Αδιανόητες ταχύτητες για σερφάρισμα στο διαδίκτυο «έπιασαν» στο Λονδίνο

Σε μια κοινωνία που κινείται με ρυθμούς αγώνων ταχύτητας ενώ παράλληλα εξελίσσεται διαρκώς, με το χρόνο μας να είναι πλέον περιορισμένος, το μόνο δεδομένο είναι πως θα επιλέγαμε καθετί που θα μας εξασφάλιζε τη δυνατότητα πως δεν θα δαπανούσαμε ούτε επιπλέον λεπτό.

Εξαίρεση δεν αποτελεί ο κόσμος του διαδικτύου. Δεν είναι λίγες οι φορές που στον καθένα μπορεί να έχει συμβεί να προσπαθεί να εισέλθει σε μια σελίδα και εκείνη να φορτώνει με πολύ αργό ρυθμό, ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει άμεση ανάγκη για σύνδεση. Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο με αξεπέραστες ταχύτητες είναι το μεγάλο «στοίχημα» πολλών εταιριών, αλλά οι μηχανικοί της KDDI Research, από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, είναι εκείνοι που δημιούργησαν την πιο γρήγορη ταχύτητα στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, φθάνει τα 178.000.000 megabit το δευτερόλεπτο ή 178 terabits/δευτ. ή αλλιώς 22.25 Terabyte! Η ταχύτερη διαθέσιμη ταχύτητα στους καταναλωτές είναι σήμερα 10Gbps, στην Ιαπωνία. Ακόμη και η σύνδεση που αναπτύχθηκε από το Δίκτυο Επιστημών Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής φθάνει στα 400Gbps.

Οι μηχανικοί της KDDI Research ανέπτυξαν νέες τεχνολογίες για να περάσουν περισσότερα δεδομένα μέσω της υπάρχουσας εγκατάστασης οπτικών ινών. Το μεγαλύτερο μέγεθος από την τρέχουσα υποδομή έφθασε τα 4,5THz, ενώ ορισμένες νέες τεχνολογίες το αύξησαν στα 9THz. Αυτό το νέο σύστημα το ανεβάζει στα 16,8THz.

Το ευρύτερο εύρος ζώνης είναι αποτέλεσμα του νέου Geometric Shaping (GS). Προκειμένου να χωρέσουν περισσότερες πληροφορίες χωρίς παρεμβολές, αυτά τα μοτίβα συνδυασμών σημάτων αλλάζουν τη φωτεινότητα, τη φάση και την πόλωση των μηκών κύματος. Το υβριδικό σύστημα είναι αποτέλεσμα διαφορετικών συνδυασμών υφιστάμενων τεχνολογιών ενίσχυσης.

Η εγκατάσταση χρησιμοποιεί την υπάρχουσα ρύθμιση των οπτικών ινών και η ενσωμάτωση αυτής της νέας τεχνολογίας θα ήταν σχετικά ευκολότερη και φθηνότερη σε σύγκριση με άλλες πειραματικές έρευνες σε αυτόν τον τομέα. Εξάλλου, θα χρειαζόταν μόνο η αναβάθμιση των ενισχυτών κι όχι η αντικατάσταση των καλωδίων.

loading...