Άλλο Φλώρος στο όνομα….. Και άλλο φλώρος στην πράξη…. Τα σέβη μου Στρατηγέ μου!!!

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, όταν έλαβε χώρα η τραγωδία στο Μάτι.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, κάνεις από την Πυροσβεστική δεν ζήτησε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων.
Με δική του πρωτοβουλία, ο αντιστράτηγος – τότε – Φλώρος απέστειλε σωστικά συνεργεία στις πληγείσες περιοχές της Αττικής:

«Έδωσα εντολή πρώτον σε ένα αρματαγωγό με προσωπικό της Ζ-ΜΑΚ (επίλεκτη μονάδα) και λέμβους να κατευθυνθεί στην περιοχή Ραφήνα -Μάτι, δεύτερον σε λόχο της Ζ-MAK οδικώς από τη Νέα Πέραμο να κατευθυνθεί στο λιμάνι της Ραφήνας με 14 έως 15 λέμβους . Επίσης έδωσα εντολή σε ελικόπτερο διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού από τη βάση ελικοπτέρων Κοτρωνίου και σε ένα ελικόπτερο CH-47 Σινούκ το οποίο προσθαλασσώθηκε στην περιοχή του κόλπου Ραφήνας και άφησε δύο λέμβους με διασώστες. Επίσης ζήτησα από μια φρεγάτα Σκοπούν από τον κόλπο Καρύστου να πλεύσει βόρεια στην περιοχή και να αναλάβει καθήκοντα «Οn scene commander».

Όλα αυτά τα έκανε μόνος του ο Φλώρος «χωρίς να μας ζητηθεί ο,τιδήποτε από κανένα».
Και όχι μόνο δεν ζήτησαν καμία συνδρομή του στρατού, αλλά «σύνδεσμος» της Πυροσβεστικής στο Πεντάγωνο φέρεται να ζητούσε την μετάβαση ελικοπτέρου -το οποίο επιχειρούσε στο Μάτι- στην Κορινθία!
Δεν είναι, τελικά, τυχαίο που κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν. Ο Φλώρος, που τότε έκανε ό,τι μπορούσε ως υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, τώρα ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέτυχε την άμεση κινητοποίηση και των τριών σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων, μόλις οι Τούρκοι βγάλανε αιφνιδιαστικά το στόλο τους νοτίως της Ρόδου και του Καστελλορίζου.
Δυστυχώς, εκτός από στελέχη σαν το Φλώρο, υπάρχουν και στελέχη σαν το Ματθαιόπουλο, για τα οποία οι τελευταίες αποκαλύψεις και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μάς έχουν αφήσει άναυδους.

Άλκης ο Στρατηγός

πηγη

loading...