Καταδικασμένος για εγκλήματα σεξ, αλλά χωρίς θύματα

Ο Χάμπρικ εργάστηκε ως μαθητευόμενος εργάτης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ανακαινίζοντας σπίτια γύρω από το Βανκούβερ, την Ουάσινγκτον και σε ένα βενζινάδικο γειτονιάς τα σαββατοκύριακα. Μεγάλο μέρος της υπόλοιπης ζωής του ήταν online. Ήταν σκληρός, συγκεντρώνοντας μια συλλογή από περισσότερα από 200 παιχνίδια. Οι άνθρωποι του είπαν ότι δεν ήταν έξυπνο να αποκόπτεται τόσο πολύ από την πραγματικότητα, αλλά η ζωή του στο Διαδίκτυο ένιωσε πλούσια. Ως πλοίαρχος μπουντρούμι στα Dungeons & Dragons, ελέγχει τα πεπρωμένα άλλων παικτών. Ως πολεμιστής βίντεο, ήταν γνωστός στο διαδίκτυο από τον nom de guerre του και έστειλε συνεχώς μηνύματα στους συναδέλφους παίκτες, ιδιαίτερα στον καλύτερο φίλο του, τον Simon. Αν και οι δύο δεν είχαν συναντηθεί ποτέ αυτοπροσώπως, τα τελευταία χρόνια ζευγαρώθηκαν ως συμπαίκτες τους παίζοντας Rainbow Six Siege και Rocket League και έγιναν κοντά.

Στα 20, ο Χάμπρικ ζούσε στο σπίτι με τη μητέρα του για να εξοικονομήσει χρήματα για το κολέγιο, όπου ήλπιζε να μελετήσει το σχεδιασμό παιχνιδιών. Ήταν ένας άγριος αναγνώστης που θα μπορούσε να χτυπήσει ένα μυθιστόρημα φαντασίας 1.000 σελίδων σε δύο ημέρες. Οι άνθρωποι του άρεσαν? τους έκανε να γελούν. Όταν ζούσε και η μητέρα του σε μέρη που είχαν κλαμπ επιτραπέζιων παιχνιδιών, ήταν τακτικός. Και η καλοσύνη του θα μπορούσε να είναι εκπληκτική. Θα περνούσε ένα πρωί δίνοντας σάντουιτς στους πεινασμένους.

Το πρόβλημα, ήξερε, ήταν ότι ήταν σπασίκλας. Μερικές φορές ήταν πολύ ανοιχτός με τους ανθρώπους. Ως αγόρι, έπαιρνε φάρμακα για τη ΔΕΠΥ Η μητέρα του, η Κάθλεν, τον περιγράφει στοργικά ως «εσωστρεφή, ευαίσθητο, ανώριμο, ντυμένο, γυμνό γιο». Είναι πολύ κοντά. Θα τον παρακινούσε να βγάλει περισσότερα, αλλά δεν ήταν κάποιος που μπορούσε να συναντήσει γυναίκες σε ένα μπαρ. Διαδικτυακά, ήταν διαφορετικό. Ξεκινώντας όταν ήταν 18 ετών, μερικές φορές το μήνα, έκανε κλικ στην ενότητα Casual Encounters του Craigslist, αναζητώντας σεξ. Υπήρχαν τόσες πολλές λίστες, αλλά όταν προσπάθησε να στείλει μηνύματα, ήταν σπάνιο να λάβει απάντηση. Εάν οι άνθρωποι ανταποκρίνονταν, συχνά σκοτεινόταν μετά από μερικά email

Οι χρήστες έπρεπε να πιστοποιήσουν ότι ήταν 18 ετών και άνω, αλλά τότε η Craigslist δεν επαλήθευσε την ηλικία των χρηστών. Οι άνθρωποι περιέγραψαν την εμφάνισή τους σε προσωπικές διαφημίσεις και στη συνέχεια έστειλαν φωτογραφίες που δεν ταιριάζουν. Κάποιοι φαινόταν να απολαμβάνουν το ρόλο. Κάποτε απάντησε σε μια θέση που περιγράφει έναν ελκυστικό 21χρονο, αλλά όταν έφτασε στη διεύθυνση που του έδωσε, ένας γέρος απάντησε στην πόρτα. Βγήκε από εκεί γρήγορα. Καμιά φορά, λειτούργησε: Τα τελευταία χρόνια, έκανε σεξ με πέντε ή έξι γυναίκες που συνάντησε με αυτόν τον τρόπο.

Μια Παρασκευή μετά τη δουλειά τον Φεβρουάριο του 2017, ο Χάμπρικ συναντήθηκε με μια ανάρτηση Casual Encounters “w4m” (γυναίκα που ψάχνει για άνδρα).

Ευχαριστούμε που διαβάσατε τους Times.Εγγραφείτε στο The Times

«Το σπίτι του Jus gamer gurl κάθεται στην ηλιόλουστη μέρα», διάβασε. «Μπορούμε να συνομιλήσουμε αρκεί να μην μου αρέσει!»

Ο Χάμπρικ έστειλε email. “Ακούγεται διασκεδαστικό. Τι παιχνίδι παίζεις; “

«ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΛΙΕΝ», απάντησε ο Gamer Gurl.

«Ξεχάστε το σεξ», έγραψε ο Χάμπρικ «Επιτρέψτε μου να έρθω να παρακολουθήσω, δεν το έχω καταλάβει ακόμη», προσθέτοντας ότι ήταν 20 ετών. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ο Gamer Gurl απάντησε ότι ήταν 13 ετών.

Ο Χάμπρικ ήταν μπερδεμένος. “Γιατί δημοσιεύσατε μια διαφήμιση στο craigslist εάν είστε 13; Εννοείς 23; “

Ζήτησε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και άλλαξαν γραπτά μηνύματα, ανταλλάσσοντας φωτογραφίες. Ο Gamer Gurl ήταν όμορφος, σκέφτηκε, αν δεν τον φώναζε: Μεγάλα μάτια, χαριτωμένο λευκό καπάκι, απαλό χαμόγελο, κοιτώντας την κάμερα γαλήνια με ένα πραγματικά ωραίο σετ ακουστικών.

Αντάλλαξαν μερικά κείμενα σχετικά με το σεξ. «Μπορώ να είμαι πολύ άσχημος αν σε δουλεία» πληκτρολόγησε. Ήλπιζε ήδη για κάτι περισσότερο από το σεξ.

«Δεν βγαίνω πολύ», έστειλε μήνυμα. «Νιώθω σαν να μιλήσουμε μπορεί να πάει κάπου. Είσαι όμορφη και παίκτης. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω παρέα μαζί σου. 🙂 “

«Αυτό είναι kewl», απάντησε ο Gamer Gurl. «Γουατ που τρώνε πράγματα :)»

“Ναι, θα το κάνω ακόμα :)”

“Ω το άτακτο μου μπού.”

Ήταν ένα περίτεχνο παιχνίδι; Και πάλι ισχυρίστηκε ότι ήταν 13. Η φωτογραφία φάνηκε να λέει μια διαφορετική ιστορία και η καρέκλα παιχνιδιού στην οποία καθόταν φαινόταν πολύ ακριβή για ένα παιδί. Χρησιμοποίησε αργκό που ένας 13χρονος πιθανότατα δεν θα το γνώριζε, όπως το “FTP” – “[εκφραστικό] η αστυνομία” – που προήλθε από το χιπ χοπ της δεκαετίας του ’80. Οι χυδαίες και ο χιούμορ φαίνεται πολύ ενήλικες. Τα κείμενά της ήταν γεμάτα “lol” s. Ήταν ανώριμη έφηβος; Ή ένας πονηρός ενήλικας;

Οι κατευθύνσεις της οδήγησαν πολύ συγκεκριμένες για 13.

Ο Χάμπρικ έστειλε γραπτά μηνύματα ότι θα οδηγούσε ένα κόκκινο Prius – τη μητέρα του – και ο Gamer Gurl απάντησε ότι θα φορούσε ένα γκρι φούτερ και σχισμένο τζιν.

Ήταν 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι στο προάστιο του Βανκούβερ. Αφού σταμάτησε για προφυλακτικά, έφτασε στις 7 μ.μ., τρεισήμισι ώρες μετά τα πρώτα τους email. Ήρθε στην πόρτα όπως είπε, με σκισμένα τζιν και γκρι φούτερ, τόσο όμορφη όσο η φωτογραφία της. Δεν έμοιαζε καθόλου 13, περισσότερο σαν να ήταν στα 20 της.

«Το καταφέρατε», φώναξε και κουνήθηκε για να ακολουθήσει, τα έγγραφα του δικαστηρίου θα έδειχναν αργότερα. Όταν μπήκε μέσα, εξαφανίστηκε κάτω από ένα διάδρομο. Ξαφνικά δύο αστυνομικοί που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα εμφανίστηκαν από ένα πίσω δωμάτιο, του διέταξαν να ξαπλώσει στο πάτωμα και να τον χειροπέδες.

“Τι συμβαίνει?” Ρώτησε ο Χάμπρικ.

“Θα σας συμβουλέψουμε ότι είστε υπό σύλληψη.”

“ΕΝΤΑΞΕΙ γιατι?” αυτός είπε.

«Θα τα εξηγήσουμε όλα σε μια στιγμή», απάντησε ένας από τους αξιωματικούς.

«Είναι δυνατόν να μιλήσω με τη μαμά μου;» ρώτησε αργότερα.

“Αυτό δεν είναι δυνατό τώρα.”

Από το 2015, σχεδόν 300 άνδρες σε πόλεις σε ολόκληρη την πολιτεία της Ουάσιγκτον συνελήφθησαν σε διαδικτυακά αρπακτικά ζώα, τα περισσότερα από τα οποία διευθύνονταν από την κρατική περιπολία και με την ονομασία Operation Net Nanny. Οι άνδρες κυμαίνονται από 17 έως 77 ετών, αν και περίπου το ένα τέταρτο είναι 25 ετών ή νεότεροι. Έως και δύο δωδεκάδες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα τσίμπημα και κατηγορήθηκαν για απόπειρα βιασμού ενός παιδιού, όπως ήταν ο Jace Hambrick, παρόλο που δεν είχαν εμπλακεί πραγματικά παιδιά. Τα email και τα κείμενα που προσφέρουν σεξ γράφονται από μυστικούς αξιωματικούς. Τα «κορίτσια» στις φωτογραφίες δεν είναι 13. Είναι αστυνομικοί, συνήθως οι νεότερες γυναίκες της δύναμης.

Για την επιβολή του νόμου, τα τσιμπήματα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πραγματοποίηση συλλήψεων κακουργήματος υψηλού προφίλ και την εξασφάλιση καταδικαστικών αποφάσεων. Τον Ιούνιο του 2016, ο Τζον Γκάρντεν, ένας αστυνομικός κρατικής περιπολίας, έστειλε email σε έναν συνάδελφο στρατιώτη για να τον ενώσει σε ένα τσίμπημα στο Σποκέιν. «Δείτε αν μπορείτε να παίξετε» και «να συνομιλήσετε με κάποια παιδιά», έγραψε, σύμφωνα με την κατάθεση δικαστηρίου. Το ποσοστό καταδίκης σε υποθέσεις που υποβάλλονται σε δίκη είναι περίπου 95 τοις εκατό, αν και οι περισσότεροι δεν φτάνουν τόσο μακριά. Υπάρχει τέτοια ντροπή που σχετίζεται με ένα σεξουαλικό έγκλημα, πόσο μάλλον ένα παιδικό έγκλημα σεξουαλικού εγκλήματος, που η πλειοψηφία των κατηγορουμένων παραδέχεται ότι είναι ένοχη αντί να αντιμετωπίζει κριτική επιτροπή. Τουλάχιστον πέντε από τους άνδρες αυτοκτόνησαν, συμπεριλαμβανομένου ενός 66χρονου που πιάστηκε στην ίδια επιχείρηση με τον Χάμπρικ, ο οποίος στη συνέχεια κατέφυγε στην Καλιφόρνια. Καθώς η αστυνομία κινήθηκε εκεί για να κάνει τη σύλληψη, ο άντρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Μια ανάλυση των αρχείων του δικαστηρίου στο Washington State, καθώς και συνεντεύξεις με την αστυνομία και τους εισαγγελείς, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι από τους άντρες που συνελήφθησαν δεν έχουν κακομεταχείριση. Ένας ισχυρός προγνωστικός παράγοντας της επιθετικής συμπεριφοράς είναι η εμμονή με την παιδική πορνογραφία, αλλά κατά τη σύλληψή τους, σύμφωνα με την κρατική περιπολία, το 89% δεν έχει κανένα στην κατοχή του και το 92% δεν έχει ιστορικό βίαιου εγκλήματος. Ωστόσο, καταδικάζονται, κατά μέσο όρο, σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκισης χωρίς πιθανότητα αποφυλάκισης, σύμφωνα με την ανάλυσή μου για τις 271 συλλήψεις που κατάφερα να επιβεβαιώσω. (Η κρατική αστυνομία υπολογίζει ότι ο μέσος όρος είναι λίγο πάνω από πέντε χρόνια.) Μόλις απελευθερωθούν, οι άνδρες παρατίθενται στο μητρώο του σεξ-παραβάτη του κράτους για τουλάχιστον 10 χρόνια – και συχνά για τη ζωή. Ωστόσο, σχεδόν όλοι είχαν παγιδευτεί στην Επιχείρηση Net NannyΤο χτύπημα με το οποίο συνελήφθη ο Χάμπρικ ήταν κοινοπραξία μεταξύ της κρατικής περιπολίας και της αστυνομίας του Βανκούβερ.

Εικόνα«Ο Gamer Gurl», ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα αξιωματικός Heather Janisch του αστυνομικού τμήματος στο Βανκούβερ του Wash.Πίστωση…Αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ

Οι άνδρες που πιάνονται σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να καταλήξουν να εξυπηρετούν περισσότερο χρόνο από τους άνδρες που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση και βιασμό πραγματικών παιδιών. Ενώ δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να συγκρίνουν τις καταδίκες μεταξύ διαφορετικών κρατών σε τέτοια αρπακτικά, ο ποινικός κώδικας της Ουάσιγκτον έχει ορισμένες ιδιαίτερα δρακόντειες διατάξεις που οδηγούν σε ασυνήθιστα μακρές ποινές. Το νομικό πρότυπο για τη σύλληψη αστυνομικών τσίμπημα δεν είναι υψηλό. Ο νόμος της Ουάσιγκτον επιτρέπει στους μυστικούς αξιωματικούς να χρησιμοποιούν «εξαπάτηση, απάτη ή τέχνασμα». Μπορούν να ψεύσουν τη συμπάθεια ή τη φιλία. Η αστυνομία χρειάζεται μόνο να αποδείξει ότι ο στόχος τους έκανε ένα «ουσιαστικό βήμα» για να συναντήσει τον μυστικό αξιωματικό. Στην περίπτωση του Χάμπρικ, αυτό το βήμα ακολουθούσε τον αξιωματικό στο σπίτι. Μπορεί επίσης να σταματά να αγοράζετε προφυλακτικά ή ακόμα και να σταθμεύετε κοντά στο σπίτι.

Οι ένορκοι που υπηρετούν σε υποθέσεις Net Nanny συχνά εκφράζουν έκπληξη ότι η υπεράσπιση δεν υποστηρίζει παγίδευση. Στην πραγματικότητα, μια υπεράσπιση παγίδευσης σχεδόν ποτέ δεν είναι επιτυχής σε υποθέσεις τσίμπημα, σύμφωνα με την Τζέσικα Ροθ, καθηγήτρια ποινικού δικαίου στη Σχολή Νομικών Σχολών του Benjamin N. Cardozo στη Νέα Υόρκη. Στις περισσότερες ποινικές δίκες, οι εισαγγελείς παρουσιάζουν την εκδοχή τους για τα γεγονότα και ο δικηγόρος υπεράσπισης προσπαθεί να ανοίξει αρκετές τρύπες στον λογαριασμό του για να δημιουργήσει εύλογη αμφιβολία στο μυαλό των ενόρκων. Αλλά η παγίδευση είναι μια καταφατική υπεράσπιση που απαιτεί ουσιαστικά από τον εναγόμενο να παραδεχτεί αδίκημα («Ναι, έγραψα εκείνα τα κείμενα που μιλάνε για σεξουαλική επαφή με ένα 13χρονο»), ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζοντας ότι χειραγωγήθηκε από την αστυνομία σε να κάνεις κάτι που δεν θα έκανε κανονικά (να μιλάς για σεξ με 13χρονο). Σε περιπτώσεις παγίδευσης, οι κατηγορούμενοι συχνά παίρνουν τη θέση να δώσουν την πλευρά τους στην ιστορία, η οποία σπάνια λειτουργεί υπέρ τους. «Ακόμα και το πιο νομικό άτομο, που υπόκειται σε διασταυρούμενη εξέταση, μπορεί να φαίνεται αναξιόπιστο», λέει ο Roth. Από τις σχεδόν 300 συλλήψεις από την πολιτεία της Ουάσιγκτον, κατάφερα να βρω μόνο μία υπόθεση στην οποία ένα εφετείο έριξε τις κατηγορίες για εγκλωβισμό.

Η κρατική περιπολία επισημαίνει το ποσοστό καταδίκης ως επιβεβαίωση της επιτυχίας του Net Nanny: «Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν μια καλή λειτουργία που είναι νόμιμη και δομικά ορθή και πολύ αποτελεσματική στη σύλληψη και δίωξη εκείνων που προτίθενται να προκαλέσουν βλάβη στα παιδιά». Τα διαδικτυακά τραγούδια είχαν ευρεία και θετική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την πολιτεία. Τα συνέδρια ειδήσεων παρακολουθούνται καλά. Τα δελτία ειδήσεων επανεκτυπώνονται κατά λέξη, ιδίως από έγγραφα της μικρής πόλης. Μια ιστορία ειδήσεων KOMOείπε ότι οι άνδρες αντιμετώπισαν κατηγορίες για βιασμό παιδιών, αν και η κατηγορία ήταν πραγματικά απόπειρα βιασμού παιδιών. Ένας τίτλος στο The Lakewood Patch διάβαζε, “22 Child Sex Predators Nabbed.” Τα δελτία ειδήσεων της Washington State Patrol περιγράφουν τους άντρες που συνελήφθησαν ως «επικίνδυνους σεξουαλικούς αρπακτικούς», αν και δεν έχουν ακόμη καταδικαστεί για σεξουαλικό έγκλημα. Οι στατιστικές που παρέχονται από την κρατική αστυνομία μπορεί επίσης να είναι παραπλανητικές, δημιουργώντας την εντύπωση ότι εκατοντάδες παιδιά ήταν στα πρόθυρα του βιασμού. Όταν η αστυνομία αναφέρει ότι οι μισές περιπτώσεις των συλληφθέντων ανδρών αφορούν «παιδιά ηλικίας 11 ετών και κάτω», η πραγματικότητα είναι ότι τα μισά φανταστικά παιδιά στα σενάρια που γράφτηκε από την αστυνομία ήταν 11 ετών ή νεότερα.

Σε ένα email του Δεκεμβρίου του 2015 στους προϊσταμένους του, ο κυβερνήτης της αστυνομίας, Roger Wilbur, έγραψε γιατί θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα τσιμπήματα: Σε σύγκριση με άλλες ποινικές υποθέσεις που μπορεί να διαρκέσουν ένα χρόνο ή περισσότερο, μπορεί να οδηγήσουν σε φυλάκιση λίγων ετών, κοστίζουν εκατοντάδες ανθρωποώρες και εξακολουθούν να έχουν ως αποτέλεσμα μόνο μία σύλληψη, αυτή είναι μια σημαντική απόδοση της επένδυσης. Μαθηματικά, κοστίζει μόνο 2.500 $ ανά σύλληψη κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης! Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο πιθανής επίθεσης, υπάρχει μια ελάχιστη επένδυση που πληρώνει τεράστια μερίσματα. “

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνδρες που πιάστηκαν σε αυτές τις επιδρομές ενέχουν χαμηλό κίνδυνο για το κοινό, σύμφωνα με τον Δρ. Richard Packard, προηγούμενο πρόεδρο του κεφαλαίου της Ουάσιγκτον του Συλλόγου για τη Θεραπεία των Σεξουαλικών Κακοποιητών, και τον Δρ. Michael O’Connell, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολιτείας για σεξουαλικούς παραβάτες, οι οποίοι εξέτασαν περίπου δώδεκα άντρες που συνελήφθησαν σε cyberstings σε όλη την πολιτεία. Λένε ότι σχετικά λίγοι – ίσως το 15% των ανδρών που είδαν – ενέχουν μέτριο έως υψηλό κίνδυνο. Πολλοί έχουν προβλήματα εθισμού, υποφέρουν από κατάθλιψη ή άγχος, είναι αυτιστικοί ή, όπως μου περιέγραψε ο O’Connell, απλά «αξιολύπητοι, μοναχικοί άνθρωποι». Συνέχισε: «Κάποιοι είναι σε γάμους όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είναι κοινωνικά ανίκανοι, αλλά αυτός είναι ο τρόπος να κάνεις σεξ και να κάνεις μια σχέση. Είναι απλώς ηλίθιοι και δεν παίρνουν πολύ καλά μελετημένες αποφάσεις. Δεν έψαχναν παιδιά, αλλά υπήρχε αυτή η διαφήμιση που τράβηξε την προσοχή τους. ” Και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτών που συλλαμβάνονται είναι οι ίδιοι στα τέλη της εφηβείας και στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και μπορεί, σύμφωνα με την τρέχουσα επιστημονική έρευνα, να ασκήσει κακή κρίση, επειδή οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη λήψη κινδύνων δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως.

Κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του, ο Packard εργάστηκε τόσο για εισαγγελείς όσο και για δικηγόρους υπεράσπισης. Η κατάθεσή του συνέβαλε στην αποτροπή της απελευθέρωσης του Robert Lough, που καταδικάστηκε για στραγγαλισμό και βιασμό μιας γυναίκας, της μαχαίρωσε μια ντουζίνα φορές στον κόλπο και την άφησε για νεκρό. Έκανε επίσης αξιολόγηση του Joseph Nissensohn, ο οποίος δολοφόνησε τρία κορίτσια και τώρα βρίσκεται σε ποινή θανάτου. Ο Packard είναι, εν συντομία, καλά γνωστός με την ανθρώπινη ικανότητα για το κακό, αλλά αυτό δεν λέει ότι βλέπει στις περισσότερες περιπτώσεις Net Nanny. «Η συντριπτική πλειοψηφία δεν χρειάζεται να είναι στη φυλακή για να διατηρήσει την κοινωνία ασφαλή», λέει.

Σε μια εθνική μελέτη από το 2017, το 87% των 334 ανδρών που καταδικάστηκαν σε τέτοια τσίμπημα δεν είχαν κανένα ιστορικό προηγούμενων, ταυτόχρονων ή μεταγενέστερων καταδίκων – δεδομένα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Packard και O’Connell. Επί του παρόντος, περίπου 150 άντρες που καταδικάστηκαν στο τσίμπημα της πολιτείας της Ουάσιγκτον εξακολουθούν να φυλακίζονται. Εάν οι εκτιμήσεις των ψυχολόγων είναι σωστές, έως και 125 από αυτούς μπορεί να μην είναι σεξουαλικές αποκλίσεις και να αποτελούν χαμηλό κίνδυνο για την κοινότητα.

Κάποιοι που πιάνονται από τσίμπημα είναι βίαιοι θηρευτές Πάρτε τον Curtis Pouncy, 60 ετών, του οποίου η ιστορία των βίαιων σεξουαλικών εγκλημάτων περιελάμβανε τον βιασμό ενός 13χρονου κοριτσιού που πήρε από μια στάση λεωφορείου καθώς και ενός 19χρονου σε σημείο μαχαιριού. Τον Αύγουστο του 2018, μετά από μια μακροχρόνια πολιτική δέσμευση, ο Pouncy αφέθηκε ελεύθερος υπό επίβλεψη και μόλις έξι μήνες αργότερα συνελήφθη σε μια Net Nanny τσίμπημα για απόπειρα βιασμού ενός παιδιού. Τώρα εκτίει ζωή στη φυλακή. Ωστόσο, ο νόμος δεν κάνει διάκριση μεταξύ του πραγματικά επικίνδυνου και του χαμηλού κινδύνου. Χωρίς εναλλακτική καταδίκη – η οποία θα μπορούσε να είναι ένας συνδυασμός κοινοτικής εποπτείας από έναν αξιωματικό απαλλαγής, εντολή θεραπείας, σύντομη ποινή φυλάκισης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, παραίτηση από την απαίτηση μητρώου – δεν υπάρχει μέσος δρόμος.

Τον Απρίλιο, καθώς ο Covid-19 εξαπλώθηκε στις φυλακές του έθνους, ο κυβερνήτης της Ουάσιγκτον, Τζέι Ινσέλ, έδωσε πρόωρη απελευθέρωση σε περίπου 1.100 κρατούμενους. Όποιος καταδικάστηκε για βίαιο έγκλημα ή σεξουαλικό αδίκημα, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που έκαναν χρόνο σε υποθέσεις Net Nanny, δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Μετά τη σύλληψη του Jace Hambrick , η αστυνομία έλεγξε την εγκληματική του ιστορία Δεν είχε κανένα. Τους έδωσε άδεια να εξετάσουν το τηλέφωνό του για παιδική πορνογραφία. Δεν βρήκαν κανένα. Έδωσε τη συγκατάθεσή του για αναζήτηση του οχήματός του. Αυτό επίσης δεν εμφανίστηκε τίποτα. Παραιτήθηκε από τα δικαιώματα του Miranda και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Ρώτησαν πόσο συχνά αυνανίστηκε και τι σκέφτηκε όταν το έκανε, ποια είναι τα φετίχ του και τι είδους γυναίκα προτιμούσε.

«Ο τύπος μου είναι ψηλός, κοκκινομάλλης, εκλεπτυσμένος, μορφωμένος, βιβλιοφάγος, γυαλιά», απάντησε, «σε εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι, ξέρετε, επίσης πολύ υπαίθρια».

Τον πίεσαν γιατί ήθελε να κάνει σεξ με έναν 13χρονο. Απάντησε επανειλημμένα ότι δεν πίστευε ότι ήταν 13: Η εικόνα της δεν έμοιαζε με 13. νόμιζε ότι μπορεί να είναι μια ενήλικη γυναίκα που ασχολείται με το παιχνίδι ρόλων. οι άνθρωποι στο διαδίκτυο βρίσκονται συνεχώς ψέματα, οπότε πήγε να δει τον εαυτό του. όταν μια γυναίκα που φαίνεται να ήταν στα 20 της άνοιξε την πόρτα, την ακολούθησε για σεξ.

«Δεν πιστεύω ότι ήρθες εδώ για να επιβεβαιώσεις αν αυτό το κορίτσι ήταν 21 ετών», είπε ο ντετέκτιβ. “Δεν μπορούσες να βοηθήσεις τον εαυτό σου.”

«Εάν ήταν 13 ετών, επρόκειτο να γυρίσω και να φύγω μακριά», είπε ο Χάμπρικ.

Μετά τη σύλληψη έχασε και τις δύο δουλειές του. Κατά τη διάρκεια των 15 μηνών που περίμενε τη δίκη, σπάνια έφυγε από το σπίτι. Ήταν απλώς αδύνατο να εξηγήσουμε στους ανθρώπους τι είχε συμβεί.

Τον Μάιο του 2018, ο Hambrick είχε μια δίκη πάγκου και πήρε τη θέση για λογαριασμό του. Μεταξύ των μαρτύρων ήταν μυστική αστυνομία για το αστυνομικό τμήμα του Βανκούβερ. Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Γκίβενς, ένας μεσήλικας άνδρας, κατέθεσε ότι είχε γράψει όλα τα μηνύματα και τα κείμενα του Gamer Gurl. Η αστυνομία Heather Janisch, ντυμένη με τη στολή της αστυνομίας, είπε στο δικαστήριο ότι είχε ποζάρει για τη φωτογραφία και κάλεσε τον Χάμπρικ στο σπίτι. Κατά τη στιγμή της φωτογραφίας, κατέθεσε, ήταν περίπου 24 – τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη από τον Χάμπρικ.

Ο Χάμπρικ και η μητέρα του ήταν τόσο σίγουροι που θα αθωωθούν που οι δύο γιόρταζαν για καφέ κατά τη διάρκεια μιας εσοχής στο γήπεδο. Όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία, έμειναν μούδιασμα: ένοχοι και στις δύο κατηγορίες, απόπειρα βιασμού παιδιού στο δεύτερο βαθμό και επικοινωνία με ανήλικο για ανήθικους σκοπούς. Με βάση τα email και τα κείμενα, ο δικαστής διαπίστωσε, «ο κατηγορούμενος εξέφρασε σαφώς με λόγια και συμπεριφορά ότι σκόπευε να κάνει σεξ με έναν 13χρονο».

Η πρώτη σκέψη του Χάμπρικ ήταν, αστειεύεται. «Για πρώτη φορά, μου άρεσε πραγματικά, πήγαινα στη φυλακή», είπε αργότερα. «Κοίταξα τριγύρω και είδα τη θεία μου Μαουρέν να κλαίει. Και η θεία μου Σάλι κλαίει. Είδα τη μαμά μου να κλαίει. Και μόλις έσπασα. ” Πριν απομακρυνθεί, του επιτράπηκε να αγκαλιάσει τη μητέρα του. Τρίβει την πλάτη του, σαν να ήταν μικρό αγόρι, οι λυγμοί τους γεμίζουν την αίθουσα.

Μεταφέρθηκε στη φυλακή του Clark County, έψαχνε με λουρί και ντύθηκε με πορτοκαλί σακάκι. «Κάθισα στη γωνία του κελιού, γόνατα στο στήθος μου, αγκαλιάζοντας τα και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω».

Ο δικαστής τον καταδίκασε αργότερα σε 18 μήνες σε ισόβια ζωή και τουλάχιστον 10 χρόνια στο μητρώο του σεξ. Σύμφωνα με το νόμο της Ουάσινγκτον, το συμβούλιο απαλλαγής έχει την επιλογή να επεκτείνει την φυλάκιση παραβατών όπως οι κατηγορούμενοι της Net Nanny.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Kathleen Hambrick, τώρα 55 ετών, μίσθωσε το σπίτι της και αγόρασε ένα RV, το οποίο πλήρωσε μια οικογένεια για να παραμείνει σταθμευμένο στα πίσω αυλή τους από το Washington Corrections Center στο Shelton. Προστατεύει έντονα τον γιο της και σπάνια έχασε μια μέρα επίσκεψης. «Επέλεξα να έχω Jace», λέει. «Ήμουν 30 ετών, δεν ήμουν παντρεμένος, δεν είχα φίλο, γι ‘αυτό διάλεξα έναν άντρα για να πατέρα ενός παιδιού». Η Kathleen έχει κάνει καριέρα ως προγραμματιστής υπολογιστών, μια δουλειά που κάνει για 35 χρόνια και θα μπορούσε να κάνει από το RV Έχει παντρευτεί και χωρίσει τρεις φορές. Η μητέρα και ο γιος ταξίδεψαν μαζί στο Μαρόκο, την Κεντρική Αμερική, το Μεξικό και όλη την Ευρώπη. Αν και δεν ήταν θρησκευτική, κήρυξε καλοσύνη.

Μετά τη δίκη του Jace, η Kathleen ξεκίνησε ένα blog που αποκαλεί Lady Justice Myth, γράφοντας για την αδικία του νομικού συστήματος, συνδέοντας με δικαστικές υποθέσεις και ειδήσεις. Πολλές από τις καταχωρίσεις στο blog της αντιτίθενται στους εισαγγελείς και την αστυνομία. Άλλοι ικετεύουν, “Παρακαλώ μην καταστρέψετε τη ζωή του γιου μου με δια βίου εγγραφή και φυλακή.” Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, το blog είχε 141 ακόλουθους. Η μόνη φωνή για αλλαγή προήλθε από μια μικρή ομάδα γονέων μεσαίων και ανώτερων μεσαίων τάξεων νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν στο Net Nanny. Μοιράζονται νομικές πληροφορίες και παρακολουθούν τις δίκες των γιων του άλλου. Η Kathleen Hambrick γνώρισε τον Dan Wright σε έναν ιστότοπο της Φλόριντα αφιερωμένο στην αμφισβήτηση των νόμων του σεξ-παραβάτη της πολιτείας. Ο Ράιτ, μηχανικός και η σύζυγός του, Τζόλιν, νοσοκόμα, είναι μία από τουλάχιστον έξι οικογένειες νεαρών στρατιωτών που σταθμεύουν στην Κοινή Βάση Lewis-McChord, κοντά στο Τακόμα της Ουάσινγκτον,. που συνελήφθησαν στα τσίμπημα. Όλοι αντιμετώπισαν απαλλαγή από τον στρατό και χρόνια φυλάκισης.

Ο γιος των Wrights, Ezra, ήταν 20χρονος ιδιωτικός στρατός όταν πιάστηκε σε τσίμπημα το 2016. «Ο Ezra είναι καλός άνθρωπος, αλλά δεν είναι ηγέτης», μου είπε ο πατέρας του. «Ο στρατός χρειάζεται ανθρώπους που είναι καλοί στο να ακολουθούν.» Ο Ράιτ ακολούθησε τα κείμενα των μυστικών ντετέκτιβ στο σπίτι του τσιμπήματος και τον Ιανουάριο του 2019 καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού πρώτου βαθμού ενός παιδιού.

Εικόνα
Ο Dan και η Joylyn Wright, γονείς της Ezra.Πίστωση…Jess T. Dugan για τους New York Times

Αναφερόμενος στο καθαρό αρχείο και τη στρατιωτική του θητεία, ο δικηγόρος του ζήτησε από τον δικαστή να του δώσει μια εναλλακτική ποινή που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αναστολή της ποινής φυλάκισης υπέρ της δοκιμασίας. Στην Ουάσινγκτον, υπάρχουν αρκετά κριτήρια για να πληρούν τις προϋποθέσεις για μια εναλλακτική ποινή , και ο Ράιτ πληρούσε εύκολα τέσσερα: Δεν είχε προηγούμενη καταδίκη για σεξουαλικό έγκλημα. καμία προηγούμενη καταδίκη για βίαιο έγκλημα · το αδίκημα δεν είχε ως αποτέλεσμα σημαντική σωματική βλάβη (στην περίπτωση αυτή, καμία σωματική βλάβη) · Προκρίθηκε για ποινή κάτω των 11 ετών. Το εμπόδιο; Για να είναι επιλέξιμοι για την εναλλακτική ποινή, οι κατηγορούμενοι πρέπει επίσης να έχουν «καθιερωμένη σχέση ή σύνδεση με το θύμα».

Δυστυχώς για τον Ράιτ, δεν υπήρχε θύμα στην περίπτωσή του ή σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις. Στην Ουάσινγκτον, ένας άντρας θα μπορούσε να συλληφθεί να αρέσει η ανιψιά του και ενδεχομένως να πληροί τις προϋποθέσεις για εναλλακτική πρόταση, αλλά αν στείλει άσεμνα κείμενα σε έναν μυστικό ντετέκτιβ, δεν το κάνει. Ο δικαστής στην υπόθεση Ράιτ σημείωσε ότι ενώ ο νόμος μπορεί να είναι προβληματικός, εναπόκειται στο νομοθετικό σώμα να τον αλλάξει. Ο νόμος περί εναλλακτικής καταδίκης τροποποιήθηκε τελευταία το 2009, πολύ πριν από την επιχείρηση Net Nanny. Ένας υψηλόβαθμος κρατικός εισαγγελέας μου είπε ότι θα μπορούσε να είναι ότι «αν το γνωστοποιούσε τώρα» το νομοθετικό σώμα, «θα μπορούσαν να κάνουν κάτι γι ‘αυτό». Ο Coreen Schnepf, ένας εισαγγελέας που εδρεύει στο Τακόμα, το βλέπει διαφορετικά.

Οι Wrights είναι συντηρητικοί, θρησκευτικοί άνθρωποι. Ο πάστορας τους κάθισε μαζί τους για μέρος της δίκης. Ενώ η κριτική επιτροπή συζήτησε, η μητέρα, ο πατέρας και ο γιος περίμεναν σε ένα κοντινό πάρκο. «Αγκαλιάσαμε τον Έζρα πριν επιστρέψουμε», έγραψε ο πατέρας του σε ένα σημείωμα στον εαυτό του, «και προσευχηθήκαμε για δύναμη».

Η κριτική επιτροπή τον έκρινε ένοχο. Η Ezra καταδικάστηκε σε ισόβια ζωή 50 μηνών και θα περάσει τουλάχιστον 10 χρόνια στο μητρώο των σεξουαλικών παραβατών.

Μετά τη σύλληψη του γιου του, ο Ράιτ έσκυψε το Διαδίκτυο για αρχεία δικαστηρίου, δημιουργώντας ένα φύλλο Excel που τεκμηριώνει τις περισσότερες από τις σχεδόν 300 υποθέσεις τσίμπημα της πολιτείας της Ουάσιγκτον. Ο Ράιτ ήταν ο πρώτος από τους γονείς που υπολόγισε πόσο καιρό ήταν η μέση ποινή φυλάκισης.

Η ιστορία του πώς η Ουάσινγκτον ενίσχυσε το νόμο της με στόχο τους σεξουαλικούς παραβάτες πηγαίνει πάνω από 30 χρόνια σε έναν άντρα που ονομάζεται Earl Shriner και ένα τρομακτικό έγκλημα. Ο Shriner είχε ένα IQ στη δεκαετία του ’60, και από νεαρή ηλικία παρουσίασε τα προνόμια ενός βίαιου σαδιστή. Όταν ήταν 16 ετών, το κράτος τον κήρυξε «ελαττωματικό παραβατικό» αφού πνίγηκε ένα 7χρονο κορίτσι και οδήγησε τις αρχές στο σώμα ενός 15χρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε μήνες νωρίτερα και είχε δεθεί σε ένα δέντρο.

Το 1977, ο Shriner καταδικάστηκε για απαγωγή και επίθεση σε δύο έφηβες και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Κάποτε είπε σε έναν συμπαίκτη του, σύμφωνα με έναν λογαριασμό στο The Los Angeles Times , ότι φανταζόταν να προσαρμόζει ένα φορτηγό με κλουβιά, ώστε να μπορεί να μαζεύει παιδιά και να κακοποιεί και να τα σκοτώνει. Το 1987, έχοντας εκτίσει ολόκληρη την ποινή του, απελευθερώθηκε από τη φυλακή. Ορισμένες αρχές τον θεωρούσαν πολύ επικίνδυνο για να ζήσει στην κοινότητα και προσπάθησαν να τον περιορίσουν σε κλειδωμένο ψυχιατρικό θάλαμο. Οι κρατικοί αξιωματούχοι σημείωσαν ότι είχε βίαιες φαντασιώσεις και σχεδίαζε να τις πραγματοποιήσει. Αλλά δεν πληρούσε τα νομικά κριτήρια για ακούσια δέσμευση, που απαιτούσε διάγνωση ψυχικών ασθενειών. Ο Shriner πήγε σπίτι και έζησε με τη μητέρα του.

Στις 20 Μαΐου 1989, ο 7χρονος Ράιαν Χάντε βρέθηκε στο Τακόμα, στέκεται στο δάσος κοντά στο σπίτι του. Ήταν σοκαρισμένος, γυμνός. Ο Shriner είχε βιάσει και πνιγεί το παιδί και έκοψε το πέος του.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του Shriner, με ομόφωνη ψηφοφορία, οι νομοθέτες ψήφισαν τον Κοινοτικό Νόμο για την Προστασία , δημιουργώντας ένα από τα πρώτα μητρώα φύλων στη χώρα. Περιέλαβε έναν νόμο περί αστικής δέσμευσης που επέτρεψε να παραμείνουν εγκληματίες όπως ο Shriner σε ένα ψυχιατρικό θάλαμο ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των ποινών τους. Η Ουάσινγκτον έγινε το πρώτο κράτος που εξέδωσε νόμο για τρεις απεργίες, ο οποίος επιβάλλει ποινές ισόβιας κάθειρξης μετά από τρίτη καταδίκη για ορισμένους κακούργους. Λίγα χρόνια αργότερα, μειώθηκε σε δύο απεργίες για ορισμένα σεξουαλικά αδικήματα. Κατά την επόμενη δεκαετία, μια σειρά νέων νόμων και αναθεωρήσεων του υφιστάμενου νόμου μείωσε σημαντικά την πιθανότηταότι οι παραβάτες του σεξ θα πληρούν τις προϋποθέσεις για πιο ελαφρές ή εναλλακτικές προτάσεις Ταυτόχρονα, επέκτεινε τον αριθμό των εγκλημάτων σεξ που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισόβια κάθειρξη. Οι παραβάτες περνούσαν περισσότερο χρόνο στη φυλακή και ο αριθμός των παραβατών στο μητρώο σεξ αυξήθηκε.

Στη Φλόριντα, οι προτάσεις είναι συχνά μικρότερες. Ο Peter Aiken, δικηγόρος υπεράσπισης της Φλόριντα, εκπροσώπησε 45 άνδρες που συνελήφθησαν σε τσίμπημα. Σε 23 περιπτώσεις, μπόρεσε να μειώσει τις χρεώσεις σε αδίκημα χωρίς σεξ, όπως η μη εξουσιοδοτημένη χρήση υπολογιστή. Η προτεραιότητά του είναι να κρατήσει αυτούς τους άντρες από το μητρώο σεξ: «Μόλις βρεθούν στο μητρώο σεξ, οι ιδιοκτήτες δεν θα τους νοικιάσουν. Δεν μπορούν να βρουν δουλειές. Για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, η ζωή τους καταστρέφεται. “

Μόνο λίγοι άνθρωποι που συνελήφθησαν στην Ουάσιγκτον υποβλήθηκαν σε δίκη. Οι εισαγγελείς έχουν χρησιμοποιήσει έναν ποινικό κώδικα που απορρέει από την επιθυμία να περιληφθεί ένα Earl Shriner για να κερδίσει μακροχρόνιες ή ακόμα και ισόβιες ποινές και εγγραφή καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής για άνδρες που παραλήφθηκαν σε επιχειρήσεις Net Nanny. Η Schnepf, η εισαγγελέας στο Τακόμα, λέει ότι σε περιπτώσεις που αφορούν πραγματικά παιδιά, μερικές φορές θα επιλύσει έναν μικρότερο λόγο αντί να διακινδυνεύσει περαιτέρω τραύμα ζητώντας του να καταθέσει. Οι περιπτώσεις Operation Net Nanny είναι διαφορετικές: Οι μάρτυρες είναι όλοι ενήλικες, κυρίως μυστικοί αξιωματικοί και τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέγουν καθιστούν ευκολότερο για αυτήν να παραπέμψει μια υπόθεση σε δίκη και να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ποινή. «Όπου δεν έχουμε θύμα», λέει ο Schnepf, «μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση να διώξουμε τα παιδικά αρπακτικά με διαφορετικό τρόπο».

Το 2017, ο Ντέιβιντ Τζέιμς Γουάλας του νησιού Λόπεζ, Ουάσινγκ, ομολόγησε ένοχο για βιασμό δευτέρου βαθμού παιδιού, για σεξουαλική επίθεση ενός 13χρονου κατά τη διάρκεια ενός έτους. Παραδέχτηκε επίσης, κατά τη διάρκεια μιας ψυχολογικής αξιολόγησης, να κακοποιεί δύο αδέλφια. Ο δικαστής τον καταδίκασε σε τουλάχιστον επτάμισι χρόνια. Την ίδια χρονιά, ο Schnepf πήρε τον Kenneth Chapman του Tacoma, 32χρονο χωρίς προηγούμενες κακομεταχείριση, σε δίκη σε υπόθεση Net Nanny. Ο Τσάπμαν είχε συλληφθεί αφού έστειλε κείμενα σχετικά με τη σεξουαλική επαφή με έναν 11χρονο σε έναν μυστικό αξιωματικό που έπαιζε ως μητέρα του κοριτσιού και στη συνέχεια οδήγησε στο σπίτι. Ενώ ο αστυνομικός μάρτυρας της εισαγγελίας, Sgt Ο Κάρλος Ροντρίγκεζ της Πολιτειακής Περιπολίας της Ουάσιγκτον, είχε εκτενή τεκμηρίωση των μηνυμάτων κειμένου απέτυχε να ηχογραφήσει τηλεφωνήματα με τον Τσάπμαν και ένα βασικό μέρος της κατάθεσής του αντικρούθηκε από έναν συμπατριώτη. Ωστόσο, μετά από συζήτηση για λίγες μόνο ώρες, η κριτική επιτροπή έκρινε τον Τσάπμαν ένοχο για απόπειρα βιασμού πρώτου βαθμού ενός παιδιού, απόπειρα εμπορικής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου και επικοινωνία με ανήλικο για ανήθικους σκοπούς. Καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ο Schnepf αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση Chapman, αλλά είπε ότι είναι κατάλληλη ποινή 10 ετών σε αυτές τις καταστάσεις. Είπε ότι οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στα τσίμπημα της Net Nanny ήταν εξίσου επικίνδυνοι με αυτούς που κατηγορούνταν για επίθεση παιδιών. δεν είχαν πιάσει ακόμα. Τα παιδιά μπορεί να φοβούνται να μιλήσουν, είπε, και όταν το κάνουν, οι ενήλικες συχνά δεν τα πιστεύουν. «Όταν κοιτάζεις την εγκληματική ιστορία, πραγματικά δεν δίνει πλήρη εικόνα για το ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι». Ένας εκπρόσωπος της κρατικής περιπολίας είπε σε ένα email ότι το Operation Net Nanny αντιπροσωπεύει το έργο σοβαρών επαγγελματιών: «Το μυστικό προσωπικό μας πρέπει να προσποιείται ότι είναι μέρος μιας επικίνδυνης, απερίσκεπτης και αδιάφορης κοινότητας σεξουαλικής εκμετάλλευσης που επηρεάζει νόμιμα, ηθικά εκτελεσμένα και ηθικά. επιτακτικές συλλήψεις. “

Ο Ροντρίγκεζ, ένας 27χρονος βετεράνος της Πολιτειακής Περιπολίας της Ουάσιγκτον, έφερε την ιδέα για την Επιχείρηση Net Nanny σε αξιωματούχους κρατικής αστυνομίας το 2015. Έγραψε πολλά από τα κείμενα που χρησιμοποιούσαν «συνομιλούν τα παιδιά» σε σπίτια, προγραμματισμένα τσίμπημα, οργανωμένα εφοδιαστικής και συντονισμός με την τοπική επιβολή του νόμου Στο δικαστήριο, ήταν συχνά ο κύριος μάρτυρας της εισαγγελίας. Εμφανίστηκε επανειλημμένα στα μέσα ενημέρωσης και προσκλήθηκε να μιλήσει στα συμπόσια επιβολής του νόμου. Όταν πήραν συνέντευξη από δημοσιογράφους, ο Ροντρίγκεζ συχνά έπαιζε θολό τόνο. Τον Ιούλιο του 2016, μετά από 13 άτομα συνελήφθησαν για κατηγορίες που αφορούσαν απόπειρα σεξουαλικών εγκλημάτων σε τσιμπήματα στην κομητεία του Σποκέιν, ο Ροντρίγκεζ είπε σε έναν δημοσιογράφο: «Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το πεις: Βιάζουν παιδιά».

Ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί άντρες συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις τσίμπημα μέσα και γύρω από το Τακόμα ήταν επειδή ο Ροντρίγκεζ είχε το γραφείο του εκεί. «Είναι εύκολο για αυτούς να κάνουν επιχειρήσεις εδώ», λέει ο Schnepf. Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας μπορεί να έχουν εγκρίνει την Επιχείρηση Net Nanny, αλλά αρχικά δεν της διέθεσαν πολλούς πόρους. Στην αρχή, ο Ροντρίγκεζ ήταν ένας από τους δύο ή τρεις ντετέκτιβ πλήρους απασχόλησης. Ωστόσο, ο νόμος της Ουάσινγκτον επιτρέπει στην κρατική αστυνομία να ζητήσει δωρεές για να αναλάβει επιχειρήσεις τσίμπημα, και ο Ροντρίγκεζ, εκτός από τη διαχείρισή τους, ήταν ένας χρηματοδότης. Οι περισσότερες δωρεές προέρχονταν από κατοίκους της περιοχής και κυμαίνονταν από $ 25 έως $ 100. Αλλά ένας δωρητής ξεχωρίζει. Το 2015, ο Rodriguez πλησίασε το Operation Underground Railroad, μια μη κερδοσκοπική ομάδα με έδρα τη Γιούτα και την Καλιφόρνια. Το δικό μας περιγράφειως μια οργάνωση κατά της εμπορίας παιδιών που αποτελείται από πρώην «CIA, Navy SEALs και Special Ops operatives» που ταξιδεύουν στον κόσμο, σώζοντας νεαρά θύματα και βοηθώντας τις τοπικές αρχές να διώκουν αρπακτικά. Το OUR έχει προσωπικό πλήρους απασχόλησης 17 ατόμων και διεκδικεί 4.122 διασώσεις από τότε που ιδρύθηκε το 2013. Οι κριτικοί το περιέγραψαν ως επιχείρηση διάσωσης καουμπόη που συχνά παίρνει μαζί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και διασημότητες – Τόνι Ρόμπινς, το αστέρι «Walking Dead» Laurie Holden, Chelsie Hightower του “Dancing With the Stars” – σε διεθνείς αποστολές διάσωσης. Μεγάλο μέρος του ιστότοπού μας είναι αφιερωμένο σε δραστηριότητες συγκέντρωσης χρημάτων: προσκλήσεις για συμμετοχή στο Abolitionist Club (τουλάχιστον $ 5 το μήνα). μια γραμμή ρούχων? νέα για το ετήσιο τουρνουά γκολφ και για διασημότητες.

Μεταξύ του 2015 και του 2018, ο OUR δωρεά περισσότερα από 170.000 $ στις επιχειρήσεις Net Nanny της Washington State Patrol, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημόσια φορολογικά αρχεία. Η πολιτειακή περιπολία της Ουάσιγκτον είναι η μόνη κρατική αστυνομική υπηρεσία στη χώρα στην οποία έχει παραχωρήσει ο OUR. Οι δωρεές ΜΑΣ πλήρωσαν επιπλέον ντετέκτιβ, ξενοδοχεία, φαγητό και υπερωρίες. Ο Ροντρίγκεζ βοήθησε να οργανώσει θετική κάλυψη μέσων για τον οργανισμό. Ωστόσο, η ισχυρή θρησκευτική και πολιτική κλίση της ΜΟΥ το καθιστά παράξενο συνεργάτη για μια δημόσια υπηρεσία όπως η Πολιτειακή περιπολία της Ουάσιγκτον. Ο ιδρυτής, Tim Ballard, ο οποίος κέρδισε περισσότερα από 343.000 $ το 2018, είναι πρώην ειδικός πράκτορας για το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και ασκούμενος Μορμόνος. Κάποτε είπε σε έναν δημοσιογράφο ότι ξεκίνησε ΜΑΣ, αφού του είπε ο Θεός: «Βρείτε τα χαμένα παιδιά».

Αν κάποιος δεν «άνετα να προσεύχεται», είπε σε μια συνέντευξη του 2015 με την Εξωτερική Πολιτική , «δεν θα είναι άνετα να δουλεύουν μαζί μας». Στις αρχές του 2019, όταν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο πολεμούσαν τα σχέδια του Προέδρου Τραμπ για ένα τείχος των συνόρων, ο Ballard εμφανίστηκε επανειλημμένα στο Fox News, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών που φιλοξένησαν οι Sean Hannity και Laura Ingraham, για να υπερασπιστεί τον τοίχο ως τρόπο μείωσης της σωματεμπορίας, επικαλούμενος την εμπειρία του ως πρώην ομοσπονδιακός πράκτορας. Και σε μια διάσκεψη του Λευκού Οίκου τον Φεβρουάριο του 2019 με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής υποστήριξης για τον τοίχο, ο Μπαλάρντ καθόταν δίπλα στον Τραμπ.

Τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με την κατάθεση δικαστηρίου, ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης προειδοποίησε τα μέλη της Διαδικτυακής Εγκλήματος κατά των Παιδιών, ή της ICAC, ενός εθνικού δικτύου ομοσπονδιακών, πολιτειακών και τοπικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, κατά της «εμπλοκής, βοήθειας ή υποστηρίζοντας επιχειρήσεις με την ομάδα του Ballard. Ο καπετάνιος Μάικλ Έντουαρντς, ο διοικητής του τμήματος της ομάδας εργασίας στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το μήνυμα στην πολιτεία και την τοπική αστυνομία μέσω email. Σύμφωνα με τον Έντουαρντς, ο αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι η ΟΥΡ μας δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα εργασίας και ότι καμία ομάδα ειδικής ομάδας δεν θα πρέπει να συνεργαστεί με την ΟΥΡ μας ή να παράσχει στον ΟΡΕ «οποιουσδήποτε πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό, εκπαίδευση».

Οι εκπρόσωποι του Ballard πίεσαν επανειλημμένα τον Rodriguez για κάλυψη ειδήσεων. Σε ένα email του 2016, κάποιος ζήτησε «μια πιο σταθερή δέσμευση ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε κοινά δελτία ειδήσεων και εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης». Ο Ροντρίγκεζ απάντησε: «Δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα με τα μέσα ενημέρωσης». Λίγες εβδομάδες αργότερα, σε μια συνέντευξη στο The Spokesman-Reviewτου Σποκέιν, προέτρεψε το κοινό να δωρίσει στον ΜΑΣ αξιωματούχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης προειδοποίησε τους προϊσταμένους του Ροντρίγκεζ, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου, αλλά τους είπε ότι είχε υποτιμηθεί. Εάν ναι, δεν ζήτησε ποτέ διόρθωση, λέει ο Τσαντ Σόκολ, ο δημοσιογράφος που έγραψε την ιστορία. Τον Αύγουστο του 2019, ο Ροντρίγκεζ μεταφέρθηκε σε μια από τις ελίτ μονάδες της Πολιτειακής Περιπολίας, εκτελώντας τα προσωπικά στοιχεία ασφαλείας για τον Κυβερνήτη Τζέι Inslee. «Συνδ. Ο Ροντρίγκεζ έχει αποδώσει με τίμημα, αξιοθαύμαστα και νόμιμα στον αναπτυξιακό του συντονισμό και υποστήριξη της Επιχείρησης Net Nanny », δήλωσε εκπρόσωπος περιπολίας σε ένα email, προσθέτοντας ότι έδωσε« 27 χρόνια υποδειγματικής υπηρεσίας στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και στο σκοπό της δικαιοσύνης. “

Τον Ιούνιο, ο Ροντρίγκεζ αποσύρθηκε από την Κρατική Περιπολία και μερικές εβδομάδες αργότερα πήγε να εργαστεί για τον ΟΥΡ ως εγχώριος συντονιστής. Το OUR συνεχίζει να διαφημίζει τη σύνδεσή του με την κρατική αστυνομία, δημοσιεύοντας δελτία ειδήσεων στον ιστότοπό του, τα οποία πιστώνονται στο Washington State Patrol, αλλά στην πραγματικότητα επεξεργάζονται εκ νέου από τον web editor του OUR. Διαθέτουν ένα κοινό λογότυπο με τα εμβλήματα των OUR και WSP που συνδέονται, προτρέποντας τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές στο OUR Μία εκπρόσωπος OUR μου είπε σε ένα email ότι «υπήρχε κάποια αρχική προσοχή από την πλευρά της ICAC, αλλά μόλις είδαν πώς λειτουργούσε το OUR, έγιναν συνεργάτες στον αγώνα. ” Το 2017 και το 2018, οι δικοί μας δώρισαν περισσότερα από 470.000 $ στο υποκατάστημα της Ομοσπονδιακής ομάδας εργασίας της Γιούτα.

Δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί ανεξάρτητα ο ισχυρισμός της OUR για 4.122 διασώσεις ή 31 από την κρατική περιπολία. Οι ταυτότητες των παιδιών προστατεύονται σε περιπτώσεις σεξουαλικών παραβατών. Μεταξύ των 271 συλλήψεων Net Nanny που κατάφερα να επαληθεύσω, ωστόσο, κανένας δεν περιλάμβανε φυσική επαφή με ένα πραγματικό παιδί. Η Μαρτίνα Βάντενμπεργκ, η πρόεδρος του Νομικού Κέντρου Ανθρώπινης Διακίνησης, μια εθνική οργάνωση που εκπαιδεύει δικηγόρους για την παροχή pro bono υπηρεσιών σε θύματα εμπόρων πραγματικής ζωής, είναι επικριτική για επιχειρήσεις όπως η Net Nanny. «Αυτά τα τσιμπήματα ξεγελούν τα παιδιά για να εμφανιστούν», λέει. «Η επιβολή του νόμου μπορεί να πάρει δεκάδες σαν μεταφορική ταινία και όταν βλέπετε ποιος έχει συλληφθεί, είναι αξιολύπητο. Σε πολιτείες όπου οι αριθμοί δίωξης είναι χαμηλοί για την πραγματική εμπορία ανθρώπων, τι θεό! Αλλά δεν έχετε βοηθήσει να απελευθερώσετε ένα θύμα ή παιδί.

Ωστόσο, ο αριθμός των ανδρών που έχουν πάει στη φυλακή είναι μετρήσιμος. Από τις 193 υποθέσεις Net Nanny που επιλύθηκαν μέχρι σήμερα που ήμουν σε θέση να τεκμηριώσω, οι 137 κατέληξαν σε ένοχους λόγους. Από τους 42 που δικάστηκαν, οι 40 κατέληξαν σε καταδίκες.

Εάν ένας λόγος για τους οποίους οι άντρες κάνουν ένοχους ισχυρισμούς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να αποφύγουν την σχεδόν οριστική καταδίκη, άλλος είναι το κόστος. Η μητέρα της Jace Hambrick ξόδεψε 50.000 $ σε νομικά έξοδα, αδειάζοντας τις αποταμιεύσεις της και δανείστηκε από την οικογένεια. Η Brenda Chapman, του οποίου ο γιος Kenneth έλαβε τη 10ετή ποινή το 2017, είναι διευθυντής της Boeing. Ενώ οι περισσότεροι άντρες και οι οικογένειές τους βασίζονται σε δημόσιους υπερασπιστές, πούλησε το απόθεμα της Boeing, δανείστηκε από το 401 (k) της και υπέθεσε το σπίτι της για να προσλάβει δικηγόρο, Myles Johnson, τον οποίο ο δικαστής επαίνεσε για την εξαιρετική δουλειά και κορυφαίος ιδιωτικός δικηγόρος προσφυγών, Jason Saunders. Τον Μάρτιο του 2019, ένα κρατικό εφετείο απολύθηκετις δύο πιο σοβαρές κατηγορίες για τις οποίες είχε καταδικαστεί ο Τσάπμαν, γράφοντας στη γνώμη τους ότι έπρεπε να του επιτραπεί να υποστηρίξει την παγίδευση, μια πρώτη για μια υπόθεση Net Nanny. Οι δικαστές σημείωσαν ότι παρόλο που η Τσάπμαν έκοψε κάθε επαφή με τη φανταστική γυναίκα, προτείνοντας μια αιμομιξία συνάντηση με την 11χρονη κόρη της, Ροντρίγκεζ, η οποία έγραφε τα κείμενα, συνέχισε να προσπαθεί να τον δελεάσει.

Ο Τσάπμαν αφέθηκε ελεύθερος αφού πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή, αλλά το εισαγγελέα της κομητείας Kitsap είπε ότι θα επαναλάβει την υπόθεση. Μετά από εννέα μήνες προδικαστικής συνηγορίας από την ομάδα άμυνας των Τσάπμαν, το εισαγγελέα ανέστρεψε τη θέση του, συμφωνώντας να απορρίψει τις δύο πιο σοβαρές κατηγορίες. Ωστόσο, η τρίτη κατηγορία – επικοινωνία με ανήλικο για ανήθικο σκοπό, η οποία είχε τριετή φυλάκιση – ισχύει. Ο Τσάπμαν πρέπει ακόμη να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης για τουλάχιστον 10 χρόνια. Μέχρι σήμερα, η Μπρέντα Τσάπμαν έχει δαπανήσει 160.000 δολάρια σε νομικές αμοιβές.

Στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, νέοι τρόφιμοι μεταφέρουν έγγραφα επεξεργασίας τα οποία ταυτοποιούν τα εγκλήματά τους. Οι σεξουαλικοί παραβάτες έχουν αυτό που είναι γνωστό ως «βρώμικα χαρτιά». Αποφεύγονται, απειλούνται, ξυλοκοπούνται, κακοποιούνται σεξουαλικά. Οι ηγέτες των συμμοριών δεν κάνουν διάκριση μεταξύ «απόπειρας βιασμού» και «βιασμού». Δεν πιστεύουν ότι «αστυνομικό τσίμπημα» όταν βλέπουν «απόπειρα βιασμού ενός παιδιού». Καθώς οι νέοι κρατούμενοι οδηγούνται στην κρατική φυλακή του Shelton, ο Jace Hambrick υπενθύμισε, οι τρόφιμοι κλίνουν στην πύλη στο μπροστινό μέρος των κυττάρων τους και φωνάζουν. «Είσαι θολωτός», είπε. «Ακούτε« φρέσκο ​​κρέας ». Κλαίνε ερωτήσεις από τις βαθμίδες. Είναι σαν μια έρευνα. “

Όταν ο Χάμπρικ αντιμετώπισε τους άλλους κρατούμενους, πανικοβλήθηκε και είπε ότι ήταν λάθος για το «Assault 1». Η ποινή του δεν ήταν αρκετά μεγάλη για μια καταδίκη επίθεσης 1. Οι άλλοι άνδρες φώναξαν, «ύποπτος, ύποπτος!»

«Η βιολοντσέλα μου είπε,« Είναι καθαρά τα χαρτιά σου; »» υπενθύμισε ο Χάμπρικ. Του είπε ότι είχε σπάσει ένα μπουκάλι μπύρας στο κεφάλι ενός άντρα και μετά τον μαχαίρωσε. Είπε ότι η ποινή του δεν ήταν πλέον λόγω «ελαφρυντικών περιστάσεων», αναφέροντας την ADHD του. Ο συγκάτοικος ζήτησε να δει τα χαρτιά του. «Είπε,« Οι μόνοι που δεν δείχνουν τα χαρτιά τους είναι δολοφόνοι και σεξουαλικοί παραβάτες. ποιο είναι αυτό; »« Αυτή τη φορά, ο Χάμπρικ είπε την αλήθεια, εξηγώντας το τσίμπημα του Gamer Gurl. «Για κάποιο λόγο, με πίστευε», είπε ο Χάμπρικ. «Κατάλαβε ότι ήμουν ηλίθιος, αλλά όλοι έχουν τις στιγμές τους».

Ο Χάμπρικ εγκλιματίστηκε. Κέρδισε ένα πιστοποιητικό ξυλουργικής, προσχώρησε στην λέσχη Toastmasters, διάβαζε έντονα, έπαιξε πολλά Scrabble, έκανε φίλους και δεν έλαβε ούτε μία παράβαση. Όταν ένας λευκός εθνικιστής έκλεψε τα ακουστικά του, έμεινε σιωπηλός. Τα πρώτα του Χριστούγεννα στη φυλακή, έδωσε σε κάθε άτομο στη σειρά του ένα πακέτο στιγμιαίου καφέ και δύο καραμέλες. Το περασμένο φθινόπωρο, συνάντησε επιτέλους τον καλύτερό του φίλο πέντε ετών, τον Simon, ο οποίος ταξίδεψε από την Ιντιάνα για να τον επισκεφτεί στη φυλακή.

Ο Χάμπρικ λέει ότι οι επισκέψεις της μητέρας του τον έσωσαν. «Έκαναν την εβδομάδα να περνά γρήγορα, έκαναν τον χρόνο πιο ανεκτό. Ω, Θεέ μου, χωρίς αυτούς, πιθανότατα θα έπαιρνα σε μάχες, πιο ταραγμένος. Απλώς για να είσαι με κάποιον που πραγματικά νοιάζεσαι ή κάποιον που δεν είναι στη φυλακή, μια σύνδεση με το εξωτερικό. ” Συνέχισε: «Η μητέρα μου ήταν το φως σε όλο το σκοτάδι».

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο Χάμπρικ απελευθερώθηκε μετά από ποινή σχεδόν δύο ετών, μια από τις ελαφρύτερες ποινές μεταξύ των 177 καταδίκων που κατάφερα να επιβεβαιώσω σε αυτές τις περιπτώσεις. Η μαμά του τον πήρε στο IHOP για το πρώτο του γεύμα ως ελεύθερος άντρας. Της αγόρασε ένα νέο παλτό από δέρας και έβγαλε τη μπλούζα από τη φυλακή, αφήνοντάς την έξω σε ένα κουτί εφημερίδας.

«Πρέπει να το δωρίσουμε;» ρώτησε.

«Κάποιος θα το πάρει», είπε.

Σίγουρα, όταν βγήκαν μετά το πρωινό, ένας άστεγος άντρας το φορούσε. “Εντάξει;” ρώτησε ο άντρας.

«Γι ‘αυτό ήταν εκεί», είπε ο Χάμπρικ.

Την επόμενη μέρα, ξύπνησε πολύ πριν από την αυγή. Στις βαθμίδες, τα φώτα ανέβηκαν νωρίς για να μετρήσουν το πρωί. Η πρώτη παραγγελία της επιχείρησης ήταν να κάνει check-in με τον νέο του αξιωματικό για την απαλλαγή.

Ως παράνομος σεξουαλικός δράστης, ο Χάμπρικ είχε μια μακρά λίστα περιορισμών. Δεν μπορούσε να είναι πουθενά παιδιά. Χωρίς εμπορικά κέντρα, χωρίς θέατρα, χωρίς παιχνίδια. Δεν του επιτράπηκε να περπατήσει τον οικογενειακό σκύλο σε ένα πάρκο. Δεν του επιτρεπόταν να πίνει μπύρα, ακόμη και στο σπίτι. Πριν ξεκινήσει τις “ρομαντικές σχέσεις”, πρέπει να λάβει άδεια από τον αξιωματικό του, και πριν κάνει σεξ, πρέπει να ενημερώσει τον σύντροφό του ότι είναι σεξουαλικός δράστης. Κάθε μήνα υποχρεούται να καταβάλλει 40 $ αμοιβή για να καλύψει το κόστος της εργασίας του αξιωματικού της αποφυλάκισης και έως και 200 ​​$ επιπλέον για συμβουλευτικές υπηρεσίες με εντολή από το κράτος. Εάν ακολουθήσει τους κανόνες για τα επόμενα 10 χρόνια, μπορεί να υποβάλει αίτηση για κατάργηση από το μητρώο.

Το ραντεβού του Χάμπρικ ήταν για τις 9 π.μ., αλλά έφτασε εκεί στις 7:45 για να είναι ασφαλές. Στη συνέχεια, πήγε στο τοπικό γραφείο του σερίφη για να εγγραφεί και να δακτυλογραφεί. Όταν ήρθε η σειρά του, περπάτησε μέσα από μια πόρτα με μεγάλα μαύρα γράμματα που έγραφαν: Σεξουαλικοί παραβάτες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ο Χάμπρικ άσκησε έφεση στις πεποιθήσεις του Τον Μάρτιο, εγγράφηκε σε ένα διαδικτυακό μάθημα κωδικοποίησης λογισμικού. Μετά από μήνες ψάχνοντας για δουλειά, προσλήφθηκε για δουλειά ενός Σαββατοκύριακου. Εκτός από αυτό, σπάνια φεύγει από το σπίτι.

Ο Michael Winerip, νικητής του βραβείου Pulitzer, ήταν δημοσιογράφος και συντάκτης στο The Times για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχει γράψει εκτενώς το σύστημα ποινικής-δικαιοσύνης.

loading...