Διαζύγιο για πρώτη φορά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο, συνήθως δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Το διαζύγιο είναι μια περίπλοκη νομική διαδικασία και μπορεί να είναι γεμάτη από δυσάρεστες εκπλήξεις και απογοητευτικές καθυστερήσεις. Μια γενική κατανόηση του χρονοδιαγράμματος ενός διαζυγίου και τι είναι πιθανό να συμβεί, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα σε μια δυσάρεστη στιγμή. Η ακόλουθη χρονολογία δίνει μια γενική ιδέα για το πώς προχωρά ένα μέσο διαζύγιο.

Το διαζύγιό σας μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό λόγω των διαφορών μεταξύ των κρατικών νόμων ή λόγω συγκεκριμένων ζητημάτων μεταξύ εσάς και του συζύγου σας.

1. Για να ξεκινήσει το διαζύγιο, ένας από τους συζύγους επισκέπτεται ένα δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού. Ο δικηγόρος εκεί συντάσσει μια αναφορά (επίσης γνωστή ως καταγγελία), δηλαδή ένα νομικό έγγραφο που λέει γιατί ο σύζυγος θέλει διαζύγιο και πώς αυτός ή αυτή θέλει να το διευθετήσει οικονομικά, επιμέλεια παιδιών και άλλα θέματα.

2. Ο δικηγόρος υποβάλλει την αναφορά ή την καταγγελία στο δικαστήριο.

3. Ο δικηγόρος ή το δικαστήριο διασφαλίζει ότι η αναφορά / καταγγελία επιδίδεται στον άλλο σύζυγο, μαζί με μια κλήση που απαιτεί την απάντηση του συζύγου.

4. Ο σύζυγος που έχει αναφορά / καταγγελία πρέπει να απαντήσει εντός ορισμένου χρόνου (συνήθως περίπου τρεις εβδομάδες). Η απάντηση αναφέρει εάν ο / η σύζυγος συμφωνεί ή όχι με την αναφορά / παράπονο. Εάν δεν απαντήσει στην αναφορά / παράπονο, το δικαστήριο υποθέτει ότι συμφωνεί με τους όρους του. Η απάντηση δείχνει πώς ο σύζυγος θα προτιμούσε να ασχοληθεί με τις αποφάσεις διαζυγίου.

5. Το ζευγάρι ανταλλάσει τα έγγραφα και τις πληροφορίες σχετικά με ζητήματα όπως η περιουσία και το εισόδημα. Εξετάζοντας αυτές τις πληροφορίες, το ζευγάρι και το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει πώς θα χωριστεί η περιουσία και ποιός θα ασχοληθεί με την υποστήριξη των παιδιών και τη διατροφή.

6. Μερικές φορές, το ζευγάρι μπορεί οικειοθελώς να επιλύσει όλα τα προβλήματά τους μέσω της διαμεσολάβησης ή διακανονισμού.

7. Εάν επιτευχθεί συμφωνία, η συμφωνία διακανονισμού εμφανίζεται στο δικαστή σε μια άτυπη ακρόαση. Ο δικαστής θα κάνω μερικές βασικές ερωτήσεις και αν κάθε πλευρά συμφωνεί τότε υπογράφεται η συμφωνία.

8. Αν ο δικαστής εγκρίνει τη συμφωνία, δίνεται στο ζευγάρι διάταγμα διαζυγίου που δείχνει αυτό που συμφώνησαν. Αν δεν το εγκρίνει ή, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία από το ζευγάρι , η υπόθεση θα πάει σε δίκη.

9. Στη δίκη, οι δικηγόροι παρουσιάζουν αποδεικτικά στοιχεία και επιχειρήματα για κάθε πλευρά, και ο δικαστής αποφασίζει τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της επιμέλειας παιδιού και την επίσκεψη, του παιδιού και του συζύγου, και της περιουσίας. Μόλις ο δικαστής έχει πάρει την απόφασή του, ο δικαστής εκδίδει το διαζύγιο.

10. Μπορεί να γίνει έφεση αν η απόφαση του δικαστή δεν είναι αποδεκτή στο ανώτερο δικαστήριο. Αλλά είναι ασυνήθιστο για ένα εφετείο να ανατρέψει την απόφαση ενός δικαστή. Επίσης, να θυμάστε ότι η επίλυση συνήθως, δεν μπορεί να προσβληθεί, αν και οι δύο σύζυγοι συμφωνούν σχετικά με τους όρους τους.

loading...