Τούρκος απόστρατος: Οι λέξεις “Αιγαίο” και “Αγαμέμνων” δεν είναι ελληνικές, αλλά… τουρκικές!

Το… τερμάτισε ο Τούρκος απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος θέλησε να κάνει… γλωσσολογική ανάλυση και υποστήριξε ότι ονομασίες «Αιγαίο» και «Αγαμέμνονας» δεν είναι ελληνικές, αλλά… πρώτο-τουρκικές.

Συγκεκριμένα σε συζήτηση για την κρίση στην ανατολική Μεσόγειο σ’ εκπομπή του φιλοκυβερνητικού CNN Türk, ο αξιωματικός ακούγεται να λέει (μετάφραση από tourkikanea.gr) : «Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα. Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη Αιγαίο. Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους. Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς. Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά. Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά. Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη».

Ο Καρακούς πήγε ακόμα παρακατω λέγοντας πως ακόμη και το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα των Μυκηνών, έχει … τουρκικές ρίζες. «Όπως γνωρίζετε στον πόλεμο της Τροίας το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα προέρχεται από τις λέξεις Aga και memnun, αυτό το Aga προέρχεται από τους Ακά Τούρκους και δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες».

Οι δηλώσεις του αντιμετωπίστηκαν με καυστικά σχόλια ακόμα και από Τούρκους χρήστες στα social media, ωστόσο είναι ενδεικτικό όχι μόνο του τι πιστεύει ένα μεγάλο κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας.

*Στο βίντεο μετά το 2:02:07

loading...