Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

Απορία προκαλεί γιατί η Υπουργός Παιδείας παραχώρησε συνέντευξη τύπου σήμερα για να μας ενημερώσει πως δεν ξέρει ακόμα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα το πράξει αυτό την 1η Σεπτεμβρίου.

Πάντως αυτό που ξέρει η Υπουργός Παιδείας είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα παιδιά, νήπια και εφήβους καθώς και δασκάλους-καθηγητές για το καλό μας και το καλό φυσικά των συγκεκριμένων προϊόντων και όσων δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Η παρομοίωση της μάσκας με τη ζώνη ασφαλείας μόνο ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς η απόφοιτος του Harvard University θα όφειλε να γνωρίζει για την οδική συνείδηση λαών, όπως οι Σουηδοί και τόσοι άλλοι που “έβαλαν τα παιδιά τους οι ασυνείδητοι χωρίς ζώνη στα οχήματα τους”. Ο αριθμός των τροχαίων και θανάτων ημερησίως στην Ελλάδα υπερβαίνει τα θύματα του COVID-19 κανείς όμως από την Πολιτεία δεν απαγόρευσε την κυκλοφορία κ.Κεραμέως, αφήνοντας τους Έλληνες να σκοτώνονται, με ή χωρίς ζώνη, καθημερινώς.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Κεραμέως αποφάσισε και ανέλαβε την ευθύνη της πολύωρης, καθημερινής χρήσης μάσκας από νήπια και ανήλικα παιδιά και οφείλουμε όλοι μετά την υπογραφή της απόφασής της και τη δημοσίευσή της να τηρήσουμε την εντολή της. Αν το κόστος υπερβεί την ωφέλεια θα φανεί σύντομα εξάλλου και θα “δράξει” τις δάφνες ή την καταδίκη, ανάλογα.

Δεν ακούσαμε πάντως πολλά για την περίφημη τηλε-εκπαίδευση που δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ ούτε για την εκ περιτροπής διδασκαλία που θα δημιουργούσαν καλύτερες συνθήκες στις αίθουσες.

Σίγουρα η κ. Κεραμέως γνωρίζει κάτι παραπάνω για το λόγο που θα συνωστίζονται τα παιδιά μας στις τάξεις αλλά απαγορεύεται η είσοδος με μάσκες πάνω από 2 άτομα σε καταστήματα των 40τμ διαλύοντας την οικονομία μας…

loading...