Σενέρ Λεβέντ προς Νίκο Αναστασιάδη: Άνοιξε τις πόρτες Νίκο, έρχονται οι απελευθερωτές μας

Τι είχαμε πει; Ήρθαν. Έχυσαν αίμα. Την πήραν. Την διχοτόμησαν. Έμειναν. Δεν ήταν αρκετό όμως, δεν ήταν. Δεν ήταν αρκετός ο βορράς. Θέλουν να γυρίζουν και στον νότο. Γεύτηκαν τον Πενταδάκτυλο. Θα γευτούν και το Τρόοδος. Τίμησαν εμάς. Θα τιμήσουν και τα αδέλφια μας τους Ελληνοκύπριους.

Άνοιξε τις πόρτες Νίκο, άνοιξε! Κάνε δρόμο στους απελευθερωτές μας. Να πάρουν λίγο αέρα στον Μακρύδρομο. Να χαρούν και στο λιμάνι της Λεμεσού μετά από το λιμάνι της Κερύνειας. Όποιος θέλει να κάνει ναμάζι, να προσευχηθεί στο τζαμί της Πάφου. Το απαιτεί ο Τουφάν από εσένα. Ο πρόεδρος του «αριστερού» κόμματός μας.

Σίγουρα τον γνωρίζεις. Αν δεν τον γνωρίζεις, ρώτα τον Άντρο Κυπριανού. Είναι ο πιο στενός του εταίρος στον βορρά. Συνεργάζονται. Δεν ξέρω αν έλαβαν μαζί και αυτή την απόφαση. Θέλουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης στο νησί για τους έποικους.

Άντε να δούμε. Άνοιξε τις πόρτες στους καταγόμενους από την Αλεξανδρέττα, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Άδανα. Άκουσε τον Τουφάν. Αλλιώς εγώ δεν ανακατεύομαι. Θα παραπονεθεί για εσένα στον κόσμο. Κοίτα τι λέει:

«Δεν είναι κάτι που μπορούμε να χωνέψουμε το γεγονός ότι δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν στον νότο οι καταγόμενοι από την Τουρκία άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα εδώ και 40-45 χρόνια. Πρέπει να μπορέσουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι αυτό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματα το να γίνεται μια τέτοια διάκριση ανάμεσα στους ανθρώπους».

Μπράβο μωρέ Τουφάν! Αν δεν ήσουν εσύ, θα τελειώναμε εμείς σε τούτα εδώ τα μέρη! Άκουσες κύριε Νίκο; Άκουσες; Αναλόγως συμπεριφέρσου. Εμείς κάναμε ό,τι ήταν να κάνουμε. Τους δώσαμε σπίτια. Τους δώσαμε χωράφια. Τους δώσαμε δάνεια. Τους δώσαμε υπηκοότητα. Τους δώσαμε δικαίωμα ψήφου. Τι άλλο να τους δώσουμε;. Τώρα είναι η δική σας σειρά. Δώστε και εσείς.

Θαυμάζω τον Τουφάν και το κόμμα του. Άδικα μήπως έχει στενές σχέσεις μαζί τους το δικό σας ΑΚΕΛ; Έδωσε υπόσχεση και για να τους κάνει πολίτες της ομόσπονδης δημοκρατίας. Και μάλιστα όχι μόνο 120 χιλιάδες. Όλους. Όσους υπάρχουν εδώ. Έτσι.

Μήπως δεν είναι άνθρωποι και αυτοί; Μην κάνεις διακρίσεις. Μην τυχόν και πεις αυτός είναι κατακτητής και αυτός είναι ντόπιος. Και ο κατακτητής είναι άνθρωπος. Και ο εισβολέας είναι. Ρώτα τον Κυπριανού γι’ αυτά. Μήπως άδικα αγκάλιασε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο σπίτι του; Μόνο έτσι αγκαλιάζεται ένας άνθρωπος με τον κατακτητή του.

Αν δεν ήξερε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο του CTP με το οποίο έχει στενές σχέσεις στον βορρά, μήπως θα συνεργαζόταν μαζί του; Κοίτα για παράδειγμα. Ποιος έδωσε τίτλους ιδιοκτησίας στα αδέλφια μας που ήρθαν από την Τουρκία για τα σπίτια και τα εδάφη σας που πήρε ο τουρκικός στρατός αποσπώντας τα από εσάς; Το CTP! Το κόμμα του Τουφάν. Όπως γίνεται αντιληπτό, το ΑΚΕΛ δεν ξέχασε καθόλου αυτή την καλοσύνη. Γι’ αυτό πάντα έλεγε CTP. Κατάλαβέ το και εσύ Νίκο, κατάλαβέ το. Άκουσε τον Τουφάν. Αλλιώς θα ανοίξει μπελάς στο κεφάλι σου. Η Ευρώπη δεν συγχωράει τις διακρίσεις.

Μην τυχόν και χαλάσεις χατίρι στον Τουφάν. Να μείνει μεταξύ μας, όμως είναι από τους ευνοούμενους και του Ταγίπ Ερντογάν. Είναι στον δρόμο του Ταλάτ. Κάθεται όταν του πει κάτσε και σηκώνεται όταν του πει σήκω, όπως ο Ταλάτ. Τραγουδάει εμβατήρια λέγοντας «Άγκυρα, Άγκυρα, ωραία Άγκυρα», όπως ο Ραούφ Ντενκτάς. Δεν θα θίξει την Τουρκία. Λιώνει όποιον την θίγει. Απέδειξε την ενηλικίωσή του.

Στις 22 Ιανουαρίου 2018. Ήταν στη Βουλή όταν εμείς δεχόμασταν πετροβολισμό. Ετοιμαζόταν να υποσχεθεί στην τιμή και στην αξιοπρέπειά του ότι θα κάνει την ΤΔΒΚ να ζήσει εσαεί. Δεν έβγαλε καν το κεφάλι του έξω να δει. Μόνο κοίταξε από τη χαραμάδα της κουρτίνας. Και κατάπιε την γλώσσα του.

Δεν είπε έστω και μία κουβέντα γι’ αυτή την προσπάθεια λιντσαρίσματος. Μέχρι σήμερα σώπασε. Και πήρε μπράβο από τον Ταγίπ Ερντογάν. Απέδειξε την προσήλωσή του. Η Αριστερά μας είναι πιο πιστή από τη Δεξιά μας στον απελευθερωτή μας.

Ιδού, λόγω αυτών των εξαιρετικών επιτυχιών του, ο Τουφάν κατήλθε υποψήφιος για την προεδρία της δημοκρατίας τώρα. Ελπίζω τα αδέλφια μας από την Τουρκία θα του δώσουν αυτό που δικαιούται στις κάλπες! Και δεν θα πάνε άδικα αυτές οι υποσχέσεις του. Όμως, δεν είμαι βέβαιος. Από τις κάλπες βγαίνουν και ψήφοι και λύκοι. Τώρα πλέον ό,τι είναι τυχερό του Τουφάν. Και μάλιστα ενώ τα αδέλφια μας από την Τουρκία έχουν το δικό τους κόμμα. Δηλαδή, αφού υπάρχει το αυθεντικό, γιατί να ψηφίσουν την απομίμησή του;

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

loading...