Το ρωσικό κράτος θα διανέμει το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί

Εξακολουθεί να ισχύει το σενάριο για τη δωρεάν διανομή του από το φθινόπωρο στους Ρώσους πολίτες.
Το ρωσικό κράτος πρόκειται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως διαβεβαίωσε η Μόσχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνηση γίνεται γνωστό ότι:

«Σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ρωσία, συμπεριελήφθη στη λίστα των φαρμάκων, ο τρόπος διανομής των οποίων αποφασίζεται από την κυβέρνηση. Αυτό θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε τα αποθέματα του φαρμάκου στις περιοχές (σ.σ. της χώρας) και θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν έλλειψης».

Αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί
Στον απόηχο των νέων ανακοινώσεων για το “Sputnik V”, πριν από λίγο ο επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, Αλεξάντερ Γκούνμπουργκ, αποκάλυψε πως σε έναν μόλις μήνα από σήμερα θα αρχίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί Ρώσων πολιτών.

Θυμίζουμε πως το “Sputnik V”, το οποίο έχει επικριθεί ιδιαίτερα από τους…ειδικούς της Δύσης όπως είναι ο πολέμιος του Τραμπ Δρ.Φάουτσι, κατοχυρώθηκε ως το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τον ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν την περασμένη βδομάδα.

Ήδη χθες Σάββατο, το ρωσικό Υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό πως άρχισε και επίσημα η παραγωγή του “Sputnik V”.

Στη Ρωσία πλανάται η αισιοδοξία πως μπορούν να παραχθούν έως και 500 εκατομμύρια εμβόλια τους επόμενους 12 μήνες, αριθμός που υπερκαλύπτει κατά πολύ τον πληθυσμό της αχανούς χώρας.

.

Με την…υπογραφή Πούτιν
«Το πρώτο παγκοσμίως εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα καταχωρηθεί στη Ρωσία σε λίγες ημέρες. Ρώσοι επιστήμονες πέρασαν τα απαραίτητα στάδια δοκιμών και απέδειξαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Το φάρμακό μας έχει αντιμετωπίσει επαρκώς την επιδημία και τώρα δίνει ελπίδα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάποτε ο Σοβιετικός δορυφόρος άνοιξε το δρόμο για την ανθρωπότητα στο διάστημα, τώρα το Ρωσικό εμβόλιο θα ανοίξει το δρόμο για το μέλλον χωρίς COVID-19, μάσκες και κοινωνική απομόνωση».

Το παραπάνω μήνυμα το έστειλε ο Πούτιν την περασμένη Τρίτη, ο οποίος κατά την ανακοίνωση καταχώρησης του εμβολίου αποκάλυψε πως ήδη εμβολιάστηκε η μία του κόρη.

loading...