ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά

Εθνική επιτυχία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας την τμηματική συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου με την μειωμένη επήρεια της Μεγαλονήσου Κρήτης ανατρέποντας το Διεθνές Δίκαιο και την εκφρασμένη από πλήθος επισήμων συμπεριλαμβανομένου και του απερχόμενου πρέσβη των ΗΠΑ κ.Πάϊατ ότι τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ΑΟΖ.  Το ίδιο και ελληνόφωνα κανάλια ενημέρωσης τουρκικής ιδιοκτησίας.

Αν η μειωμένη επήρεια της Κρήτης των 8.336 τ.χ. αποτελεί εθνική επιτυχία και όχι ατιμωτικό δεδικασμένο για το εγγύς μέλλον και την περιοχή των Δωδεκανήσων και της Ανατ.Μεσογείου θα φανεί είτε στη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας είτε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που ξαφνικά και συμπτωματικά θυμήθηκε να αναφέρει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός εχθές, 6 Αυγούστου 2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εξελέγη για να διαλευκάνει με εντολή του λαού την εθνική ντροπή της παραχώρησης της  μίας και μοναδικής Μακεδονίας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τη χώρα σε μία ύφεση χωρίς προηγούμενο, να ενταφιάσει κάθε οικονομική και κοινωνική προοπτική της για τα επόμενα χρόνια, να οδηγήσει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο οσονούπω, να χάσει τη στήριξη του λαού και το χειρότερο όλων να αφήσει ανέπαφη την ανθελληνική τουρκολάγνα νομενκλατούρα που εργάζεται πυρετωδώς για το ατομικό και οικογενειακό συμφέρον της ενάντια στο εθνικό συμφέρον.

Την πύρρειο νίκη-αποτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έβρο και Καστελόριζο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπέσκαψε με τη χθεσινή συμφωνία όπου πλέον το ζητούμενο είναι ποια θα είναι η επήρεια της μικρότερης σε έκταση Ρόδου των 1406 τ.χ. και του ελάχιστου σε έκταση Καστελόριζου των 9 τ.χ. στην ελληνική ΑΟΖ. Πόσο υπέδαφος θα παραχωρήσουμε σε άλλα Κράτη για να παραμείνει στην εξουσία ο αποτυχημένος Κυριάκος Μητσοτάκης που διαλύει χώρα και ΑΕΠ. Πόσο θα ικανοποιήσουμε τις τουρκικές διεκδικήσεις ακόμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά την αποτυχημένη συνταγή του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα όταν παρέδωσε τη Μακεδονία πιστεύοντας ο αδαής ότι θα παραμείνει ή θα ξανάρθει στην εξουσία και μιλούσε και εκείνος για εθνική επιτυχία ενάντια στη μακραίωνη πεποίθηση του λαού και του έθνους.

Το πολιτικό μέλλον του Κ.Μητσοτάκη είναι θολό πλέον και τα τεχνάσματα τύπου Τσίπρα, όπως η εμπλοκή στο εθνικό έγκλημα των βουλευτών και κομμάτων μέσω της ψηφοφορίας  στη Βουλή και η τρομοκρατία του COVID-19 δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι δημοσκοπήσεις για ενίσχυση του επικοινωνιακού προφίλ του. Ας πάει μία βόλτα στον Πόρο να δει τις συνέπειες της εθνικής πολιτικής του σήμερα.

Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, κατώτερος των προσδοκιών και επέλεξε να κυβερνήσει χωρίς το λαό από την επόμενη ημέρα της εκλογής του. Η μέντορά του ζητά τώρα την πίστη του και αυτός απλόχερα τη δίνει εις βάρος του υπεδάφους της Ελλάδας που κάποτε τίμησαν αξιωματικοί εν ζωή αλλά και άλλοι με το αίμα τους.

Η Ελλάδα αναζητεί έναν πολιτικό με τόλμη που θα εμπνεύσει και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Έλληνες, θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδό τους και θα υπερασπισθεί την κοινή λογική και το εθνικό ιδεώδες ακόμα, αγωνιζόμενος και πολεμώντας για αυτά, χωρίς Εφιάλτες.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν θα αργήσει να φανεί όσο και αν το ξενόδουλο τουρκολάγνο και ελληνόφωνο λόμπι πατάει στο σβέρκο την Ελλάδα και το λαό της λούζοντας τον με διαφθορά. 

Μερικά ερωτήματα, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα, κύριε Μητσοτάκη, να εκχωρείται υπέδαφος της Ελλάδας σε άλλο Κράτος; Ποιος σας έδωσε τη δημοκρατική εντολή να παρακολουθείται άφωνος την απόπειρα δολοφονίας ενός δημοσιογράφου χωρίς κανένα σχόλιο και αντίδραση, χωρίς κανέναν ένοχο; Ποιος σας είπε ότι μπορείτε να κρύβεστε πολιτικά πίσω από Επιτροπές και να καταστρέφεται τη ζωή των Ελλήνων;

Είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεστε τα σημεία των καιρών και τον τελικό νικητή. Το μεταπολιτευτικό σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας και μετατροπής της σε αποικία χωρίς ταυτότητα έχει αποτύχει και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Για ένα βρώμικο συρτάρι που ανοιγοκλείνει…

loading...