Προβολή της χρήσης μάσκας ΠΑΝΤΟΥ με έμφαση τους νέους – Η πρόταση-«βόμβα» επιδημιολόγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Άραγε θα τα δούμε και αυτά το επόμενο διάστημα;
Η χρήση μάσκας, παρά τα όσα μας έλεγαν μέχρι πριν μερικούς μήνες, γίνεται «ευαγγέλιο» για το σύνολο του επιστημονικού κόσμου στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Πολύς λόγος γίνεται μάλιστα το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας αναφορικά με την χαλαρή έως την -κατά περίπτωση- ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων όσον αναφορά στη χρήση μάσκα αλλά και στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Έτσι η γνωστή για τις πολύκροτες απόψεις της καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, πρότεινε μία ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση στη διάδοση της χρήσης μάσκας στις νεαρές ηλικίες.

Η ίδια μάλιστα, όπως θα ακούσετε στο παρακάτω απόσπασμα, επέμεινε πως θα πρέπει να προβληθούν πολύ περισσότερο οι «καλές πρακτικές», ενώ ιδιαίτερα για τη νεολαία προανήγγειλε επικοινωνιακή εκστρατεία για τη χρήση μάσκας ακόμη και μέσα από τα «είδωλα» των νέων:

«Νομίζω ότι πέρα από το γενικό πρόβλημα της νυχτερινής διασκέδασης, υπάρχουν και πολλά άλλα βήματα που μπορούμε να πάρουμε. Ένα απλό πράγμα που θα περίμενα και θα ευχόμουν να κάνουν όλοι αυτοί που επηρεάζουν τα νέα παιδιά, οι αγαπημένοι τραγουδιστές, οι ράπερ, οι influencers είναι να αισθανθούν την ευθύνη που και οι ίδιοι έχουν να παρουσιασθούν με μάσκες στη σκηνή. Να φτιάξουν ίσως συγκροτήματα ή μουσικά και τραγούδια που να καλούν τη νεολαία να προσέξει»:

Τα σχόλια περισσεύουν:

loading...