Ο Τραμπ φέρεται να χτυπάει τον δισεκατομμυριούχο δωρητή Σέλντον Άντελσον

Ένα τηλέφωνο μεταξύ του GOP Sheldon Adelson και του προέδρου Trump έγινε εκνευριστικό την περασμένη εβδομάδα αφού ο Trump έκανε την εκστρατεία επανεκλογής του, ρωτώντας τον Adelson γιατί δεν έκανε περισσότερα για να τον κρατήσει στον Λευκό Οίκο, ανέφερε η Politico , προκαλώντας στους αξιωματούχους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να ανησυχούν αν ο Adelson θα κρατούσε τις βρύσες.

Ο Πρόεδρος Donald Trump στέκεται στη σκηνή με τον Sheldon Adelson (L) κατά τη διάρκεια του Ισραηλινού Αμερικανικού Συμβουλίου … [+] (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ MANDEL NGAN / AFP ΜΕΣΩ GETTY IMAGES)

Την περασμένη εβδομάδα ο Adelson –που εκτιμά το Forbes αξίζει πάνω από 29 δισεκατομμύρια δολάρια– κάλεσε τον Trump για να συζητήσει το νομοσχέδιο και την οικονομία για την ανακούφιση των κοροναϊών.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Τραμπ περιστράφηκε στην επανεκλογή του και αντιμετώπισε τον Adelson, ο οποίος έχει δωρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε προσπάθειες υπέρ του Τραμπ και του GOP, για το γιατί δεν έκανε περισσότερα για να βοηθήσει την εκστρατεία, σύμφωνα με την έκθεση της Politico , την οποία ανέφερε. βασίστηκε σε τρεις ανώνυμες πηγές εξοικειωμένες με την κλήση.

Μόλις εξαπλώθηκε η είδηση, οι αξιωματούχοι του GOP ανησυχούσαν ότι ο Τραμπ έδιωξε έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές του, ενώ η εκστρατεία αγωνίζεται να αντισταθμίσει μια πλημμύρα των δημοκρατικών σούπερ PAC συγκέντρωση χρημάτων.

Σύμφωνα με την Politico, αξιωματούχοι που προσπάθησαν να εξομαλύνουν τα πράγματα με τον Adelson μπορεί να ήταν πολύ αργά και οι κοόρτες του Adelson δήλωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν ο δισεκατομμυριούχος θα συνεχίσει να δωρίζει.

Έξω από ομάδες συγκέντρωσης χρημάτων που υποστηρίζουν τον Τζο Μπάιντεν έχουν συγκεντρώσει σχεδόν τρεις φορές το χρηματικό ποσό έναντι εκείνων που υποστηρίζουν τον Τραμπ , αφήνοντας τους Ρεπουμπλικάνους απελπισμένους για βοήθεια από την τάξη των δισεκατομμυριούχων.

Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, η εκστρατεία του Τραμπ και η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων κατάφεραν να ξεπεράσουν την εκστρατεία Μπάιντεν, σύμφωνα με την Washington Post.
ΒΑΣΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ

Ο Adelson είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές του Trump και του Republican Party . Τον Ιούλιο ο Adelson και η σύζυγός του Miriam δώρισαν 25 εκατομμύρια δολάρια στο Senate Leadership Fund, ένα σούπερ PAC που υποστηρίζει κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας, όπως ο ηγέτης της πλειοψηφίας Mitch McConnell του Κεντάκι και ο Joni Ernst της Iowa. Από το 2016 το ζευγάρι του Λας Βέγκας έχει δώσει στο super PAC πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Το 2018, ο Adelson έδωσε δωρεά πάνω από 123 εκατομμύρια σε εκστρατείες και πολιτικές επιτροπές δράσης.

Ντάνιελ Κασάντι

loading...