίσαμε ” της δειλίας μας το αφήγημα….και τι να κάνουμε να αναρρωτηθούμε ..

Τόσα χρόνια γιατί δεν έμπαιναν
Γιατί τόσα χρόνια δεν έμπαιναν στην υφαλοκρηπίδα και απλά απειλούσαν συνεχώς με το “σισμίκ ” κ.α
και τώρα υλοποίησαν την απειλή τους .
Την υφαλοκρηπίδα που οι διεθνείς αναγνωρισμένες συνθήκες έχουν καθορίσει εδώ και δεκαετίες .
Γιατί μας φοβόταν …., είναι άκρως ανόητο να σκεφτόμαστε ότι φοβούνται ,πάντα υπέρ αριθμοί και ισχυρότεροι ήταν ,είναι και θα είναι .. δεν άλλαξε τίποτα και το ’21 ήταν μιλιούνια ..

Οι Τούρκοι μας πήραν χαμπάρι..
Και όμως είναι θρασύδειλοι ,αλλά και πονηροί ,μας “διαβάζουν” ,μας καταλαβαίνουν πόσο δειλοί γίναμε .. .
χάσαμε κάτι ,αόρατο που λέγεται “πνεύμα “..
Έτσι αντιλαμβάνονται πότε έχουμε θάρρος και αποφασιστικότητα ,πνεύμα βουλής και δυνάμεως να αντιδράσουμε και γνωρίζουν ,εάν θα αντιδράσουμε ..

Πνεύμα βουλής και δυνάμεως
Τα επτά πνεύματα του Θεού ,της “Θείας Χάριτος ” ,φωτίζουν κάθε άνθρωπο και λαό που παραμένει κοντά στον Χριστό ,όσο απομακρύνεται ο άνθρωπος από τον Θεό ,αποστατεί ,τότε η “χάρις ” που δίνει σοφία ,σύνεση , φόβο Θεού , γνώση ,ευσέβεια αλλά και Βουλή και δύναμη ,εξασθενεί ,χάνεται ,σβήνει .
Τότε εκλεγείς Κυριάκο και ο Κυριάκος την Κατερίνα και θριαμβολογούμε γιατί αυτοί είναι εμείς δυστυχώς ..
Αυτό οι Τούρκοι το κατάλαβαν ,εξασθένησε μέσα μας το “φως ” .. γίναμε ένας λαός “Κατερίνα ” και “Κυριάκος ” ένας λαός προβάτων αλλά χωρίς “λογική ” να ακολουθεί τον σωστό και χρηστό ποιμένα ,μας σφύριξε η δύση και τρέξαμε ξοπίσω της ..

Λαός”σούπερ Κατερίνα”…
Στην πρόεδρο της δημοκρατίας ,φαίνεται το θάρρος μας και πως απειλεί τους Τούρκους και γελάει όλη η Τουρκία ..
Η κυρά Κατερίνα είναι αυτή που είναι ,μιά αλαζόνας άθεη και δικαίωμα της ,αλλά είναι αυτή που όρισε η Θεία πρόνοια για να μας δείξει ποιοι είμαστε σαν λαός..
Θέλουμε να είμαστε ο λαός που μας εκπροσωπεί η σούπερ Κατερίνα ; όπως πιστεύει εκείνη ότι είναι ,γιατί απαξιεί να κάνει τον σταυρό της ,απο το αλαζονικό σύννεφο που ζει και δικαίωμα της ,αλλά τι σχέση έχει με εμάς …ή μήπως και εμείς γίναμε έτσι ; και μάλον γίναμε ,για αυτό μας περιγελούν οι Τούρκοι και δεν θα σταματήσουν ,αλλά θα μας βγει σε καλό στο τέλος θα ξυπνήσουμε μετά τις απανωτές “ξεφτίλες ” δεν θα αντέξουμε ..

Ξεκίνησαν με την Αγία Σοφία
Μπήκαν στην υφαλοκρηπίδα και μπαινοβγαίνουν…
και έπεται συνέχεια με κατάληψη εδαφών μας
Αλλά και πριν την απώλεια του ονόματος Μακεδονία
Στην Αθηνά πλέον δεν κατοικεί Έλληνας ,είναι “εσπεράντο ” η πόλη …
Οι Μουσουλμάνοι αυξάνονται και καταλαμβάνουν περιοχές ,σαν την γάγγραινα που εξαπλώνεται σε ένα άρρωστο σώμα που λέγεται Ελλάδα
Το ένα κακό μετά το άλλο
χωρίς τα αντισώματα που λέγεται “Χάρις ” Θεού..

Λαός “μαλακός ” τι σημαίνει λοιπόν το εθνικό μας “επίθετο ” ;
Λαός “μαλακός ” σημαίνει λαός “αδύναμος ” πνευματικά ,που τείνει να γίνει “δαιμονικός ” με ελάχιστα ίχνη χάριτος μέσα του
“Χάρις ” που φωτίζει ,που τον προστατεύει , δεν υπάρχει ,φύγαμε από τον Χριστό ,ο λαός πλέον άγεται από φόβο μήπως φάει το πρόστιμο ,μήπως αρρωστήσει ,μήπως και μήπως και μήπως …
Χάσαμε τον αγιασμό..
Όπως αγιάζεται το νερό και γίνεται άφθαρτο , αγιάζει και προστατεύεται και το σώμα και η ψυχή του ανθρώπου στην εκκλησία .
Έχει χάσει την βουλή και την δύναμη του ,που του έδινε η ειλικρινή σχέση με τον Χριστό και την Παναγιά ,με τους Αγίους και τον Θεό ..και που τον προστατεύει μυστικά ,αόρατα .πνευματικά ,θαυματουργικά ..γίναμε φοβικοί ,ελπίζω να καταλαβαίνεται γιατί..
Όταν σε βάζουν και Κυριακή να δουλέψεις ,να μην πάς ούτε λεπτό εκκλησία

Το “πνεύμα ” φόβου και πονηριάς μας κατέλαβε εδώ και καιρό ..
Είναι σαν να έχεις “συντροφιά ” έναν που σε φοβίζει ,σου βάζει ιδέες συνέχεια και εσύ τις πιστεύεις ,έως σε κάνει εμμονικό ,φοβικό και στο τέλος σε παίζει στα δάχτυλα και σε ελέγχει ,σε σκλαβώνει …

Εκκλησία και μάσκα
Αυτό φαίνεται όταν μπαίνουμε στην εκκλησία με “φίμωτρο ” αγνοώντας τον “Παντοκράτορα” στον τρούλο….. αλλά και παντού ,κυκλοφορούμε σαν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ , φοβούμενοι τον Χαρδαλιά και το πρόστιμο ,φοβούμενοι γενικά τα πάντα ,τον διπλανό μας , τον αέρα που αναπνέουμε …

Η έλλειψη χάριτος ,πίστης στον Θεό ,έχει αποτέλεσμα να είμαστε “άβουλοι ” και “ανίσχυροι ” σαν λαός πλέον ,αλλά και οι κυβερνήτες μας ,αφού αυτοί είναι που μας αξίζουν ,εμείς τους εκλέξαμε και μάλιστα τους αποθεώνουμε ,αφού δεν χορταίνουν διαγγέλματα και αποθέωση με ύφος για κλαμματα .. .

Η “αποκάλυψη ” μας ..
Ο καθένας αυτές τις μέρες που διανύουμε ,αποδεικνύει με την στάση του τελικά τι έχει κρυμμένο στην καρδιά του πνεύμα πονηρίας και φόβου τον έχει καταλάβει ή πνεύμα βουλής και δυνάμεως ..

Υ.Γ
Αν θέλει ο Θεός θα καταλάβεις..
Το κείμενο αυτό δεν προτείνετε για “τυφλούς ” ,όσο και να προσπαθείς να περιγράψεις τον ΗΛΙΟ σε έναν τυφλό επιμένει πως δεν υπάρχει ,αδυνατεί να τον “δει” και εκνευρίζεται όταν κάποιος άλλος τον βλέπει ,αντί να κάνει προσπάθεια να ανοίξει τα μάτια του …
Έτσι είναι και τα “πνευματικά ” ,άνθρωπος τυφλός με βλάβη πνευματική ,δηλαδή “βλαμμένος ” αλαζόνας και υπερήφανος ,δεν μπορεί να καταλάβει δυστυχώς ,γιατί δεν θέλει να καταλάβει ,αλλά και επιτίθεται σε όποιον τον “σκουντάει ” μήπως ξυπνήσει
θεωρεί εαυτόν αλάνθαστο και τέλειο ,που μπορεί να κρίνει τα πάντα από εκεί ψηλά ,
Κάνει όμως μεγάλο “κρότο ” η σίγουρη πτώση ,όσο πιο ψηλά ανεβάζεις τον εαυτό σου , τόσο πιο μεγάλο είναι το στραπάτσο ,ειδικά στον θάνατο …καταλαβαίνεις το “μεγαλείο ” που ζούσες τι ήταν ..
Μην ασχολείστε πάνω από δύο προσπάθειες με “βλαμμένους ” σχολιαστές ..
Ένας Θεός ξέρει ,αν κάποτε η πρόνοια του Θεού ,θα τους οδηγήσει στην αφύπνιση και στον φωτισμό ,να δούν τον Θεό . Μπορεί να τους συμβεί κάτι στην ζωή “να φάνε χώμα ” και η αλαζονεία τους να γυρίσει εναντίον τους και μόνο αν ζητήσουν τον Θεό να τους θεραπεύσει ..
Αυτό θα συμβεί μόνο ,αν ο Θεός γνωρίζει ότι θα θεραπευτούν ,ειδάλλως τους αφήνει στην φούσκα τους ..

Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας

loading...