Οι Πύργοι Τραμπ στην Τουρκία..κατά τ άλλα σιγά μη δεν είναι κολος και βρακί με τον Ερντογαν!

H συχνή εναλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ έχει οδηγήσει πολλούς αναλυτές στο συμπέρασμα πως η φιλική στάση του Αμερικανού Προέδρου προς την Τουρκία και τον ίδιο τον Ερντογάν συνδέεται με τις οικονομικές εξαρτήσεις και επενδύσεις που διαθέτει ο Τραμπ στην Τουρκία.

Ο Τραμπ και η οικογένειά του έχουν εδώ και καιρό επιχειρηματικούς δεσμούς με την Τουρκία. Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι οι δυο πύργοι Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Οργανισμός Trump περιγράφει τα κτήρια στον ιστότοπό του ως «ορόσημο στην ιστορική πόλη της Κωνσταντινούπολης» και σημειώνει ότι είναι ο πρώτος και μοναδικός πύργος γραφείων και κατοικιών στην Ευρώπη, με γραφεία, διαμερίσματα και πολυτελή καταστήματα. Η Washington Post ανέφερε ότι ο Οργανισμός Τραμπ πληρώθηκε μέχρι τα 10 εκατομμύρια δολάρια για να βάλει το όνομα του Τραμπ στα δύο κτήρια.

Τον Απρίλιο του 2012 η κόρη του Αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, ευχαρίστησε τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν επί τη ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των Πύργων Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση των θέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οικογένειας Τραμπ, η Ιβάνκα πραγματοποίησε επαγγελματικά ταξίδια στην Τουρκία το 2009, το 2010 και το 2012.

O τουρκικός σύνδεσμος

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο βασικός επιχειρηματικός σύνδεσμος της Ιβάνκα Τραμπ στην Τουρκία ήταν ο Μέχμετ Αλί Γιαλτσιντάγκ, γαμπρός του ιδρυτή της Dogan Holding, Aydin Dogan, δημιουργός πίσω από τους Πύργους Trump στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Yalcindag θεωρεί τον εαυτό του στενό φίλο του Τραμπ και της οικογένειάς του. Αφού οι Dogans επένδυσαν 400 εκατομμύρια δολάρια στους Πύργους, ο Trump είπε «έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη φιλία και μια σχέση μαζί τους».

Η εκδοχή των New York Times

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι New York Times έγραψαν ότι ο όμιλος των επιχειρήσεων Τραμπ δεν κατέχει στην πραγματικότητα το τουρκικό κτήριο. Η αλήθεια είναι, λένε οι ΝΥΤ, ότι το 2010 ο Τραμπ έδωσε την άδεια στους Τούρκους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν το όνομά του έναντι αμοιβής. Ωστόσο το όνομα του τουρκικού κτηρίου «αναγκαστικά» συνδέεται με τις επιχειρήσεις Τραμπ.

loading...